Ako vyriešiť obavy manželky o budúcnosť?
Chcel by som váš pohľad na vec. S manželkou sme spolu 10 rokov (poznáme sa ale omnoho dlhšie), 8 manželia. 2 malé deti. Po svadbe sme dosť cestovali, potom deti a manželka bola s nimi na moju žiadosť doma počas celej MD a RD. Nastúpila pred letom do práce. Výplata nič moc, ale časovo jej to vychádza postarať sa o deti, vyberať ich zo škôlky, má možnosť postarať sa o ne počas chorôb. Ja mám náročnejšiu prácu, lepší zárobok, takže je logické, že jej práca a kariérny rast momentálne nie sú prioritou. Ja prácu meniť nechcem. Teraz k veci: bývame v byte, ktorý som kúpil pred manželstvom a žil v ňom ešte s ex. Žena tu nikdy šťastná nebola, vymenili sme niekde nábytok, ale aj tak sa tu necíti doma. Mne prišlo zbytočné vyhadzovať prachy za iné bývanie, keď máme pekné a dostatočné tu. Chcem stavať dom, pozemok je, ale sú s ním nejaké problémy, ťahá sa to už takmer 10 rokov. Žijeme si normálne, peniaze odkladáme na dom. Lenže žena prišla s tým, že by chcela aj niečo vlastné, mať nejaké svoje zadné vrátka. Že urobila chybu a nevzala si hypo na seba ešte pred svadbou a teraz sa bojí, že sa niečo stane a za 10 rokov ju vyhodím a skončí na dlažbe (v poslednej dobe sa v našom okolí rozpadávajú dlhoročné manželstvá). Podľa jej slov, na ten sľubovaný dom čaká už dlho a už po ňom ani netúži, bez problémov by žila aj v inom byte, ktorý by sme kúpili spolu. Alebo by za usporené chcela kúpiť investičný byt, ktorý by v prípade rozchodu ostal jej (polku by vyplatila). Vo vzťahu nemáme nejaké veľké problémy, bežné hádky z únavy ako inde, ľúbime sa, sexujeme, výletujeme. Nechápem, čo teraz rieši, ja ju opustiť nechcem. Len ona má stále strach, čo ak a či jej neujdú roky. A ako jej známa v 50ke ostane odkázaná na podnájom, lebo žila celé manž. u muža. Žena si teraz "bije hlavu o múr", že sa nevykašľala na cestovanie so mnou, neutiahla si viac opasok a nevzala hypo, keď mala možnosť. Je o 10 rokov mladšia, čiže v čase chodenia sme ani neboli na tom rovnako finančne či pracovne. Ja zabehnutý, s bytom, úsporami, ona čerstvo po škole s mizerným platom, takže ani vyplatiť polku by mi nemala vtedy z čoho. Neviem co robiť, táto otázka priviedla naše manželstvo do krízy. Žena je nervózna, že začne zdražovanie, politická situácia všelijaká, v spoločný dom už neverí.
@sleepy_joe veď to žiadal po nej autor aby bola doma s deťmi . Bol si niekedy na MD a RD , kedy sa nemáš čas niekedy ani poriadne vytoto, decko ti reve, maraučí , často nechce spať ? A čo ako decko do jasličiek a potom z roboty druhá šichta , lebo manžel je ešte v práce a on nič meniť nebude ? Ako ty si riadny zadubenec . Ani sa nečudujem že nemáš partnerku .
@portret7 ty si čítala diskusiu? Ona sa venovať kariére nemôže, ako napísal autor, lebo on zo svojej kariéry neustúpi, tak jej musí ísť bokom, aby sa mohla starať o jeho deti. A keby je to môj syn, tak mu poradím, aby si svoj byt nechal ako investičný, prenajímal ho a so svojou manželkou, ak ju lubi a mysli to s nou vážne si zabezpečil novú nehnuteľnosť. Ona si už bez jeho súhlasu sama byt kúpiť nemôže, spadal by do bsm.
@portret7 a kde budú deti keď sa bude venovať kariere ? Takže ona deti plus práca a muž práca a meniť nič nechce. Kto bude doma s deťmi na OČR keď ona zmení prácu za lepšie platenú s určitými povinnosťami prípadne služobnými cestami, kde budú deti ke´d pôjde na jazykový kurz alebo bude si rozširovať vzdelanie ? Všetko to vyžaduje čas , čas a čas .
@lucia147852 klameš, lebo si môže kúpiť svoje vlastné. Stačí, že ten byt bude vyňatý z BSM a myslím, že manžel by s tým nemal najmenší problém. Tu bude problém inde, že ona niečo chce, ale nemá na to. Aj ja by som chcel Porsche, ale musí mi stačiť to, na čo mám 🙂
@sleepy_joe ale s jeho súhlasom panebože . Bez neho neurobí nič . Tu neexistuje vlastné , sú v manželstve.
@sleepy_joe on sám písal, že má problém s tým, že ona si chce kúpiť garsónky a vyňať ju z BSM. Prečítaj si jeho odpovede. Práveže toto by bolo jedno z riešení. Ale on ho nechce.
@subartic a to ty ako vieš, že nemám? Mám a nakoniec som aj ja riešil podobnú vec, lebo chcela spoločné bývanie a nakoniec si to rozmyslela, lebo nechcela platiť úroky banke. Tak teraz nemá nič, lebo jej banka samej nedá a ja do toho už nepôjdem.
@sleepy_joe no tak dlho ju mať nebudeš s takýmto prístupom . Otázka blízkej doby. Žiadnej normálnej žene sa nebude chcieť naťahovať s takým typom muža ako si ty . Príde druhý .
@sleepy_joe a je aj tvoja manželka? Či iba nehnuteľnosť ste riešili? Lebo teda s priateľom by som do hypotéky ani ja nešla..a tipujem že kopa žien to má rovnako.
@lenkakravcova však nech povie dôvod prečo nechce vyňať v prípade kúpi bytu z BSMka ak si ho aj sama zafinancuje nevidím v tom problém. Ak jej ho má on kúpiť a vyňať z BSM, tak v tom problém vidím.
@sleepy_joe on písal, pozri si vyššie. Že ona chce si kúpiť sama garsónku, sama ju splácať vyňatú z BSM. Sama.
On nesúhlasí. V strede tejto diskusie o tom písal.
A to čo si napísal posledné o svojej priateľke, že vždy sa nájde iné dievča na vzťah, len ukazuje to, ako ju miluješ - teda vôbec. Predpokladám že ju máš len na sex..
@subartic a aký som typ? Ideálne by bolo, keby všetko kúpim a prepíšem na ženu, že? No tak hľadajte takého tupca. Myslím, že aj muži už pochopili systém a že si nemôžu by ničím istí.
@sleepy_joe ano nejaká zúfalka ano, normálne sebavedomá žena nie . Mal by si korigovať svopje názory a konečne dozrieť .
@lenkakravcova tak potom ho nechápem. Autor by to mal vysvetliť, prečo nechce!
@sleepy_joe nie ideálne by bolo keby si sa choval ako muž a nie ako malý uvrieskaný chlapček ktorý si drží svoju hračku a kričí to je moje a moje , nedotýkaj sa toho . Pre mňa osobne si muž ktorého ja sama obídem a svojim dcéram doporučujem sa s takýmito mužmi ani nedávať do reči, nič s nimi neriešiť , jednoducho ich prekračovať.
@subartic problém je, že ani my muži nemám záujem o zúfalky. Čo by sme z nich mali? Nič, len problémy. A kto stojí o zbytočné problémy?
@sleepy_joe tak ako čo chceš ? Sebavedomá žena ťa chcieť nebude , zúfalku necheš ty , tak jednoducho ti zostanú už len priváty. Tam iná cesta nie je .
@subartic no ja tu vidím len uvrieskanú ženu, že nevlastni svoju nehnuteľnosť, ale nevidím nikde, čo pre to urobila, aby ju raz mala.
@sleepy_joe noja vidím niečo iné , čo by mal vidieť každý zrelý muž. Ženu ktorá mu porodila deti o ktoré sa prioritne stará ona, pracuje, šetrí a chce aj spoločnú nehnuteľnosť. Nič zložité ani nenormálne.
Sranda, ze totálny zúfalec píše o ženách, že kto by už chcel zúfalku😄Made my day. Baby, že s týmto vôbec strácate čas.
@subartic to, že porodila deti ešte automaticky neznamená, že jej vzniká nejaký nárok na jeho majetky. Však to raz zdedí a aj ich deti, tak aký problém? Ak je tak, ž pracuje, šetrí a chce, tak raz bude mať. Možno nie hneď, ale raz áno. Musí byť trpezlivá. To je celé. Ja sa nechcem hádať, ale takto to vidím ja.
@enmery a ty by si chcela zúfalca? Asi nie, tak prečo by muž mal chcieť takú? Logiku to moc nedáva.
Šetrí si prašule na sfetované trosky v privátoch. Si presne taká troska, len duševná😉
@sleepy_joe to že porodila a obetovala čas svojho života aj JEHO deťom je značná , ale značné prispenie k rodinnému životu . Ja sa ani nečudujem že dnešné mnohé ženy nechcú ani deťi , ak ich majú mať s takýmito mužmi ako si ty. No tak si urob tie deti sám alebo nech ti ich porodí partnerka , podá do ruky a staraj sa otec, ona si ide budovať karieru a zarábať si to svoje, ty buď doma na materskej a rodičovskej a užívaj si ju plnými dúškami , aspoň by si vedel aký je to oddych . Po MD a RD absolvuj lekárov , OČR , škôlkarske akcie , rodičovské, očkovania, nakupuj deťom topánky, oblečenie , behaj s nimi po obchodoch . Otcovia ktorí to robia majú úplne iní pohľad na to ako ty .
A ešte jedna vec , ona nechce JEHO byt , ona chce spoločný alebo svoj vlastný .
@amelia89 pomiešala si tak niekoľko rôznych tém....tak po prvé, nie je múdra v danom kontexte (!!-nemyslim všeobecne, ale v tejto veci).....len jej to teraz došlo 😎😎😎keď jej 10 rokov nevadilo spat s nim a robiť si 2 deti v posteli, v ktorej spal s inou, čo na to povedať.....
Nevyjadrujem sa k poslednej vete, čo si napísala, je to zavádzajúce....je to frazeologická reč " brať sa z lásky- ze mladi nemaju nič ", vobec to neznamená ze ostatni sa beru pre €€€£££😅....v každom prípade je iné s niekym zoskrabávat vlastnoručne omietky v staršom byte ako ísť na hotové....napr.
Skôr mi to pride ze sa spamätala a mužovi sa nepáči ZE ON PRIDE O ZADNE DVIERKA....ja som len rada, že v tomto príbehu nie som....v podstate nie je to nejaký primárny problém, skôr keď do toho človek vloží zásady, hodnoty a iné nehmatateľne veci zostane mu zle od žalúdka.....
Mama mi vždy vravela "urob si poriadok od začiatku, lebo neskôr muža ťažko prinutis veci meniť "....tu vidíme výsledok....
@sleepy_joe píše, že s tým nesúhlasí. Treba citát! A vyprosim si od teba urážky, že klamem.

Dievcata, ako by ste poradili, ak by sa jednalo o vášho syna? On išiel do vzťahu už zabezpečený. Ona po škole nemyslela na budúcnosť, ale cestovala. Evidentne jej byt doma vyhovovalo - on v tom case platil všetko. Prišla s holou totiž a teraz chce mysliet na zadné vratka. Prečo si dala spraviť 2 deti, keď nic nevlastnila? Aha - veď si nasla lepsie situovaného partnera, stačí porodiť deti a pitom mat požiadavky🤣 však nech sa zacne venovať kariére, zoberie si hypo a tacne sa stavať na vlastne nohy pomaličky. Materskou o nic neprišla, kariéra sa da budovať vždy, jed človek chce a je sikovny. Tu som nepostrehla nic, čo by manželka urobila preto, aby sa mala lepsie, len naťahuje ruky, lebo však som porodila🙈ale on sa o rodinu staral a zabezpečil. Nie, nepristúpila by som na takúto hru, ale spýtala by som sa, ako ju môžem podporiť k lepšej praci? Napríklad zaplatím jazykový alebo iný kurz, skúsim viac zladiť pracovný program rak, aby mohla manželka na sebe makať…hypotéku nech spláca sama, vyňať ju zo spoločného majetku a prispieť jej tých 20% hotovosťou, ktorú potrebuje na kúpu bytu - toto sa mi zda férové pre obidve strany, nie iba ruky naťahovať.