Je skutočne ten pravý?
Ahojte, mám takú malu dilemu pri výbere partnera. Začala som sa stretávať s jedným chalanom. Už dlhšiu dobu ma neskutočne priťahoval a veľmi sa mi páčil a keď som zistila že aj ja jemu fakt to bola veľká chémia. Čo sa týka príťažlivosti, chémie a dokonalého intímneho spojenia, tam nie je čo vytknúť, myslím že to som nikdy ani nezažila, niečo také silné... ALE... Síce medzi nami už sú nejaké city, nejaký čas sa stretávame (2-3 mesiace) začínam hodnotiť aj iné veci... Možno ma odsudite, ale mám 27 rokov a už nechcem s nikým strácať čas.
💸 Prvá vec čo sa mi na ňom nepáči je jeho hospodárenie s peniazmi. Neraz mi povedal že je na mizine, že žije z výplaty do výplaty, že na nič extra nemá peniaze. Keď sme šli niekam na výlet tak ubytovanie som platila ja, stravu, vstup do wellnesu, aj keď sme šli len do kaviarne, vždy som platila ja. Nemám s tým problém, ale samozrejme ja si poctivo šetrím peniaze na ťažšie časy a dovolenky a tychto par mesiacov s ním, som teda ani ja už nič neušetrila lebo som vždy ťahala za dvoch. Nehovoriac o tom že presne viem koľko zarába (to isté čo ja) nakoľko robíme v jednej firme. Dokonca tým že on byva u mamy, ma menšie vydaje na byvanie ako ja... Ja vlastne ani nechápem ako môže dať mame 150€ na bývanie a jeho 900€ výplata mu je málo, tak málo že ledva vyzije... Keď mu poviem že si môže skúsiť variť, tak mi povie že si radšej objedná obed za 8€ ako variť, lebo to o nič viac neušetrí a ešte aj strávi veľa času pri tom... pričom ja si varím a viem že sa to skutočne omnoho viac oplati, na stavu miniem 120€ mesacne... Takže vlastne viem že veľa financií dá do stravovanania a do auta, keďže všade chodí autom...
Ja som zvyknutá si šetriť na výlety, dovolenky, v lete idem vždy k moru a nevadí mi dat 900€ pre seba na dovolenku niekam letecky all in, proste celý rok ťažko pracujem... Rada si užívam leto a všetko stojí peniaze, každý výlet... Bojím sa že s ním sa len budem strachovať o peniaze. A ako bonus chce ísť žiť do väčšieho mesta kde nájom pre 1 osobu je minimálne 300€ a zárobky si rovnaké nakoľko chce robiť v tej istej firme a aj sme si to prezistili v práci. Náhodou ostane PN a to už ozaj som zažila že ostal úplne na nule pár dní pred vyplatou...
• a to ani nehovorím o plánovaní rodiny napríklad...
Druhá vec je jeho zdravie. Okrem slabej imunity, vďaka ktorej marodí skoro každý mesiac ma trápi skôr jeho psychické zdravie. Má diagnózu panicej ataky (uzkosti a panika) a socialej uzkosti z ľudí. Má to diagnostikovane asi rok, berie aj antidepresíva 1-2x za deň. Zdôveril sa mi že preto sa s ním rozišla expriateľka (vraj chcela žiť normálny život). Mava uzkosti v práci, medzi ľuďmi, je skôr introvert (ja som extrovert). Keď sa otuka a spozná ľudí je to lepšie ale všeobecne mu robí problém neznáme prostredie. Istý čas nevedel ani prejsť do obchodu, niekedy je problém ísť do kina, do kaviarne, radšej je so mnou len v aute alebo v súkromí vo dvojici, nerad je medzi veľa ľuďmi, no ja to naopak vyhladavam a mam to rada, mam rada ísť večer do mesta medzi ľudí, baviť sa a podobne...
Jeho najbližší kamarát o ňom vždy tvrdil že je to najlenivejsi človek akého pozná a že on je vždy rád skôr sam a utápa sa vo svojích depkach, že sa aj stalo že sa na niekoľko mesiacov od všetkých odrezal a nikto o ňom ani nepočul...
Ale na druhú stranu je veľmi láskavý a prejavuje mi naozaj krásne lásku, je presne ako ja, že sa rad prituli, obijme, hovorí so mnou o všetkom otvorene... Mam ho naozaj rada, je to dobrý človek a neskutočne sexy a strašne nám to klape v intimnej sfere...
Myslíte si že som hlúpa keď uvažujem či je skutočne pre mňa ten pravý? Z dlhodobého hľadiska? 🤔
Myslíte si že som hlúpa keď uvažujem či je ale skutočne pre mňa ten pravý? Z dlhodobého hľadiska?
@patricia255 ta diagnoza na nazov: zlaty k*k*t.
Vôbec by som sa nečudovala, keby ťa podvadzal..Taketo typy namiesto prace sex zhaňajú kade tade, + ked si necha platiť od každej, jeho bonus a plus k tomu
@sylvester01 ani omylom. Len je nutné jasne a priamo komunikovať. A on nech sa rozhodne či zaplatí svoju časť alebo na výlet nejde.
Ak chce ísť do kaviarne s ňou nech prispeje na striedačku.
Len mu to treba jasne povedať a podľa jeho reakcie autorka uvidí.
@ivangeline ďakujem, stačila mi osobná skúsenosť. Chémia ako hrom, bola z toho dcéra a po x rokoch zistenie, že protikady sa naozaj dlhodobo nepriťahujú.
V podstate, ked sa mu nechce robiť, inú možnost ani nema ako sa nacucnut na taku, čo všetko zacvaká...
No priklad - on da 8 eur za donašku radšej. V Kauflande ma 5kg zemiakov za 4 eura, kura 3, uhorka 1.20..Za tu cenu by mal obed 3x, keby si varil.Plus si kusi kupit niečo na raňajky a večeru, takže na tych 8 eur môžeš rychlo zabudnut 20- 30 eur minie denne za stravu. ..20×30=600 +120 mame= 720 tak mu ostane 100- 200eur mesačne, co minie na električenku a hlúposti...Tak sa nečuduj, že nikdy nič nemá...
Bude ta tahat so sebou dole. Aj po financnej aj po psychickej stranke. Veci nad ktorymi sa zamyslas su v manzelstve-partnetstve ovela dolezitejsie sexualna pritazlivost.
@patricia255 ja by som s nim nechodila a to mi stacila prva cast, precitala som si to cele, ale uz po prvej casti som mala dost, v ziadnom pripade.
@patricia255 Daj si otázku, či by s tebou bol, keby si ty všetko neplatila. Pravdepodobne nie. No tak nezaplat a čakaj na jeho reakciu a vyrieši sa to samé.
@patricia255 Inac toto nie je muz na rodinu. Muzi majú vyššie výdavky ako žena, prejedia 3x toľko co žena, k tomu auto, viac minú na oblečenie. 900 je len tak tak. Ak chceš muža na rodinu, musíš sa poobzerať po niekom, kto zarobí viac. Neviem si predstaviť na MD ako by živil z 900e 3 ľudí. Mozno ako milenec ok, ak ti to nevadí, že ťa vyuzije na sex.
A jasne, ze je prítulný a mojkací, keď dostane sex a ešte aj výlety zaplatíš ty. Ktorý by nebol
@janage uz starnem tomu to nerozumiem ked som mal vztah tak sme zili na kope tam sa platilo bud ja alebo ona. tyto mlady nic, podla mna je to len vyzierka nezodpovedny a takemu je mama hotel ideal . to vsio
Nechápem, čo si netrvala na tom, ze výlety a posedenia platíte pol na pol. A sex si mu mala povedať, až po svadbe. To by si videla tu pritulnost. Ani by po tebe nepozrel, keby nemal z toho výhody.
@jsbb moze si napisat na dvere sterilny zivot sex po svatbe
@sylvester01 Aspoň by videla, nakoľko ma záujem skutocne o ňu. Ale to ju asi nenapadlo.
@patricia255 Ahoj, z toho, co si napisala urcite nie je ten pravy pre teba. Ak si zacnes davat otazku, ci s dotycnym mas byt, tak s nim nebud. Nemozes o niekom pochybovat a robit si nadeje, ze sa zmeni. Nezmeni. Jemu vyhovuje to ako fungujete. Ale preboha, uz prestan s platenim. Davas mu vsetko na tacke. Vztah ma byt o obojstranom chceni, vazeni si toho druheho a nie o jeho podriadovani a vyuzivani.
diagnoza by mi mozno az tak nevadila, no mozno trochu. Horsie to, ze nevie vyjst s peniazmi a zije s matkou. Moze byt chemia, ale do buducnosti, ked mozno chemia vyprcha, je to kolosalny pruser
@karolinakr ja som nepísala že nepracuje, chodí do práce len výplatu vždy do posledného eura minie... Akože je mladší, ale má 23 rokov a to nie je už malé dieťa...
Preto som sem napísala, asi aby mi niekto otvoril oči. Pretože kamoška mi dookola hovorí, že na tomto nezáleží (financie a psychika), že to sa dá naučiť i keď paradoxne ona je rovnaká, že minie výplatu do 2 týždnov, frajer jej platí komplet bývanie a zvyšok mesiaca jej posiela peniaze aj na kaderníčku...
Preto jeh rady o hospodárení nechcem brať v úvahu nakoľko sama nevie šetriť.
Ja si platím všetko sama (byvanie, stravu, oblečenie, voľný čas aj hobby) a viem si aj 400€ z tej istej výplaty ušetriť a môj potenciálny partner nič... A to u mamy platí fakt menej za byvanie ako ja svoj nájom. Ešte viem že aj mama sa naňho sťažovala že keď mu dá nákupný zoznam tak polovicu veci z toho ani nekupi, alebo že doma zje veci, ktoré oni majú pre návštevu a že potom im nemajú čo ponúknuť... Preňho to je toxické správanie keď mu rodičia vyčítajú že zjedol nejaké drobnosti...
Je pravda že ako ľudia sme si sadli vo veľa veciach a bol mi oporou, bola tam chémia a ten sex sme chceli obaja rovnako, samozrejme o to viac som sa naňho namotala... A keď si ma vždy pritúli cítim sa tak pekne
Viem že mam asi ružové okuliare pretože ja mám silné pocity pri ňom a viem že aj on mňa má rád, dokonca hovorí že také super dievča ešte nikdy nepoznal, že som veľmi rozumná a samostatná.
Ale keď mu chcem poradiť že nech si radšej varí, povie že to veľmi neušetrí... Ale dať 8€ za wafle je veľa, proste za 8€ vám spravím aj walfe na 4 dni...
Nehovoriac o tom že chce ísť žiť sam do iného mesta kde nájom bude viac ako u mamy ale výplata rovnaká... Niekedy nechápem že ako to chce zvládnuť zrazu platiť... Keď teraz povie že nemá ani na to aby si zaplatil kredit... Už ho minule aj kolegyňa vysmiala že veď zaraba, hadam si môže dovoliť 10-20€ na kredit a on povedal že nemá na to peniaze....
Viem že s ním by som asi len toto riešila... A s wellness vikendmi aspoň raz za pol roka sa môžem rozlúčiť a s dovolenkou pri mori tiež... Lebo on si nevie ušetriť nič a nie to ešte 900€
Akože áno v sexe je to úžasné a perfektne ale niekedy si hovorím že keby bol škaredší a menej dobrý v sexe tak by som sa oňho asi vôbec nezaujímala...
Je to len hrozne ťažké, ja si hovorím všetky rozumné dôvody ale stačí mi ho vidieť osobne a som z neho mimo úplne, proste je pre mňa akoby naschvál taký príťažlivý....
@reanda no je pravda že už mi to občas prišlo také smutné že platím ja... Alebo keď sme boli v kaviarni a vyslovene povedal že on si objedná aj niečo navyše, však on to platiť nebude... A to len preto že ja som v ten deň navrhla že môžme ísť spolu si niekam sadnúť na hodinku... Hned vedel že účet pôjde na mňa...
Len jediný a kym som sa radila bola kamaratka ktorá mi vždy úplne vážne hovorila a až ma presviedčala že peniaze nie su problém, že to proste nevadí až som si teda prišla divná že to riešim....
Ale mne ide reálne hlavou že čo keby ideme spolu bývať, z čoho by sme platili veci do bytu... Nie je to len najom a strava ale aj iné vydaje .. okrem toho život treba žiť, chodiť na vylety, von sa zabaviť občas...
Nie že ledva zaplatí najom a stravu a už je na mizine.... Alebo na začiatku mesiaca kým su peniaze tak si dopraje a potom ku koncu už len čaká na ďalšiu vyplatu...
Proste kým nemá deti, je hlúposť aby ledva vyzil... Reálne ako by sa chcel postarať o niekoho iného, fakt by to nešlo... Mne príde divné že si nič nesetri na extra vydaje... Pričom takých 100-200€ je taká klasika keď človek chce občas ísť niekam aspoň.... Alebo predsalen v tom lete sa viac behá atd...
On nemá na to plat, aby si Šetril. Ak ty prejes 200e, tak on ako chlap preje 600e. V prípade, že by ste bývali spolu, je riešenie, že ty budeš variť pre oboch, ale aj tak zje viac ako ty. Jeho problém je nízka mzda na muža by mal zarábať viac. To co on zarobí, to je ozaj niečo mame, na stravu, na auto a koniec. Neviem z čoho by mal šetriť.
Môžeš zabudnut pri nom na výlety a dovolenky pri mori. Jedine, ak to ty zaplatíš. Jemu stačí chémia, dobrý sex a viac chlapec nerieši.
A ze vyzerie doma aj to, co je pre návštevu. Mam dosť.
A on sa realne o nikoho ďalšieho ani nepostara, on keď zbucha dieťa, tak mu súd vymeria alimenty z tých 900e a zvyšok zase minie.
Ak vyzeráš dobre, tak môžeš mať takmer každého chalana s platom 900e, s tým, že budeš platiť výlety a dovolenky a sexovať. Každý taky chlap s tým bude súhlasiť.
"Alebo keď sme boli v kaviarni a vyslovene povedal že on si objedná aj niečo navyše, však on to platiť nebude... A to len preto že ja som v ten deň navrhla že môžme ísť spolu si niekam sadnúť na hodinku... Hned vedel že účet pôjde na mňa..."
Tak toto to zaklincovalo uplne. Sedlacina...
@jsbb asi tak
@janage ja mat osobne takeho by som ho poslal doprdele. A isiel by som sam. Nic s tym neziska keby mu zalezalo je to samozrejme. Ma v pazi duma. Smotanu bez prace chce. A bez prace. Bych ho polal do kanboze lekvar kosit. A slonom gule hupat. Ale je to moj nazor. Zjavne su aj take ako autor. No ja som taku finc masterku nepoznal. Radsej sam a mam pokoj, ze mi bude nekdo vycital ze mi dal. Tot vsio
@patricia255 ty kks, toto co si tu posledne napisala… prosim uz sa neponizuj. Kopni ho do riti este dnes! Jedine o com tu točíš ked obhajuješ vas vzťah je chémia. Vyser sa na chémiu, a ked si fakt nevies pomôct ked ho vidíš, tak urob vsetko preto aby si ho uz nevidela.

@patricia255 s tou diagnozou sa da zit kvalitny zivot. Ak ma dobreho psychiatra a k liecbe pristupuje naozaj zodpovedne, tak sa to da dostat pod kontrolu. A nemusi brat ziadne lexauriny apod. Moze ostat na nizkej udrziavacej davke antidepresiv a len v pripade ataku, si da spominany lexaurin. Zaroven, uzkosi a panicka porucha si nevyberaju, nikdy nevieme, ci ju o par mesiacov po nejakych napr. stresujucich zazitkoch nebudeme mat my a nebudeme potrebovat lieky a psychiatra. Ale ako hovorim, zalezi ako sa stavia k liecbe. Ak stylom, ja to zvladnem sam a lieky si da len ked ho napadne, nechodi na terapie, tak je to o nicom a je pravdepodobne, ze sa s tym bude trapit a trapit aj svoje okolie.
Co by bola ale velka cervena kontrolka je to jeho hospodarenie. To, ze ma novu priateku a vsetko si necha platit, keby aspon pol na pol. Alebo aspon niecim prispel. A dalsia by bola, ze byva s mamou. Neviem kolko ma rokov, ale ak ty mas 27, tak ma asi podobne. 27 rocny, co byva s mamou a namiesto setrenia na aspon prenajom si kupuje drahe vonavky, tak to by som tazko rozdychala. To zavana nezodpovednostou a pohodlnostou. A to by pre mna uz showstopper bol.