icon

Vadilo by vám, ak priateľ odchádza každý druhý víkend?

6. dec 2024

Ahojte, vadilo by vám keby s priateľom/priateľkou spolu bývate, zdielate domácnosť (bezdetni, do 30r) a zároveň obaja pracujete. Ale jeden partner nie je z toho mesta, kde byva a robi a chodí každý druhý víkend domov k rodičom - napr. že jeden celý týždeň ste spou a ten ďalší už od stredy/štvrtka po práci rovno odide k rodičom a vráti sa v nedeľu večer a takto to je každý druhý týždeň? Ja by som s tým bola asi ok, potrebujem aj sama pre seba čas, ale kamoška mi vravela, že jej to začal priateľ vyčítať...🤔

Strana
z2
autor
6. dec 2024

Ďakujem za reakcie. Je to asi 50 na 50 ako vidim😂.. rodičia to nevyžadujú, chodí tam lebo chce, lebo jej tam je dobre a očividne sa cíti doma viac v rodnom meste, nez v meste kde studovala a aktualne pracuje. Prácu ma takú, že môže mať aj home office, takže si to navoli tak, aby ich mala vtedy a mohla odísť domov. Nie je z východu, ale cesta autom trvá tak 3 hod. Občas ide uz v stredu po robote, občas vo štvrtok. On s nou ide len malokedy, ide s nou len vtedy, ked tam ide na dlhsie, napríklad na sviatky tam bude 10 dni, tak vtedy tam za nou pride, ale on musi byt v praci od pondelka do piatku a to uz tam za nou nepride v piatok vecer/sobotu rano, asi tiez sa mu nechce ist k svokrocom každý druhý vikend. Snad som zodpovedala vsetky vase otázky.

barka1
6. dec 2024

Nikdy si nevybuduje nový domov, ak tretinu času tráví v tom starom domove. Myslím, že to cele svedci o jej (ne)tuzbe mat a rozvijat partnerský vztah, dospiet a postavit sa na vlastne nohy.
Je sebecka, myslí len na to, co chce ona. A byť s partnerom evidentne nie je priorita.

betulinka1
6. dec 2024

@zuzanockamt ani tu nie. Len uz teraz ju obmedzuje a potom bude co. Na to som narážala.

lindous
6. dec 2024

Tak za týchto okolnosťí by mi to bolo ľúto... mrzelo by ma, že partner sa necíti v našom spoločnom bývaní dostatočne doma a radšej berie HO a uteká k rodičom... otázka je samozrejme čo robí on preto, aby sa tam cítila dobre a ako trávia čas, keď zostane doma... ale no, to je medzi nimi...

smilingwoman
7. dec 2024

Nevadilo.

jana0412
7. dec 2024

Možno priateľ tej kamarátky žiarli. Možno si myslí, že tam niekoho má a že rodičia sú len výhovorka.

barka1
7. dec 2024

Zajímavé. Muž, ktorý uteka domov k rodičom, je mamičkar. Ked to iste robí žena, je to vina jej partnera 🤦🏻‍♀️

nelka93
7. dec 2024

@lucka_ke toto by vadilo zasa mne, my chodíme k jedným aj druhým rodicom každý mesiac, ale tak my máme dobre vzťahy a bývame od seba len 3 hodiny a spolu

elizabeta56
8. dec 2024

Nie, nevadilo. Tiež som chodievala každý druhý víkend domov a to už aj s bábätkom, niekedy sme šli spolu, niekedy nie a ani manželovi to nevadilo. Aspoň nevznikne ponorka, keď si môžu partneri aj chýbať. Sám muž mi povedal, že keď som nebola s ním, tak som mu chýbala. Aj to treba vo vzťahu, aby sa nezunoval.

h2
8. dec 2024

@barka1 Na MK vždy za všetko môže chlap. 🙄🤷‍♀️

tykat
8. dec 2024

Otazka, preco tam chodi? Pomahat v domacnosti, starat sa o chorych rodicov? Alebo sa nechat obskakovat, vyspavat do obeda, chodit po baroch s kamosmi? Alebo len tak lebo jej tam je lepsie, citi sa tam viac doma, chybaju jej rodicia, surodenci?

tykat
8. dec 2024

Aha takze je radsej tam ako s priatelom. Ako dlho su spolu? Mne to pripada ako ked som na VS randila s frajerom, aj sme spolu byvali na intraku. Chodili sme domov ako sme chceli. A ked ten druhy bol prec tak sme si urobili program s kamosmi. Mam pocit ze terajsie vztahy vznikaju ovela neskor, a preskakuju take to nevazne-vazne obdobie ake sme zazivali my pred 30 rokmi lebo ludia su uz v praci, prenajimaju si nehnutelnosti a vyzeraju a funguju ako rodina aj ked este nie su, este sa stale len spoznavaju.

mimka1402
8. dec 2024

Som v rovnakej pozícii, 5h cesta k rodičom, kvôli tomu, že chcem byť s rodinou a starými rodičmi, ktorí majú svoj vek a treba im pomôcť. chodím 1x mesačne na víkend, priateľ nie vždy môže, prípadne má svoje pracovné veci, takže idem vždy, keď viem, že nebudeme môcť ísť nikam ani my dvaja a sama by aj som trčala doma.
Nevidím v tom problém, sme slobodní deti nemáme, s rodičmi mam skvele vzťahy takže ten, kto si neviem predstaviť čo sa dá byť toľko s rodičmi asi vzťahy nemá skvelé. Ja keď prídem navštívim starých rodičov, blízkych, vždy má niekto nejaký sviatok. 🙂 Aj napriek tomu si budujeme s priateľom domácnosť. Neviem prečo by to malo byť také pohoršujuce. 😀 Keby viem ze partner má dobrý vzťah s rodičmi a nepríde mi psychicky unavený viac od nich, tak by mi to tiež neprekážalo aby tam bol cez víkendy, najmä ak by šlo o 3h cestu len tam, ďalšie 3h naspäť tak tiež by som radšej šla od stredy než na otočku.😀

barka1
8. dec 2024

@mimka1402 1x mesacne je o polovici menej než žena z diskusie. A navyse je to od stredy - štvrtka. Takže reálne 10 dní s partnerom a 4 s rodičmi. 8 dní za mesiac. Ty si dva.... A v tom je obrovský rozdiel.

mimka1402
9. dec 2024

@barka1 Nie je, mať možnosť idem aj ja takto často a viem, že boli mesiace kedy sme boli každý víkend, kvôli rodinným udalostiam 🙂

barka1
9. dec 2024

@mimka1402 no je...matika nepustí

mimka1402
9. dec 2024

@barka1 necitas s porozumenim. 🙂 aj u nás to bolo rôzne a aj bude, nie vždy stačí raz za mesiac, často aj viackrát, ideálne je síce 1x, ale keby mam možnosť ako autorka idem aj ja tak a môj partner by s tým nemal problém, keďže to nie je 5min pešo ale niekoľko hodinové cestovanie. Každý nech má tak, ako im to vyhovuje. 🙂

barka1
9. dec 2024

@mimka1402 ano, a jej partnerovi to zjavne nevyhovuje...
A citam s porozumenim a chápem, o čom píšeš. Tato diskusia je ale o žene ktora trávi 8 dní z mesiac u rodičov. To nie je tvoj pripad, podla tvojich slov.

ivushaaaa
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2