Vzťah bez nálepky - priateľ sa ku mne nepriznáva
Ahojte baby. ❤️ Chcela by som sa spýtať či ste niekedy boli v takom vzťahu (nevzťahu) ked to váš partner nechcel pomenovať ako vzťah a priznať, že spolu chodíte.
Stretávam sa s ním už vyše pol roka a pre mňa to je jeden výnimočný muž. Navyše vo svojom okolí ozaj také pekné a harmonické vzťahy nevídam. Vychádzame spolu veľmi dobre, všetko klape ako má vo všetkých smeroch, nikdy sme sa nehádali, sme výborní priatelia a máme podobné názory, hodnoty... Je odo mňa trochu starší (ja mám po 20ke, on po 30ke) ale zhodli sme sa, že ani jednému z nás to nevadí, dokonca jemu sa to páči. Pracuje dosť veľa a teda sa stretávame len pár krát do týždňa - väčšinou cez víkendy. Tiež si ani veľa nepíšeme, pretože rešpektujem, že je ozaj zaneprázdnený. O to viac sa tešíme ked sme spolu. Avšak...
Problém je, že ma svojim priateľom predstavil ako kamarátku a označuje ma tak stále, raz mi povedal, že ma berie skôr ako milenku než partnerku. Na verejnosti ma však stále chytí za ruku a všade chodíme spolu. Veľmi ma to trápi.
Dokázali by ste v takomto nevzťahu fungovať dlhodobo a dúfať, že to raz príde alebo zahodiť niečo tak pekné a vzácne len kvôli tomu, že to nieje oficiálne?
Posledné dni intenzívne rozmýšľam nad tým, že to ukončím...
Aj napriek tomu, že sa vďaka nemu cítim výnimočná a viem, že ma má rád a záleží mu na mne tak sa neviem preniesť cez to, že niesom dosť hodná titulu ''priateľka''.
Vďaka za každú odpoveď
My sme boli po 10 mesiacoch už zasnubeni (nebola som tehotná)
Keby mi povedal, že ma berie ako kamošku a potrebuje ma hlbšie spoznať, tak okej. Brala by som, že na to nechce ísť rýchlo.... Ale milenka? To je podľa mňa ponižujúce.
Nehovorím, že šanca 1% neni....ale omnoho väčšia šanca je, že to nevyjde. Ty budeš chcieť mať raz deti, domov, rodinu... A on s tebou pravdepodobne nie. Podľa mňa je šanca viac než 1%, že nájdeš chlapa svojich snov, keď nebudeš marnit čas obstastnovanim niekoho, kto ťa berie ako milenku
On potrebuje čas? Lebo mu dlho trvá, kým začne niekomu dôverovať? Bojí sa ísť do vzťahu, bráni sa tomu, aby si bola považovaná za jeho priateľku, ale s tým, aby si užíval sex a všetko to pozitívne, čo mu váš "nevzťah" prináša, už problém nemá?
Áno, vadilo by mi to. A veľmi. Do postele si mu dobrá, ale povedať pred kamošmi, že si jeho priateľka, je problém?! A čo sa za Teba hanbí? Ja by som určite takého chlapa nechcela.
Moj najharmonickejsi vztah bol tiez kamarat s vyhodami. Nehadali sme, neoponovali, stretavali sa parkrat tyzdenne, preto sme ten cas nekazili zlou atmosferou. Vo vztahu pocuvate nazory druheho a vyjadrujete svoj nazor a nesuhlas, v kamaratsve s vyhodami moze vsetko klapat a byt zdanlivo "spriaznene" duse, pretoze proste neriesite veci, ktore v tom vztahu-nevztahu nestoji za to riesit. Neviem, ci som sa vyjadrila pochopitelne, ale z toho, co mi pises, ak ma po 30tke a este nenasiel chut sa usadit, ak sa hrdi pred kamaratmi, ze ma 20rocnu milenku, a zda sa ti, ze uplne vo vsetkom mate rovnaky nazor a vsetko je super, tak ta jednoducho neberie a nebude brat ako vaznu buducnost, len docasne spestrenie - urcite si je vedomy aj toho, ze budes chciet viac.
V tomto mas len dve moznosti. Mozes s nim mat pekny vztah bez hadok, aby si nebola sama a uzila si (nielen sex, ale aj to, ze sa nemusis s nikym hadat a rozumiete si) pokial nebudes mat chut na nieco vaznejsie a vtedy si najdes stabilneho partnera alebo sa neuspokoj s tym, ze nedosiahnes viac a ukonci to hned.
No keď teraz nie si dosť hodná titulu priateľka.. Len milenka.. Tak kedy myslíš ze budeš hodná titulu manželka? O 100 rokov? Nikdy?
Podľa mňa len minas svoj drahocenný čas na chlapa ktorý ťa ani len trapnou priateľkou (predsa pri tom nič nepodpisuje) nenazve.
Ukončila by som to, presne ako baby vyššie písali, len s ním stracas čas. On ťa nemiluje, používa ta ako matrac. Naozaj smutné. Chlap sa VŽDY zaľúbi na začiatku, nikdy nie neskôr. Šanca, že sa do teba zaľúbi je 0%. Máj trochu hrdosti a daj mu kopačky.
Neviem,co viac ocakavas od muza,ktory ti jasne povedal,ze si jeho milenka a kamaratka🤷♀️ Keby mu na tebe zalezalo,ver,ze by to vyzeralo inak. Urcite nie si jeho jedina "kamaratka". Akurat ta dobre vyuziva,to je cele. Viac od toho necakaj.
Nerada ti to pisem ale baby maju pravdu. Ty si sa zalubila ale on nie...inak by to uz bolo daavno ine a oficialne. Na Vasom vztahu ozaj nie je nic vzacne v pozitivnom zmysle slova. To su take kraviny, ked ti niekto aj po polroku tvrdi, ze potrebuje cas, kym sa zalubi a nadobudne doveru...prosiiim ta, to hovoria ti, ktori vedia, ze ten druhy chce nieco viac ale on nie a len si ho chcu udrzat a vyuzivat vyhody z toho vztahu-nevztahu dovtedy, kym sa bude dat. Ved ti sam povedal, ze ta berie viac ako milenku a ty stale dufas? On bol k tebe (aj ked drsne) uprimny, nie je mu co vycitat...to ty ostavas v tom nevztahu z vlastnej vole dufajuc, ze sa on zalubi. Keby mi toto povedal chlap, do ktoreho som sa zalubila, nedokazala by som sa tak ponizovat a ostavat s nim, lebo co ak existuje 1% sanca, ze on zmeni jeho pohlad na mna 😀. Maj prosim ta k sebe uctu a vycuvaj z tohto "mileneckeho" vztahu.
Clovek nedokaze hlavou kontrolovat svoje sympatie, naklonnost, poblaznenie a lasku. Moze to skryvat ale nie to "vypnut". Keby si ty bola tou "pravou", uz by ste po polroku, aj skor, vas vztah zoficialnili a ty by si z jeho strany videla a citila, ze je do teba zblazneny. Ved predsa to je na tych zaciatkoch to krasne...ta zalubenost a motyle v bruchu. Nie sme predsa stroje. Ano, treba pouzivat aj hlavu a nenechat sa opantat "peknou tvarickou" ale treba si to zazit...ten pocit, ze ta chlap "zerie", ze ta chce nie len jeho telo a hlava ale aj srdce...Prajem ti, aby si si nasla chlapa, ktory ti toto vsetko da a ty si nikdy nebola na pochybach 🍀
Je to medzi vami pekne, lebo si chce ten “vztah” len uzivat. Takze don nevnasa nic zasadne, a tym padom nic realne neriesite.
V tom je tajomstvo vynimocnosti, porozumenia, atd.
Ver tomu, ze ked stretne tu pravu, vsetky jeho predsavzatia a nazory vezmu za svoje.
Prvotna zalubenost mu bude vsetkym, pojde sa pokrajat, aby bol s nou a bez problemov ju pred ostatnymi vyhlasi za partnerku.
Tak to je.
Videla som uz X zasadovych muzov, ktori bez zavahania stratili rozum, ked sa fakt zalubili.
Si milenka.
zivis v sebe zbytocnu nadej romanticku, ze mozno tam je sanca... ano, mozno je, ale toto nevyzera tak, zeby mu na tebe nejako extra zalezalo... ocividne je mu s tebou fajn a je rad, ze nemusi nic riesit a odpalkuje ta nicnehovoriacimi frazami... si mlada, nemusis sa bat, ze by si si niekoho nenasla... tento vztah vnimas ako krasny a vzacny, lebo je vam spolu (alebo minimalne tebe s nim) krasne, ked ste spolu po par dnoch konecne a vzacny, lebo nie ste spolu denno-denne 24/7... ak to nechces ukoncit teraz, uvidis, ze pride moment, ked si povies, ze stacilo... pol roka je na chlapa, ktory by ta fakt chcel, velmi dlha doba... este sa moze stat, ze to jedneho dna sekne sam a povie ti, ze ma priatelku alebo ho vymaknes s inou
tak takto to presne mala moja kamoška, až po roku a pol zistila, že panko je ženatý a má dieťa - samotná manželka ju kontaktovala keď našla konverzáciu kamošky a jej manžela.. kamoška nechápala, jak mohol tak klamať... som presvedčená, že to je aj tvoj prípad - že tam je niekto tretí z jeho strany.. je mi to ľúto, ale v dobrom Ti hovorím pomaly sa od neho skús odosobniť a odpútavať.
a to "pekné a vzácne" ako si označila chvíle medzi vami, si budeš vedieť vybudovať s niekym, kto za to bude stáť. a bude to pekné vzácne a aj plnohodnotne 🙂
@mnamko v pohode predstaví, chlapi kamoši sú jedna fajta - nikdy sa nezradia. A aj horšie veci robia, nie len predstavujú "kamošky"...
@autorka Dám ti nádej, ja som bola kamoška s výhodami, s podmienkou, že budem jediná...brával má na akcie s kamošmi a správal sa ku mne ako ku kamoške, rovnocennej s kamarátmi, sama som si všetko platila, sama som všade chodila s nimi, aj keď všetci vedeli, že spolu správame. Mali sme radi rovnaké veci (hudbu, filmy, literatúru), rovnaké hodnoty a svetonázor, pokladali sme sa navzájom za veľmi inteligentných s rozhľadom. Tiež som mala pocit, že sa ku mne neskutočne hodí, ale nádej minimálna. Uvedomovala som si to a veľakrát ukončila ten vzťah a on vždy prišiel a prosil, až nakoniec po roku a pol povedal, že ma ľúbi a nevie žiť bezo mňa. Dnes máme syna a sme zasnúbení, bola to dlhá a náročná cesta, prešli sme obaja obdobiami pochybností, ale teraz sme šťastní 😉
Podľa mňa má priateľku. Prepáčte, ale mam svoje skúsenosti...
@tmonika teraz nad tým určite intenzívne nepremýšľa keďže je to 3 roky stará téma 😉
@zuzanka.zuzu 🤣 mne to teraz vyhodilo, inak ma teda zaujima ako to dopadlo 🤣
Ak ťa pred svojimi kamarátmi predstavil ako kamarátku tak nič iné preňho nie si. Otvor oči a preber sa. Si len ďalšia z tých čo spávajú s chlapom lebo ON potrebuje sex a ty čakáš že RAZ z teba bude nieco viac ako matrac...tak veľa stastia
Toto je síce stará téma, ale keď takto mladú babu zhodil pred kadejakými "kamarátmi", tak určite potom, keď to ona ukončila, tak tí chlapi si začali na ňu nárokovať, chceli to mladé dievča používať aj oni. Verím tomu, že to tak bolo. A možno si medzi sebou bežne posúvajú partnerky.

Kamoska sa takto stretáva uz 8 mesiacov naznačovala mu že nebolo by odveci sa dat dokopy atď fakt sa zamilovala ale on sa sako k tomu nema ževraj sa boji ist do vzťahu lebo ho byvala podviedla.. ale čo je na tom pravdy neviem taketo motanice som mala asi ked som mala 17 nácť a mal ma len na jedno.