Ako prekonať averziu voči každodennému sexu?
Pekný deň všetkým, prosím vás, aký máte vztah k sexu?
Ja musím priznať, že mám k nemu totálnu averziu a nechuť. Súvisí to s predošlým vztahom, kedy si to bývalý vynucoval každý deň, nonstop sa má tam dotýkal a citovo má vydieral aké je to dôležité a ako muž bez toho nemôže fungovať. Potom má obviňoval, že či je to zle, že som pre neho atraktívna a chce mat sex..proste už keď som počula, že mám si ísť k nemu ľahnúť alebo večer automaticky sa začal po mne sápať v posteli mi bolo do plaču. Potom som sa s ním rozišla, lebo už som sa cítila ako nesvojprávny clovek.
Na začiatku vztahu to bolo super, sex som mala rada, ale akonáhle si to partner vynucuje aj napriek tomu, že nemám náladu (neodradili ho dokonca ani kramy), tak som si vypestovala veľkú averziu na to. Neviem si predstaviť mat ani další vztah lebo pri myšlienke na sex mám husinu. Ideálne by bolo porozprávať sa s nejakým odborníkom, ale žijem v zapadakove a tu sexuologa nenájdem vôbec. Skúšala som online stretnutie s 3 psychológmi, ale všetci mi odporučili sexuologa..
Máte nejaké skúsenosti s podobnou situáciou? Je pre vás každodenný sex normálny a máte naň chuť samy od seba a nemáte pocit že ste do toho nútene? Ako prinavrátiť spať chuť na sex?
Možno potrebuješ vyliečiť to, co v tebe ten spôsobil. A to vyliečiť len tak, ze si dáš čas sama sebe. Mozno rok, mozno, dva mozno tri.
A hlavne keď budeš riešiť muža, musis si nájsť takého ktorého budeš zaujímať ty, nie tvoje telo...
Ono sa to dá. Neboj sa. Ale potrebuješ takého, ktory si ta získa láskou a "sex" začneš brat ako prejav lásky a intimity a náklonnosti... A to s dementom, ktorých je na svete milo nezazijes. Tak musíš si dobre vybrať. A hlavne nebáť sa sním nespat kludne aj 3 roky... Nemusíš dokazovať nikomu nič.
A ten pravý počká...
@nicoletta98 K nasiliu ani hrozbe podla popisu nedoslo a co sa tyka toho mentalneho donutenia...pokial niekomu staci, ze mu povie, ze su jeho potreby dolezitejsie, ako tie vlastne a dotycna osoba ticho trpi pre blaho inej osoby, tak to svedci aj o mentalnom stave autorky.
Bola by som zvedava, kde by uznali niekoho za vinneho z trestnemu cinu znasilnenia pri scenary, ako pisala autorka? Niekto si nieco vyziadal, manipuloval a druha strana pristupila, aj ked to pre nu bolo neprijemne 🤷, myslim, ze by to na ziadnom sude nepreslo...
Nechodila si nahodou s mojim ex? Ako cez kopirak. A ano, mam odvtedy podobny problem. Kym s tym nezacal, sex som mala velmi rada. Od tej skusenosti s nim uz ani poriadne neviem co je to mat nan chut.
@oceanahory definiciu, ktorú som dala vyššie je ešte zastaralá a nedostatočná - ak si vieš preložiť, tak čítaj z medzinárodného práva: Sexual violence is defined as a violent act of a sexual nature, carried out without consent or the capacity to consent. Such acts are not limited to physical violence, and may not involve any physical contact. It is the deliberate exertion of power over another person, not an act of lust. Sexual violence is often used as a tool to systematically humiliate individuals or groups. Sexual violence results from social inequality and oppressive patriarchal power structures. It constitutes a political crime, employed to pursue political or military goals. Sexual crimes include rape, sexual assault, forced pregnancy, forced sterilization, forced abortion, forced prostitution, sexual slavery, forced circumcision, genital mutilation or forced nudity.
A presne kvôli ľudom, ako ste vy a slovenskému systému to nechodia ženy nahlasovať. Lebo vlastne to je autorkina chyba, že to dopustila a vypovedá to o jej mentalnom stave. Ak sa to nedajbože stane tvojej dcére, mame, sestre, kamarátke vo vzťahu, tak im jednoducho povedz, že to vypovedá o ich mentálnom stave, ak sa nechali citovo vydierať a so slzami v očiach to pripustili. Lebo slzy v očiach asi mala od radosti, že ? A ten chuj, čo to spravil nič nevidel, nič nepočul, nie? A može spôsobovať traumy ďalším, lebo na žiadnom súde to neobstojí. To už mi pripomínate výroky niektorých poslancov... že žena si asi všimne, ak ju niekto znásilni. A potom to tu presne takto v tejto krajine aj vyzerá 🙂
@majo111222 ja reagujem na komentáre a hádam môžem reagovať niečím zmysluplným narozdiel od tvojich komentárov, kde sa pýtaš na vek autorky
A co je zle na tom, ze potrebujes odbornu pomoc sexuologa? Psychologovia maju pravdu, sexuolog je odbornik nato... Tak ako so zlomenou rukou ides na chirurgiu a nie na endokrinologiu tak s tymto ti pomoze sexuolog. 🤷🏻♀️ A ja mam obdobie kedy mam chut na sex kazdy den niekedy menej ale uplnu averziu k tomu nemam nikdy ale nepotrrbujem ho 365dni v roku.
@nicoletta98 A autorka niekde pisala, ze by nedavala suhlas alebo, ze by nebola schopna dat suhlas? Podla vsetkeho sa tu bavime o svojpravnej osobne...
Ako bolo pisane vyssie, nikto tu netvrdi, ze je to v poriadku, ano je to cin hodny odsudenia, ale prepac, nejedna sa o znasilnenie a naozaj by to nikde neobstalo a to teda nie je kvoli mojmu nazoru a nazoru ludi, ktori zmyslaju podobne, ci rovnako, ako ja 🙄😁. Takze ako odpoved na tvoju otazku, co by som povedala niekomu blizkemu, ak by sa ocitol v takejto situacii? Moze ho udat, ale urcite nie za znasilnenie, mozno za citove vydieranie alebo manipulaciu...skor by som vsak doporucila terapie u odbornikov.
@nicoletta98 Príklad: Ak si bude chcieť niekto od teba požičať peniaze, ty mu ich nebudeš chcieť dať, ale on ťa začne presviedčať a citovo vydierať, až to napokon nevydržíš a tie peniaze mu dáš, nemôžeš povedať, že ti ich ukradol.
Pochop, že ja v žiadnom prípade neobhajujem toho chlapa, je to riadny hajzlík a zachoval sa hnusne. Napriek tomu, toto proste nie je znásilnenie, nech sem dáš definíciu v akýchkoľvek jazykoch.
Toto bol bez debaty prejav sexualneho nasilia, no velmi nenapadneho a natlakoveho pre obet. Je mi uprimne luto, ze si si tym musela prejst, taketo zaobchadzanie si nezasluzi ziadna zena.
Odporucam ti moju psychologicku, pracuje aj online a urcite ti pomoze aj s tymto typom traumy - Anna Nagajova: 0949 227 905.
V jednej vete si použila veľmi zvláštne spojenie "ma obvinoval,že či je zle ked som preňho atraktívna a chce sex...." ,"sápal sa po mne. ..". Možno máš problém so sexom už dávno , a tomuto sa to podarilo tým jeho chtíčom v Tebe naštartovať bez toho aby si to uvedomil. Inej (viac náruživej) žene by to možno vyhovovalo. Zober si to tak,že najprv sa Ti sex zdal super a potom s tým istým partnerom uz nie. Možno problemom nie je ani tak samotný sex, ale to ak Ťa niekto núti do niečoho. Bez ohľadu ako to v skutočnosti bolo s ním (s tým ex) , tak je to asi fakt na riešenie u odborníka. Pretoze sex je normálna súčasť vzťahu a kým to v sebe nevyriešiš tak môžeš byť nešťastná s ďalšim.
kazdy den by ani mna nebavil, na zaciatku vztahu mozno budes mat vacsi zaujem sex, aj moj byvaly bol taky liezlo mi to na nervy, nemusi to byt s kazdym tak, takze by som tomu nechala volny priebeh
odbornik je asi zbytočny, normalneho chlapa, čo miluje, chce sex, ale neni preňho prvorady, zaujima ho aj " duša" partnerky, nie len telo..raz som tu bola sfuknuta chlapom, tiež sa tu jedna stažovala, že muž ju nuti každodenne dvakrat - rano oral, večer sex - a že on je len naruživy...fakt zatial viem rozlišit naruživosť a robit si z niekoho sluhu v posteli, mužska bezohladnost ma vždy privedie v užas..neviem, kde sa to v tych chlapoch berie, ale ano, keby sa ženy viac presadzovali, nestavalo by sa to...
@vikt343 vieš čo 2x denne je dost - každy deň, len pre naruživych oboch ženu i muža, a raz mesačne pre takych, kt.to stači, su aj muži, čo nechcu sex. .... každe deň a impotent - je dost velky skok
Tak b*zmeg, este priamo napíšte, že je to jej chyba. Baba sa tu príde poradiť, je zúfalá, a už sme zistili, že je emočne labilná ona, nech si hľadá impotenta, že možno ten jej chudák bol.len príliš náruživý a chyba nebola v ňom, ale už dlhodobo predtým v nej, lebo inej žene by to aj lichotilo, a pod.. Pod takýmto príspevkom sa tu budete hádať, že to iste nebolo sexuálne násilie, lebo nepovedala explicitne NIE. A možno povedala. Vtedy čo? Jaj, že mala hneď volať policajtov na partnera, a podať trestné oznámenie. Všetci odborníci na ľudskú sexualitu a trestné právo.
To, že potrebuješ odborníka autorka je bez debaty. Musíš skúšať hľadať ďalej.
@romiada viac naruzivej? 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️ Skúste jesť každý deň na raňajky chleba s paštétou. Sem tam si k tomu dajte uhorku, inokedy šalát a pod. Ale minimálne 365 dní v roku to musí byť chleva s paštétou!
Áno beriem. Problém je, ak sa stretne muž so ženou s inými sexuálnymi potrebami. Ale byť vo vzťahu akokoľvek bezohľadný je izaj hnus!
@vikt343 prečo by neexistovalo? A pýtaš sa na to a zaujimas sa o tuto problematiku aj bežne? alebo iba pri témach, kde sa rozoberá násilie na ženách?
Tak. Ja si myslím, že máš husiu kožu hlavne z bývalého. Ak si sex mala rada, dala by som si veľkú pauzu a fakt tomu nechaj vojny priebeh. Neviem, čo by ti odborník povedal... koľko si už neni s bývalým?

@xena_ definícia znásilnenia
Kto násilím, hrozbou bezprostredného násilia alebo mentalne donúti iného k orálnemu styku, análnemu styku alebo k iným sexuálnym praktikám alebo kto na taký čin zneužije jeho bezbrannosť, potrestá sa odňatím slobody na päť rokov až desať rokov