icon

Žena bez detí po 35-tke má mačku alebo psa

bivanko
30. jún 2023

Viem ze toto forum je plne mamiciek ale mozete mi prosim povedat (objasnit ako zeny) preco v dnesnej dobe ked sa snazim niekde zoznamit tak narazim vo velkej vacsine na zeny po 35-tke ktore nemaju deti, no "zarucene" maju svoju milovanu macku alebo psa a spravaju sa k zvieratu ako k dietatu? Je to vobec normalne ze s mackami alebo psami jedia, spia, tahaju ich vsade so sebou? Uprimne, ked si hladam partnerku tak si hladam cloveka s ktorym mozem mat spolocne zaujmy, zaluby, pohlad na veci okolo nas, no dnes mam pocit, ze bez toho aby som s danou osobou neakceptoval aj jej domaceho maznacika to uz ani nie je mozne.

slovakboy
4. júl 2023

@bivanko pokus sa tie zvieratká mať rád. Čo keby mali deti? Asi by to nebolo lepšie. Zmeň na to pohľad žena ktorá sa po 35 nestará ani o deti ani o zvieratká nemusí byť tá najlepšia voľba. Samozrejme to od toho nezávisí ale starostlivosť o inú bytosť alebo stvorenie je predsa dobrý zaklad do vzťahu. Ber to proste ako fakt a nebojuj s tým dopredu si zužuješ pole výberu.

michaela329
4. júl 2023

@bivanko samozrejme, že je to normálne a pre Teba bude normálne sa hneď opýtať, či má zvieratko a neísť na rande - easy. Ja mám po 35 a som vydatá, máme 5 mačiek, psa a zatiaľ nemáme deti. A je to úplne normálne - pre nás. Ži a nechaj žiť, načo sa za vzdušňovať.

ali12377
4. júl 2023

ok, najdes zena bez zvierata, za kratky cas pride -narodi sa dieta, jeeeejda, citujem "zas niekto treti vo vztahu" chces ty vobec zdravy vztah? alebo len parazitovat na niekom

majulino
4. júl 2023

@janai1 vo všeobecnosti nemyslím, že mu to zviera vadí. Zrejme sa stretol sa takými typmi ľudí ako mám ja v rodine, že psa/mačku/škrečka... Povýšili nad ostatných ľudí. Napr. Taká sesternica, má v 3i byte kde žijú 3 dospelé osoby, 2 psov, jeden malý druhý obrovské čudo. S dlhoročným priateľom, s ktorým bola zasnúbená sa rozišli skrz psov. Jedla so psom z jedného taniera. Spal medzi nimi na posteli. Sex len v prípade, že to pes dovolil. Párkrát ho napadol... Samozrejme na vine bol priateľ, lebo pes žiarlil na to, že on jej dal pusu...

Poslednou kvapkou pre dotyčného bolo, keď chceli spolu kúpiť dom. On pre ňu, pre neho a v budúcnosti pre deti a ona? Mu hneď povedala, že musí mať veľký dvor, aby tam mohla mať psov, ktorých nájde na ulici a vravela mu, že nemôže rátať s jej príjmom (zarobí 700€, má splátky mesačne 300€), lebo každý mesiac dáva do útulkov 200€ a kupuje deky a podobne pre psov...

katarinape
4. júl 2023

@heidi4 Prepac, ale podla Tvojich vyjadreni utocis skor Ty nez pisatel. Ziadal nazor, nie kritiku ci kazen a moralizovanie, ktore si mu Ty ponukla.
V podmienkach Modreho konika mas uvedene, ako to tu funguje a ze skor je to o podpore nez o zosmiesnovani ci poucovani.
Prepac, ale utocna si skor Ty. Pytas sa ho, kto je on, aby sudil inych a sama to robis.

janetta20
4. júl 2023

Celý život sme mali psov, sliepky,macky, zajace a iné zvieratá...milovala som to,hrať sa s nimi,hladkať ich...ale dostala som alergiu, silné alergické reakcie na srsť,dovtedy nebol problém..časom som sa presťahovala k mužovi a uz zvieratá nemáme, ale už nie len z dôvodu zdravotného,ale aj iného... sestra si kúpila dvoch psov, tesila som sa,že ďalšie milé stvorenia do rodiny,nemajú deti,tak prečo nie...ale to,čo s nimi stvárajú neuznávam, psy spia na posteli, všade slintaju, bozkávajú ich, hladkaju ich ich kade-tade,ruky neumyju...toto je ten rozdiel, pes a pes..pes u rodičov bol ok, bol to proste "len" pes, u sestry je to iné .. nepáči sa mi ten postoj a to nehovorím,že na návštevu tam nemôžem, zomrela by som tam z alergie, ale rešpektujem, je to ich život...moja rada, hľadaj ďalej, kto hľadá nájde 🙂

mandarinka555
4. júl 2023

@pikachu999 Jasné, že žiarli....Nebodaj by toho psa mala radšej ako jeho, no a to by už nepredýchal😝

tbd
4. júl 2023

@bivanko úplne normálne, je sama, nemá partnera, nemá dieťa, tak niekto jej musí robiť spoločnosť..človek je tvor spoločenský 🤷 my sme dvaja partneri napr, máme deti, máme mačku, ktorú môj chlap miluje. Niekedy mám pocit, že viac ako nás 😂 ja jej dávam žrať, pracem jej hajzel a ona namiesto mňa miluje jeho 😃🤷 Spia spolu, bozkávajú sa,berieme ju so sebou na víkendy, lebo však kto by sa o ňu asi postaral. A beriem to úplne normálne, je to člen rodiny, nie je to nejaká prašivá mačka z ulice, je to náš milášek.

stellasweet
4. júl 2023

@bivanko Aj by som Ti obšírne odpísala, ale vieš ako....mačka je hladná🤣🤣🤣

roxana280
4. júl 2023

@bivanko tato veta je chora, letel by si dverami len by si sa len nadychol "no dnes mam pocit, ze bez toho aby som s danou osobou neakceptoval aj jej domaceho maznacika to uz ani nie je mozne" zenu si beries s tym, ze akceptujes a podporujes ak to nemienis robit, radsej zostan sam a ked mas chut na sex chod do bordelu, bude to aspon bez ublizenych stran. Nejde len o zvierata, ide o deti niekedy, o zdravotny stav, vsetko. Pre mna je neakceptovatelny clovek, ktory nema rad zvierata. Najdi si taku, co ich nema rada tiez, ja som si nasla takeho co ich miluje ako nase dieta a sme spolu velmi stastni dlhe roky.

ptvw
4. júl 2023

No prepáč ja som v 15 rokoch dostala vysnívanú andulku a bola s nami 15 rokov to by som ju akože kvôli tebe mala utratiť ci co? Ach 🤦‍♀️

roxana280
4. júl 2023

@tbd najprv sme mali v byte macku britsku, manzel po nej tuzil, ja som mackarka nebola, potom sme sa prestahovali do velekeho domu zo zahradou , zrazu mame maciek 9 a psa, macky su po sterilke, nie sme mnozitelia, proste poulicky, jezkov plny dvor a manzel presne, ja im robim otroka a oni ho tie potvorky zboznuju🙂 Pes ma berie ako mladsiu sestru. Mame aj syna, vsetci sme jedna velka rodina a je nam spolu strasne fajn, ked sme zdravi vsetci, nepotrebujem chodit s kamoskami na kavu, staci mi pohrat sa s mackami, psom a mam po depke.

hopsadobrandejsa
4. júl 2023

Robis z toho prilis velku dramu. Inak nic v zlom, ale macku do bytu som si nikdy nevzal...."Selber Schuld" 😎

Za druhe, strielas sam sebe do kolena s tym komentom v profile "ziadne zviera". Kazdy clovek alebo minimalne drviva vacsina si pomysli, ze proste nemas rad zvierata alebo ich nebodaj neznasas. Tvoje moznosti potencialnych partneriek si si znova dramaticky zredukoval, ale ved sak tvoj pohreb, nie nas....

Nikto si nepovie "ach, no tak tento clovek mal asi len zlu skusenost". Zvierata moze mat clovek rad aj ked by ich v svojom pribytku nechcel. Je mnozstvo ludi ktori domacich milacikov nemaju a napriek tomu zvierata radi maju len im proste nevyhovuje robota okolo toho ( vencit, krmit atd. ).

To iste mas s nehnutelnostami. Mas ludi ktori maju rodinne domy a potom zeny na MK nadavaju, ze si muzi na dvore parkuju sroty a travnik nema kto pokosit. Ked mi nevonia robota, nejdem byvat do domu s zahradou ktory si vyzaduje starostlivost.

Dalsia vec je, ze neni pes ako pes. Je to celkom rozdiel mat v byte corgiho / beagle-a alebo salasnickeho bernardina. Nas retriever zil roky v byte, bol pravidelne venceny a jediny cas kedy susedia o nom vedeli bolo ked ho stretli na schodisku.

Dospely chlap a robis z jedneho incidentu s mackou take haloo. 🙄

hopsadobrandejsa
4. júl 2023

@ptvw Release it to the wild 😀😀😀😀

ivuska027
4. júl 2023

@bivanko dobrá téma.
Tiež nerozumiem ludom, ktorí majú iracionálny vztah k zvieratám. A napr po príchode domov im povedia, že "mama/ocko je doma". WTF? Ako by jeden človek mohol byť rodič zvieraťu? 🤨
Držím Ti úprimne palce v hľadaní partnerky s racionálnym usudkom 🙂

ptvw
4. júl 2023

@hopsadobrandejsa ved chudak on už posledný rok ani nelietal taky deduško to bol už 🥺

roxana280
4. júl 2023

@ivuska027 a co vy dvaja dat sa dokopy, by ste sa k sebe hodili

anonymanonym
4. júl 2023

@ivuska027 fakt si myslis, ze niekto si mysli, ze je skutocny rodic psovi? 🤦‍♀️

simca06022011
4. júl 2023

No tak bohužiaľ budeš akceptovať to zviera ako by so musel.akceptovat dieťa atď... ja som sa pozastavovala nad tým prečo mladí ľudia bez záväzkov si zaobstaraju napr psa a už neriešim. Je to.ich vec. Pre mňa v ich situácii by to bola komplikácia. Videla som na kolegoch... riešiť neustále zvieratko, nemoct ísť po práci hneď hocikam, dovolenku tráviť trasenim sa o zviera.. ako znie to hnusne, ale nechápala som. Potom so si povedľa ze v tom "vyššom veku" asi rezignovali. Pes počúva, pes je miláčik, väčšinou nás ani nevytvorí do vyvrtky, keď tak.honposlem na miesto a za misku jedla a vody a venčenie by ma aj na chrbte nosil.. to je ľahšie ako s dieťaťom, partnerom....
A ďalšia vec je bombaeduju nás útulky, to citlivé duše s prázdnymi bytmi nedávajú, proste môžu, zviera si zaobstaraju 🙂
Na zviera žiarliť netreba ;) ale áno beriem, je to vždy komplikácia pomaly rovnaká sko.dieta, exmanzel...

nika523
4. júl 2023

@majulino ci pana to ako keby si o mne písala 🤣

kiwi3
4. júl 2023

ja som teda nikdy ziadne zviera nemala, ale na takeho naduteho paka, ako je autor, by mi stacilo par minut, aby som mala dost... zbytocne to aj rozvadzat, kazdy kto mohol, urcite pochopil.

nika523
4. júl 2023

@ivuska027 tiež vravím psovi že mamka je už doma a nemyslím si že som psovi rodič, nikto si to nemyslí proste to tak vravím lebo ho ľúbim a možno to nie je normálne ale keby len toto bolo dnes na ľuďoch nenormálne....

anonymanonym
4. júl 2023

@nika523 asi tak, ja sice ked v spojitosti s nasim psom hovorim "mama" tak myslim skutocnu mamu fenku, ale absolutne ma netankuje kto ako oslovuje psa a seba voci psovi. Kazdemu normalnemu cloveku je jasne, ze je to len slovo a nikto si nemysli, ze je naozaj psovi rodic. To ako keby ked nasej niekedy poviem "ty mrkva jedna" ma niekto bral za slahnutu lebo si myslim, ze pes je mrkva 🤷‍♀️😁😁

shamoli
Autor odpoveď zmazal
tbd
4. júl 2023

@roxana280 no sú to potvory milé, chlpaté 😄 Ja by som chcela aj mačku aj psa. Ale keďže bývame v byte, psa v byte neakceptujem, tak snáď ešte jedna vytúžená cica sa podari. Za mlada som bývala na dedine, to museli byť všetky chlpaté tvory vo dvore po niekoľko kusov, je to s nimi proste relax.

nika523
4. júl 2023

@anonymanonym presne tak nech si každý vraví a oslovuje sa ako mu to vyhovuje

shamoli
4. júl 2023

@bivanko a este by ma zaujimalo- preco po 35-ke ked sa zena snazi zoznamit, tak narazi zvacsa na takychto multiexpertov ako si ty 😂 to je otazka do pléna...

adrianajozko
4. júl 2023

@bivanko tak nielen zeny ale aj muzi miluju zvieratka aj ja samozrejme velmi ich respektujem aj cudzie. Sme ľudia mame k zvieratkam velmi blizko rozumieme im a oni nam.

marsmykkok
4. júl 2023

@ivuska027 No ja zvieratá milujem, svoje viac ako veľa ľudí, dávam im všetko, pre teba možno extrém, ale zase to oslovenie maminka/ocko prišiel/prišla, to sa mi ježia chlpy na tele, nikdy som to nepoužívala. Hoci je pre mňa zviera ako dieťa, ale neoslovujem sa maminkou jeho. Ale ak sa niekto tak oslovovať chce, tak v konečnom dôsledku jeho vec, má na to právo.

wlf
4. júl 2023

Veľavážený dotyčný, neviem, čo máš za problém, keď má bezdetná žena domáceho miláčika. Mne po mnohých pokusov otehotnieť krachol vzťah, bola som na tom zle. Predaj bytu, sama, podnajom, zúfalstvo... Kúpila som si šteniatko, zrazu som prestala myslieť na všetko, čo ma postretlo. Všetok čas som venovala mojej fenočke. Presne ako bábo; stále kŕmiť, učiť, chodiť von, dávať pozor na ňu. Bývala som vyčerpaná ale šťastná. A teraz keď sa obzriem späť, neľutujem. Dávala a stále mi dáva toľko lásky ako ešte nikto.
A ešte dodám. Našla som si nového priateľa, ten malinkú miluje a už žijeme spolu. Proste keď ľúbiš
tú ženu, ľúbiš ju so vsetkym, aj so zvieratkom, pretože patrí k nej, je to jej súčasť.
Stará sa o ňu, venčí aj sám od seba, nemusím mu nič kázať, nikdy nepovedal ani slovíčko, že mu vadí alebo lezie na nervy, alebo sa bez nej nikam nepohneme. Čoby nie. Keď ideme na dovolenku, dám ju mamine, keď ideme večer von, ostane pekne doma a prespinká. Nikdy by som sa jej nevzdala kvôli chlapovi. Ona tu pre mňa bude vždy. Ale chlap môže aj nemusí. Obzvlášť ak bude taký kretén, jak si ty.