icon

Dokázali by ste odpustiť neveru?

9. aug 2022

Dokázali by ste odpustiť neveru keď sú vo vzťahu deti? S mužom sme spolu 10 rokov a mame zle obdobie. Priznal sa mi že 3 mesiace to ťahá s inou. Dohodli sme sa že to je teda koniec ale vidim na ňom že odkedy mi to povedal a vidí ako moc mi tým ublížil že ma výčitky a že sa chce ešte porozprávať. Neviem ako sa k tomu postaviť, urcite mu to nechcem len tak odpustiť. Ale zaujima ma či poznate niekoho kto to dokázal. Ako potom dopadli vo vzťahu? Podľa mna to už nikdy nebude plne funkčný vzťah alebo sa mozem mýliť? Aky mate názor?

Strana
z4
katkazocele
10. aug 2022

@slovakboy Nechcem sa ťa dotknúť, ale keď už podvedie žena, tak jej partner musí byť riadne drevo v posteli- malý penis, alebo sa rýchlo urobí do minúty. Vážne tvoja hrdosť ako muža neutrpela? Nesmiali sa ti kamaráti alebo rodina čo si to za chlapa, že nevieš uspokojiť svoju ženu?😢

slovakboy
10. aug 2022

@katkazocele tak veruže utrpela moja mužnosť Katka z Ocele. Ale neviem o to že by to bolo v centimetroch alebo minútach. Sú aj iné parametre ktoré môžu chýbať. Venovanie sa, celkove zanedbávanie vzťahu romantiky. Určite som aj ja bol na vine. A je dobre si to uvedomiť. No zase popol na hlavu si netreba sypať za chybu partnera.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
sagittka
10. aug 2022

@katkazocele prepáč, ale ženy nepodvádzajú len preto, že ich chlapi sú v posteli nemožní, neschopní a podobne. Táto tvoja reakcia ani nevieš ako bráni mužom, aby sa zdôverili komukoľvek s tým, čo sa im stalo.. ani si nevieš ako to bráni v procese liečenia.

sagittka
10. aug 2022

@xsuzannex @slovakboy ak by sa dalo, aj ja by som si rada pokecala s niekym, kto si tym presiel osobne. Vdaka

jonki
10. aug 2022

@sagittka táto jej reakcia hlavne hovori nieco o nej ako o zene.

xsuzannex
10. aug 2022

@sagittka kludne napis

petraslov
10. aug 2022

@xsuzannex tak tvoja situácia je ako cez kopirák s tou, ktorou som si prešla aj ja pred 6 rokmi, tiež sa nám potom, keď sa to dalo ako-tak do normálu, narodilo tretie dieťa 😉 kto si tým neprešiel, nezažil na vlastnej koži (a teraz mám na mysli všetky tie fázy, ktoré nastávajú po odhalení nevery) a nedošiel až na koniec, tak to nikdy nepochopí. Bolo to to najhoršie obdobie v mojom živote, ale posilnilo ma to vnútorne a dodalo iný pohľad na mnohé veci, na seba. Tiež som zo začiatku nespavala, nejedla dokopy nič niekoľko mesiacov, schudla 25 kil behom pár mesiacov, nevidela východisko z tej situácie, nedokázala som dlho urobiť žiadne rozhodnutie, či ísť doprava alebo doľava, lebo som netušila, ktorá cesta je tá správna, ale to bohužiaľ (alebo našťastie) vždy ukáže až čas. V danej chvíli, keď sa už človek konečne rozhodne pre nejaký krok - ostat alebo odísť/pripadne nechať neverníka ísť - nikdy nikto nevie, či to rozhodnutie bolo správne a nebude ho neskôr ľutovať. Je fajn, že je tu takáto situácia v opačnom garde u @slovakboy, lebo väčšinou sa tu riešia nevery chlapov.

petricka22
10. aug 2022

@katkazocele toto je aka blbost… hlavne napisat takuto somarinu muzovi, to je ako pokus ho tu pred vsetkymi ponizit.

sagittka
10. aug 2022

@petraslov podľa mojho skromneho nazoru sa tu najdu aj zeny, ktore boli neverné. Ale íst s kožou na trh a priznať to, v tejto spoločnosti si rovno koledujú o odsúdenie

petraslov
10. aug 2022

@sagittka súhlasím, tiež si to myslím 😉 ale budú sa biť do pŕs, ako by nikdy neodpustili, ako by to riešili tak alebo onak, ako by sa im niečo také nemohlo nikdy stať. S tým sa verejne teda asi nik neprizná. Lebo by to znamenalo istú smrť.

janewithane
10. aug 2022

Je pravdepodobnejsie ze by som odpustila ak by sa priznal sam, trapilo by ho ze jednorazovo zlyhal a bol by ochotny urobit vsetko ( terapia a pod..) ale takyto paralelný vzťah, ktory by som odhalila ja tam by som sa asi bala co este ine mi taji a neviem ci by som to zvladla..

lenka.25
11. aug 2022

To je veľmi individuálne, pri predchádzajúcom partnerovi - mali sme spolu jedno dieťa , by som mu zbalila veci a vybavené , ani by som nerozmýšľala o odpustení .
Terajšieho partnera milujem tak, že som si to ani nevedela predstaviť , sme spolu niečo cez desať rokov a je úplne ako moja polovica tela . Keby ma podviedol , tak viem, že by ma to veľmi ranilo , ale absolútne netuším ako by som sa zachovala , ale skôr by som hladala cestu späť ako zahodiť všetko krásne čo ma s ním spája . Neviem , ja si momentálne neviem predstaviť život bez neho ,ale kým nezažiješ , ozaj nemôžeš vedieť ako sa zachováš

aries90
11. aug 2022

10 rokov je desať rokov, ak vidíš že ho to úprimne mrzí, ak vidíš že sa chce rozprávať, ak sa aj ty chces rozprávať, ak stále k nemu cítiš lásku,tak to má zmysel,nespal všetky mosty, len sa veľa rozprávajte prečo k tomu došlo,ako to zmenit,píšeš že sa priznal,neviem či sa priznal sám od seba alebo si na to prišla sama ak sa priznal sám od seba tak to je veľmi dobré znamenie,pretože mal výčitky a nedokázal s tým žiť že ťa klamal,držím palce verím,že sa dá zachrániť vzťah aj po nevere

lenkaminka
11. aug 2022

Poznám take žijú normálne v pohode ďalej. Bolo to ťažké obdobie trvalo to mesiace až roky kym sa obnovila dôvera vo vzťahu. ALE nerozoberajte so s cudzími. Nikto nieje vo vašej koži, nikto nepozná vaše rodinne zázemie ani vášho manžela, je to čisto vaša osobná vec. Jednu poznám ktorá tak opustila manžela a cely život si to vyčítala. Že rozbila rodinu, muža ktorého to ozaj veľmi mrzelo, že sa ozaj snažil napraviť to a neskôr jej to vyčítali aj deti … take rady dostávala z okolia. Toto nieje téma kde by som si pýtala rady od cudzích. Sadnite si, rozprávajte sa, zistite co cíti k tej žene, ci je šanca zachrániť vas vztah. Deti z toho vynechajte toto je len medzi vami manželmi

sagittka
11. aug 2022

@lenkaminka veľmi múdra odpoveď. Do tohto problemu zasvätiť maximálne pároveho terapeuta alebo psychológa.

marlene
11. aug 2022

@katkazocele toto je velmi nezrely a hlupy nazor. Manzelstvo nie je len o sexe.

blontimka
11. aug 2022

Tu ti baby nakecaju ako by neodpustili a iné blbosti.
Never všetkému čo počuješ.
Odporúčam ti sadnúť a rozprávať sa prečo vás konflikt riešil už inou ženou.
Nebolo to v dobrom období vzťahu ale v kríze. Rozprávať rozprávať a dobrý terapeut

jane001
11. aug 2022

Vlastnu skusenost s tym nemam, ale viem si predstavit ze za istych okolnosti by som ju odpustila.
Poznam vstahy, ktore neveru prekonali i take ktore nevera znicila. A uz je jedno, ktory z partnerov podviedol. Hlavne ide o to ako sa k tomu stavia on a ci by si ty dokazala nevyhadzovat mu to na oci pri kazdej hadke...
Drzim prsty...

danyelia
11. aug 2022

Ahoj, v srdci určite neodpustila nikdy, tam by bola úplná strata lásky, dôvery, úcty, rešpektu...ani navonok, kvôli deťom - ale tak každý človek a vzťah je iný, každá láska, jej okolnosti, problémy.

mircalla
11. aug 2022

Ako vies, ze ma vycitky? Mozno mu je len nanic z toho, o co vsetko teraz pride a hovori si aky som debil. Nie, nedokazala. Raz som odpustila (neboli sme manzelia, len frajeri a nemali sme deti) a uz nikdy som nedokazala verit, ten vztah ostal pokazdny tou neverou a bol to zaciatok konca, hoci sme tu skusili este.

mircalla
11. aug 2022

@sagittka Podstatne je skor, ci sa na to prislo. Pokial ano vacsinou to znamena koniec vztahu

dooomca
11. aug 2022

Prečo hneď zahodiť dlhoročný vzťah a ešte keď sú deti? Treba sa porozprávať ako normálni, dospelí ľudia. Ak ste mali pekný vzťah a vidieť, že to manzela mrzí treba dať tomu šancu. Ukončis to hneď a čo potom? Deti prídu o otca, ty o partnera, možno nájdeš časom niekoho iného, ale možno ešte väčšieho sviniara. Ale samozrejme záleží na tebe, či by si sa vedela cez ti preniesť. Brať podviedol moju švagrinú, odpustila, ale je to katastrofa. Stále ho kontroluje, rype do neho, nezdvihne jej na prvýkrát tak už je zle, tak takýto vzťah môže ísť rovno do kelu. Ja som si tiež prešla neverou a to hneď na začiatku vzťahu. Tiež ma podvádzal nejaké 2 mesiace so svojou byvalkou. Odpustila som a mám pocit, že náš vzťah sa ešte viac prehĺbil. Nevykrikujem mu nič. Som povedala, keď chce, tak to urobí znova, či ho budem kontrolovať alebo nie, lebo ten čo chce si cestu nájde. Aj keď niekedy ma prepadnú sprosté myšlienky, ale našťastie iba minimálne, ale verím mu. Som mu povedala, že mu dávam druhu, ale už aj poslednú šancu.

sendy55555
12. aug 2022

(skúsenosť)
dá sa odpustiť ak to ten partner myslí vážne ale hlavne ak to budeš chcieť ty ..my nepoznáme tvojho muža čiže ty sama musíš vedieť či to lutuje ..
ako písala pani hore…vždy je to pre niečo treba vo vzťahu komunikovať a cele je to o tom..
(môj príbeh)
narodila sa mi dcérka a ja som ňou bola tak posadnutá že som úplne zanevrela nad partnerom začala som mu hovoriť veci ktoré by som pred tým nikdy nepovedala proste sme sa odcudzili tak sme sa rozišli on odomňa odišiel a našiel si inú a samozrejme ja som bola prekvapená že prečo lenže bola to chyba nás oboch mali sme o tom spolu komunikovať a napraviť to ..a tým že sme boli od seba 2 mesiace sme to pocítili že naozaj bez seba nevieme byť..človek pocíti či mu naozaj ten človek chýba a ľúbi ho až keď sú dvaja od seba a tým sme sa poučili že jeden bez druhého nevieme byť a treba komunikovať o všetkom a nie urýchlene uzavery síce je tam ta dvôvera taká aká je vzťah už není taký aký bol na začiatku ale snažíme sa a bojujeme je to všetko o ľudoch .. hlavne si to premysli.. veľa síl prajem❤️🍀

svokrinjazykmonika
29. aug 2022

Jednorazovú neveru, proste prešľap by som vedela odpustiť ale nikdy by som nezabudla a asi by som mu to ešte dlhé roky trieskala o hlavu pri každej hádke. Takže taký vzťah by už nikdy nebol úplne funkčný. Ale takú neveru že má poza môj chrbát 3 mesačný vzťah tak to teda nie. V žiadnom prípade. To nemá chrbtovej kosti taký chlap. Ale vy si svoj vzťah hádam poznáte najlepšie takže je to na vás ako to vyriešite. A či máte obaja záujem to napraviť. Veď museli ste sa kedysi milovať pre niečo. Možno nejaká manželská poradňa pomôže.

verner129
17. feb 2025

Slovak boy je asi slaboch. Vracia by som rovnakou mincou

Strana
z4