icon

Ako vyriešiť obavy manželky o budúcnosť?

22. dec 2024

Chcel by som váš pohľad na vec. S manželkou sme spolu 10 rokov (poznáme sa ale omnoho dlhšie), 8 manželia. 2 malé deti. Po svadbe sme dosť cestovali, potom deti a manželka bola s nimi na moju žiadosť doma počas celej MD a RD. Nastúpila pred letom do práce. Výplata nič moc, ale časovo jej to vychádza postarať sa o deti, vyberať ich zo škôlky, má možnosť postarať sa o ne počas chorôb. Ja mám náročnejšiu prácu, lepší zárobok, takže je logické, že jej práca a kariérny rast momentálne nie sú prioritou. Ja prácu meniť nechcem. Teraz k veci: bývame v byte, ktorý som kúpil pred manželstvom a žil v ňom ešte s ex. Žena tu nikdy šťastná nebola, vymenili sme niekde nábytok, ale aj tak sa tu necíti doma. Mne prišlo zbytočné vyhadzovať prachy za iné bývanie, keď máme pekné a dostatočné tu. Chcem stavať dom, pozemok je, ale sú s ním nejaké problémy, ťahá sa to už takmer 10 rokov. Žijeme si normálne, peniaze odkladáme na dom. Lenže žena prišla s tým, že by chcela aj niečo vlastné, mať nejaké svoje zadné vrátka. Že urobila chybu a nevzala si hypo na seba ešte pred svadbou a teraz sa bojí, že sa niečo stane a za 10 rokov ju vyhodím a skončí na dlažbe (v poslednej dobe sa v našom okolí rozpadávajú dlhoročné manželstvá). Podľa jej slov, na ten sľubovaný dom čaká už dlho a už po ňom ani netúži, bez problémov by žila aj v inom byte, ktorý by sme kúpili spolu. Alebo by za usporené chcela kúpiť investičný byt, ktorý by v prípade rozchodu ostal jej (polku by vyplatila). Vo vzťahu nemáme nejaké veľké problémy, bežné hádky z únavy ako inde, ľúbime sa, sexujeme, výletujeme. Nechápem, čo teraz rieši, ja ju opustiť nechcem. Len ona má stále strach, čo ak a či jej neujdú roky. A ako jej známa v 50ke ostane odkázaná na podnájom, lebo žila celé manž. u muža. Žena si teraz "bije hlavu o múr", že sa nevykašľala na cestovanie so mnou, neutiahla si viac opasok a nevzala hypo, keď mala možnosť. Je o 10 rokov mladšia, čiže v čase chodenia sme ani neboli na tom rovnako finančne či pracovne. Ja zabehnutý, s bytom, úsporami, ona čerstvo po škole s mizerným platom, takže ani vyplatiť polku by mi nemala vtedy z čoho. Neviem co robiť, táto otázka priviedla naše manželstvo do krízy. Žena je nervózna, že začne zdražovanie, politická situácia všelijaká, v spoločný dom už neverí.

portret7
23. dec 2024

Dievcata, ako by ste poradili, ak by sa jednalo o vášho syna? On išiel do vzťahu už zabezpečený. Ona po škole nemyslela na budúcnosť, ale cestovala. Evidentne jej byt doma vyhovovalo - on v tom case platil všetko. Prišla s holou totiž a teraz chce mysliet na zadné vratka. Prečo si dala spraviť 2 deti, keď nic nevlastnila? Aha - veď si nasla lepsie situovaného partnera, stačí porodiť deti a pitom mat požiadavky🤣 však nech sa zacne venovať kariére, zoberie si hypo a tacne sa stavať na vlastne nohy pomaličky. Materskou o nic neprišla, kariéra sa da budovať vždy, jed človek chce a je sikovny. Tu som nepostrehla nic, čo by manželka urobila preto, aby sa mala lepsie, len naťahuje ruky, lebo však som porodila🙈ale on sa o rodinu staral a zabezpečil. Nie, nepristúpila by som na takúto hru, ale spýtala by som sa, ako ju môžem podporiť k lepšej praci? Napríklad zaplatím jazykový alebo iný kurz, skúsim viac zladiť pracovný program rak, aby mohla manželka na sebe makať…hypotéku nech spláca sama, vyňať ju zo spoločného majetku a prispieť jej tých 20% hotovosťou, ktorú potrebuje na kúpu bytu - toto sa mi zda férové pre obidve strany, nie iba ruky naťahovať.

subartic
23. dec 2024

@sleepy_joe veď to žiadal po nej autor aby bola doma s deťmi . Bol si niekedy na MD a RD , kedy sa nemáš čas niekedy ani poriadne vytoto, decko ti reve, maraučí , často nechce spať ? A čo ako decko do jasličiek a potom z roboty druhá šichta , lebo manžel je ešte v práce a on nič meniť nebude ? Ako ty si riadny zadubenec . Ani sa nečudujem že nemáš partnerku .

lucia147852
23. dec 2024

@portret7 ty si čítala diskusiu? Ona sa venovať kariére nemôže, ako napísal autor, lebo on zo svojej kariéry neustúpi, tak jej musí ísť bokom, aby sa mohla starať o jeho deti. A keby je to môj syn, tak mu poradím, aby si svoj byt nechal ako investičný, prenajímal ho a so svojou manželkou, ak ju lubi a mysli to s nou vážne si zabezpečil novú nehnuteľnosť. Ona si už bez jeho súhlasu sama byt kúpiť nemôže, spadal by do bsm.

subartic
23. dec 2024

@portret7 a kde budú deti keď sa bude venovať kariere ? Takže ona deti plus práca a muž práca a meniť nič nechce. Kto bude doma s deťmi na OČR keď ona zmení prácu za lepšie platenú s určitými povinnosťami prípadne služobnými cestami, kde budú deti ke´d pôjde na jazykový kurz alebo bude si rozširovať vzdelanie ? Všetko to vyžaduje čas , čas a čas .

sleepy_joe
23. dec 2024

@lucia147852 klameš, lebo si môže kúpiť svoje vlastné. Stačí, že ten byt bude vyňatý z BSM a myslím, že manžel by s tým nemal najmenší problém. Tu bude problém inde, že ona niečo chce, ale nemá na to. Aj ja by som chcel Porsche, ale musí mi stačiť to, na čo mám 🙂

subartic
23. dec 2024

@sleepy_joe ale s jeho súhlasom panebože . Bez neho neurobí nič . Tu neexistuje vlastné , sú v manželstve.

lenkakravcova
23. dec 2024

@sleepy_joe on sám písal, že má problém s tým, že ona si chce kúpiť garsónky a vyňať ju z BSM. Prečítaj si jeho odpovede. Práveže toto by bolo jedno z riešení. Ale on ho nechce.

sleepy_joe
23. dec 2024

@subartic a to ty ako vieš, že nemám? Mám a nakoniec som aj ja riešil podobnú vec, lebo chcela spoločné bývanie a nakoniec si to rozmyslela, lebo nechcela platiť úroky banke. Tak teraz nemá nič, lebo jej banka samej nedá a ja do toho už nepôjdem.

subartic
23. dec 2024

@sleepy_joe no tak dlho ju mať nebudeš s takýmto prístupom . Otázka blízkej doby. Žiadnej normálnej žene sa nebude chcieť naťahovať s takým typom muža ako si ty . Príde druhý .

betulinka1
23. dec 2024

Autor a po tejto diskusii sa na to pozeráš ako? Chces nieco riesit?

lenkakravcova
23. dec 2024

@sleepy_joe a je aj tvoja manželka? Či iba nehnuteľnosť ste riešili? Lebo teda s priateľom by som do hypotéky ani ja nešla..a tipujem že kopa žien to má rovnako.

sleepy_joe
23. dec 2024

@lenkakravcova však nech povie dôvod prečo nechce vyňať v prípade kúpi bytu z BSMka ak si ho aj sama zafinancuje nevidím v tom problém. Ak jej ho má on kúpiť a vyňať z BSM, tak v tom problém vidím.

sleepy_joe
23. dec 2024

@subartic nevadí, vždy sa nájde iné dievča na vzťah.

lenkakravcova
23. dec 2024

@sleepy_joe on písal, pozri si vyššie. Že ona chce si kúpiť sama garsónku, sama ju splácať vyňatú z BSM. Sama.
On nesúhlasí. V strede tejto diskusie o tom písal.

A to čo si napísal posledné o svojej priateľke, že vždy sa nájde iné dievča na vzťah, len ukazuje to, ako ju miluješ - teda vôbec. Predpokladám že ju máš len na sex..

sleepy_joe
23. dec 2024

@subartic a aký som typ? Ideálne by bolo, keby všetko kúpim a prepíšem na ženu, že? No tak hľadajte takého tupca. Myslím, že aj muži už pochopili systém a že si nemôžu by ničím istí.

subartic
23. dec 2024

@sleepy_joe ano nejaká zúfalka ano, normálne sebavedomá žena nie . Mal by si korigovať svopje názory a konečne dozrieť .

sleepy_joe
23. dec 2024

@lenkakravcova tak potom ho nechápem. Autor by to mal vysvetliť, prečo nechce!

subartic
23. dec 2024

@sleepy_joe nie ideálne by bolo keby si sa choval ako muž a nie ako malý uvrieskaný chlapček ktorý si drží svoju hračku a kričí to je moje a moje , nedotýkaj sa toho . Pre mňa osobne si muž ktorého ja sama obídem a svojim dcéram doporučujem sa s takýmito mužmi ani nedávať do reči, nič s nimi neriešiť , jednoducho ich prekračovať.

sleepy_joe
23. dec 2024

@subartic problém je, že ani my muži nemám záujem o zúfalky. Čo by sme z nich mali? Nič, len problémy. A kto stojí o zbytočné problémy?

subartic
23. dec 2024

@sleepy_joe tak ako čo chceš ? Sebavedomá žena ťa chcieť nebude , zúfalku necheš ty , tak jednoducho ti zostanú už len priváty. Tam iná cesta nie je .

sleepy_joe
23. dec 2024

@subartic no ja tu vidím len uvrieskanú ženu, že nevlastni svoju nehnuteľnosť, ale nevidím nikde, čo pre to urobila, aby ju raz mala.

subartic
23. dec 2024

@sleepy_joe noja vidím niečo iné , čo by mal vidieť každý zrelý muž. Ženu ktorá mu porodila deti o ktoré sa prioritne stará ona, pracuje, šetrí a chce aj spoločnú nehnuteľnosť. Nič zložité ani nenormálne.

enmery
23. dec 2024

Sranda, ze totálny zúfalec píše o ženách, že kto by už chcel zúfalku😄Made my day. Baby, že s týmto vôbec strácate čas.

sleepy_joe
23. dec 2024

@subartic to, že porodila deti ešte automaticky neznamená, že jej vzniká nejaký nárok na jeho majetky. Však to raz zdedí a aj ich deti, tak aký problém? Ak je tak, ž pracuje, šetrí a chce, tak raz bude mať. Možno nie hneď, ale raz áno. Musí byť trpezlivá. To je celé. Ja sa nechcem hádať, ale takto to vidím ja.

sleepy_joe
23. dec 2024

@enmery a ty by si chcela zúfalca? Asi nie, tak prečo by muž mal chcieť takú? Logiku to moc nedáva.

enmery
23. dec 2024

Šetrí si prašule na sfetované trosky v privátoch. Si presne taká troska, len duševná😉

subartic
23. dec 2024

@sleepy_joe to že porodila a obetovala čas svojho života aj JEHO deťom je značná , ale značné prispenie k rodinnému životu . Ja sa ani nečudujem že dnešné mnohé ženy nechcú ani deťi , ak ich majú mať s takýmito mužmi ako si ty. No tak si urob tie deti sám alebo nech ti ich porodí partnerka , podá do ruky a staraj sa otec, ona si ide budovať karieru a zarábať si to svoje, ty buď doma na materskej a rodičovskej a užívaj si ju plnými dúškami , aspoň by si vedel aký je to oddych . Po MD a RD absolvuj lekárov , OČR , škôlkarske akcie , rodičovské, očkovania, nakupuj deťom topánky, oblečenie , behaj s nimi po obchodoch . Otcovia ktorí to robia majú úplne iní pohľad na to ako ty .
A ešte jedna vec , ona nechce JEHO byt , ona chce spoločný alebo svoj vlastný .

kuko55
23. dec 2024

@amelia89 pomiešala si tak niekoľko rôznych tém....tak po prvé, nie je múdra v danom kontexte (!!-nemyslim všeobecne, ale v tejto veci).....len jej to teraz došlo 😎😎😎keď jej 10 rokov nevadilo spat s nim a robiť si 2 deti v posteli, v ktorej spal s inou, čo na to povedať.....
Nevyjadrujem sa k poslednej vete, čo si napísala, je to zavádzajúce....je to frazeologická reč " brať sa z lásky- ze mladi nemaju nič ", vobec to neznamená ze ostatni sa beru pre €€€£££😅....v každom prípade je iné s niekym zoskrabávat vlastnoručne omietky v staršom byte ako ísť na hotové....napr.

Skôr mi to pride ze sa spamätala a mužovi sa nepáči ZE ON PRIDE O ZADNE DVIERKA....ja som len rada, že v tomto príbehu nie som....v podstate nie je to nejaký primárny problém, skôr keď do toho človek vloží zásady, hodnoty a iné nehmatateľne veci zostane mu zle od žalúdka.....

Mama mi vždy vravela "urob si poriadok od začiatku, lebo neskôr muža ťažko prinutis veci meniť "....tu vidíme výsledok....

mantilka
23. dec 2024

Ale však prepište časť bytu aj na ňu a bude vyriešené.

lucia147852
23. dec 2024

@sleepy_joe píše, že s tým nesúhlasí. Treba citát! A vyprosim si od teba urážky, že klamem.