icon

Žiarlivosť na manželovu slobodu počas rodičovskej dovolenky

19. mar 2025

Prosim temu berte ako taky povzdych a vykrik do tmy jednej matky. Kludne si tu spravme srandu. Zaujimalo ma ci ziarlite na svojim manzelov kym ste na rodicaku. Na ich volnost.

Vcera som sa stazovala kamoske ze ja mozem k doktorovi/kadernicke/na masaz iba ked sa dohodnem s muzom alebo zavolam mamu na strazenie krpcov. Muz si odbehne z prace a nemusi sa nikoho pytat ci moze. A dnes mi pristal newsletter od mamagang o tom, ako matky ziarlia na slobodu otcov. Ze ti sa mozu v pohode vycikat/osprchovat bez toho sby im niekto trieskal na dvere, ze mozu kadit aj pol hodinu a nikto si to nevsimne, ze v noci na nich nikto nekrici, ze ked odidu z domu je to v pohode, ze jeho sa netyka separacna uzkost atd atd.

Len pre ujasnenie, moj manzel je uzasny otec ktory sa detom venuje a dava mi dostatok priestoru na rozne aktivity a svoje deti milujem najviac na svete.

Mate take pocity aj vy?

sara07
20. mar 2025

ja lenže nie si v uplnom srabe, tak to neberiem na dôvod na povzdych , nič v zlom
na to čo píšeš sa máš viac než dobre, a máš fajn manžela

autor
20. mar 2025

@maury presne. Mne v tehotenstve uplne iracionalne chybalo ze nemozrm pit alkohol 🙈. Pritom bezne pijem dvakrat do roka nejaky pripitok a koniec. Dakujem za zdielanie. Len pozor aby si tu niektorymi nebola oznacena ze su ti deti na pritaz a nemala si ich mat ked ta tehotenstvo obtazuje🤦‍♀️ do restiky sice este asi dlho nepojdes ale s kocikom na trhy, jarmoky a pod sa to da a uvidis ako si jedlo uzijes😉

ivik4
20. mar 2025

Mam pocit ze niektore asi nepochopili diskusiu. Autorka to myslela tak, ze muz ked nieco ma, mimo domu ci mimo pracu, autorky sa nepyta alebo to neoznamuje,proste sa ako clovek kt. Vie ze o dieta sa stara prevazne zena oblecie a zoberie kam mu treba. Napr. K tomu zubarovi ako bolo spomenute.Ked je doma alebo po praci.
Zatial co zena na materskej musi muzovi oznamit vtedy a vtedy mam toto alebo idem niekam, vybav si volno,budes pri malej/ malom. Jednoducho sa len tak nemoze zobrat a nechat dieta doma same,treba aby niekto miesto nej,pri nom bol.
Nieje to podla mna jedna z tych diskusii ze ona dobrovolne nikam nejde a potom pení ze muz si zije slobodny zivot.
Aspon tak som to pochopila ja ale mozem sa mylit

maury
20. mar 2025

@autorka ďakujem za podporu 🙂 ja sa teším, aj som sa veľmi tešila. Dlho sme sa snažili. Len popravde, čakala som, že si budem viac užívať so všetkým čo súvisí s bežným životom. Teraz si užívam na gauči pri telke a s mobilom v ruke 😁 ale z okna som videla aktuálne pekný pohľad ako malé deti išli zo škôlky na prechádzku a tešili ich bežné veci naokolo. To je jedna z tých krásnych a úžasných vecí. ☺️

autor
20. mar 2025

@ivik4 dakujem. Ano presne tak to je. Ked chce ist niekam vecer co je raz za uhorsky rok jasne ze je to dohoda. Tak isto ako som uz viackrat pisala rovnako mozem ist ja. Nema problem deti okupat nakrmit a uspat. Len proste ked potrebujem nieco pocas dna (lekar/urad..) tak to pre mna je zlozitejsie ako pre neho. Bol to len taky povzdych. Nemenila by som ani muza ani deti.

fairyy
20. mar 2025

@ivik4 nevravim, ze vsetky pochopili...ale niektore sme naozaj pochopili a naozaj to tak nemame, ze nemozme ist hocikedy hocikam iba oznamujeme... minuly tyzden mi volala lekarka ze mozem sa stavit dnes uvolnil sa termin...normalne som.nakracala do kanclu manzela u nas doma podala mu dieta a povedala ze idem k lekarovi a on ze ok 😀 a cestou som uz aj skocila za kamoskou na kavu lebo mi volala, ci sa nestavim a tiez som iba napisala muzovi, ze budem kus dlhsie ... o chvilu sa dokonca menime na materskych a budeme fungovat rovnako ako teraz...tak ako idem ja ide aj on mame zdielany kalendar nech sa nestane, ze sa slubime niekde obaja inak musim potom zburcovat pol rodiny alebo dieta ide s jednym z nas ... ja viem, ze sme vynimka co potvrdzuje pravidlo, ale ono take vazne existuje a aj chapem, ze nevie take existovat pri 95% povolaniach... autorka na mna potom tiez zareagovala akoby som nepochopila otazku... ja som naozaj pochopila, ale proste to tak nie je...zijem slobodne rovnako ako moj manzel...

rorino
20. mar 2025

Nie,lebo obaja sme rodičia a rovnocenní partneri

ivik4
20. mar 2025

@fairyy tak sa nemozes predsa porovnavat s autorkou lebo ona muza doma s kancelariou nema, ze mu dieta len tak da do ruky a ide. Musi si vsetko aj taketo male odchody planovat vopred. Len tak sa nemoze obliect a odist

fairyy
20. mar 2025

@ivik4 urcite sa nemozem, ale ona sa pytala ci mame take pocity aj my... nepovedala, ze ak nemame take pocity a situaciu mame zakazane pisat 🤷

hederamonstera
20. mar 2025

@fairyy aj moj manzel pracuje zvacsa z domu ale toto by som si nikdy nedovolila. Ani sa neopytas ci nema dolezity call alebo daco bude musiet urobit? Naozaj len odovzdas a ides? Tomu neverim

fairyy
20. mar 2025

@hederamonstera jasne ja viem co robi, mam rovnaku pracu ako on, velmi dlho sme robili aj v rovnakej firme, dokonca som mu bola sefka kedysi davno 😂😂 vravim o chvilu sa aj menime na materskej... na meetingoch je moznost decline a aj moznost poziadat o novy cas... vravim mame spolocny kalendar vidim ci ma meeting aj on vidi moje aj viem, ktore vie presunut a ktore by bolo dobre nepresuvat

lol2219
20. mar 2025

@fairyy ale tak uznaj, ze cela diskusia sa tu posunula trosku zvlastnym smerom..

aurora33
20. mar 2025

Autorka a ty si nevedela do čoho ideš? Lebo toto mi príde také zvláštne čo tu riešiš 😃 ja keď som mala zubára, manžel ostal doma. Alebo sme šli spolu a on mal na starosti deti. Pohoda 🙂

autor
20. mar 2025

@aurora33 co ti mam na to povedat? Akoze ked viem ze porod boli, ked viem do coho idem tak boliet nebude? Ked viem ze babatka v noci vstavaju aj 10x a ja sa nevyspim nebudem unavena? Lebo vsak viem do coho idem? Materstvo je uzasne v mnohych ohladoch ale nic nie je dokonale. A ja som si dovolila povedat ze v tomto to maju muzi lepsie. Oproti problemom co sa tu riesia je to asi riadna malichernost ale chcela som sa trosku vyzalovat.

fairyy
20. mar 2025

@lol2219 ano posunula, ale to je taka klasika kona ja tak doma nemam tak ked sa stazujete, ze vy tak mate, tak je to vas problem... aj tu sa to stalo a obom taborom... tie matky, ktore musia sa prisposobovat, pretoze to inak nejde, co je uplne pochopitelne sa pustili do tych co ziju rovnako s partnerom lebo im to ich sposob zivota a praca dovoli...a aj naopak ... a spochybnovanie ze ja tak nemam/mam ty tiez nemozes/musis uplne zboznujem👌

autor
20. mar 2025

@fairyy no len vies, je dobre uviest veci na pravu mieru. Ked povies A treba povedat aj B. Lebo to dost meni na veci. Keby mam muza doma (co drviva vacsina zoen doma nema) a on moze hocikedy odist od stola a hodinu dve byt s doetatom tiez by som to citila inak.

fairyy
20. mar 2025

rozumiem a teda sa ospravedlnujem, ze som neuviedla vsetko v prvom prispevku, brala som to tak, ze mam napisat ci mam tieto pocity neuvedomila som si,ze je potrebne uviest vsetko do detailov

autor
20. mar 2025

@fairyy zavriem oci pred tou ironiou🙈

autor
20. mar 2025

@fairyy mas super ze mate takuto moznost

fairyy
20. mar 2025

vazne to bolo uprimne... ja neviem uz za tymto nic nenapisem moj nazor tu vitany nie je ...chapem

autor
20. mar 2025

@fairyy nie tvoj nazor je tu vitany. Ked som zakladala diskusiu bolo mi jasne ze nie kazdy to tak citi. A ze tu budu aj opacne komentare. Kazdx zijeme inak a kazdy mame ine problemy a "problemy". Ked ale teraz viem ako to ma tvoj manzel s pracou uplne inak vyznieva tvoj prispevok.

aurora33
20. mar 2025

Autorka, ale si veľmi vztahovacna. Tak si asi dopredu vedela akú ma muž prácu, nie? Akože fakt nerozumiem tomuto výkriku do tmy. Niektorá ma muža doma a dá sa jej. Iná nemá a musí si to nejako zorganizovať. A? Nejaká ani muža nemá, tak sa má hodiť pod vlak?

lienka.7
20. mar 2025

@aurora33 presne tak, ako píšeš. Toto je aleze uplne výkrik do tmy. Asi sa fakt doma už moc nudí. Len slobodný a bezdetny človek má to, po čom autorka túži. Lebo aj keď máš tie deti veľké, musíš sa im prispôsobiť co sa toho lekára napr.tyka. tiez musíš komunikovať s , kto s nimi pôjde, či to len pri batoľatách?
@fairyy iný názor ako ma zakladateľka témy sa na MK proste neakceptuje 🙅‍♀️ tobôž, keď jej napíšeš, ze u teba to funguje inak. Btw, môj mm nerobí z domu, ale spolu proste komunikujeme. A aby som mu "zavidela", ze ide si k zubárovi kedy chce je fakt mimo 🤦‍♀️

hederamonstera
20. mar 2025

@lienka.7 no dobre, tak pre vas to nie je problem, pre niektore ano a ano, aj s takymito blbostami sa potrebuje obcas zena vykecat, lebo ju to proste sere. Proste to dieta je automaticky priputane k matke a matka musi mysliet najprv co s dietatom a az potom na seba, pricom muz to nemusi riesit, lebo vsak je s dietatom zena. Neviem co je na tom tazke pochopit a musite si tu honit ego ako vy mate dokonaly system

autor
20. mar 2025

@hederamonstera dakujem za pochopenie a podporu❤️ clovek si tu dokaze pripadat ako uplny chudak

aurora33
20. mar 2025

@hederamonstera nik si tu ego nehoni. Prečo by malo byt dieťa pripútané len k matke? Môj muž riesi deti rovnako ako ja. Lekára zubára, dentálnu, barbera, vozenie na kruzky…. Čokoľvek.

lienka.7
20. mar 2025

@autorka nemusis si tu pripadať ako chudák, stačí nebyť vztahovacna a uznať si, ze ako si si zariadila v zivote, tak mas.

romiada
20. mar 2025

Naš syn bol naviazaný do 3 rokov na mňa. Keď bol dojčený,tak aj čuchovo 😂 vždy otočil hlavu smerom ku mne už ako novorodenec,aj keď ho tato držal. V tom období som "taktrochu závidela" mužovi,že môže isť do von/do práce a ja "prikovaná " pri dieťati lebo dojčím som musela byť do hodinky doma. A keď som nastúpila do práce po jeho 3.roku. potom sa to postupne otočilo. Syn bol na mňa "nahnevaný" že musí do jaslí/škôlky . Aj mi to dal patrične vyžrať. Ja som získala "viac slobody" Syn sa preorientoval postupne aj na tata.Všade tato-tato.....tak že aj tato mal toho občas plné zuby. Ale ja som to vzala tak ,že je to chlapec , tak nech si fakt od troch rokov buduje vzťah aj s tatinom a uči sa aj "chlapské veci".
Týmto všetkým chcem povedať,že deti môžu mať v živote fázy kedy inklinujú k jednému alebo druhému rodičovi. A možno nie je naškodu im k tomu dopomôcť 😉

sidicek
22. mar 2025

Nie taky pocit som nemala, práveže som si na materskej úžasné oddýchla a nemusela riešiť pracu, venovať sa dieťaťu ma bavilo.

zuzanockamt
22. mar 2025

Autorka
Držím ti palce, úplne ťa chápem. Treba to len prežiť. Zapnúť autopilota a prežiť. Dokonalé matky na konskom fóre nerieš.