Čo si myslíte o rovnosti párov?
Čo si myslite o rovnosti párov? Párov rovnakého pohlavia?
Ste za to, aby boli uzatvárané takéto manželstva, aby mohli mať deti?
Hlasujte v komentároch:
1. Som za
2. Niesom za
Ja za rozhodne niesom. Nie je to prirodzene. Prirodzenosť = muž a žena. Nech si majú aj tie vlajky, ale nech neorganizujú dúhové pochody. Je to choré.
Dobre ľudia kľud. Presne pre toto sú takéto témy zakázané na rôznych fórach. Strhne sa tu teraz vlna hádok, nenávisti a bohvie coho všetkého. Autorka uži si svojich 5 minút slávy lebo čochvíľa ti to tu admini zatrhnu.
@sense však ten malý človiečik denno denne žije intimitu rovnakého pohlavia k sebe. To sú jeho ,,rodičia". Chceš povedať, že ak by sa Tebe niečo stalo a vedela by si, že Tvoje dieťa adoptuje homo pár tak by si s tým bola v pohode??? Ja teda určite nie, prepáč. A nechcela by som, aby to zažívalo nejaké dieťa, ak to nie je vyslovene jeho mama alebo otec v tom páre.
@anketkarka ok a ak by sa ti teda nieco stalo a nikto z tvojej rodiny, rodiny otca dietata by sa nenasiel, co by sa ho ujal, takze tvoje dieta by prakticky nemalo na svete nikoho, kto by ho lubil a teda skonci v detskom domove. A ma moznosti, ze bude adoptovane milujucim homo parom, ktory sa nanho tesi a vie ho zabezpecit, dat mu vzdelanie a pekny zivot alebo bude zit v decaku a v 18tke vykopnute same na ulicu , co by si si vybrala teraz? Lebo ono to neni tak, ze na kazde dieta stoji rada adoptivnych rodicov. Zvlast starsie deti sa velmi tazko dostavaju do adoptivnych rodin a castokrat sa nenajde ani ten jeden par, ktory by mal o adopciu zaujem.
@anketkarka ak by sa mi niečo stalo tak by som chcela aby sa našiel niekto kto sa o ňu s láskou postará a nie nevadil by mi ani homosexuálny par... Pretože moje dieťa vie ze niekto ma. Mamu a otca a niekto ma. Dve mami Ako dievča od susedov. A ešte aj to dievča od susedov vie ze deti nenosí bocian. A vidí to aj na starých rodičoch, ma babku a dedka. Len tým ze nežijeme na Slovensku nikto sa nad tým ne pozastavuje.
@lucilaines no nechcela by som, aby ho vychovával homo pár. Lebo verím v to, že každé dieťa potrebuje ženský a mužský vzor a intimita homo páru je odlišná od intimity hetero. A moje deti sú hetero a mohli by mať chaos v hlavách z toho. Takže radšej nech sa o nich starajú tetušky z decáku. Na ulici im to kedykoľvek vysvetlím a homo pár pred deťmi nikdy neodsúdim, ale nikto ma nepresvedčí, že vedia zdravo vychovať heterodieťa.
@ckocka nie.ale ak niekto vyslovi argument,ze je nieco normalne,pretoze sa to vyskytuje v prirode,tak to indikuje hypotezu,ze vsetko,co sa vyskytuje v prirode je normalne.ak vsetko co sa vyskytuje v prirode nepovazujeme za normalne,tak potom je ten argument neplatny,pretoze do rovnice vstupuje dalsi faktor a tym je nas subjektivny alebo objektivny pohlad.to je prosta logika.vsetko ine je jednoducho tendencne prekrucanie faktov a to vzdy posobi zufalo.
Povinna antikoncepcia a povolenie plodit a vychovavat deti len na zaklade certifikatu o psychickej a emocionalnej sposobilosti pre vsetky homo aj hetero pary
@admin
Prosím o zmazanie témy
@anketkarka “každé dieťa potrebuje ženský a mužský vzor” jáj, takže slobodné matky a otcovia by podľa teba takisto nemali vychovávať deti, lebo absentuje druhé pohlavie?
Nechutne. Ale kazda civilizacia sa casom rozpadla. Zapad pripomina staroveky Rim pred kolapsom. Ludia su uz raz takí, bude musiet prist velky sok aby sa spamatali. Dalsia moznost ze takyto ludia vyhynu. A rozrastie sa populacia moslimov kde bezne v Nemecku maju 5+ deti.
@zelenakobyla123 to nie. Ale poznam dve rodiny bez otca a chalani su proste iní. Vidiet ze im muzsky vzor chyba. Na to kolko maju rokov su nezrelí.
@zelenakobyla123 určite. Je možné, že im dedko, babka alebo učiteľ, učiteľka, niekto kto je im blízky ten vzor nahradí. Ale o to by sa mal starať ten jeden rodič čo ostal dieťatu. Ale po intímnej stránke im ten vzor bude chýbať aj tak kým to nie je partner rodiča. Tie deti si musia v živote viac toho inak kompenzovať taký nedostatok. Ale to je aj v úplných nefunkčných rodinách takto. Bohužiaľ. Je to o zodpovednosti rodičov.
@anketkarka a keby ich vychovavali tetusky z decaku, tak uz im ten muzsky vzor chybat nebude? Tvoje argumenty nemaju logiku. Dietatu v homo pate nie je dobre, pretoze mu chyba muzsky/zensky vzor. Radsej nech je v decaku, kde sa pri nom strieda xy roznych zien nezijucich v harmonickom pare a o muzskom vzore ani nechyrovali.
@lucilaines aspoň majú zdravý ženský postoj tie tetušky. A nemusia zažívať denne párovu homointimitu. A možno je tam aj nejaký chlap vychovávateľ. Kto vie ako to je v dnešných zariadeniach...keby príroda chcela, aby vychovávali deti, tak im tie deti umožní mať spolu.
@anketkarka no ja zhodou okolnosti viem celkom dobre ako je to v dnesnych zariadeniach. Chlapov je tam absolutne minimum, zeny aj ked su velakrat skvele a snazia sa, sa menia dost casto, kedze vsetky domovy su financne poddimenzovane a zamestnancov malo. Takze ty by si nechcela, aby bolo dieta v potencialnej milujucej homosexualnej rodine, pretoze nema muzsko zensky vzor a museli sa pozerat na dvoch lubiacich sa ludi “homointimitu”. Pretoze je podla teba lepsie, aby boli v detskom domove, kde tetusky maju “zdravy zensky postoj”, su vycerpane, nezaplatene a castokrat znechutene, je ich zalostne malo, muzsko-zensky vzor tiez mat nebudu a ako bonus sa mozu pozerat na intimitu svojich kamosov v decaku castokrat z romskej mensiny, rapidne sa im znizi sanca napriklad dostat sa na vysoku skolu, zato rastie sanca dostat sa do problemoveho kolektivu. Hlavne ze je zdravy zensky postoj a nebudu pozerat na dve mamicky drziace sa za ruky. Neviem, aku mas predstavu o detskych domovoch, ale mozes mi verit, ze ani jedno jedine z tych deti tam nechce byt.
@anketkarka ty si úplne mimo... píšeš o veciach, do ktorých absolútne nevidíš, ovplyvnená drastickou homofóbiou a preľudom o ideálnej výchovnej heterospoločnosti.
@tiezjedna ničím nie som ovplyvnená. Mám svoj vlastný ľudský názor. Ja proti homo absolútne nič nemám. Len mám názor, že keď prírodne nemôžu mať deti, tak majú rešpektovať prírodu tak ako rešpektujú svoju orientáciu, ktorú im príroda nadelila. To je celé.
@anketkarka a na margo argumentu “keby priroda chcela..” priroda nemusi chciet, staci, ze chcu potencialny adoptivny rodicia a chce dieta, ktoreho sa to tyka. Priroda ta chce napriklad aj zabit zapalom pluc, ale vdaka modernej spolocnosti jej to nie je umoznene. Vtedy by si asi argument “keby priroda chcela” na svoje dieta nepouzila.
@lucilaines od malého bábätka určite nechcela. Je kopec bezdetných heteroparov, ktoré by podľa mňa v adopcii určite nemali byť zrovnoprávnené s homo pármi. V záujme vývoja toho dieťaťa určite nie. Túžba po adopcii týchto ľudí je podľa mňa nerešpekt voči prírode. Chcú aby ľudia rešpektovali orientáciu, ktorú im príroda nadelila, tak nech oni aj v tomto rešpektujú prírodu a svoj osud.
@lucilaines biologickú stavbu a fungovanie ľudského tela s ochorením porovnávať je trocha od veci ...to akoby si ich orientáciu označila ako chorobu prírody....
Som za rovnoprávnosť párov, tak ako môže dieťa vyrastať v toxickom, alebo milujúcom prostredí muž žena, tak môže aj v prostredí žena a žena, muž a muž. Je to úplne jedno.
@littlefiona presne tak... pre adoptované dieťa je dôležité, aby vyrastalo v čo najlepšej rodine, kde dostane lásku. Ak dieťa dostane viac lásky od homosexuálneho páru ako v detskom domove, tak čo je potom zlé na takejto adopcii?
@anketkarka touto logikou môžeme zatvoriť aj všetky kliniky na umelé oplodnenie, veď keď im príroda nenadelila...a celkovo, načo sú nám lekári a lieky, veď keď ti príroda nadelila cukrovku, tak predsa nemáš právo na život. V minulosti sa na cukrovku umieralo. Takto by som mohol donekonečna pokračovať a skončilo by to asi tak, že by sme sa ako ľudstvo vrátili žiť na stromoch.
@marseillefan tie páry majú nejaké ochorenie. Ale keby boli fit, tak sú prírodou predurčení mať dieťa. Homosexualita je podľa Teba ochorenie???
Rodičia dieťaťu nie sú len na to, aby mu dávali lásku, strechu nad hlavou. Majú mu davať aj ženskomužské vzorce do života ako párovo pekne žiť. Realita v dnešnej spoločnosti je trocha chorá, preto aj rozvodovosť a kadejaké ,,choroby" spoločnosti máme. Muži zabudli byť mužmi, ženy ženami. Keby každý chápal tento význam, tak si myslím, že s adopciou homo by súhlasili naozaj iba homo. Bohužiaľ, v dnešnej spoločnosti sa vysvetľuje rovnosť pohlaví úplne pokrivene a stiera sa mužská a ženská rola v rodine.
A pokiaľ viem aj hetero pár na adopciu musí veľmi dlho čakať. Tak prečo by im mali konkurovať homo páry, ktoré sú pre výchovu dieťaťa neprirodzené.
@anketkarka pokiaľ viem, tak aj v homosexuálnom vzťahu funguje vzorec žena muž, takže o čom tu točíme?
@anketkarka žensko mužské vzorce? Čiže teraz zoberieme deti rodičom, ktorí nemajú partnera, lebo v takejto nekompletnej rodine dieťa nemá žensko mužské vzorce? Slobodné mamičky z teba asi nebudú mať radosť.
@marseillefan to si napísal Ty. Iba ak z Teba. Mňa by také vôbec nenapadlo. To Teba.

@mima1608 ale ano reagovala. Spochybnujes argument pre adopciu homosexualnymi parmi, ktore hovoria, ze v homosexualnej rodine im bude lepsie ako v hererosexualnej s otcom alkoholikom, lebo tak to moze byt aj v homo pare. To je to, co si napisala. A ja ti hovorim, ze ten argument je uplne padny, pretoze ak sa bavime o adopcii, je v obraze vylucne narusena heterosexualna rodina s odobratym dietatom a zaroven preverena a schvalena homosexualna rodina. Takze ano, pokial sa bavime o vsetkych heterosexualoch a homosexualoch sveta, urcite v oboch skupinach su usporiadane pary a rovnako nasilnici a devianti. Ak sa bavime o adopcii a argumentoch za jej schvalenie, tak tu jednoznacne nie su v hre deti zo vzornych hetero rodin a ani homosexualne pary s deviaciami.