icon

Žena v domácnosti: Ako to vnímajú muži?

Včera o 13:47

Chcem sa spýtať na mužov otázka. Vadilo by vám zarábať čisto iba vy a žena by bola doma. Prála upratala varila. Nemôže pracovať kvôli psychickej fobii blokom z minulosti a tiež nechce. Už si odvykla (dlhý pribeh)
Vadilo by vám to kebyže nie je úplne finančné samostatná? Ale ma iba nejaké príležitostne brigády a malinko peňazí? Keď sa podarí podarí. Keď nie nie. Ďakujem za každé info.

anonym_ed5ad8
Včera o 15:45
@anonym_f9d6d4

@klotildabazarik
Ale nevadilo len si musi najst muslima ten ju do prace nepusti 😁

@anonym_f9d6d4 v zahranici takto zila zrejme s Muslimom. Teraz sa vratila na Sk a hlada Slovaka

bielasovicka
Včera o 15:51

@anonym_autor v dnešnej drahej dobe? Samozrejme ze by mi to vadilo. Hanbila by som sa za seba ako pes.
Aká brigáda? Tam nemá fóbiu, a chce sa jej?

anonym_fc9720
Včera o 15:59

@anonym_autor V minulosti boli rodiny,kde matka nebola zamestnaná ,živiteľom bol otec, čo však neznamenalo,ze nepracovala,lebo nechodiť do zamestnania neznamenalo len postarat sa o potreby rodiny a domácnosť, ale znamenalo to postarat sa o všetko a všeličo vyrobiť, opraviť, dochovat a dopestovať aj za účelom zarobiť nejaké peniaze.V súčasnosti,ak to dovolí rodinný rozpočet, nie je zlé, ak matka môže ostať doma s deťmi, kým tie nenastúpia aspoň do školy.Neviem si však predstaviť byť celý život závislá na príjmoch niekoho, aj keď to je láskavý a pracovitý manžel...

janinah
Včera o 16:18

Piznam len lenivé zeny a choré ženy,ozaj choré,ktore su doma.Psychicku fobiu si vymyslim ,kebyze sa mi robit nechce.Su aj psych.choroby,ale diagnostikovane aj liecene psychiatrom a vacsina tych ludi normalne pracuje.Ja by som sa hanbila ak by na mna zdravu zenu by mal robit akykolvek iný človek.hoc aj manžel.

anonym_319824
Včera o 16:18

@anonym_autor a to sa ako dá, že v domácnosti? Muž platí za ňu aj zdravotnú poistku? Nechápem, lebo ja som 1 mesiac na úrade práce, ešte mi ani podpora neprišla, ale do roboty ma už naháňajú a to riadne!

marci9
Včera o 16:29

Žasnem, aké sú slovenské ženy sprosté. Pripadá im úplne normálne rodiť chlapovi deti, starať sa o celú domácnosť a ešte aj drieť v práci. Mám sestru v Taliansku. Akonáhle nastúpila do práce /podotýkam len na 4 hodiny/, manžel automaticky zohnal slúžku, ktorá sa im stará o domácnosť, takže moja sestra doma nemusí ani pohnúť prstom. A to ani nemajú deti. Vyjadril sa, že by sa prepadol od hanby, keby jeho žena chodila do práce a ešte aj drela v domácnosti. Ako tak čítam túto diskusiu, slovenské ženy by sa s radosťou aj zodrali, len aby mali nejakého nemožného chlapa doma a udržali si ho. Ženy, preboha, spamätajte sa! Ak chce chlap ženu a deti, mal by ich vedieť aj uživiť! Žena nemá čo chodiť do práce, ak sa musí starať o domácnosť! Doma má predsa práce dosť. Načo sú vám chlapi, čo vás ženú do práce? Vysrala by som sa na takého chlapa!

anonym_98742d
Včera o 16:34

Som síce žena, no veľa sme o tom s mužom diskutovali 😅 nie že by som chcela nepracovať, no poznáme veľa párov ktoré to takto majú, že muž pracuje a žena je doma no ja som toho názoru, že človek musí pracovať, inak mu j*be. Ja pracujem. On pracuje. A ja si myslím, že na mieste chlapa by som s tým bola v pohode, ak by tá žena mala prácu doma. V zmysle chovať zvieratá, pestovať zeleninu, starať sa o domácnosť, deti a podobne. Lebo tak je čo robiť. Ale nechápem prečo by si niekto choval pijavicu len tak. Lebo mu navarí a uprace, čo zvládne aj on sám?
Ja mám prácu na plný úväzok, chovám, pestujem a som tu 😅

anonym_831054
Včera o 16:40

Cele generacie tak fungovali a vsetko bolo v pohode, to len dnes si zeny z nejakeho dovodu myslia ze najdu naplnenie nejakou bezcennou korporatnou karierou kde ich onedlho aj tak nahradia Indovia a AIcko

anonym_b1f1ff
Včera o 16:49
@anonym_autor

@anonym_303cd1 iná kultúra iné vnímanie

@anonym_autor tak v tejto kulture je uplne bezne, ze zena sa podiela aj na financovani domacnosti. Niektore to robia lebo musia, niektore sa tak same rozhodli aj ked by nemuseli. Pocitaj s tym, ze tu tazko najdes chlapa, ktory by bol ochotny zivit zenu. Ano, su aj taki co su zivitelmi rodiny a maju doma zenu v domacnosti, ale medzi nimi je celkom dost takych, ktori to robia preto, ze svoju zenu povazuju za svoj majetok, nie za rovnocennu bytost, ktora moze sama o sebe rozhodovat, teda aj o tom ci bude alebo nebude pracovat. Ak takeho najdes, dobre si over co ho k tomu motivuje.

anonym_c16553
Včera o 16:49

@anonym_autor napíšem ti, autorka, moju skúsenosť. Som ťažká migrenicka-velmi časté záchvaty, omdlievanie, zvracanie, neschopnosť odpracovať niekoľko dní v týždni za sebou, cievnu nález na mozgu... vedela by som tu roman napísať aké som mala ťažkosti vydržať v práci. Ako ma to vysilovalo, koľko "zážitkov" sa mi podarilo na pracovisku v súvislosti s migrenami, ale vieš čo? Nikdy som ani len nerozmýšľala že nebudem pracovať. Bojovala som, hoci moje telo aj psychika boli vyčerpané. Navyše som trpela aj predmenstruacnou dysforickou poruchou...no proste jedna katastrofa. Neľutujem, že som sa na pracovný život nevykaslala, nabrala som skúsenosti, zocelilo ma to, posilnilo, mám akoby vyšší prah bolesti, vydala som sa, mám dieťa a teraz svoje podnikanie, ktoré si regulujem podľa toho ako vladzem. Neľutujem, že som sa predsa len začlenila do pracovného zivota.

anonym_cacce4
Včera o 16:50

@anonym_autor presne ako píšeš- živil ťa exmanžel! Kvôli niečomu je už exmanžel. Netreba sa spoliehať na akéhokoľvek chlapa, pretože raz budeš ex a budeš mať sakra problém s financiami a s dôchodkom. Prečo by si ťa vzal na krk niekto iný? Máš psychické diagnózy a keď nevyzeráš ako Sklenáříková križena s Veresovou, neviem prečo by si niekto viazal na krk jednu lenivú ženu so psychickými chorobami?
Mnohým chlapom je to jedno, kým je žena mladá a pekná, radi ju zasponzorujú a keď sa im stará o deti. Ale jedného dňa sa im tá manželka okuká a nájdu si mladší model. Žena potom šúcha nohami, lebo nema kam ísť a nemá za čo.
Okrem toho keby som mala doma muža 20 rokov a celý čas sa pozerám naňho len ako upratuje, meni plienky, umýva riady a vari, asi by tam toho rešpektu veľa nebolo. Každý potrebuje vedľa seba sebavedomého partnera, co niečo dokáže vlastnym usilim. Nie parazita, ktorý sa tvári, že sa stará 20- 30 rokov o rodinu.

anonym_b1f1ff
Včera o 16:50
@anonym_831054

Cele generacie tak fungovali a vsetko bolo v pohode, to len dnes si zeny z nejakeho dovodu myslia ze najdu naplnenie nejakou bezcennou korporatnou karierou kde ich onedlho aj tak nahradia Indovia a AIcko

@anonym_831054 nie kazda zena buduje korporatnu karieru. Je mnozstvo inych povolani a zamestnani, kde sa zeny plnohodnotne uplatnia. Uvedomujes si to vobec?

anonym_cacce4
Včera o 16:54
@anonym_831054

@anonym_831054 áno, celé generácie žien boli závislé na mužoch,mnohe boli fyzicky a psychicky týrané a museli držať hubu a krok, lebo rodina by ich odvrhla a aj celá spoločnosť. Celé generácie žien museli poslúchať hlavu rodiny a patriarchálnu spoločnosť. Keď povieš A, povedz aj B. Chvalabohu je 21. storočie a ženy majú svoje práva, vedia byť samostatné a sebestačné, nemusia ako chudery byť závislé na nejakom chlapovi. To co musí byť za ženu, keď jej celoživotný sen je posluhovať chlapovi v domácnosti, prať spodky a miešať v hrncoch? To na viac nemáš?

petronelag
Včera o 16:55
@marci9

Žasnem, aké sú slovenské ženy sprosté. Pripadá im úplne normálne rodiť chlapovi deti, starať sa o celú domácnosť a ešte aj drieť v práci. Mám sestru v Taliansku. Akonáhle nastúpila do práce /podotýkam len na 4 hodiny/, manžel automaticky zohnal slúžku, ktorá sa im stará o domácnosť, takže moja sestra doma nemusí ani pohnúť prstom. A to ani nemajú deti. Vyjadril sa, že by sa prepadol od hanby, keby jeho žena chodila do práce a ešte aj drela v domácnosti. Ako tak čítam túto diskusiu, slovenské ženy by sa s radosťou aj zodrali, len aby mali nejakého nemožného chlapa doma a udržali si ho. Ženy, preboha, spamätajte sa! Ak chce chlap ženu a deti, mal by ich vedieť aj uživiť! Žena nemá čo chodiť do práce, ak sa musí starať o domácnosť! Doma má predsa práce dosť. Načo sú vám chlapi, čo vás ženú do práce? Vysrala by som sa na takého chlapa!

@marci9 Taliansko a Slovensko sa v tomto nedajú porovnávať, ale ak majú tu napr. hypotéku (700€ a viac mesačne), tak treba aby pracovali obaja, to muž sám dlhodobo neutiahne, a môže aj on byť PN, mať úraz a podobné veci.

anonym_831054
Včera o 17:36
@anonym_cacce4

@anonym_831054 áno, celé generácie žien boli závislé na mužoch,mnohe boli fyzicky a psychicky týrané a museli držať hubu a krok, lebo rodina by ich odvrhla a aj celá spoločnosť. Celé generácie žien museli poslúchať hlavu rodiny a patriarchálnu spoločnosť. Keď povieš A, povedz aj B. Chvalabohu je 21. storočie a ženy majú svoje práva, vedia byť samostatné a sebestačné, nemusia ako chudery byť závislé na nejakom chlapovi. To co musí byť za ženu, keď jej celoživotný sen je posluhovať chlapovi v domácnosti, prať spodky a miešať v hrncoch? To na viac nemáš?

@anonym_cacce4 Spolocnost vybudovali muzi, muzi a zeny maju mat jasne oddelene postavenia. Je to tak dane aj biologicky. Nie nahodou islo s emancipaciou vsetko dolu vodou.

anonym_ae0f3e
Včera o 17:40

Bola som doma kým nenastúpilo moje dieťa do školy. Môjmu mužovi to neprekážalo. Mne áno. Odkedy pracujem , viac ušetríme, viac si dovolíme, cestujeme a nie som taký asociál. Poradím-skús zamestnanie, kde nezažívaš toĺko stresu. Napr.upratovačka.Nebuď nikdy závislá na chlapovi. Ja verím,že sa síce taký chlap nájde, čo mu to nebude vadiť,ale pri dnešnej rozvodovosti sa môžeš ocitnúť na dlažbe ako žobrák. Vieš, nie si jediná .Môže časom nájsť zaujímavejšiu, šikovnejšiu a takú, čo hlavne nebude psychicky labilná. Ja fakt neviem,kto by chcel takúto trosku. Nie je to príťažlivé a na zakladanie rodiny tiež chlap uprednostní vyrovnanú a zdravú , veselú ženu. Poznám osobu,čo ide onedho do dôchodku a vyrátali jej dôchodok niečo vyše 400 eur.Je z toho v prdeli. Nuž,bola viac doma,ako pracovala a ak, tak za minimálku.

thirstymonk
Včera o 17:56

Mne by to nevadilo. A mám kolegu ,ktorý to tak aj má. Žena sa stará o 5 deti a on zaraba keš.

anonym_037c48
Včera o 17:58
@thirstymonk

Mne by to nevadilo. A mám kolegu ,ktorý to tak aj má. Žena sa stará o 5 deti a on zaraba keš.

@thirstymonk Stara sa o deti. Pani chce doma iba varit a utierat prach. Trochu rozdiel.

thirstymonk
Včera o 17:58
@anonym_cacce4

@anonym_cacce4 Niekomu to stačí, hneď by som neodsudzoval. Každý má v živote iné ciele. Niekoho cieľom je možno celý produktívny vek vychovávať deti a vychovať ich 15. Nemôžeš vravieť, že to je niečo zlé.
Iného životný sen je stovkami prdel utierať. A ďalší zas chce precestovať celý svet a vidieť všetko.

Môj životný sen je pracovať kedy chcem, koľko chcem a môcť si nastaviť vlastné priority (čiže najprv rodina, potom práca, preto si z toho robím holubník). Pracovať z domu a pracovať na seba, nie na niekoho nový mercedes.

anonym_a26fdd
Včera o 18:05

Mne to vadí ale z princípu. Kamarátova žena sedí doma a ešte sa tvári sebavedomo, nemôžem ju ani cíťiť. Bývaleho kolegu manželka to isté, on zarába a ona sa doma motká a akože pracuje že chodí ženy líčiť na rôzne akcie ako svadby, oslavy atd. Ale to robí akurát tak v piatok alebo sobotu, čo robí celý týžden, fakt neviem 😀 Keby to mala pri klasickej robote ako takú brigádu, nepoviem nič, ale ona si z tohoto "part-time jobu" urobila hlavný job. No celé zle.

anonym_ae0f3e
Včera o 18:10
@thirstymonk

@anonym_cacce4 Niekomu to stačí, hneď by som neodsudzoval. Každý má v živote iné ciele. Niekoho cieľom je možno celý produktívny vek vychovávať deti a vychovať ich 15. Nemôžeš vravieť, že to je niečo zlé.
Iného životný sen je stovkami prdel utierať. A ďalší zas chce precestovať celý svet a vidieť všetko.

Môj životný sen je pracovať kedy chcem, koľko chcem a môcť si nastaviť vlastné priority (čiže najprv rodina, potom práca, preto si z toho robím holubník). Pracovať z domu a pracovať na seba, nie na niekoho nový mercedes.

@thirstymonk Patríš k tým, čo sú s tým v pohode. Neprekážalo by ti to, že je psychycky labilná? Takéto problémy neprejdú zázračne tým, že bude doma.
Zákonite sa to prejaví v bežnom živote a situáciách, ktoré by zdravá žena zvádla s prehĺadom a táto môže fičať na AD a plakať v kúte, lebo nemusí zvládať záťažové situácie. Zakladať si s troskou rodinu mi tiež príde ako lotéria. Chúďatá deti.

anonym_cacce4
Včera o 18:17
@anonym_831054

@anonym_cacce4 Spolocnost vybudovali muzi, muzi a zeny maju mat jasne oddelene postavenia. Je to tak dane aj biologicky. Nie nahodou islo s emancipaciou vsetko dolu vodou.

@anonym_831054 presne ako píšeš, túto spoločnosť vybudovali muži. Kto povedal, že ju správne vybudovali? Muži si ju vytvorili pre svoje pohodlie a potreby, nie prerovnoprávnosť a spravodlivosť. Nebodaj výhody pre obe strany. Emancipaciou nešlo nič dolu. To si myslia len ľudia, ktorí zaspali v 18. storočí a tvária sa, že ctia tradičné kresťansko-patriarchálne hodnoty, ktoré sú ale úplne nahovno a degradujú jednu osobu. Tieto názory môžu zastávať väčšinou ľudia, ktorí pochádzajú z nejakého zapadákova, kde ženy len rodia deti a držia hubu. A vacsinou chlapi, aj to iba zakomplexovani.

anonym_cacce4
Včera o 18:21
@thirstymonk

@thirstymonk moja odpoveď bola na margo toho, že niekto písal, že takto fungovali ženy celé stáročia a bolo to v pohode. No nebolo. Nemali na výber. Teraz na výber majú.

anonym_198bb9
Včera o 18:25
@anonym_cacce4

@anonym_831054 presne ako píšeš, túto spoločnosť vybudovali muži. Kto povedal, že ju správne vybudovali? Muži si ju vytvorili pre svoje pohodlie a potreby, nie prerovnoprávnosť a spravodlivosť. Nebodaj výhody pre obe strany. Emancipaciou nešlo nič dolu. To si myslia len ľudia, ktorí zaspali v 18. storočí a tvária sa, že ctia tradičné kresťansko-patriarchálne hodnoty, ktoré sú ale úplne nahovno a degradujú jednu osobu. Tieto názory môžu zastávať väčšinou ľudia, ktorí pochádzajú z nejakého zapadákova, kde ženy len rodia deti a držia hubu. A vacsinou chlapi, aj to iba zakomplexovani.

@anonym_cacce4 Mylíš sa, paradoxne, tieto názory preferujú dnes práve ženy. Aj tu. Zvyčajne sú to tie menej vzdelané - tam rátam aj absolventky rôznych zbytočných humanitných odborov ako etika a pod., ktoré si nedokážu nájsť prácu, prípadne robia za minimálnu mzdu, ďalej lenivé ženy, neschopné, ktoré rodičia nič nenaučili, ženy psychicky slabé alebo rovno choré, hypochonderky, ktoré majú úzkosti aj zo zlého počasia... Toto všetko sú ženy, pre ktoré je jediným životným cieľom nájsť si muža, rodiť, ideálne každé tri roky a nechať sa do smrti živiť s argumentom, že to tak bolo aj kedysi a žena sa má starať o rodinu. A mnohé ženy sú nešťastné a nahnevané, keď sa im to nepodarí. Aj v tejto diskusii cítiť zatrpknutie a nadávky na mužov.

anonym_cacce4
Včera o 18:31
@anonym_198bb9

@anonym_cacce4 Mylíš sa, paradoxne, tieto názory preferujú dnes práve ženy. Aj tu. Zvyčajne sú to tie menej vzdelané - tam rátam aj absolventky rôznych zbytočných humanitných odborov ako etika a pod., ktoré si nedokážu nájsť prácu, prípadne robia za minimálnu mzdu, ďalej lenivé ženy, neschopné, ktoré rodičia nič nenaučili, ženy psychicky slabé alebo rovno choré, hypochonderky, ktoré majú úzkosti aj zo zlého počasia... Toto všetko sú ženy, pre ktoré je jediným životným cieľom nájsť si muža, rodiť, ideálne každé tri roky a nechať sa do smrti živiť s argumentom, že to tak bolo aj kedysi a žena sa má starať o rodinu. A mnohé ženy sú nešťastné a nahnevané, keď sa im to nepodarí. Aj v tejto diskusii cítiť zatrpknutie a nadávky na mužov.

@anonym_198bb9 To máš pravdu, ale tieto ženy a ich životné postoje a názory nie sú pre mňa smerodajné. Viem, že ich je veľa, hlavne nábožensky založených v hladových dolinách, kde jediné, čo vedia robiť je rodiť deti a chodiť do kostola. Zaklady spoločnosti, zakony a podmienky by mali tvoriť inteligentni a inšpiratívny ľudia svojou prácou, umom a inteligenciou, ktori niečo dosiahli. Nie lenivé, hlúpe, neschopne a zatrpknuté ženy.

anonym_f04b33
Včera o 19:03
@anonym_791379

@anonym_f04b33 toto su tiez len zovseobecnovania - vsetci a kazdy 🫣...no nie je to vsade tak

@anonym_791379 je len pár dôvodov, prečo muž chce ženu doma, väčšina nie je pozitívna 🙂

thirstymonk
Včera o 19:10
@anonym_ae0f3e

@thirstymonk Patríš k tým, čo sú s tým v pohode. Neprekážalo by ti to, že je psychycky labilná? Takéto problémy neprejdú zázračne tým, že bude doma.
Zákonite sa to prejaví v bežnom živote a situáciách, ktoré by zdravá žena zvádla s prehĺadom a táto môže fičať na AD a plakať v kúte, lebo nemusí zvládať záťažové situácie. Zakladať si s troskou rodinu mi tiež príde ako lotéria. Chúďatá deti.

@anonym_ae0f3e Ja hovorím o žene v domácnosti, nie o labilite. To nemusí byť pravidlo, chápeš. Možno niekto vidí zmysel svojho života v starostlivosti o niečo/niekoho a na tom nie je nič zle.

anonym_ae0f3e
Včera o 19:21
@thirstymonk

@anonym_ae0f3e Ja hovorím o žene v domácnosti, nie o labilite. To nemusí byť pravidlo, chápeš. Možno niekto vidí zmysel svojho života v starostlivosti o niečo/niekoho a na tom nie je nič zle.

@thirstymonk Ja som hovorila skôr o autorke konkrétne. Rozmýšĺam, že ako potom riešiť v prípade rozvodu, že partnerka nemá pracovné návyky. Či to je už potom jej problém, však?

anonym_f9d6d4
Včera o 19:42
@marci9

@marci9
Aj ja na takuto babu

svetlonos
Včera o 20:05
@anonym_7d1d2a

@anonym_b1d42d to ja by som bola doma s deckom už 7 rokov. Lebo býva min raz do mesiaca choré. Ale však pokiaľ to tvojmu mužovi nerobí problém...

@anonym_7d1d2a
Aj naši tak, starší má 6 je v škôlke posledný rok a chorý každú chvíľku. Je to des. Aké zase pokiaľ to zvládajú tak ok. Inak netuším aký tolerantní budú zamestnávatelia, pokiaľ bz som bola každý mesiac aspom týždeň doma, hlavne tie zimné mesiace.