Dá sa žiť bez sexuálneho kontaktu?
Ahojte. Tak sa zamýšľam a nedá mi to. Je tu veľa diskusii ako z nejakeho dôvodu jeden partner odmieta druhého, nemajú sex napr. mesiac, dva, tri… resp. majú ho občas len pár krat do roka, tak skoro všetky odpovede smerujú k tomu, že to nie je normálne, čo v partnerskom zväzku úplne chapem, to nie je pointa môjho príspevku. Ale veľa krát sú tu názory, že to by chlap / žena nevydržali, že určite sexujú inde. Ako je to úplne nepredstaviteľné, fyzicky nemožné, ako sa to nedá. Ale veď si predstavte, čo takí ľudia, ktorí sú sami bez partnera dlhé roky, možno aj cely zivot, alebo takí, ktorí ostávajú v nefunkčných vzťahoch, ale popritom nemajú nikoho? Žijú normálne, len ten sex skratka nemajú. Je veľmi veľa takých ľudí. Ja sama som dlho single, chuť by aj bola, ale jednoducho nie je s kým. Chlapi v mojom veku a okolí sú buď zadaní, alebo divní. A len tak sa vyspať s niekým, to nie je pre mňa. Čiže ani neviem, možno otázka na tých, ktorí zastávajú názor, že bez sexu sa absolútne nedá žiť, naozaj to takto vidite? Alebo ide len o presadzovanie si nejakej idei o dokonalom živote, ktorý údajne žijete?
@chodec15 ja som ho "vymenila "po vyse 11 rokoch spoločného spolužitia to je dosť dlhý čas nie hneď ako to šlo. Vtedy keď som si uvedomila ze nejdeme jedným smerom,
Tak isto ako ty nemáš istotu, že s tebou ostane rovesnicka alebo mladšia žena, keďže si sám rozvedený vidíš ze nikde nie je iste, ze nejaký vzťah je naveky. Keď niekto s niekym byť nechce, lebo mu niečo vadí rozide sa ci ma 20 ci 60.
@chodec15 Zeny okolo 50 si práveže veľmi dobre uvedomujú, ze výber je už biedny a trávia čas väčšinou s kamarátkami, čo ja v skupinách na FB vidím, tak si hľadajú partacky. Nie je to až tak, ako píšeš, že na staré kolená sa zbláznili a teraz chcú muža.
@chodec15 kto ti písal nasratú odpoveď?
@kiwi3 je to tak, ja som to aj mala v tom prvom príspevku načaté, že vlastne už po 30 to ide s nimi tiež často z kopca, ale nechcela som dráždiť. Ale ako píšeš, bude to o tom ich sebavedomí. Už som tu kedysi spomínala, ako kolega, cca 130-kilový ohováral kolegyňu tak 70-kilovu, keď mala kraťasy a bolo jej vidieť celulitídu. Normálne som nechápala 🙃
@chodec15 nemyslim , ze chlap ktory ma starsiu partnerku ma extremne nizke sebavedomie , prepac ale je to blbost jak hrom , kopec chlapom nevyhovuje ked su mladsie nevedia co chcu a podobne , mas chlapov ktori su zreli , maju jasne predstavy o zivote a vedia co chcu a zial vela mladsich bab je teraz mentalne inde..a teda aj moj partner je mladsi a nemyslim , zeby bol so mnou len preto , zeby na mladsiu nemal :D
@jovka Presne tak, môj muž mal predtým o 10 rokov mladšiu partnerku a tá vôbec nevedela, čo chce od života, stále len kavicky, diskotéky, somariny. So mnou je maximálne spokojný a aj tak sa každý pýta o koľko rokov som mladšia od neho.
@janickacrazy ja by som seba tiez v 25 nechcela😂uklidnila som sa ( povahovo) po 30 cca , a tiez si nepripadam , ze posobim pri nom nejako staro, lebo vlastne som len kludnejsia ale v duchu stale mlada😂 hlavne, ze sme my zucastneni spokojní 😍🍀
@jovka Ak hovoríme o zoznamovaní sa v kategórii 40+, kde su moznosti uz znacne obmedzené, tak @chodec15 ma pravdu, na zoznamke vam malokedy napise rovesnik, vacsinou uz len stari dedkovia, ktori si strufaju na zenu mladsiu aj o 10 rokov, a ak napise niekto mladsi ako je dotycna zena, tak je to zufalec, ktory velakrat neuspel u rovesniciek alebo mladsich zien.
@grof_monte_christo zas málokoho poznám ,vže sa v takýchto pároch zoznámil na zoznamkach. Poväčšine boli zoznamky plne zúfalých chlapov, ktorí sa nevedeli zoznámiť von. Veľa ľudí čo žijú v takýchto vekovo rozdielnych pároch sa zoznámili pri spoločných aktivitách, vo fitku ,v meste ,v bare pri športe v turistických kluboch preto sa možno nedivaju na vek ale ako si spoločne sadli kedsa spoznali.
@lakebabe Ano, na toto presne narazam, ze moznosti zoznamovania sa vo vyssom veku su uz obmedzene a nie kazdy ma to stastie sa prirodzenou cestou s niekym zoznamit, aj ked je sam aktivny, chodi na rozne podujatia, do fitka, atd. To vobec nie je pravda, ze chod von medzi ludi a hned sa zoznamis.
@grof_monte_christo jasne ze nie všade, ale je vyššia pravdepodobnosť sa s niekym zoznámiť keď chodím von a medzi ludi, ako sa spoliehať na sedenie na gauči a zoznamku. Príkladom mi je kamarátova mama ,ktorá si pred 70 tkou nasla super frajera v turistickom klube a teraz cestuju vo veľkom a užívajú si 😃 preto keď je niekto spolocensky, chodí von na rôzne podujatia, cvocit, jazykovky, aj v 50 tke si môže niekoho nájsť vhodneho, je veľa rozvedených ľudí a vdovcov.
@lakebabe Ja som zena 40+, som pomerne aktivna a ak nepocitam jedneho pana, ktory odo mna pytal telefonne cislo u veterinara 🙂, tak som nemala moznost sa s niekym zoznamit inak nez len cez zoznamku.
@grof_monte_christo tak to potom už jedine cez appky, ja mam skôr skúsenosť cely život s odvážnym chlapmi, že sa prihovorili osobne a volali na kávu. Asi to aj záleží od lokality, kde sa človek nachádza, lebo väčšina kamarátok nasla partnera vonku nie na zoznamke a tiež budeme mat za chvíľu 40. Ale čo má prísť príde v dnešnej dobe je veľa vzťahov nasilu ,len aby ľudia neboli sami. Keď je človek spokojný sám a single a ma sa dobre nešla by som do ničoho nasilu.
@grof_monte_christo my sme sa zoznámili online , a pisali mi muzi od 27 tusim po tych 45 , ja mam 40 . Tak neviem..kazdopadne si myslim , ze sa to nedá zovšeobecňovať..a vlastne sme aj mimo otazky .😄
@lakebabe Je to o šťastí, aj na zoznamkách sa dá nájst dobrý partner, ktorého by si inak nemala sancu stretnút.
@jovka A kolko si mala vtedy rokov, to je velmi dolezite, ako 40+ by ti rovesníci a mladsí muzi uz nepísali.
@grof_monte_christo s týmto súhlasim , ja som za online zoznamovanie ved kde mas take siroke možnosti na spoznávanie ( i ked casto sa musis prebrodit )
@grof_monte_christo nie tak davno , 37/38 ked som tam bola.
@jovka To je este v pohode vek 🙂
@grof_monte_christo ťaháme uz cez 3 roky , tak sa nevzdávaj 🙂 stalo ma to par sivych vlasov kym sme sa spoznali s niektorými individuami online😄
@jovka Neboj, ja to beriem športovo 😁
@rozculena nechce sa mi prehladavat nieco, co si mozes aj sama a ktokolvek, ked sa snazi spochybnovat, alebo potvrdit, ale tu mas jeden drobny priklad bez dlheho researchu studii:
https://royalsocietypublishing.org/doi/10.1098/...
kazdopadne nezabudni, ze vzdy na kazdu studiu existuje aj protistudia, takze najlepsie je riadit sa osobnymi skusenostami z okolia...

@lakebabe "Že je spokojný, že ma ženu ktorá aj dobre vyzerá" ... tu bude potom ten kamen urazu. Co sa stane, ked uz dobre vyzerat nebude. A to nespominam debaty, ked tu zeny pisali, ze ziadnemu staremu dedkovi v starobe zadok umyvat nebudu. 🙂