icon

Kedy spolu začať žiť v jednej domácnosti?

littlefiona
8. feb 2023

Ahojte žienky, zaujímalo by ma po akom dlhom čase ste vo vzťahu začali spolu s partnerom žiť v jednej domácnosti, kedy prišlo to rozhodnutie. Či to bolo spontánne rozhodnutie, alebo ste to spoločne riešili. Či ste sa sťahovali za partnerom do iného mesta, alebo on za vami, ako ste riešili potom svoju prácu, zázemie, ktoré ste mali vo svojom meste. Ďakujem za odpovede a vaše skúsenosti.

ninusa221
8. feb 2023

@littlefiona po roku odišli sme obaja do iného mesta on tam začal robiť a ja som končila strednú tak som tam išla za ním na výšku už spolu bývame 2 a pol roka.

raiper34
8. feb 2023

Pridám sem môj príbeh, my sme začali kvôli corone žiť spolu po 1 dni chodenia... Ale zase vzťah vydržal iba 2 roky 😀 za mňa není ideál urýchľovať veci a skôr sa spoznávať a užívať si prítomnosť druhého 🙂

natalka13
9. feb 2023

@raiper34 byvanim spolu sa nespoznavate?
Nam to drzi 33 rokov

point88
Autor odpoveď zmazal
maja22
9. feb 2023

Chodili sme spolu 5 rokov a zacali sme spolu byvat po svadbe. Nic nam neuslo. Svadbu sme mali v roku 2006.

aylinn
9. feb 2023

My sme mali pol roka “online vzťah” a potom som sa za ním presťahovala do Španielska 😃 najprv sme si prenajali airbnb na mesiac aby sme videli či sa nepozabijame po týždni a potom sme si vzali normálny byt už na dlhodobý prenájom 😄

keitlinka
9. feb 2023

Už na 3.rande prišiel ku mne na víkend, keďže sme bývali ďaleko od seba, na otočku sa neoplatilo :D Odvtedy chodil vždy na víkend, až do svadby 🙂 Keďže moja práca bola viazaná na mesto, jeho nie, tak sme zostali po svadbe už bývať u mňa. A je fakt rozdiel vidieť sa hodinu-dve na rande, a byť spolu pár dní vkuse, resp. už spolu bývať - tak sa dvaja spoznajú úplne inak...

jana_eyre_2
9. feb 2023

Už som to sem niekoľko krát písala, ale tak... Začali sme spolu bývať po prvom rande.. môj muž bol ale môj dlhoročný kamarát, takže nešlo o neznámeho muža.. sme spolu už 18r a toľko spolu aj byvame.. je to individuálne..

anna134
9. feb 2023

@littlefiona spontánne ,prespávala som víkendy a jednu nedeľu som už nešla domov A trvalo to dva mesiace.sme spolu 8rokov.

ouwecka
9. feb 2023

@littlefiona po mesiaci asi 🤣

drakvak
9. feb 2023

@littlefiona Po 3 rokoch vzťahu sme kúpili spolu 3-izbový byt v mojom rodnom meste, manžel (vtedy priateľ) sa prisťahoval z mesta vzdialeného 15 km. On šiel z väčšieho mesta do menšieho, doteraz (už je to takmer 17 rokov) tam denne dochádza do práce. Dal mi na výber, chcela som zostať v mojom meste hlavne kvôli mame, ktorá bola vdova a sestra žije 350 km od nás. A aj do práce to mám bližšie (7 km) ako keby som sa ja sťahovala za ním. Bolo to dobré rozhodnutie, sme obaja spokojní. Byt sme kúpili s podielmi 50%-50% na hypotéku, čiže aj pred uzavretím manželstva byt patrí obom. Predtým sme často trávili víkendy u neho v 1-izbovom byte po babke, býval tam sám, ja s mamou, takže trochu sme si odskúšali byť dlhšie v jednej domácnosti.

mamelka
9. feb 2023

Po svadbe a sme spolu 16r a ako manželia 14r🥰😊

supermario
9. feb 2023

Po svadbe.

stanka562
9. feb 2023

Po 3 rokoch chodenia, rok pred svadbou som sa nasťahovala k manželovi, 60km od našich, no aj preto, že sa mi tu v okolí naskytla práca. 😊 Ale uz aj pred tým som častejšie bývala u neho ako pri rodicoch. 😊

nikolv
9. feb 2023

Po mesiaci cca 😁🙏🏻

ninka297
Odpoveď bola odstránená
khr2016
9. feb 2023

@littlefiona my sme spolu začali chodiť v poslednom ročníku na strednej. Takto sme randili pol roka. Po pol roku šiel vtedy ešte priateľ do Bratislavy, ja som zostala na východe. Po pol roku som šla za ním do Bratislavy a sme spolu 18 rokov z toho 8 rokov uz ako manželia.

anna134
9. feb 2023

@ninka297 to nie je urychlovanie,my sme to tak cítili proste...zjavne sme vedeli,že sme tí praví pre seba....

ninka297
Odpoveď bola odstránená
matkahelka
9. feb 2023

@littlefiona pol roka pred svadbou a sme 14 rokov manzelia

eva233
9. feb 2023

Ono je to individuálne a hlavne je to o tom, aby to vyhovovalo obom.... U nás som sa ja sťahovala z dediny do mesta za partnerom, po 5r vzťahu a ukončení VŠ. Ale, dovtedy som bola na intraku, v inom meste a veľa chodila na víkendy a cez volne dni k nemu. Potom to bývanie už bolo oficiálne a po roku svadba a potom vlastne bývanie.

tianna
9. feb 2023

@littlefiona takéto problémy som našťastie nemala 😄 šli sme v 22 do prenájmu, muž už pracoval, ja som ešte študovala. Sťahovali sme sa v pondelok, v sobotu bola svadba 🙂 boli sme spolu v tom čase 14 mesiacov, teraz takmer 16 rokov 🙂

gab1sol
9. feb 2023

@littlefiona začali sme spolu chodiť na vysvedčenie, ja som mala pred sebou posledný ročník VŠ v BA, on si počas leta našiel prácu v BA (keďže bol čerstvý absolvent VŠ). Mala som ísť bývať so spolužiakmi do podnájmu, ale nejako sa nám nedarilo nič poriadne nájsť a tak ako sa v septembri začal semester a ja som nemala kde prespať, išla som k priateľovi (keďže aj on bol s kamarátmi v podnájme, tak to bolo so suhlasom majiteľa) - mali sme pre seba jednu izbu. Po roku, keď som skončila VŠ sme začali spoločne bývať v dvojizbáku a po 4 rokoch sme sa vzali. Už to bude 13 rokov, čo sme spolu, z toho 9 rokov ako manželia. Pred manželom som mala 7-ročný vzťah a spolu sme nebývali vôbec. Necítili sme to tak.

anna134
9. feb 2023

@ninka297 jaj no ja som písala,že sme už 8 rokov spolu...

risolino
9. feb 2023

Po svadbe... Pozname sa 13,5 rokov a manzelia 12 rokov

dzulik_
9. feb 2023

Po svadbe 😊 tá bola po 2r randenia

heni79
9. feb 2023

Po svadbe. Ak sa myslí spolužitie 24/7. Aj to až po dvoch mesiacoch. 🤷 Vtedy sme už prerábali spoločný byt.

andrea78
9. feb 2023

@littlefiona svadobnym dnom, takze po svadbe, predtym sme spolu nezili/nebyvali. Chodili sme spolu 2,5 roka.

qwert87
9. feb 2023

@littlefiona po svadbe. Predtým sme spolu nebývali ani u seba neprespali. Poznáme sa 9 rokov, manželia sme 6,5 roka.

bzusines
9. feb 2023

@littlefiona po 3 mesiacoch som sa nasťahovala do mužovho bytu v ktorom bol v najme. A? Sme spolu 14 rokov, 2 deti🙂 no nie v tom byte ale mame dom