icon

Ukončiť kamarátstvo?

3. máj 2020

Ahojte, zijem v zahranici, mam/mala som tu velmi dobru kamaratku. Spoznali sme sa, ked mali nase dcerky par mesiacov a velmi sme si rozumeli. Uz je to viac ako 2 roky, dievcata vyrastaju takmer ako sestry, su na seba velmi naviazane. Problem je, ze kamaratke sa zmenila rodinna situacia a odvtedy sa velmi zmenila. Stale sa len stazuje, je velmi negativna. Ano, mala to tazke a my s muzom sme vzdy boli pri nej. Snazili sme sa ju podporit, pomahali sme jej s nakupmi, odviezt k lekarovi..nedavno prisla kvoli korone o pracu. Dostava 450€ byvaly jej plati 400 ale to ma akurat na vsetky vydavky. Kedze ja nadalej pracujem a nemam kde nechat malu, navrhli sme jej, aby nam ju strazila a male budu aspon spolu. Platine jej 600€, takze ma spolu 1450€. Viac ako zarobi ja. A ona sa neustale stazuje na peniaze, stazuje sa, ze je unavena, ze to nezvlada, ze stale len deti. Pritom s nasou je od 9 do 15, kazdy utorok a stvrtok jej strazim malu ja od 15 do 18 plus v sobotu rano na 3 hod. Ex si brava dcerku kazdu stredu od 15 do 20 a nedelu od 8 do 20. Ma pre seba viac casu ako ja a nosntop len staznosti. Bud sa mi osobne hodinu vykecava alebo mi pise denne 5 sprav, ako uz je na konci s nervami, ako dalej nemoze,

Strana
z2
panelacikova
3. máj 2020

alebo jej daj návrh, že jej dieťa jej už strážiť nebudeš, denné stráženie si rozdeľte na polovicu a nezaplatíš jej už ani cent. a bude to fifty-fifty...

autor
3. máj 2020

@panelacikova a to nepisem, ze moja od 13 spi. Az ja ju budim o 15:30. Plus jej dcera tiez na obed spi. Takze je s nimi 4 hod. A ano, moje dieta je ta mala prisavka, co nonstop potrebuje pozornost, ani na wc sama, ale ked su spolu, zahraju sa aj 2 hod. Ja len chodim kontrolovat, ked je v izbe moc ticho.

panelacikova
3. máj 2020

veď práve. preto som názoru ako všetky ostatné diskutujúce. "kamarátka" ťa zneužíva a vyciciava... musíš s ňou hodiť otvorenú reč. keby aj bola absolútne ticho a usmievala sa ako nenormálna, aj tak je to veľká vyciciavačka vzhľadom k tomu, že ty nemáš prakticky žiaden čas pre seba, jej pomáhaš aj s dieťaťom a ešte jej platíš...

mareka49
3. máj 2020

To v akej krajine sa plati kamaratke za opatrovanjmie 600?🤔

7ammy7
3. máj 2020

Normálne ako to čítam, tak aj ja ta chcem za kamarátku 😁robíš čo môžeš, ale tvojej kamarátke bude aj tak stále málo. Vážne sa s ňou porozprávaj o svojich pocitoch (veď keď je dobrá kamoška, mala by ta pochopiť). A keď nepomôže vážne by som uvažovala nad novou opatrovateľkou. Je pekné, že nechceš dcérke brať kamarátku, ale mala by si myslieť aj na to ako tvoja kamoška so svojimi,, náladami" môže časom ovplyvniť aj ju

biela_sova
3. máj 2020

No, suhlasim s @janinah, ma dobry postreh. Poznala som pripad rosdiny, kde sa par, dvaja Slovaci, prestahovali do Anglicka. Baba si nasla kamosku Ukrajinku, vsetci este bezdetni. Taky vylet, taka vecera, taky kamoskin oplakany snad tridsiaty rozchod. Neustale staznosti, vypisovanie sms pod noc, ked mali Slovenka s manzelom cas pre seba. Slovenke spadla nalada na bod mrazu, kamoska jek to uz robila syatematicly. Slocenka sa jej zacala stazovat, ze jej to s muzom trochu skripe. Ukrajinka raz podvecer zaklopala na svere, ze ju vyhodili z najmu, ci moze par noci prespat. Raz sa Slovenka vratila z nocnej a u jej postel aj miesto po boku manzela zastala jej draha kamoska.
Tato Tvoja kamoska, obzvlast, ked mas lepsieho manzela, lepsi dom, lepsi social status, a este Ti to dava aj takto okato najavo. Ta si moze zo dna na den zmysliet, ze ona to iste chce mat tiez...

bobricek1979
3. máj 2020

A si spokojná, ako stráži či si vieš predstaviť nejakú cudziu ženskú?

tripetta
4. máj 2020

Nemá ona psychopatické sklony? Nemyslím agresívne, ale manipulatívne.

derdia
4. máj 2020

Pozri ak ste fakt kamaratky, a do doslova!Tak si s mou sadni, a jednosucho jej surovo povedz,ze ju mas rada,ze ze ti uz lezie naozaj na nervy....ze nech sa okamzite preberie a zacne byt vdacna za to co ma inak sa uz nebudete moct vydavat,nie preto,ze nechxes,ale preto,ze ta vycerpava....maloktore kanaratsvo toto znesie,ale ak je normalna tak sa v tu ranu preberie a bude dobre....skus...normalne pozeraj na seba ..ja som tiez ukoncila nekvalitne vztahy....s dlkorocnou "kamartkou" a uz ma vobec nezaujima...spocitala som si pre a proti a bolo...

helena1982
4. máj 2020

otvorene by som jej povedala aky je problem, co ma hneva a ak sa nieco nezmeni no tak sa nebudete stretavat, podla mna je to ferove jednanie 🙂

clarke
6. máj 2020

Odstrihni sa od nej a ignoruj ju.. Však skus poprosiť nejakú mladu babu na stráženie deti alebo nejakú mladšiu babu a určite ťa to vyjde lacnejšie... Však za to ze s nou obmedzís kontakt tak však baby sa môžu stretávať.. Ci? Myslím že by si jej mala veci povedať na rovinu keď s nou budeš zaobchádzať ako v bavlnke tak sa nespamätá.. A ver ze ta to bude ťahať dole a ty potom budeš zla na okolie lebo ta ovplyvňuje

shilou
15. máj 2020

Odstrihni ju. Ked malu nezvlada, nech ju da na starost otcovi. Verim ze i tak sa stazovat bude..

Strana
z2