Túžba po psovi v manželstve: Ako sa rozhodnúť?
Ahojte píšem anonymne. Ale to je v podstate jedno. Máme dom,máme dvor,všetko krásne,tip,top.
Dve deti. 9 a 19 ročne...
Chcem počuť vaše názory na to ako sa postaviť k určitým veciam...manžela samozrejme veľmi ľúbim...je to môj stabilný bod. Dôverujem mu, a verím,že ma ľúbi...ale nemáme velmi spoločné záujmy. Alebo ako by som to nazvala. Sme odlišný..aj keď už sa začíname viac na seba podobať..ale sme. Lebo už som z toho svojho veľa potlačila....
Ja by som žila naplno ,bola za každú srandu, za prechádzku,za bicykel, za hocijakú radosť...ale on,je spokojný, tak ako je. Jemu stačí,dom a dvor.
A my keď sme pri ňom doma.
Ale ja začínam prežívať z takto prežívaneho zivota smútok...
Teraz nastala chvíľa ,ktorá sa vo mne vždy raz za pol roka ozve,že strašné túžim mať psa ...
Chodiť na prechádzky, do parku, na túru, samozrejme so psíkom
On to pochopiť nevie...a rázne to odmieta. Vždy to odmietne a ja posluchnem...zase je pol roka pokoj a potom nastane zase tá istá situácia...a ja už začínam normálne byť z toho veľmi smutná...pretože my ostatný v rodine by sme boli moc šťastní zo psíka...ale jeho argumenty sú,že sa o to treba starať, že zničí dvor, a vnútra by zničil dom....proste nie nie a nie...ale kde je v Tom všetkom moje prežívanie ?je mojou úlohou žiť tak ako odomna manžel očakáva ?
Pripadáš mi, že si jedna z tých, ktorá túži a chce tak to má dostať. Pes nie je hračka. Treba tam starostlivosť, stravu, veterinára, odložiť ho počas dovolenky. Je to další plnohodnotný člen rodiny. Opakovane sú tu príspevky, ako ženy tužili mať psíka a po 2-3 rokoch sa ho chcu zbaviť, lebo nestíhajú, nevládzu, majú dieťa, dieta ma alergiu..... a nevedia čo s ním.
Kompromis. Pes na dvor a nesmie ísť do domu.
Muža, ktorý by mi zakazoval hocičo by som poslala do teplých krajín veľmi rychlo
@anonym_autor Vychovaný pes nezničí nič. A keby aj áno, čo ak mu povieš že ty to dáš do poriadku potom? Akurát bude väčší bordel, či von na dvore výkaly, dnu ak ho pustíte srsť, ale to môžeš riadiť ty ak chceš psa. Tvoj muž nejako strašne neznáša psy ak je proti? Alebo sa len bojí? Ak veľmi neznáša psy je to smutné a pre mňa nepochopiteľné, ak sa bojí čo napríklad na skúšku zobrať nejakého z útulku ako dočasku alebo kamoške alebo rodine strážiť počas dovolenky nech si to vyskúša ako to je a či ho to obmedzuje a je to tak strašné?
Ja si bez psa ani neviem život predstaviť. Je to veľké obohatenie a keď vidím nášho 17 ročného puberťáka, ako sa s ním hrá a stará sa o neho..... Máme aj mladšie dieťa, ktoré ho tiez miluje. Takže rozumiem Tvojej túžbe. Ja by som si psíka proste doniesla. Muž si zvykne. 😀
Nebude ti luto nechat toho psa v zime na dvore? To by som ziadnemu zvieratu neurobila. To dokaze len bezcitny clovek.
Pripadáš mi, že si jedna z tých, ktorá túži a chce tak to má dostať. Pes nie je hračka. Treba tam starostlivosť, stravu, veterinára, odložiť ho počas dovolenky. Je to další plnohodnotný člen rodiny. Opakovane sú tu príspevky, ako ženy tužili mať psíka a po 2-3 rokoch sa ho chcu zbaviť, lebo nestíhajú, nevládzu, majú dieťa, dieta ma alergiu..... a nevedia čo s ním.
@anonym_8d95ee lenže vieš ako sa žije keď to stále niekto hovorí ako máš žiť a ty stále len sa snažia všetkým vyhovieť a len o svojich potrebách stále pochybujes? Aj toto je presne to..
Je to môj sen,veľmi dlho...proste jemu je fajn doma ,nepotrebuje nič viac ...ale ja potrebujem od života viac...viac radosti ako len sedieť na dvore...aj keď mám pokoj v srdci aj radosť...ale proste mi nič spolu nepodnikame ...jemu to vyhovuje ale mne nie...ja som už prestala prosit lebo viem že nemá záujem...a nasilu aby somnou niekam šiel ho nútiť nebudem...a svoj život žiť tym pádom nemôžem lebo som vydatá a nemôžem ho nechávať samého...
@anonym_8d95ee lenže vieš ako sa žije keď to stále niekto hovorí ako máš žiť a ty stále len sa snažia všetkým vyhovieť a len o svojich potrebách stále pochybujes? Aj toto je presne to..
Je to môj sen,veľmi dlho...proste jemu je fajn doma ,nepotrebuje nič viac ...ale ja potrebujem od života viac...viac radosti ako len sedieť na dvore...aj keď mám pokoj v srdci aj radosť...ale proste mi nič spolu nepodnikame ...jemu to vyhovuje ale mne nie...ja som už prestala prosit lebo viem že nemá záujem...a nasilu aby somnou niekam šiel ho nútiť nebudem...a svoj život žiť tym pádom nemôžem lebo som vydatá a nemôžem ho nechávať samého...
@anonym_autor si svojprávna? Tak si vezmi svoj život do vlastných rúk. Nedeleguj svoj nesplnený život na psa. Treba sa porozprávať s manželom. Tam je problem. Co je to za hlupost, ze nikam nemozes, lebo si vydata? Ty mas sakra velke problemy doma a pes to nie je.
@anonym_autor si svojprávna? Tak si vezmi svoj život do vlastných rúk. Nedeleguj svoj nesplnený život na psa. Treba sa porozprávať s manželom. Tam je problem. Co je to za hlupost, ze nikam nemozes, lebo si vydata? Ty mas sakra velke problemy doma a pes to nie je.
@anonym_8d95ee ale to sú moje pocity...lebo proste ja by som aj žila ale tým že ho mám rada,a nechcem aby bol on smutný tak proste ostávam radšej aj ja doma...ale potom nežijem tak ako by som ja rada žila...dá sa to pochopiť ? Proste z tej lásky nejdem...ale on to proste tak nejak aj vyžaduje a keď sme preč tak vlastne by sme spolu ani neboli...lebo cez týždeň je preč a cez vikend nechce ísť s nami...že by sme šli dakde...
@anonym_autor možno blbý komentár, ale tak prečo sa nerozvedieš, keď podľa tvojich slov nežiješ? A potom s kľudom maj akéhokoľvek psa, aj vnútri.
@anonym_autor možno blbý komentár, ale tak prečo sa nerozvedieš, keď podľa tvojich slov nežiješ? A potom s kľudom maj akéhokoľvek psa, aj vnútri.
@anonym_69129e lebo ho ľúbim a mám rada...a mám rada aj svoju rodinu...ale on je striktný a má svoje požiadavky a ja sa musím naučiť konfrnotovat ho a presadiť si svoje...lebo sme si zvykli že vždy je po jeho...aj keď to viem že nemyslí zle..on si to neuvedomuje...proste je taký...ako jeho matka.
Ale zase je zásadový,zodpovedný,dobrý,láskavý...ale toto proste musí byť ..určite veci sú nie tak proste musia byť nie...a to je ťažké.
@anonym_69129e lebo ho ľúbim a mám rada...a mám rada aj svoju rodinu...ale on je striktný a má svoje požiadavky a ja sa musím naučiť konfrnotovat ho a presadiť si svoje...lebo sme si zvykli že vždy je po jeho...aj keď to viem že nemyslí zle..on si to neuvedomuje...proste je taký...ako jeho matka.
Ale zase je zásadový,zodpovedný,dobrý,láskavý...ale toto proste musí byť ..určite veci sú nie tak proste musia byť nie...a to je ťažké.
@anonym_autor tak potom uz jedine nejaký komporomis, ak sa muž tomu poddá 🤷
A vedela si aký je, predtým než si si ho zobrala?
Psy ročne na Slovensku zabijú viac ľudí ako rakovina a srdcovo cievne choroby dokopy. Len sa to tají . Chcete riskovať smrť svojich detí ?
Psy ročne na Slovensku zabijú viac ľudí ako rakovina a srdcovo cievne choroby dokopy. Len sa to tají . Chcete riskovať smrť svojich detí ?
@anonym_c5e867 Kde si na takúto hlúposť prišla? FB?😃
@anonym_c5e867 ..rakovina: 9- 10 miliónov ľudí ročne. Psy- 25 - 35 000 ročne.
Na matike si chýbala, alebo len hlúpo trepes
@anonym_autor Pes sa dá zvládnuť, ale treba si vybrať vhodné plemeno, my máme takého menšieho psíka bígla a je väčšinou vonku, na noc ho dávam spať ku dverám na chodbu, aJ v lete, aby v noci nebrechal. Veľké plemeno by som nechcela.
Nemám ku psom vzťah a do môjho domu by pes prišiel len cez moju mŕtvolu. Takže chápem muža. Nechápem, prečo sa nemôžeš venovat ničomu inému ako psovi. A sheltia je nádherné plemeno, ale poriadne náročné, to nie je pes, ktorý sa vybehá po dvore.
Ja by som bez psa žiť nechcela. Kynológia je moja vášeň. Takže by sa očakávalo, že asi budem "na tvojej strane", ale .. ono ani nie. Resp. takto.. chápem ťa.
Ale ja tu v prvom rade vidím úplne iné problémy ako to, či ne/kúpiť psa. A verím, že tie problémy vidíš aj ty sama.
A mne to v danej situácii príde ako by pes mal byť len taká ako keby náplasť na boliestky, ktoré cítiš. Okrem iného píšeš aj toto "pretože keď príde manžel a ten je rád doma nemôžem ísť preč,keďže on by ostal sám doma a potom by bol akože opustený doma lebo my žijeme a sme preč..." + že s dcérou sa nedá lebo je malá a tak.. Čiže ako si to predstavuješ s tým psom? Keď príde pán manžel domov tak nebudeš môcť ísť preč lebo by muž zostal sám doma? Takže pes za ten čas bude len na dvore bez aktivít - ešte k tomu plemeno ako šeltia? Že keď muž nie je doma tak zoberieš psa niekam (a aj to si treba uvedomiť, že trepať niekam psa a malé dieťa nie je taká sranda ako by sa mohlo zdať.. ešte aj šteňa/mladé/nevycvičené - kedže píšeš, že útulok nie) a keď bude muž doma tak holt pes tých x dní počká? Či ako?
A celkovo.. donesieš psa, atmosféra zhustne, nebodaj prídu kvôli tomu konflikty, a ak aj nie tak muž možno fakt nebude mať k tomu psovi žiaden vrúcny vzťah.. a ten pes to tiež bude cítiť - mne to ani voči tomu psovi fér nepríde.... nerátaj s tým romantickým "ani môj nechcel a teraz sú najlepší kamoši" - hej, stáva sa to, ale rovnako sa stáva aj to, že ten kto nechcel tak NECHCE ani keď mu psa niekto aj tak dotiahol domov a doma okolo toho hádky, nervy, dusno...... hm..
Ale tu ide aj o také hodnotnejšie trávenie spoločného času proste ten psík ti dá radosť ideš ho vyvenčiť jednoducho niečo sa deje A nie je to také zaťažujúce ako dieťa proste ktoré v kuse mrnči jednoducho psík dokáže zvládnuť že keď si chorý alebo nevládzeš no tak proste nepôjde vyvenčíš ho na dvore ň hale tu ide o to že takto dlhodobo žiť keď človek pociťuje že to nie je proste presne tak akoby chcel ...A to ja vôbec nie som nejaká veľmi že si vydobijem svoje, skôr vôbec, skôr som prispôsobivý typ ale že potom tie moje potreby sú vždy niekde bokom zabudnuté a jednoducho veľa od toho od toho života fakt že nechcem som spokojná vďačná za všetko ale viem že ten pes by mi robil obrovskú radosť....
Ale tu ide aj o také hodnotnejšie trávenie spoločného času proste ten psík ti dá radosť ideš ho vyvenčiť jednoducho niečo sa deje A nie je to také zaťažujúce ako dieťa proste ktoré v kuse mrnči jednoducho psík dokáže zvládnuť že keď si chorý alebo nevládzeš no tak proste nepôjde vyvenčíš ho na dvore ň hale tu ide o to že takto dlhodobo žiť keď človek pociťuje že to nie je proste presne tak akoby chcel ...A to ja vôbec nie som nejaká veľmi že si vydobijem svoje, skôr vôbec, skôr som prispôsobivý typ ale že potom tie moje potreby sú vždy niekde bokom zabudnuté a jednoducho veľa od toho od toho života fakt že nechcem som spokojná vďačná za všetko ale viem že ten pes by mi robil obrovskú radosť....
@anonym_autor .... Prečo sa pýtaš na názor iných? Kúp si toho psa a hotovo. Si strašne submisivna
@anonym_autor .... Prečo sa pýtaš na názor iných? Kúp si toho psa a hotovo. Si strašne submisivna
@doriiis to viem 😞😞😞
@anonym_c5e867 Kde si na takúto hlúposť prišla? FB?😃
@anonym_8d95ee ano FB . Tam sa človek dozvie pravdu o ktorej sa novinách nehovorí . O pyramidach v Antarktíde . Pravda o pristátie na Mesiace a mnoho iného . Otvor oči a never správam .
Podla mna problem nie je pes, ale to, ze mate iny zivotny styl... skus nejaky babsky turisticky kruzok, kde sa vyletuje, teta je furt volakde vytrepana, chodia s partiou, bavi ich to... kup si psa ako nazor a hotovo podla mna nie je fer, ked ho ten druhy nechce a ma vsetko ostlintane, vsade chlpy a psa v posteli... a ano takto to skonci... uplne vazne, ja psi fakt nemusim, tolerujem u inych, je to ich dom ich zivot, ale keby mi to muz domov donesie, tak ho odveziem nazad, ale tak moj by proste toto bez spolocnej dohody jednoducho neurobil, nasa domacnost a MY to musime chciet.
Isla by som nanho cez syna, dala mubprecitat nejake vyskumy o tom, ako ma domace zviera dobry vplyv na dieta napr
@anonym_c5e867 ..rakovina: 9- 10 miliónov ľudí ročne. Psy- 25 - 35 000 ročne.
Na matike si chýbala, alebo len hlúpo trepes
@anonym_8b9071 nebud ovca a never oficiálnym údajom . Je to sprisahanie veterinárov ktorý máju peniaze s EU za každého psa ktorého očkuju . Ide o miliardy. Veterinarske konzorcium to všetko tají . Je to takmer všemocná organizácia.
@anonym_autor tvoj manžel je hrozný sebec vie, že túžiš po psíkovi a nie je ochotný ustúpiť aj napriek tomu, že trávi doma len 2 dni v týždni. Na tvojom mieste by som si psa zaobstarala on si zvykne.
Podla mna problem nie je pes, ale to, ze mate iny zivotny styl... skus nejaky babsky turisticky kruzok, kde sa vyletuje, teta je furt volakde vytrepana, chodia s partiou, bavi ich to... kup si psa ako nazor a hotovo podla mna nie je fer, ked ho ten druhy nechce a ma vsetko ostlintane, vsade chlpy a psa v posteli... a ano takto to skonci... uplne vazne, ja psi fakt nemusim, tolerujem u inych, je to ich dom ich zivot, ale keby mi to muz domov donesie, tak ho odveziem nazad, ale tak moj by proste toto bez spolocnej dohody jednoducho neurobil, nasa domacnost a MY to musime chciet.
@anjelicek26 nechcem ho dnu lebo do toho ho nútiť určite nebudem.preto chcem plemeno ktoré bude vonku.
@anonym_8b9071 nebud ovca a never oficiálnym údajom . Je to sprisahanie veterinárov ktorý máju peniaze s EU za každého psa ktorého očkuju . Ide o miliardy. Veterinarske konzorcium to všetko tají . Je to takmer všemocná organizácia.
@anonym_c5e867 ... A čo má očkovanie psov spoločne s útokmi psov? A fakt si myslíš, že každá smrť spôsobená psom je zaznamenaná veterinármi? A že každá smrť na rakovinu je dokázaná, že je to rakovina? Čísla samozrejme nie sú presne, ale trepeš úplne nezmysly. A väčšina ľudí napadnutých psom nezomrie na samotný útok ale na besnotu, takže tých psov veterina určite nemá podchytenych. Rozprávame sa samozrejme o rozvojových krajinách, kde je viac túlavých psov jak ľudí pomaly a očkovanie, čipovanie im tam nič nehovorí.
A najvsemocnejsia organizácia na svete sú Pharma firmy.Presne tie,ktoré liečia to,načo zomiera najviac ľudí.
@anonym_autor pes všetko dohryzie, ak si od malička zvykne na niekoho doma, pri odchode poslednej osoby z domu trucuje a robí zlobu. Ja som si vzala od malička psa z útulku, bola som s ním doma 4mesiace. Keď som si našla prácu, pes trucoval. Prestal chodiť na potrebu na podložku, vypotreboval sa po celom dome, ale nikdy nie na podložku. Ak sme boli doma, tak sa vypýtal, alebo na podložku sa vypotreboval. Potom nechcel chodiť dovnútra, tak zostal na dvore. Vždy keď som išla do prace, buď preskočil plot a zmizol, alebo dohryzol všetko, čo bolo vonku. Nábytok v altane z masívu, všetok masívny dekor, rozprával celú záhradu, hlina bola po celomdvore, dokonca káble od vianočného osvetlenia. Ak pršalo, pochodil po záhrade, bol celý špinavý a v klude išiel špinavý na gauč v altane. Vyskakoval na barový pult, kde zhodil na zem kávovar a rozbil ho😵💫🫣 psa už nechcem….

No takže pokiaľ by si sa psovi venovala a psa by chceli aj deti teda aspoň to väčšie tak by som si ho na tvojom mieste zaobstarala. Začni ale teda tym ze zabezpečiš volieru . Prekontrolovať ploty ci by nemal ako ujsť keď bude prstene a posledným krokom teda zaobstarať si už len toho psíka. Ked je cez týždeň preč a len cez víkend doma tak mu až tak vadiť nebude . A neboj aby nebol väčši fanda tomu psovi práve on ako ty .