Keď sme randili, tak sme chceli dve deti. Teraz sa nemáme k činu
Ahojte je tu niekto kto si prešiel pocitmi, že bol s partnerom za dve deti no po rokoch a jednom dieťati to vysumelo.....prosto hektické doba, dieťa stále!!!!!si vyžadujúce pozornosť a MY akoby nevládzem dat druhé co nechápem keď je plnooooo párov "že tešíme sa keď sa už podarí druhe" ja sa teším keď sa mi podarí osprchovať sa v klude.....prečo sme my takí neschopní???
a kde je problem? Tak ste to prehodnotili a mozte ostat aj pri jednom, alebo sa rozhodnut mat casom druhe.
My sme na tom tak. Vždy sme plánovali dve. Syn bude mať v apríli 3 roky a o druhom ani nesnivame. Jedno dieťa nás zatiaľ stojí všetku našu fyzickú aj psychickú energiu.
podla mna to vobec nie je o neschopnosti, male dieta je skratka narocne a niektore este narocnejsie ako narocne, to ti ziadna kamoska ani knizka pre matky nepovie a obcas si to idealizujeme a dufame, ze prave to nase bude pekne papat, kakat a spinkat 🤷♀️ k tomu sa niekedy celkom dlho nevyspis, lebo dojcenie/krmenie, lebo zuby, lebo regresie...my sme sice vopred boli dohodnuti na jednom, mame jedno a tak to aj zostane a neschopni si neprideme a mozno to neskor prehodnotite a mozno nie 😃
Ved nieste neschopny len nie kazdemu tento rodinny a hekticky zivot ,obzvlast v dnesnej hnusnej uponahlanej dobe vyhovuje natolko ze je z toho nadseny. Jednoducho si mozno uz pri prvom dietati zistila ze ste takto ok a viac Ti netreba , je to pre Vas akurat . Len nerob nasilu nieco co si chcela predtym a teraz to tak necitis.Nie kazdy sen co sme chceli sa splni alebo ho chceme aj neskor. Ja som sa napriklad materstvom len utvrdila ze naozaj chcem len 1 dieta 🙂
ja som vzdy chcela 0 az 1.. hecla som sa, mam to jedno.. a dalsie ani omylom 🤷♀️😁
Potvrdzujem, jedno dieta= ziadne dieta
Mať viac detí je náročné, to neznamená že ste neschopný. Keby príde druhe asi sa na to začnete pozerať inak. Ale pokiaľ ste teraz dostatočne vyčerpaný netreba to siliť. Neviem aký ste starý, ale kľudne počkajte ešte a potom ak budete chcieť riešte ešte jedno. Mne sa narodila dcérka 08/2019 a syn 09/2020... je to veľmi náročné, ale myslím si, že to môže byť ešte náročnejšie , resp. sú rodicia ktorí to majú náročnejšie. Splodte druhé dieťa, keď sa na to budete cítiť. Alebo keď sa ,,poštastí" náhodou.
Neschopní nie ste len máte len jedno keď ich budete mať viac tak ani nebudeš vedieť ako to zvládate ľahšie ja mám 5 deti stále spomínam ako som zvládla 3 deti vo vekovom rozmedzí do 7 rokov teraz sú už synovia dospelí ,ale bola to sranda ešte mám 2 dievky 13 a 9 mladšia autistka ale všetko sme zvládli treba do
toho ísť a nezostat pri jednom
My sme na tom podobne. Tiez sme boli v tom, ze vsak dve su ideal, mala ma 3 roky, ja uz mam dobre cez 30 a muz mal teraz 41. Tato doba je aka je - narocna a plna stresu. Ja sa pomaly zmierujem s tym, ze mala bude jedinak. Tiez si pripadam ako mimozemstan, ze vsak kopa ludi ma 2 deti, ale ja sa na to akosi necitim a muz ten tiez nie. Ja mam este malu doma, nie je v skolke, popri nej robim na home office, muz je v praci denne 10-11 hodin a od rodiny sme daleko. Ja skor chcem riesit pracu a mam takeho tusaka, ze ak ma raz chyti pocit, ze este jedno chcem uz bude neskoro. Ked sa este aj bude mozno dat, tak muz uz chciet nebude, lebo asi uz nebude mat moc energie ako cca 45-rocny.
My sme s muzom vždy tiež chceli dve deti a aj ich mame😃tešili sme dá,rozdiel 3a pól roka je medzi nimi,drobak má teraz 7mesiacov s už je to super… prvé dva tri mesiace som myslela že si to hodim😃tehotenstvo prvé bola malina,druhe mi bolo asi všetko😃no a vpohode je to teraz cez den,noc idem na autopilota a od 23.12 som nespala vkuse viac ako dve hodiny😃🥳🤷♀️Ale nemenila by som,tiež som všetku energiu venovala staršiemu a preto som bola tie dva mesiace nestastna… takze “polavte” s dietatom a uvidis že by sa to dalo😃my mame takého čo sa mu huba nezavrie nikdy ale fakt že nikdy,rozprava veľakrát aj zo sna a rano keď sa zobudi tak proste melie a neskonci kým nejde spat. U nás nie je že pustíš mu telku a pozera… do toho sa tá každú minutu pyta že prečo čo a ako… tento druhý zase je šikovnejší pohybovo a ustami toľko nemelie,(prvorodený vkuse aj vyskal,ohlasoval sa) tak dufam že bude tichší ako jeho brat😃no ale ozaj,v každom prípade,dieťaťu súrodencom dávame veľmi vela
@dominika1988 ano suhlasim ,veeeelmi vela zalezi od dietata. Mozno ja co som celi svoj doterajsi zivot chcela jedno dieta,mala dieta o ktorom ani neviem ( moja kamoska ma take) , asi by som vsetky svoje dlhorocne predstavy o trojclennej rodine zavrhla a sla do dalsieho
@muminka27 neber to ako útok, ale keď počujem 1 dieťa-žiadne dieťa, dekel mi ide odpalit. Mám dve a je to pre mňa oveľa jednoduchšie, ako keď som mala jedno. Ono jedno je v pohode, keď je to také "klasika" dieťa, ale keď máš dieta náročné, čo nieže ma pár zlých noci z času na čas, lebo regresia a zúbky, ale noc čo noc vstáva každu hodinu celý svoj prvý rok a potom "už" len zo 3-4 x, ma tazky reflux, koliky a nedozretu nervovu sústavu takže na všetko reaguje prehnane a ty si vyčerpaná, vyhoreta a lekári ti iba povedia, že bohužiaľ, aj také detičky su a ono z toho len musi vyrásť... Takže nie, jedno dieťa nerovna sa žiadne dieťa.
Ale uznávam, ja nie som ani super žena, ani super mama, ktora všetko vie, ovláda a všetko zvláda s prstom v nose.
@marisoul prvy bol (a je) narocne dieta, silno kolikovy 7 mesiacov, obehali sme gastro, neurologiu, ocne... cize ziadne "klasika" dieta, ale teraz je to ovela horsie, zakonite sa handrkuju o 1 hracku, starsi ma vsetko schovane, lebo ked je mladsi hore, nemoze si skladat puzzle, lego, hrat clovece, pexeso, potom ich vyobliekat von, sacanie pri dverach, kto bude prvy vonku... ale o par rokov sa to snad polepsi, i ked druhy je za odmenu, sam spinka v izbe celu noc od 5mes ale cez den im zatial tazko urobit spolocny program, az na prechadzky
Ja som chcela 3deti. Mali sme syna a az po 6rokoch dceru a teraz cakame tretie po 3rokoch. Proste nebol vhodny cas, ale to nie je nikdy, vzdy sa najde vyhovorka. Zalezi ako sa k detom staviate. Jedno dieta da niekomu zabrat a mam kamosky co maju 4deti a uplne v pohode. Ja som tiez niekedy z tych nasich zatial dvoch na prasky. Povedala by som, ze cim mensi rozdiel, tym lepsie spolu vyjdu.
My máme 8rocneho.a dlho sa nam nedarilo az n koniec v narci s nám narodi. Budeme mat z muzom 33rokov.ale keby sa postastilo este by som chcela jedno.
Kamoska ma 3 je to trocbu teras veľa ma 6,3 a pol roka..
Ale v dobrom jej závidím 🙂😘
@marisoul no mne tiez skoro odpalilo dekel ked som to precitala, ale nechcela som sa hadat s nikym. My sme sa tiez nevyspali 2 roky. Velmi je vsetko zavisle od povahy dietata a aj od povahy rodicov. Ja nedokazem brat vsetko s lahkostou a zle znasam aj to, ked na seba nemam cas.
Koľko rokov má prvé dieťa? Niektoré deti sú náročné od narodenia, možno keď bude mať tak 5-6 rokov, tak budete mať chuť znovu si zopakovať rodičovstvo a možno nie. Ja som mala prvé dobrucke, takže druhé som chcela, ale bohužiaľ môj bývalý nechcel. Takže som na druhé čakala veľmi dlho. Je medzi nimi 11 rokov a bolo to fajn. Starší bol samostatný a bábo veľmi náročné.
No jasne jedno dieta ziadne dieta, cize to jedno sa samo prebali, nakrmi,necha ma vyspat, neskor si same nachysta jest, odvezie sa do skolky,skoly a ja kedze nemam ziadne dieta tak niesom vobec roky obmedzovana tym ze dajme tomu nemozem ist kedy chcem a kam chcem, mozem ist vecer si len tak sadnut aj ked muz nieje doma, mozem pracovat od nevidim do nevidim a nemusim sa nonstop roky prisposobovat muzovej praci a skolke,neberiem ziadne ocrky. Teeeda ja by som brala take dieta
Napriklad ja som planovala ze asi len jedno .... a teda dcerka bola tiez taka (a urcite scasti aj ja ako prvomatka) ze som mala pocit ze nestiham nezvladam, stalr plakala, ziaden cas .....a aj tak neviem nejak nam prislo ze aj druhe by sme chceli a druhy bol take babo ako som si myslela ze to s babatkami je - proste napapal sa, spal a hotovo 😀 teraz ked je aj akcnejsi za mna v tom uz neni nejak velky rozdiel ako ked som mala.len jednu...tak ci tak sa staram stale bud o jedneho alebo druheho ale nepride mi to uz vobec take.stresujuce 😀
Ja som chcela len jedno, muž chcel dve. Dlho sme mali len jedno z rôznych dôvodov, no po dlhých rokoch som to prehodnotila a máme druhé. A nemohli sme to aj napriek dosť veľkému súrodeneckému rozdielu a vyššiemu veku (ktorý riešia hlavne iní, len my nie) lepšie naplánovať. Obe deti totiž boli/sú náročné.
Ja som od určiteho času vedela že chcem 4ri deti.. mám tri.. AVŠAK, ak by moja druhá dcéra neprišla totálne nečakane (otehotnela som keď mal prvý syn 11m) tak si myslím že by sa mi tiež odhodlavalo veľmi tazko.. totiž, keď sme boli traja bolo nám fajn, už som ani nejako neriešila kedy ďalšie deti, aj keď sme ich mali na pláne.. potom prišla dcéra, bolo nám ďalej fajn a musím povedať že omnoho, omnoho viac fajn ako keď bol syn sám.. a potom sme sa rozhodli pre ďalšie bábo, dlhšie neprichádzalo a prišlo až keď mal najstarší 4 a dcéra takmer 3.. a síce sa mi narodilo veľmi náročné bábo, že uznávam AK by sa narodil ako prvý asi bude jedináčik, teraz je nám ZASE fajn..
4te by som moc chcela.. ale nesilim to, ak by prišlo tešila by som sa, hoci rozdiel medzi deťmi by už bol obrovský a to som ja nechcela.. ale mám tri deti a tak to už asi ostane..
Osobne si myslím, že najťažšie je rozhodnúť sa.. keď už druhé bábo príde, budete spokojní a šťastní.. ale na to musí každý prísť sam..
Keď sme s mužom spolu chodili, chceli sme 3 deti.. Keď sa malá narodila a zistili sme aké to je náročné (koliky), tak sme situáciu prehodnotili, že nám stačia 2....no nakoniec si ten hore povedal, že stačí jedno 🤷♀️

Nieste neschopni, ale potom ked budete mat to druhe uvidite ze jedno dieta, ziadne dieta. Uplne inak zacnete fungovat, len tomu daj cas. Ja mam tri deti a s kazdym to bolo o nieco lahsie, pri prvom sa mi to zdalo najtazsie a najzlozitejsie.