icon

Zahlasuj emotikonom a vyrieš dilemu: Mám kamarátke povedať, že ju partner podvádza?

pytame_sa_za_teba
Dnes o 06:10

Túto diskusiu sme založili za používateľa/-ku, ktorý/-á sa ocitol/-la v reálnej dileme a chce počuť váš názor. Vyber možnosť, ktorú by si zvolil/a reakciou emotikonom na tento príspevok, a pokojne v komentári napíš aj svoj názor, skúsenosť alebo dôvod.
Z dôvodu ochrany súkromia zverejňujeme všetky informácie, ktoré nám autor poskytol a súhlasil s ich zverejnením. Ďalšie detaily k situácii nemáme k dispozícii.
Po určitom čase odpovede zosumarizujeme a autorovi pomôžeme rozhodnúť sa na základe hlasovania a skúseností komunity.

Pred pár dňami som náhodou zistila, že partner mojej dlhoročnej kamarátky sa stretáva s inou ženou. Nie sú to len dohady - videla som ich spolu a som si istá, že nejde o pracovné stretnutie ani náhodu. Odvtedy premýšľam, čo je správne.

Na jednej strane mám pocit, že ako kamarátka by som jej mala povedať pravdu. Keby som bola na jej mieste ja, asi by som chcela vedieť, čo sa deje za mojím chrbtom.

Na druhej strane sa bojím, že ak sa do toho zamiešam, môžem prísť o naše priateľstvo. Neviem, ako zareaguje, či mi uverí alebo či sa nakoniec neobrátia obaja proti mne. Často sa hovorí, že posol zlých správ býva ten prvý, na koho sa ľudia nahnevajú.

Neviem, či mám zasiahnuť, alebo zostať bokom.

A: Povedať jej pravdu 👍

B: Nechať ich, nech si to vyriešia sami 💙

C: Záleží od okolností a od toho, aké máme priateľstvo 😄

Zahlasuj emotikonom a vyrieš dilemu: Mám kamarátke povedať, že ju partner podvádza?
anonym_328f8e
Dnes o 06:13

Za mňa A. Mám skúsenosť, priateľke som povedala, že ju partner podvádza. Na mňa nakričala a prestala sa so mnou baviť. S partnerom sú spolu stále, je tehotná a on ju stále podvádza. Ale aj tak by som sa zachovala rovnako. Nemohla by som sa jej pozerať do očí s tým, že niečo takto zásadné viem a nepoviem jej to. Ako ona naloží s tou informáciou je len na nej.

anonym_e10e70
Dnes o 06:20

Za mňa A, určite jej to povedať. Poslala by som jej anonymný email a nechala ju nech sa zariadi ako uzná za vhodné.

anonym_5320ad
Dnes o 06:27

Za mňa B , pokiaľ nemáš Corpus delicti.

zmrzlinka2021
Dnes o 06:54

Povedať jej to.

Ešte mu nepovedala áno. A bude na nej ako sa s tým vysporiadať. Ty si svoju ľudskú povinnosť splnis

lienka9
Dnes o 06:57

@pytame_sa_za_teba pokial si ich videla a naozaj di si 100 ista ze to nebola nejaka kolegyna (ze si ich videla sa obimat alebo bozkavat) vtedy by som povedala.ak sedeli na kave a sa chichunali alebo podobne vtedy to nemas 100% a nepovedala..max sa snazila zistit nejako nenapadne od kamosky ci sa nieco nedeje doma..

anonym_3baa60
Dnes o 07:06

A
ale záleží aj na spôsobe ako to povieš.
či rovno z mosta do prosta na kámošku "vyštekneš", alebo
tak pekne zaobalene - že bol s nejakou dámou a moc sa k sebe mali.

anonym_d95b0c
Dnes o 07:42

toto je otázka charakteru, predstav si, že jej to nepovieš, ona zistí, že si to vedela a vtedy jej s kľudom povieš: "ja som sa bála, že sa so mnou prestaneš kamarátiť" čili jednala som sebecky a tvoje city a to, že si podvádzaná bolo vedľajšie. S takou kamarátkou by som nestrávila už ani deň. Pretože, to nie je kamarátka.

biba_18
Dnes o 07:49

ja som za A aj C zároveň ...
povedať, ale nie napriamo že videla som tvojho joža s nejakou fuchtľou...
ale nadhodila by som tému ich vzťahu, ako ho vidí, ako sa k sebe doma majú ... a podľa toho by som sa zariadila ...
ale ja mám 2 naozaj super kamošky a tým by som to povedala napriamo. a u nich by som nabeton vedela o ich problémoch v manželstve ... a potom mám jednu ktorá to aj sama vie a ignoruje to. tam je zbytočné čokoľvek hovoriť ...

takže záleží ...

tanyan
Dnes o 08:36

A nemôžeš jej povedať, že si ho videla pravdepodobne s nejakou príbuznou, lebo bolo vidieť, že majú veľmi blízky vzťah? Nech sa ho ona potom spýta, že s kým sa stretol.

anonym_29a6cb
Dnes o 08:46

Ja by som chcela aby mi kamoska povedala takúto vec
Zvyčajne to vedia všetci dookola len podvadzana žena nie

anonym_d52303
Dnes o 08:49

Samozrejme, treba povedat, ak by som vedela, že to kamarátka vie a nič mi nepovedala, ja som zila v ilúzii a mrhala časom uz by moja kamoska viac nebola

anonym_a4c962
Dnes o 09:18

A

marsmykkok
Dnes o 09:24

@pytame_sa_za_teba Za mňa D, neflusnúť jej to do tváre, ale ak začne že má podozrenie že Jano niekoho má, povedať jej čo si videla. Niekedy to aj ženy tušia a zakrývajú pred tým oči, preto ak nie je pripravená prijať realitu nešplechla by som jej to do tváre... Zase muži sú veľmi jednoduchí a naozaj žena ak chce vidí tie znaky že ju muž podvádza, či už zrazu že stále robí nadčasy, skrýva mobil, začne sa o seba viac starať...