icon

Ako oslovujete manžela?

lulupulu
15. feb 2022

Ahojte, chcem sa len opýtať ako sa s manželom oslovujete. My sme spolu 4 roky a doteraz sme si inak ako láska, macko, zlatko, a tak podobne nepovedali. Ja som mu nikdy menom nepovedala. On mi v nedeľu povedal menom. Prišlo mi to zvláštne až som z toho ostala smutná 🤦‍♀️😅 viem ze mena mame na to aby sme ich používali. Ale menom mi hovoria všetci. A mňa vždy zahrialo pri srdci keď mi hovoril láska, ..... No teraz sa cítim fakt zvlaštne. Alebo je to postupom času už normálne? 😅 Lebo neteší ma to keď ma oslovuje menom

Strana
z4
lulupulu
autor
16. feb 2022

@spadnutaslivka ja som mala kolektív super, ale starší žiaci zo školy má doslova tyrali prezývkami. Ci v škole, ci cestou z alebo na autobus. Kdekoľvek ma stretli. Nebola som ani škaredá ani pri sebe ani nič také kvôli čomu sa zvyknú deti vysmievať. Hoci učiteľky som milovala len preto ze mi vždy vedeli povedať zdrobneninou.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
lacibo
20. feb 2022

@basska_b no to by moj o 14 rokov starsi muz asi rovno skolaboval, keby ho oslovim ocko..a ja, keby on mna mamicka..dakujem, toto niee..🤣 normalne zdrobneninou mena sa oslovujeme uz 25 rokov..

lacibo
20. feb 2022

@ava11 žena😅😅😅

jana_eyre_2
20. feb 2022

Hovorím mu Marek, lebo sa tak volá.. potom tato, lebo ho tak volajú deti.. opačne je to tak isto, len hovorí moje meno alebo mama 😅.. ja by som začala byť smutná keby mi začal hovorit macko, láska a neviem ako, lebo ja keď toto počujem tak sa mi jezia chlpy na krku, pardon všetkým kto to má rád.. ja to neznášam.. 😅

karolinakr
20. feb 2022

@jana_eyre_2 macko je ešte dobre, ale mucko je hardcore

lopka1313
20. feb 2022

Ja svojho volam "Tomi, laska" alebo este Bubo, Zabka (ma zabacie priezvisko), Zlato... A obcas aj Tomas, niekedy sa dotahujeme, ze Tomasko, alebo Tomasilililinko, ked sa mu Tomasko zda malo sladke :D on mna tiez zdrobneninou "Stevka" pripadne Stevinka, Stevicka alebo Buba. Mne sa paci akekolvek oslovenie, zalezi len na tom, akym tonom to povie. A obcas len tak do vetra zanoti moje meno, kludne aj Stefania, pricom nic nechce a ja potom len tak zanotim to jeho s ? 🙂
Inak mama vola oca ze "Stevo!" a oco mame nehovori nijak (neoslovi ju, rovno vravi, co chce povedat) a pritom sa lubia jak kone. Podla mna nema vyznam ako si hovorite, ale skor akym tonom 🙂

gionella
20. feb 2022

@lulupulu my si hovoríme už viac ako desaťročie baby ( bejbi) 😂

samema
20. feb 2022

@zuzanockamt Mám rovnaký názor.. A "milujem" keď počujem aj mamicky oslovovať svoje deti "láska", potom nechápem, načo prikladajú taký význam výberu mena, keď ho volajú univerzálne 😄

zdenkastanka
20. feb 2022

@karolinakr a ked neposlucha tak muco😱😱🤯🤯🤯🤯nieeeeeeee😂😂🤣🤣🤣

vista4
5. mar 2023

@lulupulu možno 10 rokov som ho volala prezývkou "angel" aj on mňa, raz ma naštval a povedalo som mu zlato, už nebol anjelik 😁 to zlato bolo z trucu a tak dlho som ho používala až mi to prischlo doteraz. Keď nereaguje na zlato, volám /kričím prezývkou z detstva. Aj pred ostatnými rodina, kamoši, známi hovorím len prezývkou, nikdy nepoužívam jeho krstné meno.

Strana
z4