V každej práci vznikajú neustále narážky na môj vzhľad
Nevládzem už s týmto po psychickej stránke. Bohužiaľ som geneticky veľmi chudá, ale čo je horšie tak mám takú postavu jednoducho 13 ročného dievčaťa, utla, vcelku malá, príliš chudá, žiadne prsia boky zadok.
V každej jednej práci neustále poznamky na moju postavu. Hlavne v negativnom slova zmysle alebo poznámky ktoré niektorým prídu veľmi vtipné ale mne to ubližuje (napr keby mna trochu zrazí auto tak zo mňa nič nezostane /to mi povie pekne štíhla žena a dodá že z nej by aspoň niečo ostalo/). Najhoršie na tom je že mňa to trápi už od malička snáď. Proste ja sa chcem už zmieriť s tým že nikdy nepriberiem lenže tieto reči ma dostávajú len dole. Jednoducho nevyzeram ako žena postavou, stále som ako na zakladke a ľudia si to hneď všimnú. Ešte k tomu pracujem v kolektíve takmer so samými ženami a kolektív si tu pohnevať nechcem lebo mi na tejto práci záleží. Čo si o tom myslíte? A ešte dodám že blbé reči majú prevažne tí ľudia, ktorí majú vcelku peknú postavu. Takže nehovoria to z komplexov. Možno by ma zaujímalo ako sa sama so sebou zmieriť, ako nepôsobit tak utlo, lebo mne aj hovoria že pôsobím bojazlivo lenže to len to útle telo klame.
Ja mam pocit, ze to je taky nejaky folklor komentovat chudych ludi. Ze ludia ani moc nevedia, preco to vlastne hovoria, mozno preto, ze to tak hovorili ich babky. Moj syn je dost stihly a to tiez pocuvam, ze ci mu nedavam jest a ze mu mam dat a ze mal by zacat jest, aby konecne narastol (ma uplne priemernu vysku) 🙈.
@marianarem ja si myslím, že v dnešnej dobe je už chudých (myslím naozaj štíhlych) tak málo, že proste bijú do očí. A to už od malička. Tak ako bolo v mojom v detstve priemerne jedno-dve deti v triede s nadváhou, do ktorých sa zvyklo rýpať, teraz sa to otočilo a terčom sa stávajú tí chudí. Ale prečo to robia aj dospelí, je mi záhadou. Teda vlastne ani nie je, len mi hlava neberie, že sa stalo normálom, že aj dospelí sa chovajú takto detinsky.
Športujes? Ak nie, začni. Pomôže to každej postave a hlavne sebavedomiu, spokojnosti sama so sebou a naučí ta to mať rada vlastne telo.
Kolegyňam a vtipalkom povedz na rovinu že ti to vadí. Ľudia niekedy nevedia, nedôjde im to že to môže človeku ublížiť.
Väčšina populácie ma problém že tlstne, všetci riešia diéty, priberanie, faldy tuku takže automaticky všetci predpokladajú ze chudi ludia sú so sebou mega spokojní a reči o postave sa ich nedotykaju
Ahoj🙂. Ja mám 164 cm a 50kg a tiež počúvam, aká som chudá...🤦 Pravidelne to hovorievala svokra- "Bože, aká si chudá"....Moja odpoveď: " Chváaálabohu🙏, lepšie, ako tučná.".......Pravidelne každý deň, toto isté...No na nervy😤...Ale prestala s tým, keď som to doma povedala mužovi, že keď mi to ešte raz povie, tak jej už odpoviem: "Bože, a Vy ste aká tučná"....🐷 Doteraz neviem, čo jej môj muž dohovoril, ale prestala s tým ✌️🙏🙂... Čo sa týka kolegov- s kľudom angličana odpovec- ako už bolo spomenuté: "dobrého veľa nebýva"👍", alebo- "Takto sa cítim výborne, a ty?"..(odkloníš pozornosť na nich)... tiež používam: "priberiem po prechode"....👍🙂 Hlavne buď priebojná👊✌️🍀
Ide o cistu zavist. Tiez som si tym presla. Voli ma polovicna porcia. Mala som 41kg a 162cm
Ked kolegyne hrochy jedli salatiky tak ja som spraskala mekaca a s usmevom na tvary im hovorim ze este 1 list salatu zjedia a zmenia sa na zajaca a ku autu doskacu🤣
Co si nedate dobrotku ako mam ja. To si mala vidiet jak prskali ze ja si dam 2l koly a oni aj zo vzduchu priberu😂
@monikabull ďakujem, si zlatá 😊
@jania023 noo možno v tvojom prípade závideli, keďže si nemohli dovoliť jesť také veci ako ty. Lenže mne to hovoria v práci prevažnej ženy s peknou postavou, ktoré si tiež môžu dovoliť zjesť čokoľvek. Ale to všade mi moja postava robí problémy. Napríklad šla som na odbery krvi a pritom ja to mám rada, pohľad na krv mi nevadí a hneď ako ma videla vo dverách tak povedala joooj aká by si chuducka vy si pri tych odberoch ľahnite aby ste neodpadla 🙄 myslím si ze stačí povedať len že vy si ľahnite. Ale v tých prácach to bolo vždy nepríjemne, ale nie je to koniec sveta. Sú horšie veci, človek má nejakú nádej že vekom sa postava zmení.
Tak im povedz, zeleby ich zrazilo auto zoskrabavat ich budu tyzden tolko roboty s nimi budu mat cestari
A po skonceni z prace popraj pekny den a pozor na cestach
Poznám ale z opačnej strany. Dnes to beriem tak,že ich odpálkujem a je ticho 😁 Aaa ženy sú v kolektíve väčšie zákeráčky,škodoradostné,neprajné..ak keď česť výnimkám. Celkovo ženský kolektív=zlo 😁😅 svedčí to LEN o nich o ich charaktere a inteligencii.
kazdej tej chudej co ti to povie by som povedala,, Ved prave.. po tebe by tu aspon mastny flak zostal...
Mám 172cm a slabých 50kg ,bohužiaľ či vďaka Bohu? nikdy to nebolo inak ...narážky ako si chudá musíš len hodiť za hlavu ,nedá sa vyhovieť každému a každému sa páčiť ..pokiaľ si zdrava je všetko v poriadku .
Pár krát sa má kolegyňa opýtala či niesom nejaká chorá tak som jej odvetila že chorý na hlavu je ten, kto mi minimálne raz za týždeň povie aká som chudá 🤷
Dnes mám 32r,muža,syna , a stále 50kg. 😂 Srdečne mi je jedno kto si čo hovorí ,vždy len odpoviem : nemôžme byť všetci rovnakí
Postavu si nevyberieme. Ja Ťa chápem. Netráp sa preto. Určite máš prednosti, čo ja viem pekné oči, vlasy. Upriam pozornosť tam. Nauč sa zopár drzejších fráz a ver, že keď ich dostatočne sebavedome povieš, časom dajú pokoj.

Ja som tiez taka podobna a mam aj take kolegyne, okrem nich, aj dalsie, ktore take chude nie su, ale nikdy som sa s takym niecim nestretla, ani oni nic take nikdy nespomynali, no myslim, ze to bude v tvojom pripade zavist a tie chude zienky by boli radi este chudsie.