icon

Túžba po psovi v manželstve: Ako sa rozhodnúť?

Včera o 11:58

Ahojte píšem anonymne. Ale to je v podstate jedno. Máme dom,máme dvor,všetko krásne,tip,top.
Dve deti. 9 a 19 ročne...
Chcem počuť vaše názory na to ako sa postaviť k určitým veciam...manžela samozrejme veľmi ľúbim...je to môj stabilný bod. Dôverujem mu, a verím,že ma ľúbi...ale nemáme velmi spoločné záujmy. Alebo ako by som to nazvala. Sme odlišný..aj keď už sa začíname viac na seba podobať..ale sme. Lebo už som z toho svojho veľa potlačila....
Ja by som žila naplno ,bola za každú srandu, za prechádzku,za bicykel, za hocijakú radosť...ale on,je spokojný, tak ako je. Jemu stačí,dom a dvor.
A my keď sme pri ňom doma.
Ale ja začínam prežívať z takto prežívaneho zivota smútok...
Teraz nastala chvíľa ,ktorá sa vo mne vždy raz za pol roka ozve,že strašné túžim mať psa ...
Chodiť na prechádzky, do parku, na túru, samozrejme so psíkom
On to pochopiť nevie...a rázne to odmieta. Vždy to odmietne a ja posluchnem...zase je pol roka pokoj a potom nastane zase tá istá situácia...a ja už začínam normálne byť z toho veľmi smutná...pretože my ostatný v rodine by sme boli moc šťastní zo psíka...ale jeho argumenty sú,že sa o to treba starať, že zničí dvor, a vnútra by zničil dom....proste nie nie a nie...ale kde je v Tom všetkom moje prežívanie ?je mojou úlohou žiť tak ako odomna manžel očakáva ?

belllinka
Včera o 12:30
@anonym_autor

Baby tu ide aj o to,že môj manžel je cez týždeň preč...ja teda sedím doma a pozerám tv...nemám záľuby nejaké a kôli malej ešte nemôžem úplne odchádzať z domu...a ani neviem či by ma to samu bavilo...asi nie...
Preto chcem psíka mať lebo chcem čas tráviť trošku živšie ako len doma sama pri tv...

@anonym_autor Píšeš, že chceš chodiť so psom na turistiku, prechádzky... prečo teraz nechodíš? Píšeš, že kvôli malej musííš sedieť doma pred TV. Keď budeš mať psa, tak už budeš môcť chodiť? Prečo nejdeš na turistiku a prechádzky s malou?

anonym_f9e4a8
Včera o 12:31
@anonym_2a4496

@biba_18 guľu na nohe má aj teraz, keďže nikam nechodí

@anonym_2a4496 aku gulu ma na nohe? Ved moze ist kde chce, kedy chce.

madeincssr
Včera o 12:33

@anonym_autor mate ako riesit take vylety a dovolenky, kam pes nemoze? Vie sa vam o neho niekto postarat povedzme 2-3 tyzdne? Pes je fantasticke, bezpodmienecne milujuce stvorenie, ale je to velky (casovy aj financny) zavazok na 15 rokov. Pospominaj si, kam vsade chodite, ci by to bolo mozne so psom. A este dolezite - jeho odchod tiez velmi boli, citlivejsie povahy sa s tym vyrovnavaju dlhooo.

autor
Včera o 12:34

Ja som si plemeno už vybrala sheltiu. Aj by som ju kúpila.
Ťa moze byť aj vonku...áno sú dlhodobo potláčané moje túžby a moje sny...
Až tak že už mi ani nezostali žiadne len táto jedna...

anonym_69129e
@anonym_autor

@janinah čo to je no ?

@anonym_autor nemecký ovčiak 🤔
Ale hlavne že silou mocou chces psa 🫩

autor

Na dovolenku chodíme raz ročne v lete..Minaj nechodíme NIKAM celý rok...sme doma. Celý celucicky
...

autor
Včera o 12:35
@anonym_69129e

@anonym_autor nemecký ovčiak 🤔
Ale hlavne že silou mocou chces psa 🫩

@anonym_69129e toto plemeno práveže vôbec ....

anonym_69129e
Včera o 12:37
@anonym_autor

@anonym_69129e toto plemeno práveže vôbec ....

@anonym_autor je jedno, že toto plemeno nechcceš, ale tak mohla by si t z kontextu vedieť, co to je, ak máš záujem o psa. No ale to je jedno.
A cez tú dovolenku v lete by ten pes mal kde byť? Mal by sa oň kto postarať?

anonym_f9e4a8
Včera o 12:37
@anonym_autor

Na dovolenku chodíme raz ročne v lete..Minaj nechodíme NIKAM celý rok...sme doma. Celý celucicky
...

@anonym_autor preco nevezmes dceru a nerobite si spolocny program? Cez tyzden ale aj cez vikend raz za cas. Nerozumiem preco pises, ze kvoli nej sedis doma pri tv.

autor
Včera o 12:43
@anonym_f9e4a8

@anonym_autor preco nevezmes dceru a nerobite si spolocny program? Cez tyzden ale aj cez vikend raz za cas. Nerozumiem preco pises, ze kvoli nej sedis doma pri tv.

@anonym_f9e4a8 pretože keď príde manžel a ten je rád doma nemôžem ísť preč,keďže on by ostal sám doma a potom by bol akože opustený doma lebo my žijeme a sme preč...
A preto pri tv,lebo ona keď ide s kamoškami vôňa ja ju nechcem úplne nechať samu bez dozoru aj keď je poblizku domu ..predsa len je ešte malá...takže mi ostáva len sedieť pri tv, alebo na dvore samej, alebo čítat,alebo upratovať alebo prať...a to mám spravené raz dva a nie je to moja záľuba behať každý deň handričkou...a upratané máme tak či tak stále...

autor
Včera o 12:43
@anonym_69129e

@anonym_autor je jedno, že toto plemeno nechcceš, ale tak mohla by si t z kontextu vedieť, co to je, ak máš záujem o psa. No ale to je jedno.
A cez tú dovolenku v lete by ten pes mal kde byť? Mal by sa oň kto postarať?

@anonym_69129e kľudne by som ho dala nejakej slečne strážiť za peniaz...veď to nestojí milión.a píšem že chodíme len raz za rok v lete na dovolenku.

anonym_2a4496
Včera o 12:47
@anonym_f9e4a8

@anonym_2a4496 aku gulu ma na nohe? Ved moze ist kde chce, kedy chce.

@anonym_f9e4a8 tým, že sa prispôsobila ako píše že už žiadne sny nezostali tak to je guľa na nohe..

huxy
Včera o 12:47
@anonym_autor

@anonym_f9e4a8 pretože keď príde manžel a ten je rád doma nemôžem ísť preč,keďže on by ostal sám doma a potom by bol akože opustený doma lebo my žijeme a sme preč...
A preto pri tv,lebo ona keď ide s kamoškami vôňa ja ju nechcem úplne nechať samu bez dozoru aj keď je poblizku domu ..predsa len je ešte malá...takže mi ostáva len sedieť pri tv, alebo na dvore samej, alebo čítat,alebo upratovať alebo prať...a to mám spravené raz dva a nie je to moja záľuba behať každý deň handričkou...a upratané máme tak či tak stále...

@anonym_autor takze ty chceš odísť sama preč so psom na prechádzku, túru, kým tvoj muž a dcéra budú doma cez víkend, tak?
No a to ozaj také plemeno s dlhou srsťou chceš držať aj vo vnútri?

autor
Včera o 12:49
@madeincssr

@anonym_autor mate ako riesit take vylety a dovolenky, kam pes nemoze? Vie sa vam o neho niekto postarat povedzme 2-3 tyzdne? Pes je fantasticke, bezpodmienecne milujuce stvorenie, ale je to velky (casovy aj financny) zavazok na 15 rokov. Pospominaj si, kam vsade chodite, ci by to bolo mozne so psom. A este dolezite - jeho odchod tiez velmi boli, citlivejsie povahy sa s tym vyrovnavaju dlhooo.

@madeincssr práveže nechodime nikam. 20 rokov žijeme tak nejak rovnako
...takže neverím že teraz by sme zrazu začali cestovať alebo nejak aktívne žiť.

anonym_2a4496
Včera o 12:52
@anonym_autor

@anonym_autor s ním to ťažko zmeníš, jemu to vyhovuje, je mi ťa ľúto, ale zmeniť to musíš sama aj keď on sa bude čudovať, tak ako niektoré tu, mne by takýto život nestačil

madeincssr
Včera o 12:53
@anonym_autor

@anonym_autor a vyskusat si to docasnou opaterou nejakeho sympataka z utulku? Na to by si mozno manzela umojkala... Aj ked tam ti "hrozi" (a mozno aj jemu) silne naviazanie sa na toho sympataka. Poznas to - "psí voči"...

anonym_69129e
Včera o 12:54
@anonym_2a4496

@anonym_f9e4a8 tým, že sa prispôsobila ako píše že už žiadne sny nezostali tak to je guľa na nohe..

@anonym_2a4496 tak tejto podľa teba "gule" sa môže kedykoľvek zbaviť, ak jej to tak prekáža.

autor
Včera o 12:54
@huxy

@anonym_autor takze ty chceš odísť sama preč so psom na prechádzku, túru, kým tvoj muž a dcéra budú doma cez víkend, tak?
No a to ozaj také plemeno s dlhou srsťou chceš držať aj vo vnútri?

@huxy práveže nie nemôžem ho mať dnu.preto musím voliť také, ktorému nebude vonku zima. Keby môžem mám ho dnu. Nie dcéra by šla určite somnou a so psom...ale aj keby už nechcela aspoň nepôjdem sama. Čo je na Tom super ,byť stále sama ? Sama sa prechádzať ,sama sa picyklovat a na túru sama by som nešla nikdy.

katarinaba
Včera o 12:55
@anonym_autor

@anonym_69129e kľudne by som ho dala nejakej slečne strážiť za peniaz...veď to nestojí milión.a píšem že chodíme len raz za rok v lete na dovolenku.

@anonym_69129e ja dufam, ze ty poznas kazde jedno plemeno a dokonca aj podla ich skratiek. Evidentne ma vybrate plemeno, staci ak pozna to jedno, nepotrebuje poznat ostatne.

@anonym_autor toto nema proste riesenie. Aj tu vidis - zeny, ktore psa doma nechcu, budu na strane muza. Zeny, co so psom ziju, budu na tvojej strane. Bud sa konecne postavis, povies muzovi, ze si jemu a jeho potrebam prisposobila cely zivot a je na case aby teraz ustupil on, alebo opat zaklapnes usi a bude po muzovej voli.

Moj najmensi syn mal 5 ked som si kupila belgickeho ovciaka. Ja som sa starala, ja som chodila na cvicak, doma sa o 5 rocneho staral jeho starsi brat. Ty mas 8 rocnu, ta moze na dve hodiny ostat doma uplne v pohode. Moze ist s tebou. Ja by som takto zit nemohla. Ustupovat cely zivot? Co som zviera? Tiez mam svoje tuzby - ked on nechce ist von, na prechadzku, na vylet, tak nech trpi toho psa. Alebo chod, nech ho aj roztrhne doma sameho.
O psa sa da pocas dovolenky postarat roznymi sposobmi. Nenechaj sa utlacit tym, ze nebudes moct z domu. Ja normalne cestujem, nie raz do roka a o psa sa ma vzdy kto postarat. Mas aj 19 rocneho syna - moze ti pomoct aj on.

autor
Včera o 12:55
@anonym_2a4496

@anonym_autor s ním to ťažko zmeníš, jemu to vyhovuje, je mi ťa ľúto, ale zmeniť to musíš sama aj keď on sa bude čudovať, tak ako niektoré tu, mne by takýto život nestačil

@anonym_2a4496 veď práve...ale jemu hej...a on ma nevie pochopiť pre neho stále len vymýšľam ...

anonym_2a4496
Včera o 12:56
@anonym_69129e

@anonym_2a4496 tak tejto podľa teba "gule" sa môže kedykoľvek zbaviť, ak jej to tak prekáža.

@anonym_69129e no asi to nie je také jednoduché...ináč by to zmenila

sissy27
Včera o 12:57

@anonym_autor tvojho muža absolútne nezaujímaš, preňho si len upratovačka, kuchárka, matka jeho detí... On by sa chudáčik cítil opustený, keby si si dovolila spraviť vlastný program?? A ako sa cítiš ho kedy zaujímalo? Toto by som ja nezniesla. On vyžaduje absolútne prispôsobenie sa jemu, ty nemôžeš nič. Mať či nemať psa je váš najmenší problém.

anonym_2a4496
Včera o 12:58
@anonym_autor

@anonym_2a4496 veď práve...ale jemu hej...a on ma nevie pochopiť pre neho stále len vymýšľam ...

@anonym_autor to sú tí sebecký ľudia, ktorí melú len to svoje, akonáhle zmeníš životný štýl bude stratený a toho sa bojí

autor
Včera o 12:58
@madeincssr

@anonym_autor a vyskusat si to docasnou opaterou nejakeho sympataka z utulku? Na to by si mozno manzela umojkala... Aj ked tam ti "hrozi" (a mozno aj jemu) silne naviazanie sa na toho sympataka. Poznas to - "psí voči"...

@madeincssr z útulku musí mať trvalý prístup dnu...lebo aj v útulku ten prístup asi majú.aj keď podotýkam keby bolo na mne má prístup...ale nemôžem mu to zabezpečiť.

kiki68
Včera o 13:02

@anonym_autor za 12,5 roka mi pes znicil dva listy aloe. Inak nic. Za mna si dones psa a prisposobi sa. Pes s nim bude sediet na gauci a bude moct kvasit doma,lebo pes. Ty budes psa aktivne vencit atd a on ho bude mat vedla seba ako knedlu

anonym_efc533
Včera o 13:03

@anonym_autor len na príklad: my máme papagája alexandra malého a teda ten robí ozaj neskutočný bordel pod sebou aj na stene, manžel bol a aj je stále proti, no taktiež je cez týždeň mimo domu a ja aj mladšia dcéra máme alergiu na psa a ja aj plus na mačku a bez zvieratka si neviem predstaviť svoj život.
A hlavne máme ho všetci radi( už si postupne aj muž zvyká ) a ešte máme slimáka Šípku, no ten cez deň spí 🤣

autor
Včera o 13:04
@anonym_efc533

@anonym_autor len na príklad: my máme papagája alexandra malého a teda ten robí ozaj neskutočný bordel pod sebou aj na stene, manžel bol a aj je stále proti, no taktiež je cez týždeň mimo domu a ja aj mladšia dcéra máme alergiu na psa a ja aj plus na mačku a bez zvieratka si neviem predstaviť svoj život.
A hlavne máme ho všetci radi( už si postupne aj muž zvyká ) a ešte máme slimáka Šípku, no ten cez deň spí 🤣

@anonym_efc533 😅

anonym_ad7816
Včera o 13:05

ja by som najskor skusila dat docasny domov nejakemu utulkacovi a keby nastane situacia ze, ideme si zadovazit nejakeho, tak by som velmi dokladne zvazila aku rasu, kolko casu a pozornosti vyzaduje,

huxy
Včera o 13:05
@anonym_autor

@huxy práveže nie nemôžem ho mať dnu.preto musím voliť také, ktorému nebude vonku zima. Keby môžem mám ho dnu. Nie dcéra by šla určite somnou a so psom...ale aj keby už nechcela aspoň nepôjdem sama. Čo je na Tom super ,byť stále sama ? Sama sa prechádzať ,sama sa picyklovat a na túru sama by som nešla nikdy.

@anonym_autor tak predtým si písala, že keď príde manžel, nemôžeš ísť prec, lebo by ostal sam doma. Ale keby si sla so psom, tak to by si už "mohla"? No ja si osobne myslím, že tam bude aj iný problém, ako len ten pes. Nebudujete si svoj vzťah nijak.

Psa na dvore by som vo vašom prípade, že nikam na dlhšie nechodíte, kľudne prijala. Ale to musíš ozaj prediskutovať s mužom. Za chrbtom by som si ho ale nezaobstarala.

autor
Včera o 13:06

Ono jeho odpor prameni z jeho rodiny ktorá je tiež proti akémukoľvek kontaktu so zvieraťom
..jeho mama možno psa ani nikdy nepohladkala...
Ale tu ide o to že keď niekoho milujem tak pozerám aj na jeho túžby...on to proste nikdy nezažil nikdy nemali zvieratko....ale jeho zbožňujú všetky psy...dokonca aj on má rád susedovho a vždy mu dačo dá...ale boji zdá toho vzťahu