icon

Ťažká situácia s partnerom a svokrou: Poradíte?

mimi8383
23. jan 2025

Ahojte. Zacala by som tak, ze priatel ma pozemok od mamy. Ja som vzala hypoteku a zalozila byt. Spravila sa pristavba k svokrinmu domu. Ja som vsetky peniaze dala na stavbu. Slubil mi priatel, ze bude ten dom spolocny. Lenze svokra ma neznasa a stale vycita, ze tam som. Ale najprv to bol jej navrh a prosila nech tam ideme. Lenze ja to uz nezvladam. Mam pocit ze ma vyuzili a ked nemam peniaze, uz ma tam nepotrebuju. Poradte. Som smutna. Peniaze som posielala jej a ona vraj so synom realizovali stavbu.

mimi8383
autor
24. jan 2025

Budem spokojna, ked aspon hypoteku na svojom byte nebudem mat.

mojemenonikto
24. jan 2025

@mimi8383 Nemyslím si, že je to zlá kombinácia, že si dôverčívá a štedrá 😉 Nuž. byť dobrým človekom je v dnešnej dobe ťažké. Poznáš to staré známe: "dôveruj, ale preveruj"? Mala si skrátka smolu pri výbere partnera, určite sa už nesnaž o nejakú obnovu vzťahu. Podľa toho čo píšeš mám pocit, že ťa len hrubo zneužil. A určite sa mu už neponúkaj ako ti tu niektoré úplne nezmyselne radia. Fakt si nájdi právnika, oni budú len kecať a nič neurobia. Tebe sa postupne skracuje čas, nesmieš teraz urobiť nejaké chyby, ktoré by ti znemožnili dostať sa naspäť k peniazom. Odlož si akúkoľvek komunikáciu, ktorá by ti mohla pomôcť pri dokazovaní. Ak ti napríklad poslali SMSku aby si im poslala peniaze, lebo musia niečo kúpiť a podobne. Čokoľvek pomôže. Ale to ti poradí už ten právnik. Nenechaj sa znova obalamutiť, lebo si fakt zničíš život.

stanulienkat
24. jan 2025

Toto real????? Neverim, ze moze byt niekto tak blby. Az je to bizar.

stanulienkat
24. jan 2025

@mojemenonikto vies ako sa hovori dovercivemu a stedremu?????

mojemenonikto
24. jan 2025

@stanulienkat Posledné, čo teraz potrebuje je aby sme jej nadávali 😉 Mám ale obavu, že si @mimi8383 doteraz úplne do dôsledkov neuvedomuje čo čoho sa dostala...

domkakvet
24. jan 2025

@mimi8383 nechce s tebou sex, chcu ta odtial vystvat a ty este napises, ze mu nadalej veris, uz sa prosim zobud a tvar sa, ze si nadalej naivna a veris vasmu vztahu a daj mu podpisat papier o pozicke, alebo spoluvlastnictve, alebo nieco cim budes chranena, pouzi take sladke slova ako on, ked si brala hypo, proste to musi byt, ak to nepojde rychlo za pravnikom kym neskonci nejaka premlcacia lehota.

kitycat
24. jan 2025

Ja nevhapem kde sa beru takito hlupi ludia, vazne.

Ty mas byt, mas kde byvat a ides a zalozis ho a 70tis ides vrazat do frajwrovho domu... lebo preco?

Nie pristavba sa neda prepisat na teba, to by ti bolo akoze na co? To by museli cast nehnutelnosti..

Amen tma

mamina7070
24. jan 2025

mna by zaujimalo kto plati tu hypoteku co si sinvzala na svoj byt

la_dolce_vita
24. jan 2025

Preco si hypo nezobral partner? Preco len ty? Predsa kym sa pustilo cerpanie, tak ste mali vyriesit vlastnictvo. Toto naozaj neurobi niekto normalny. Mala si si kupit radsej nieco vlastne.

la_dolce_vita
24. jan 2025

Aha, teraz citam, ze si zalozila svoj byt, zobrala hypo a vrazila 70 tis do cudzieho... no zbohom.

enmery
24. jan 2025

@mamina7070 Trikrát hádaj🤣

heleninamama
24. jan 2025

Pozrela som si staršie témy, ktoré založila autorka a poviem rovno, že je sprostá. Žiadne dôverčivá a štedrá, jednoducho je sprostá. A tu niet pomoci, škoda s ňou strácať čas.

nevenka
24. jan 2025

@subartic vies co, nech si najde radsej pravnika na toto. Tie jej odpovede...😬🙄

mimi8383
autor
24. jan 2025

@heleninamama vobec to nie je strata casu. Pretoze oni ma uplne dokonale zmanipulovali. Kricia po mne, co nam neveris? My sme slusna rodina. No ale sa mi otvaraju oci. Ta pristavba to je ten dom. Vraj sa to inak nedalo a ze sa ta pristavba potom zmeni na samostatny dom. Len ze stavebne povolenie by dlho trvalo, tak zatial to je tak aj to priestorovo sa zmesti lepsie. Defakto je to samostatny barak klasifikovany ako pristavba

mimi8383
autor
24. jan 2025

@nevenka musim tu tarchu previest cim skor. To je pre mna prvorade. Jemu hypoteku nedali. Nema oficialne taky prijem aby splnal poziadavky

kavasmliekom
24. jan 2025

@mimi8383 podľa mňa si vymyslas, neverím, že niekto tak hlúpy môže byť.

mimi8383
autor
24. jan 2025

@kavasmliekom bohuzial nevymyslam

tersanas
24. jan 2025

@mimi8383 prosím ťa, autorka, a kto platí od minulého roka hypotéku? Nehovor, že aj to platíš mesačne ty.. držím palce

enmery
24. jan 2025

@mimi8383 Tie Tvoje všetky témy boli o tomto jednom chlapovi?????🤯

mimi8383
autor
24. jan 2025

@kavasmliekom jeho matka po mne stale krici a ze mozem byt rada, ze dovolila tu stavbu. A ze sme mali ist teda do bytu. Hovorim, ze ano mali, tak si nas nemala sem prehovarat ist

kavasmliekom
24. jan 2025

@mimi8383 čiže, ty máš hypotéku, a založený svoj byt a ten byt je tvoj, či kto v ňom teraz býva? Dúfam, že tam nemá on žiadne práva.
Pýtaj si od nich doklad spätnú zmluvu o pôžičke na dostavbu domu, ale na to ti treba právnika.
Im nedali úver, a ty hlúpa si im na to skočila.
A čo si povedala v banke, k čomu potrebuješ 70tisic eur?

kavasmliekom
24. jan 2025

@mimi8383 tak aspoň dúfam, že oni ten úver splácajú a nie ty.

mimi8383
autor
24. jan 2025

@kavasmliekom byt je moj k nemu nema nik iny prava

mimi8383
autor
24. jan 2025

@kavasmliekom to ano napol

misiak7777
24. jan 2025

@heleninamama ja len doplním - a kruh sa uzavrel 🤣🤣

misiak7777
24. jan 2025

@mimi8383 ty veľmi zle skončíš... Čítala som tvoje staršie témy, to kvôli takému blbovi si ešte aj hypotéku zobrala.. 😅😅🤦

mimi8383
autor
24. jan 2025

@misiak7777 😭😭😭 ja som fakt do riti nesbojpravna. Mne nema kto poradit pomoct. Nemam oporu v nikom. A este som tusim uplne blba.

heleninamama
24. jan 2025

@mimi8383 Ten chlap ťa nemanipuloval, on ťa nikdy nemiloval a to je rozdiel. Nechcel s tebou vážny vzťah, dokonca nechcel ani len sex, nechcel a Tebou ani komunikovať, tak si sa mu hnusila. Ani jeho matka ťa nemala rada. Do toho nekonečné problémy s jeho ex, s ktorou to zrejme nemal skončené a jeho pubertálnym synom, ktorý ťa tiež nemusel. Navyše, chlap mal finančné problémy. Načo si sa tam vôbec trepala? Načo si tam dávala peniaze, keď si vedela, aká je tam situácia?
Budem hádať - bola si stará dievka, osamelá, bezdetná, dúfala si, že si ho kúpiš, že ťa bude mať rád a že ti urobí ako protihodnotu za Tvoje finančné investície aspoň dieťa. A to on nikdy nechcel.

kavasmliekom
24. jan 2025

@mimi8383 ty si fakt blbá 🙄

misiak7777
24. jan 2025

@mimi8383 však ti radili v tvojich starých témach, a nič z toho 😉😉😉