Zaľúbila som sa vo veku 50 rokov: čo teraz?
Ahojte. Píšem, lebo chcem vedieť váš názor na moju situáciu. Mám takmer 50 rokov a zaľúbila som sa. Všetko by bolo OK, ale som vydatá a mám 2 dospelé deti a jedno 14 ročné. S mužom sme spolu takmer 30 rokov, posledných 5 rokov to bolo na nič. Muž je o 10 rokov starší, pil, nestaral sa o seba, k tomu sa pridružilii zdravotné problémy...nedbal na moje prosby ani dohováranie. 1,5 roka sa ma nedotkol, akoby ani ženu nemal. Mám ťažkú prácu, on je už na inv.dôchodku. Prestal ma baviť život, dokonca som mala suicidalne myšlienky. V lete som stretla muža, písali sme si, milovanie s ním je úžasné, vrátil mi chuť do života, dokonca aj práca ma začala baviť. On je rozvedený, má trochu komplikovanú situáciu v bývaní, ale býva asi 80km odo mňa. Muž aj dospelé deti aj moji rodičia o ňom vedia, všetci na mňa tlačia, nech nerozbíjam rodinu. Keby som nemala 14 ročné dieťa, tak neváham a požiadam o rozvod, ale kvôli dieťaťu som nerozhodná. Muž s rozvodom nesúhlasí, ani moja láska ma netllačí do rozvodu, lebo sám si tým prešiel a „prišiel“ o dve deti. Rodičia dokonca vravia o vydedení. To by mi nevadilo, s mužom sme nadobudli toho dosť. O všetko však prísť nechcem, a vzdať sa svojej lásky nechcem ani za nič. Chcem si „vypočuť“ vaše názory.
Normalne mu napiš, že si podala o rozvod a idete sa sťahovať spolu...keď zdupká, hneď zistíš, na čom si..
@simona20201309 asi si nepostrehli,že chlap je alkoholik.... To je fakt ,mala by žiť šťastie rodiny. Ja to vidím iba na jednu chybu,že sa nerozviedla skor
Odíď sama pre seba , nie pre ďalšieho chlapa . Rozveď sa, za vysporiadanie sú kúp dvojizbový byt a ži sama . Ked dokážeš žiť sama so sebou , hľadaj partnera.
@subartic druhemu je lahke takto povedat. Len co ak prave tento je ten pravy, ze su pre seba naozaj stvoreni. Kolkokrat za zivot je sanca najst toho praveho? Ale, samozrejme, moze ist aj len o poblaznenu zamilovanost. To vedia len oni dvaja (a mozno este ani oni nie). Aj preto by sme asi nemali davat radikalne vyjadrenia/rady.
@madeincssr ak je pravý , tak počká . Ak nie je , nuž tak život to pretriedi .
@simona20201309 ty si ešte raz prečítaj jej príspevok, manžel alkoholik ktorý na ňu zvysoka kašle, nulové city a úcta a ona má niečo zachraňovať? Nie je čo zachraňovať...
Najprv rozvod, žiť sama a po čase možno nový partner
Autorka zmizla,nova registracia,zjavne vymyslený príbeh,dáky pisalek potrebuje kdesi čosi napísať a dochádza mu fantázia.
@petasites1 komunikuj s mužom. Nech o teba bojuje. O tvoje srdce. Ak to ešte vie. A potom sa uvidí. S tým novým si daj za ten čas pokoj a daj svojmu šancu napraviť váš vzťah.
Ahojte. Veľmi ďakujem všetkým za vaše názory. Presne takéto rôznorodé myšlienky mám aj ja. Aby som to ešte trochu spresnila: môj muž nie je zlý, aj o deti sa stará( teraz vlastne o to najmladsie), ved je stale doma...Pred dvoma mesiacmi prestal piť aj chudne...ale ja k nemu už asi žiadnu lásku necítim... odrazu by sa chcel so mnou aj milovať, ale nedokážem to...
Tiež asi nechcem hneď skočiť do druheho vzťahu...teraz ľutujem, že som neodišla už pred letom...Keby teraz sa rozvediem a odsťahujem do násho druhého domu, tak 14ročné dieťa určite bude chcieť zostat doma, ma tam svoj komfort, kto máte pubertiaka, tak viete, že z izby niekedy ani nevylezú...
Ukradli sme si s mojou láskou víkendový pobyt...bolo to neskutočné, krásne. Tiež si uvedomujem, že reálny život je aj o niečom inom...Takto sa vo mne bijú rôzne rozhodnutia a preto vyčkávam na nejake znamenie...Keby ma moja láska požiadala o rozvod a že musime spolu žiť, asi neváham...takto stále váham čo robiť, ale všetkym som povedala, že sa ho nevzdám...Tak uvidím, čo sa stane...možno si budem hlavu búchať, aká som sprostá, ale momentálne jednoducho neviem...
Ďakujem vám za vaše odpovede, presne tak to cítim, zdieľam všetky pocity aj pekné aj nie pekné, tak ako píšete....
@petasites1 Takže si ako Anna Holubová 🙂 Deti chteji Jirku, maji ho mít a já se Karla nevzdám
@karolinakr ten tvoj filmový svet …

@petasites1 a čo na to tvoje deti?
@petasites1 idealne by bolo, keby ta muz na rok pustil byvat s milencom, ze ako vam to pojde a ak to nevide, tak sa k nemu vratis a az potom sa rozvediete. 🙈🙈🙈Akoze to co mas doma za muza, ze o tom vie a akceptuje to. Akceptovanie beriem uz len to, ze ti nepobalil veci a este s nim bývaš.
@betulinka1 🤣🤣 ten skúšobný rok by sa mi pozdával...🤣🤣
Tiež sa niekedy čudujem môjmu mužovi...na druhej strane, vlastne on je príčina terajšej situacie...
Dospelé deti si zvykajú na tento fakt, na druhej strane ma aj chápu...
Naša terajsia situacia je taká, že každý robíme činnosti v domacnosti ako sme zvyknutí, ale unikám kedy sa dá...som dlho v práci, robim vonku v záhrade a pod...vychadzame v ramci slušnosti, zatiaľ, občas to vybuchne...a vtedy si hovorim, že ked to budeme nasilu držať, môžme sa znenávidieť... S priateľom si píšeme, volame, stretavame sa 1-2x za týždeň, no túžim sa budiť a zaspávať pri ňom každý deň, spolu robiť v záhrade, variť, nakupovat...
@petasites1 1-2x za tyzden na par hodin je strasne malo aby si ho poznala a vsetko nechala za sebou.
@petasites1 zaujimalo by ma aky ma problem s byvanim, dnes su ludia vseliaky, aby mu neslo len o to vyriesit bytovu otazku.
@maciatkolulu ja som postrehla že pise v minulom čase.
,,pil, nestaral sa o seba, k tomu sa pridružilii zdravotné problémy...."
@marcellka32 nie, ty si to ešte raz precitaj. S porozumením.
@petasites1 trosku mi vadí že v 50tke píšeš,,moja laska". Preto vo mne trosku vyvolavas podozrenie, že to píše nejaká 15r slečna. Tvoja láska ti nepovie rozved sa, lebo jej vyhovuje aktuálny stav.
Nezávidím ti tvoju situáciu, pretože si pred naozaj veľmi ťažkým rozhodnutím. S tým pitím to bolo vážne? Pretože 2 mesiace abstinencie je veľmi málo.
Myslela som, že pil kedysi... pred 15rokmi....
Alkohol by bol aj pre mňa veľkou stopkou bez ohľadu na to, či by som milenca mala, alebo nie.
Kvôli alkoholu by som sa rozviedla aj keby som mala ostať do konca života sama.
@petasites1 Autorka, z tvojho príbehu "vyskočilo" zopár veci:
- rodičia čo sa ešte aj na dôchodku starajú dospelej dcére do života a chcú s nou manipulovať nechutnými vyhrážkami o vydedeni. Keby si odišla k priateľovi čo spravia, vydedia aj vnúčatá len aby ťa donútili vrátiť sa k mužovi?
-Priateľ do ktorého si očividne veľmi zamilovaná ťa odrádza od rozvodu. Niekde vzadu bliká červená kontrolka či mu náhodou nevyhovuje vzťah s vydatou. Kým si vydatá nehrozí že by sa váš vzťah posunul ďalej.
- samovražedné myšlienky ktoré ustúpili keď si stretla lásku. Keď prejde obdobie zamilovanosti a spadnú ti ružové okuliare čo bude potom?
Ahojte. Všetko čo píšete, sú tie myšlienky, čo mi blikajú kdesi vzadu...
Simona 🤣🤣 teraz sa ozaj cítim ako 15 ročná 🤣🤣. Ba ani sa nepamätám, či som sa takto niekedy v živote cítila... Nikdy by som ani vo sne nedúfala, že sa mi ešte takéto niečo môže pritrafiť... A že mám takmer 50? Asi sa niekto pomýlil...necítim sa tak...nemôžem si pomôcť, myseľ aj telo tomu vôbec nenasvedčujú...
Vravíte čo mi majú čo rodičia do toho hovoriť...máte pravdu...a predsa ma to trápi...
Je možné, že mám ružové okuliare...ale je to krásne...každému by som to dopriala... Možno padnem na hubu, ale tieto krásne pocity nezažiť?
@petasites1 on chlastal a ty ho podvadzas.
@petasites1 on má komplikovanú situáciu v bývaní. Jeden 50 ročný muž by už nemal mať komplikácie v bývaní, mal by mať zabezpečenie, aj keď je rozvedený. Čiže z blata do kaluže určite nie.
@petasites1 tu je dôležité aj to, čo si myslia tvoje deti....lebo ty teraz všetko vidíš zaľúbenými očami a deti triezvo.
@petasites1 riez mas pravo na svoj ''kludny'' zivot. Ja by som sa s nim stretavala a uvidis casom. Ci si to neidealizujes. A ake ma on lroblemy s byvanim? Zatial by som sa asi nerozvadzala. Dovod poslem ti spravu nebudem sem pisat urcire veci
@simona20201309 citala si jej prispevok? Co budovali 30 rokov s alkoholikom. To fakt ma zostat s takym.clovekom? Co je nad hrobom ze ma len dozivat a nestarat sa o seba a svoje stastie? Mozno to nevide ale aspon sa o to pokusia a mozno to.vide a bude stastna.
@simona20201309 tak ano. Ja som tiez zacala novu etapu ked uz je dcera samostatna. Niensice s chlapom ale v incyh veciach. Ak by to u nas neklapalo tak nemam problem ist dalej. Conje 50tka koniec zivota?
Uvidím, čo bude...nejako sa to vyvinie...alebo ma "osvieti" a budem vedieť ako ďalej...
Vážim si vaše odpovede... priebežne napíšem...
Viete mi ešte povedať, ako prebieha rozvod ? Potrebujem napr.advokáta? Čo všetko by ma čakalo, ak mame dosť majetkov?

@simona20201309 ano toto mi tiež udrelo do očí