Kríza - nemôžem vystáť muža
Ženy potrebujem poradiť...máte niektorá za sebou taku krízu že ste nemohli svojho muža ani vystat a dalo sa to predsa casom do poriadku? Pretiekol mi uz pohar, nieco sa uz vo mne zlomilo...vsetko zacalo po narodeni dcery, ma uz skoro 4 roky, chlap si počas tehotenstva našiel novu partiu slobodných starych mládencov a rozvedených...odvtedy ho nespoznavam, nonstop po vonku, s dieťaťom pomôcť nechce, do všetkého ho musím nútiť, snažím sa robiť kompromisy, vždy bol extrovert, ľudí potrebuje, dohodli sme sa bude chodiť von 3x do týždňa a ma voľný každý druhý víkend čo som u sestry . Lenze začína leto, zrazu je to malo, už chce 4x -5x a keď sa ohradim vrieska že je pod papucou, zacala som chodit aj ja von, casto na silu lebo sa mi nechce ale inak nemám žiadnu čas na seba, musím proste utiecť z domu lebo inak utecie on...proste chaty, bary, už bol na dovolenke pri mori s nimi....nonstop mu zvoni telefon, stale ho niekto niekam vola a on proste nechce byt doma....mne už začína byť jedno či je alebo nie je doma, on nechápe čo mi vadí, veď je aj doma ale to leží len pred telkou....zrazu chce ist do poradne zachranovat, ale skôr si myslím ze čaká že mi niekto povie že toto je normálne...a nirmalne neviem...mám dať tomu ešte šancu? Asi ešte podstatná info: ma po 40tke...
🙂 Včera večer sme s mojou ženou viedli trochu hlbší rozhovor o rôznych
životných situáciách.: Prišla reč na eutanáziu. K tejto citlivej téme o
voľbe medzi životom a smrťou som poznamenal :
Nechcem, aby si ma nechala žiť v takom stave, kde by som bol závislý na
prístrojoch a živený tekutou stravou z nejakej fľaše. Keby si ma
niekedy takto videla, vypni tie mašiny, čo ma držia nažive.
Ona vstala, vypla mobil, telku, počítač, aj chladničku a vyliala pivo do
záchoda.
@liljana 😂😂😂😂 výborné, také zo zivota 🙂
@luccija ako si to vnímala ty ako dieťa? Dcéra keď náhodou ide on niekam s nami je úplne prekvapená, že tatinko aj ty ideš? Keď sa hra rozpráva že ide s kamaratmi na vínko akože... rozmyslam ako ju toto ovplyvní, keď nevidí normálnu rodinu, ale keď sa zas rozvediem, tiež ju neuvidí...
Odsťahuje sa od neho, buď sa uvedomí alebo nie, keď to po dobrom nepôjde. On chce mať všetko, aj rodinu aj slobodu a to sa nedá, žiť si bez záväzkov, napriek tomu, že ich máte. Vám tiež roky idú a hlavne vaše dieťa nemá normálne fungujúcu rodinu, kde sa otec venuje rodine, hrá sa s deťmi, chodíte na výlety a proste je tam, lebo ho rodina potrebuje.
Pozor jemu to nemusí docvaknúť. To mu treba jasne povedať a dať ultimátum. Hoci mu hod rozvodové papiere na nočný stolík na vystrašenie že to myslíš vážne.
Veď u teba je to úplne jedno, či sa rozvedies alebo nie, veď už teraz žiješ sama s dcérou. Rozdiel je len ten, že ak sa rozvedies, tak si môžeš oficiálne nájsť niekoho iného.
@heymissg to mi je jasné, u mňa by to nebolo udržateľné ani krátkodobo. Život je príliš krátky na to, aby človek zabíjal čas s niekým, komu je ľahostajný
nie, nezmení sa, nie je skrátka rodinným typom, chce žiť tak, ako keby bol slobodným, dieťa je tvoj problém, nie jeho. Teba má len na to, aby si mu zabezpečila full servis
@andreatytler prečo by to nebolo normálne? Čo je na tom? ak chlap funguje celý rok, maká, pracuje, rodine sa venuje, tak prečo by nemohol ísť s kamošmi niekam preč? 😲 to akože teraz keď sme rodina a máme deti, tak musíme byť nonstop spolu?
@sashabb ja si tiež nemyslím že musíme byť nonstop spolu, on ale nemá mieru a nevieme nájsť kompromis, ktorý by vyhovoval obom...
@elizabet173 tu zohráva úlohu aj fakt, že je z rozvedenej rodiny, otec si našiel druhu zenu a o synov sa vobec nestaral ani si ich nebral....ma proste vzorec že dieťa a žena doma, a keďže chlapa doma nevnímal, tak nemá ani on taku potrebu, vsetko urobila mama, vsetko zvladala, tak kde ja vidím problém...problém je že mi ešte akože rodina sme formálne aj keď obsahovo nie sme...ach jaj
@elizabet173 A potom sa pýtam ked od neho odídem, co si zasa odnesie dcera do buducna? Takto tu aspon trochu je, ma ju rad, ona ľúbi jeho...
@retatka ja mu verím, že on presvedčil sám seba a následne aj mňa, že tu rodinu už chce a ze uz je pripravený...Len teda prišla realita a vytriezvenie...že chodiť s kocarom kazdy den je nuda, kupat, krmit, stale nieco riesit, proste uteka od toho....ale uz je neskoro, to dieta tu je, a jeho kamoši sa bavia ďalej a jemu akoby niečo ušlo, keď s nimi nie je...aj teraz už zdrhol...
Podľa mňa si ho malo zamestnávala od začiatku. To, že vyloži umývačku za 28 sekúnd a povysáva za 15 minút, to nie je zapriahanie v domácnosti. Treba mu nechať dieťa aj na pol dňa samé, alebo na víkend. Nájdi si kamarátku, choď na víkend do wellnessu a nechaj mu dieťa. On absolútne netuší ako funguje domácnosť a rodina, on si žije svoj staromladenecky život . A ty si ako jeho mama-chodí sa len najesť, vyprať. Treba ho zaukolovať. Odniesť dieťa do škôlky, prichystať mu raňajky, prichystať mu šaty, požehliť. Nerozumiem ako má pri rodine a malom dieťati toľko voľného času.
Myslim, ze si velmi tolerantná zena 🙈🙈. Akoze vikendy kazdy sam, von 3x do tyzdna . To je asi zaciatok konca.
Je to presne aj o tom odkiaľ pochádzaš. Môj muž nemal otca, mama robila všetko sama. Doma nikdy neupratoval a nič nerobil. Ja som z rodiny kde sme vždy všetci trávili čas spolu. Každý víkend sme išli spolu na výlet, upratovali sme spolu, otec bol plnohodnotný člen rodiny a robil všetko. A ja som si naivne myslela, že to každý je taký 🤦 je ťažké sa rozviesť presne kvôli deťom. Chcem aby aj oni mali taký vzor rodiny ako som mala ja. Ale keď to chce len jeden z rodičov, je to ťažké. Ak chce skúsiť podarnu, ja by som do toho išla. Môj o poradni nechce ani počuť. Zbytočne vyhodené peniaze, my predsa nemáme problém. Problémy si len ja vkuse vymýšľam.
@stanulienkat toto je paradox že zo začiatku nerobil nič a chodil von, tak začal robot a dúfal že budem spokojná...ja operiem, on prádlo zloží, máme sušičku, roboticky vysávač, umyvacku, navari kym som vonku s malou ale ako prideme automaticky sa do hodiny striedame vo dverách a odchádza....v uvode som uz pisala ze som zacala chodit von, vtedy sa postará, ide na ihrisko, ak je to krátky program po mojom navrate odchádza, ak som dlhšie do večera uloží...Ale zasa ďalšie dni ho neni, môžem max raz do týždňa lebo stále niečo a niekým ma....A hlavne mne sa ani nechce kade tade stále chodiť...
@aknamorka22 ja vidím aj akú takú snahu, napr ked som v práci, niekedy príde a ideme spolu na pol hodinu na obed, ale to znamena ze ho dva dni nebude, to bol akože spoločne strávený čas. Ja som si už našla aj druhú robotu na doma, nech sa po večeroch nenudim, ale to je o nicom, je to len umele vyplnanie casu a nepotrebujem to robit....presne toto u nás v rodine všetko spolu mama aj otec, chodili sme na vylety, dovolenky , otec bol doma....ja sa snažím byť tolerantná, naozaj nemusí byť stále doma ale ak on tu 5 dni nie je a ja 6ty idem preč, tak jeden večer do týždňa A to pozerá ticho do telky ...tak som Zacala chodiť k sestre, majú dom, deti, mám spoločnosť...A jemu to vyhovuje že ma pokoj a môže celý víkend lietať kade tade
a keby si mu skúsila ešte povedať, čo by ho bavilo doma? Čo by ste mohli robiť spolu, aby ste ten čas boli spolu a ani jeden z vás sa nenudil. Povedz mu, že tá jeho partia rozvedených a starých mládencov nemá naplnený život a preto "musia" kamsi vypadnúť, čosi robiť, ale on má teba, malé dieťa. Na tú dovolenku môžete ísť spolu, alebo keby Ti sestra postrážila malú, tak aj sami...skúste ešte hľadať riešenie...aj tú poradnu kvôli nemum nech si uvedomí...lebo medzi jeho kamošmi mu nikto nepovie, aby bol doma, to skôr oni mu povedia, že je pod papučou atď.
Ahojte, necitala som diskusiu, nestiham odpisovat. Ak ak mu chces dat este sancu odporucam si zacat robit vlastny program, po druhe zacat robit spolocny program vam dvom a rodine. Vylety, spolocne zazitky, sport, navstevy spolu. Zrejme je aj dost pod vplyvom kamaratov. Mate spolocnych kamaratov? teda rodiny s ktorymi sa kamaratite? Ist s nimi von, na chatu, opekat... sediet doma s rodinou je tiez niekedy otrava a treba mu ukazat ako sa taky rodinny zivot da zit. Vymysliet zaujimavy program pre vas, celu rodinu. Tiez mu povedat: zlatko dnes vecer mam stretnutie s kamoskou, potrebujene spolu prejst dolezitu vec, daj veceru detom a daj ich spat. A nech si zvykne natvrdo byt s nimi, co zodpovednost obnasa. Bude to chvilu trvat, ale este sa da. Kamarati ho maju zrejme pod palcom, tak treba postupne. Ukazat mu ze rodinny zivot vie byt aj zaujimavy a tiez co je to zodpovednost a tolerancia na oboch stranach. Mozno mu nasledne dat aj lekciu ze vypadnes od rodiny na tyzden ty. Ale naplanovat tak aby bol s detmi on. Aby ich viac spoznal a zistil trochu co vsetko stihas. Drzim palce.
@keralas rodiny s ktorými by sme sa kamarátili moc nemáme, jeho kamosi sú slobodní lebo ich nechali frajerky...A keď som sa snažila ho začleniť medzi môj okruh, tak na každom mu niečo vadí a ze nových kamarátov nepotrebuje...program keď vymyslím ide....ale vidím že sa mu nechce, zaujíma ho akurát kedy sa vrátime domov...A keď prídeme domov, ani veci nie sú vybalene a už odchádza 🙄
zrejme mate kazdy inu definiciu v hlave, co znamena rodina. To, ze nieco porobi doma, tomu sa hovori kazdodenny zivot. Podstatne su vztahy. A tie treba pestovat kazdodenne, medzi vami dvoma ako parom, mezdi vami a dcerou ako rodicmi. A to je teda velmi tazka praca.
Ak by mal znova reci, ze rozbijas rodinu, tak sa ho spytaj aku. Podla toho co pises, fungujete ako spolubyvajuci nie ako rodina. V pripade rozchodu/ rozvodu, chlap ostava rodicom, ci chce alebo nie. A je na nom ako sa k tomu postavi.
Ked si nevies dat rady, kludne si zajdi za nejakym poradcom aj ked sama.
..nuz... ty uz rozvedena v podstate si ..vidite sa ako keby si ide len pre dieta na vikend ...skus odist .. bud zabojuje alebo nie ...
Autorka, ja som to nemyslela konkrétne na tvoj prípad. U vás to čo robí normálne nieje, a nikomu by to nevyhovovalo. Reagovala som konkrétne na andreatytler, že podla nej nieje normálne, aby chlap išiel sám na dv.
Vy už ste každý zacyklený v tom svojom, tam bude asi problém to nejako skĺbiť.
Ahoj mas pravdu normalne to nie je..
Ľahko sa radí iným, ale verim ti že žiješ nešťastný život.. Nie každá má odvahu to ukončiť, keď ju v sebe nazbieraš a nemáš problem fungovať sama necúvaj.... Ja tieto "krízy" stredného veku neberiem.... Človek má pocit že ešte musí ešte naplno žiť a podobne, čo sú to za hovadiny?! Raz je to dospelá osoba, ktorá má rodinu, dieťa a ženu tak sa má aj adekvátne správať. Chce zbierať zážitky tak nech ich zbiera s rodinou! Ale žiť s niekym kto stále niekam zmizne a keď je doma vnímaš len to ako je na mobile je o nervy.... A to viem o čom píšem... Jednkducho je to nešťastný život a denno denne sa znervozňuješ.. Občas príde deň kedy ti to vadí menej, alebo si povieš že kašleš nato, ale v skutočnosti je to niečo, čo ťa trápi stále.... To že doma urobí zakladne práce nieje nič ohromné ani nič prečo by si mala zostávať s ním, v domácnosti žije aj on a nieje natom nič obdivuhodne že naloží / vyloží myčku, či dá prať... To len niektori chlapi (a aj ženy) robia z toho niečo "nadpozemské " keď tieto činnosti urobí aj chlap. Nech sa rozhodneš akokoľvek, stoj si za tým a rob tak, aby si bola šťastná.
na čo potom zakladáš tému a píšeš, ako nemôžeš muža vystáť, keď ho obhajuješ, že teraz aspoň trochu s dcérou je? Myslím, že s ňou je oveľa menej, ako otcovia, ktorí sú rozvedení a raz za dva týždne si dieťa zoberú a venujú sa mu. Tvoj muž si zobral príklad rodinného života zo svojej rodiny, tvoje dieťa bude mať aký príklad?

@slovakboy toto som skúšala že budem trpezlivá, prestala som od neho čokoľvek chcieť, chodíme na výlety s mojimi priateľmi, robím si program s dcerou...miesto toho aby mu to docvaklo ešte viac si začal užívať voľnosť...ja.fakt už neverím že sa to zmení, hlavne kvôli tomu s kym sa stretáva, je jediný s ešte kompletnou rodinou ale to on nevidí, a hlavne ze on to potrebuje