Vadilo by vám, ak priateľ odchádza každý druhý víkend?
Ahojte, vadilo by vám keby s priateľom/priateľkou spolu bývate, zdielate domácnosť (bezdetni, do 30r) a zároveň obaja pracujete. Ale jeden partner nie je z toho mesta, kde byva a robi a chodí každý druhý víkend domov k rodičom - napr. že jeden celý týždeň ste spou a ten ďalší už od stredy/štvrtka po práci rovno odide k rodičom a vráti sa v nedeľu večer a takto to je každý druhý týždeň? Ja by som s tým bola asi ok, potrebujem aj sama pre seba čas, ale kamoška mi vravela, že jej to začal priateľ vyčítať...🤔
Nikdy si nevybuduje nový domov, ak tretinu času tráví v tom starom domove. Myslím, že to cele svedci o jej (ne)tuzbe mat a rozvijat partnerský vztah, dospiet a postavit sa na vlastne nohy.
Je sebecka, myslí len na to, co chce ona. A byť s partnerom evidentne nie je priorita.
@zuzanockamt ani tu nie. Len uz teraz ju obmedzuje a potom bude co. Na to som narážala.
Tak za týchto okolnosťí by mi to bolo ľúto... mrzelo by ma, že partner sa necíti v našom spoločnom bývaní dostatočne doma a radšej berie HO a uteká k rodičom... otázka je samozrejme čo robí on preto, aby sa tam cítila dobre a ako trávia čas, keď zostane doma... ale no, to je medzi nimi...
Nevadilo.
Možno priateľ tej kamarátky žiarli. Možno si myslí, že tam niekoho má a že rodičia sú len výhovorka.
Zajímavé. Muž, ktorý uteka domov k rodičom, je mamičkar. Ked to iste robí žena, je to vina jej partnera 🤦🏻♀️
Nie, nevadilo. Tiež som chodievala každý druhý víkend domov a to už aj s bábätkom, niekedy sme šli spolu, niekedy nie a ani manželovi to nevadilo. Aspoň nevznikne ponorka, keď si môžu partneri aj chýbať. Sám muž mi povedal, že keď som nebola s ním, tak som mu chýbala. Aj to treba vo vzťahu, aby sa nezunoval.
Otazka, preco tam chodi? Pomahat v domacnosti, starat sa o chorych rodicov? Alebo sa nechat obskakovat, vyspavat do obeda, chodit po baroch s kamosmi? Alebo len tak lebo jej tam je lepsie, citi sa tam viac doma, chybaju jej rodicia, surodenci?
Aha takze je radsej tam ako s priatelom. Ako dlho su spolu? Mne to pripada ako ked som na VS randila s frajerom, aj sme spolu byvali na intraku. Chodili sme domov ako sme chceli. A ked ten druhy bol prec tak sme si urobili program s kamosmi. Mam pocit ze terajsie vztahy vznikaju ovela neskor, a preskakuju take to nevazne-vazne obdobie ake sme zazivali my pred 30 rokmi lebo ludia su uz v praci, prenajimaju si nehnutelnosti a vyzeraju a funguju ako rodina aj ked este nie su, este sa stale len spoznavaju.
Som v rovnakej pozícii, 5h cesta k rodičom, kvôli tomu, že chcem byť s rodinou a starými rodičmi, ktorí majú svoj vek a treba im pomôcť. chodím 1x mesačne na víkend, priateľ nie vždy môže, prípadne má svoje pracovné veci, takže idem vždy, keď viem, že nebudeme môcť ísť nikam ani my dvaja a sama by aj som trčala doma.
Nevidím v tom problém, sme slobodní deti nemáme, s rodičmi mam skvele vzťahy takže ten, kto si neviem predstaviť čo sa dá byť toľko s rodičmi asi vzťahy nemá skvelé. Ja keď prídem navštívim starých rodičov, blízkych, vždy má niekto nejaký sviatok. 🙂 Aj napriek tomu si budujeme s priateľom domácnosť. Neviem prečo by to malo byť také pohoršujuce. 😀 Keby viem ze partner má dobrý vzťah s rodičmi a nepríde mi psychicky unavený viac od nich, tak by mi to tiež neprekážalo aby tam bol cez víkendy, najmä ak by šlo o 3h cestu len tam, ďalšie 3h naspäť tak tiež by som radšej šla od stredy než na otočku.😀
@barka1 necitas s porozumenim. 🙂 aj u nás to bolo rôzne a aj bude, nie vždy stačí raz za mesiac, často aj viackrát, ideálne je síce 1x, ale keby mam možnosť ako autorka idem aj ja tak a môj partner by s tým nemal problém, keďže to nie je 5min pešo ale niekoľko hodinové cestovanie. Každý nech má tak, ako im to vyhovuje. 🙂

Ďakujem za reakcie. Je to asi 50 na 50 ako vidim😂.. rodičia to nevyžadujú, chodí tam lebo chce, lebo jej tam je dobre a očividne sa cíti doma viac v rodnom meste, nez v meste kde studovala a aktualne pracuje. Prácu ma takú, že môže mať aj home office, takže si to navoli tak, aby ich mala vtedy a mohla odísť domov. Nie je z východu, ale cesta autom trvá tak 3 hod. Občas ide uz v stredu po robote, občas vo štvrtok. On s nou ide len malokedy, ide s nou len vtedy, ked tam ide na dlhsie, napríklad na sviatky tam bude 10 dni, tak vtedy tam za nou pride, ale on musi byt v praci od pondelka do piatku a to uz tam za nou nepride v piatok vecer/sobotu rano, asi tiez sa mu nechce ist k svokrocom každý druhý vikend. Snad som zodpovedala vsetky vase otázky.