icon

Veľká noc plná konfliktov a neúcty

21. apr 2025

Ahojte. Akú ste vy mali Veľkú noc? Chcem sa podeliť so ženami. Môj takmer dvojročný syn dostal striekaciu pištoľ. Dovolila som mu na Veľkú noc ma s ňou teda trochu ostriekať. Môj chlap na mňa ráno vylial kyblik so studenou vodou. Syn len tak akože ma oblial. Obaja dostali výslužku. Boli sme tu u svokrovcov. Chlap často rád do mňa rype a má vyprovokuje. Keď som robila jedlo v kuchyni, chlap má stále striekal tou pištoľou keď som pracovala a smial sa pri tom. Požiadala som ho, aby s tým prestal, lebo už som vodu utierala, ale on to robil stále a smial sa, veď však vraj je Veľká noc. Bola som v kľude a zase má vyprovokoval. Chcela som sa už obrániť, lebo nerešpektoval. V tom amoku má silno capol po zadku dvakrát za sebou a syn sa tejto reakcie veľmi zľakol. Veľmi plakal...Zobrala som ho roztrasená na ruky a utešovala, objala. Chlap to už raz urobil na mňa. Už som aj ja naňho zvýšila hlas. On sa smial, že je veľká noc a stále sa usmieval. Keď ma prišli obliať jeho otec a brat, tak som vyhŕkla, že toto už presiahol a vynadala mu na plne ústa.Jeho otec sa osopil, že prečo kričím a vraj sa mám ukľudniť. Môj chlap povedal, že som sa zachovala ako p***. Hodil na mňa do tváre ďalší kýbel so studenou vodou a povedal, šťastnu veľkú noc. Mala som chuť hneď zobrať syna a odísť kade ľahšie. Častokrát má provokuje a potom vraví, že mám afekty. Pričom väčšinou mu len nadam a trápim sa vnútri sebe samej. Nezaslúžim si toto už trpieť. Chcela som to len zo seba dostať von a vyrozprávať sa , čo by ostatné robili na mojom mieste. Vraj sa teraz hanbí pred celou jeho rodinou....

mamamasama
21. apr 2025

Skvelý výber 👌🏻😅🤣

mariska1989
21. apr 2025

Za 1 s takým by som nebola už vôbec/ nemala s takým dieťa
Za 2 moje nervy tiež majú hranicu takže vodu by schytal kľudne aj on . Ja našťastie takého chlapa nemám pekne jemne korbačom a voňavku a všetci šťastní

gab1sol
21. apr 2025

Ale u vás to asi nebude ideálne mimo Veľkej noci, že?

viestta
21. apr 2025

Este aj sa sa ta pytam, preco si s nim. To on zrazu sa stal provokaterom? Predtym by sa dal na chlieb natierat. Bud sa naucis s tym zit alebo nie. My toto za teba nevyriesime, ty si si ho vybrala.

maryetta
21. apr 2025

Preco si ho ty neobliala studenou vodou?
Ze vsak velka noc? A este nech to uprace. Poutiera. A ked si sadne tak znova?
Toto aj by som napisala detinske-ale ani deti nie su takto nerobia.
Nech sa hanbi sam za seba. Nielen pred rodinou. Ale aj pred tebou a hlavne pred zrkadlom.

alex49
21. apr 2025

takéto hovado bol aj pred velkou nocou. Ženy nemusia trpieť, ženy sa majú zastať samé seba a žiť zo svojimi rozhodnutiami. Ja by som ho na tvojom mieste obliala vedrom tiež a tú pištolku mu roztrepala o hlavu.

nikha2809
21. apr 2025

Moja Veľká noc bola super, pretože som si nezobral kkta ako ty 🤷‍♀️

earlgrey
21. apr 2025

@mikadooo môj chlap by si nikdy nedovolil nazvať ma takto škaredo...

earlgrey
21. apr 2025

@lenkasarka mne je jedno, či je veľká noc alebo nie...🤣 ja rada dostanem s kýblom aj v zime 😄 len tak, aby reč nestála...a mali sme sa na čom zasmiať

earlgrey
21. apr 2025

@zuzanockamt 🤣🤣🤣

jaskolka
21. apr 2025

Pridete mi tam všetci "divní" už len s tou striekacou pištoľou,synovi by som ju vôbec nedala,aby ma ospliechal ani trochu.O tom blbcovi mužovi ani nevravím.Je to nenormálny zvyk celkovo,mne sa dnes veľmi páčila reakcia syna,keď mu švagor vraví,že či pôjde poliať malú sesternicu (bratova dcéra,má 1 rok)On na to hneď,že Alinku nemôžem polievat,je maličká. Ani mamku nemôžem poliať,ani babku. Proste nechcel poliať nikoho 🙂ani nepolial

zmrzlinka2021
21. apr 2025

@earlgrey a je zle byť princeznou?

simona92101
21. apr 2025

@earlgrey cize tebe hocikedy chlap len tak namiesto pozdravu slahne kybel vody do tvare a povie ze si pica?🤔

heminepa
Autor odpoveď zmazal
kitycat
21. apr 2025

A triezvy pri tom bol ci uz mal v sebe aj daku palenku?

earlgrey
21. apr 2025

@simona92101 už som spomenula, že vulgarizmy u nás neexistujú...ja píšem o srande a zábave...a nie o tom, ako ju nazval...možno sa tak vážne zachovala...môj by si to nikdy nedovolil 🤣

lucia13022023
21. apr 2025

@earlgrey ale ich problém nie je voda. Ja taktiež milujem vodu, dnes som bola pooblievana až až, smiali sme sa, srandovali, nevadilo to nikomu.
Ale keby mi to vadí, tak chcem, nech ma respetkuje. On ju nerešpektoval. O tom to cele je, nie o tom ze sa musela 4x orezliekat.

modrykolibrik
21. apr 2025

MM rešpektuje že tento sviatok neuznávam a vie že raz by vytiahol korbáč alebo má oblial. Ja mu dám síce vajíčko aby sa nepovedalo ale neznášala som tento sprostý zvyk.
Ja hovorím,že to je jediný deň kedy chlapy majú legálne mlátiť a oblievať zeny

enmery
21. apr 2025

Váš problém nie je Veľká Noc a tradícia oblievania. Len raz by by muž povedal, že som pi....len fakt jediný raz.

simona92101
21. apr 2025

@earlgrey ale tiez si pisala ze sa hra na princeznu...za mna je taketo jeho spravanie cez ciaru,raz ked mi niekto povie NIE, tak to respektujem a nebudem sa spravat ako zmyslov zbaveny,a este aj byt oduty lebo niekto neskace ako ja piskam!a vylievat kyble vody do tvare,to uz je nonsens..

nevenka
21. apr 2025

U nas je Velka noc o Zmrtvychvstani Krista. Ale dobre, ak je pre niekoho Velka noc o kybloch vody, vajciach, zajacoch a korbacoch, tak tiez nech to ma nejake medze. U slusnych a rozumnych ludi.
Nam zomrel papez Frantisek, takze toto je pre mna taka smutnokrasna sprava dneska. Jeden velky clovek odisiel do svojej nebeskej vlasti.
A ak by som mala riesit takehoto burana pri sebe, asi by ma svihlo a nielen na Velku noc. Vase problemy su ovela vacsie ako 2 kyble vody 😭.
Ja som dostala symbolicky asi 0,5 ml vody, 2x ma sibol mini korbacikom a dal mi pusu. A takto to robia aj nasi chlapci, slusne a s mierou.
Stale mi starka spominala, ako za mladi jednu dievcinu vymachali v potoku, studenou vodou zo studne obliali, chuda, dostala zapal pluc a zomrela. Tak odvtedy jej mama taketo nedovolila. A bolo po tradicii. Este bratranec mal nejake pokusy, ale nastastie so striekackou len.
Ked si ale predstavim, ako moj muz nervaci, ked sa daco vyleje na podlahu, tak by si taketo uz ani z praktickych dovodov nedovolil a cudzim uz vobec.
Neviem, co to je za sranda, studenou vodou ludi oblievat...Ved staci slusna navsteva. Ja by som chcela vidiet, ake "prijemne" by to bolo tym chlapom drbnutym, co toto robia, aspon zo 3 kyble dobre ladovej vody na hlavu...

lienka.7
21. apr 2025

@autorka mala si mu to vrátiť naspäť a bolo by. Neznášam tieto stupidne oblievacky vodou... večer toho budú "plne" televízne noviny.

sulavikova
21. apr 2025

@lenkakravcova keby vám pošlem foto, čo ma dnes čakalo doma po dovolenke😥rozbitý iphone to je nič… žiaľ tolerovaná slovenská alkoholická nátura. Kks ani dýchať sa mi nechce, akých synov vychovali ich hrdé kresťanské matere.

klementinka58
21. apr 2025

uz chapem, kebyze ta chce obliat ze ta rano ostrieka vodou z pistole...ze zvyky a tak..ale nechapem preco ta oblieval niekolkokrat pocas dna, ved to sa nikde nerobi...a druha vec ja by som nekricala ja by som treskla dvera a bola do vecera prec na vylete alebo v meste.

simona92101
21. apr 2025
alenka58
21. apr 2025

tvoj "chlap" je chrapúň, v celej našej rodine sa tieto zvyky nepestujú, mamu nemám slovenku tak tradícia nie je, len návšteva a deti hľadajú vajíčka, všetko sa dá kultivovane to iba blba napadne taká oblievačka a šibanie ako zmyslov zbavený

minenkaa
21. apr 2025

@sulavikova ako ty si prišla domov a rozbitý byt,dom a ty ešte niesi v base?

januska12323
21. apr 2025

Veľká noc nemôže za to akého chuja si si uviazala na krk. Ďalšie sviatky by už trávil sám.

januska12323
21. apr 2025

@sulavikova prečo to u seba doma trpíš?

subartic
21. apr 2025

moju dcéru dnes prišli obliať spolužiaci a aj kamaráti , pozerala som sa z okna a bola som milo prekvapená . Vodou ju síce obliali z vedra ale nič surové , a potom korbáčom len tak jemne , žiadne švácanie, dokonca jeden ju aj objal a pošpliechal tým veľkonočným smradom . Dostali po vajciach , každý jeden a išli ďalej . Dá sa aj kultúrne , normálne a s citom .