icon

Mám 35, on 29. Ešte nechce deti

14. sep 2022

Mám 35 on 29 a nechce ešte deti,sme spolu skoro rok a ja už veľmi chcem deti,je to dôvod na rozchod?

Strana
z5
pribinak
14. sep 2022

Hm, to chce staršieho partnera, nie mladšieho.

autor
14. sep 2022

@pribinak veď nad tým uvažujem,len som nemyslela že sa zaľúbil aj keď máme aj hadky

ropucha6
14. sep 2022

Ak nema nejaky casovy ci iny horizont, kedy by uz chcel, tak ano, je to dovod.Ty deti chces, on mozno nebude chciet ani o 5 rokov, ty budes mat 40…

autor
14. sep 2022

@ropucha6 vyjadril sa že raz určite chce!ale teraz určite nie a nevie kedy

janickacrazy
14. sep 2022

určite je to dovod na rozchod, ty nemáš veľa času, on može mať deti kedykoľvek aj v 50-ke, nečakaj

iv007
14. sep 2022

Zazivala som nedavno cosi podobne s tym rozdielom ze ja 35 a on 33.Narovinu povedal ze nie je rodinny typ a deti nechce.Zamrzelo to lebo inak sme si super rozumeli a sadli povahovo, ale ukoncila som to lebo pre mna by to bol vztah bez buducnosti a perspektivy.My zeny nemame cas cakat do 40ky kym muzi "dospeju" a zatuzia po rodine, ak vobec..Drzim palce nech sa rozhodnes spravne💙

ropucha6
14. sep 2022

@iv007 aspon ti to narovinu povedal, to sa zasa mne zda fer. Nie kazdy musi chciet deti. @autorka, tak ak si vies predstavit zivot (dobrovolne) bez deti, tak s nim ostan. Inak to zmysel nema.

autor
14. sep 2022

@iv007 a to mal len o 2 roky menej nie ako moj

ls56
14. sep 2022

Nečakala by som. Ty maš 35 a v dnešnej dobe je neskutočne veľa žien, čo nemôže otehotnieť a aj kvôli veku. Áno, sú také, ktoré rodia aj v 40-45, ale nespoliehala by som sa na to, že budem patriť do tej kategórie. Žena je tà, ktorá musí počať dieťa a telo nie je navždy mladé. Chlap môže mať deti aj v 50, ale raz darmo, keď je žena staršia…

autor
14. sep 2022

@ropucha6 to si neviem predstavit

pribinak
14. sep 2022

Proste 29 ročný chlap má kopec času. Jeho netlačia biologické danosti tak ako ženu

cocolino234
14. sep 2022

Ja som RIADNE šokovaná z reakcií tu. Podľa vás je on nevyspelý a nezrelý na dieťa.. podľa mňa nikto nechce mať dieťa s niekym, s kým je vo vzťahu "skoro rok". 🤦‍♀️🤦‍♀️ Potom tak tie vzťahy aj vyzerajú a končia.. Skoro rok je rozhodne krátka doba na to, aby si si bola istá akým bude otcom, manželom a ty si ním možno "istá" si ale on rozhodne nie. Aj mňa by odpudzovalo, že po necelom roku sa ma pýtaš na dieťa.. vyzeralo by to pre mňa akoby ti bolo jedno kto som, hlavne, že ťa oplodním.. ja by som zobrala nohy na plecia, on ti aspoň povedal, že tam tá možnosť je. 🤷‍♀️

Úplne chápem, že teba tlačí čas ale v tom prípade musíš nájsť niekoho, kto po ňom veľmi túži a nie 29 ročného chlapa, ktorý ani nevie či ich chce a 1 rok je naozaj moc málo na to, aby s tebou túžil po dieťati.

autor
14. sep 2022

@cocolino234 zase tak to nebolo ,že pod ideme robiť dieťa ,alebo že s tebou chcem teraz dieťa! Ale sme komunikovali i budúcnosti a to je myslím dôležité

irusa
14. sep 2022

@cocolino234 presne tak..jej už tikajú biologické hodiny....a príde mi to , že už je to jedno s kým dieťa...len rýchlo , lebo ťahám na 40

ropucha6
14. sep 2022

@cocolino234 a kto tu nieco take tvrdi? Podla mna nemusi byt vobec nevyspely, v 29tke som ani ja neuvazovala nad detmi 🙂 navyse ich mozno aj nemusi chciet nikdy, proste kazdy ma inu predstavu o zivote.ale proste autorka ma 35 rokov, on nad detmi ani neuvazuje, tak naco to spolu tahat?

autor
14. sep 2022

@irusa u mňa to tak nie je

irusa
14. sep 2022

možno nie...ale mne by napadla táto myšlienka...som presne v tvojom veku

cocolino234
14. sep 2022

@autorka to je očividné, že to tak nebolo inak by s tebou podľa mňa nebol, ak by si na neho ešte pred vzťahom vybalila, že chceš bábo. :D Ty práve musíš nájsť niekoho, kto do vzťahu pôjde už s túžbou po dieťati inak žiadny triezvo premýšľajúci človek dobrovoľne nevhupne do dieťaťa po skoro ročnej známosti. A hovorím triezvo nie preto, lebo by bol hlúpy ale preto, lebo s dieťaťom do roka počíta iba človek, ktorý je opitý túžbou po dieťati.

@ropucha6 ja som nečítala všetky odpovede, len som zahliadla slová ako nevyspelý a preto som ich spomenula. 🙂 Ja si rovnako myslím, že to nie je vyspelosťou a preto som sa chytila práve toho slova a možno by aj deti chcel ale určite nie po roku vzťahu, lebo po tom dieťati netúži až natoľko aby do toho skočil hlavou napred. Takže tiež si myslím, že rozchod bude najlepšie riešenie pre oboch, aby autorka mala príležitosť mať detičky. 🙂

anjelicek26
14. sep 2022

Vzhladom na to, ze teba tlaci cas je takyto vztah neperspektivny... ano rok je malo na rozhodnutie o svadbe a detoch, ale ty nemas 20, ale 35... u zeny to s plodnostou ide dole vodou, chlap ma casu prakticky donekonecna... Treba si to prebrat, vysvetlit svoju motivaciu, dat si casovy horizont, pripadne zamrazit vajicka - mlade, zdrave - aby si nikdy nemala o par rokov situaciu, ze to uz nejde... pojde, aj ked cez IVF... aj ked 35 uz mlade tiez nie su bohuzial. Ale lepsie, ako budu neskor.

luccija
14. sep 2022

Ano, rozisla by som sa

alison11
14. sep 2022

Tak sa sním porozprávaj či si ťa chce vziať a kedy asi chce deti a teraz prečo nie.Môj keď sme začali chodiť chcel deti hneď po svadbe mal 24rokov a ja 20 nedarilo sa nám vyše 3roky v 24roch som rodila mal 28rokov včase keď sa podarilo bol zhrozený že prečo vtedy on ešte nechce a to včase keď sme sa začali snažiť chcel aj na vyšetrení spermiogramu bol.Tak ma riadne šokoval keď som šťastná mu oznámila že som v 5týždni a 4dni až v 5tom mesiaci sa začal naň tešiť bolo to pre mňa náročné obdobie zvracala som do 20týždňa on musel variť ak chcel jesť ja som bola na slepačej polievke čo som ťažko navarila lebo som vracala aj od vôní,pachov.A na druhé som ho musela presviedčať aby syn nebol jedináčik a mal sa skím hrať...nuž kým sa podaril som 3x potratila spontánne čiže tŕnistá bola naša cesta za deťmi.Ale nemusíte mať ten problém.Prípadne ak sa Ti dá si daj vyšetriť ovariálnu rezervu a keď budeš mať výsledky mu ich predlož a prediskutujte si to keďže 35rokov nie je málo aj ja mám 35rokov chceli sme 3tie do 30tky v 31roku som musela na kyret v 10tt bolo zaostalé v 7tt nebilo srdiečko v 34roch vlani v 6tt so spontánne potratila odvtedy som neotehotnela a už sme sa prestali aj snažiť už tých potratov a neúspechov mám dosť a takisto to zdražovanie a náklady na školu deťom majú 11 a 8rokov.

ropucha6
14. sep 2022

@cocolino234 ano, tak ine by bolo, keby jej povie, ze deti chce, ale sa este dostatocne nepoznaju alebo nieco obdobne. Zas aj rok, to je take nic nehovoriace (niekto moze randit raz do tyzdna, iny par uz moze polroka spolu byvat). Pre mna bolo tiez dolezite cca v takom veku vediet aspon, ze partner s detmi rata, nastastie to teda islo potom cele tak nejak prirodzene.

autor
14. sep 2022

@ropucha6 bývame spolu

ropucha6
14. sep 2022

@autorka, tak nie ste proste na jednej lodi, no. Nie je to nikoho chyba, ty sa musis rozhodnut.

hederamonstera
14. sep 2022

No je to blba situacia. Rozidete sa a potom co? Kto vie kedy si najde dalsieho normalneho a to tiez je risk hned s niekym cudzim si robit dieta.
Skuste este poriesit jeho casovy horizont. Vsak 29 rocny musi vediet, ze 35 rocna uz bude chciet riesit deti

autor
14. sep 2022

@hederamonstera chceme si dať pauzu čo falej

vilma7
14. sep 2022

Ja som sa po 9 mesiacoch vydávala, načo sa s niekým ťahať 10 rokov?
Ide o to, či je vzťah v poriadku, ale ak sú už po roku hádky, tak by som s ním nestrácala čas a dúfam a čakala, že kedy.

terina25
14. sep 2022

Autorka,ak sa s nim aj rozides,budes ti trvat nejaky cas kym niekoho najdes+ min ten rok kym ho spoznas. A to mozes mat kludne aj 38+ Cize si premysli,ci s nim ostanes,ak si rozumiete a pockas mozno rok,dva. Ako sa rozides a budes mozno dva roky hladat a dalsi min.rok spoznavat.

gabika0825
14. sep 2022

Ja som skôr zhrozená z komentárov.. akože to myslite vážne ženy, že autorka má vzťah s partnerom s ktorým si rozumie a je vo vzťahu spokojná, len sa jej partner necíti skratka na dieťa zatiaľ - neviete ani ako by to bolo o rok o dva, čo ak on bude sám chcieť to dieta. Zrejme nie sú spolu až tak dlho ale to čo má byt že ho má kopnúť do zadku? Kvôli tomu že sa zatiaľ necíti na dieťa? Srandujete? To potom aj tak vyzerá tie vztahy, ženy si nájdu muža ktorý im spraví decko lebo na neho naliehajú a o rok sa rozvádzajú a rozchádzajú, lebo to dieťa síce spraví, ale má ho u prdele. Prečo by mala odchádzať z inak dobrého vzťahu v ktorom je zamilovana a majú sa radi? To čo je ako fakt mám dosť 🙈🙈🙈🙈🙈🙈

gabika0825
14. sep 2022

@vilma7 svadba neni všetko 🙈🙈🙈

thoughtfulweirdo
14. sep 2022

A prečo nechce? Kvôli dĺžke vášho vzťahu alebo preto, že sa mu ešte nechce starať o dieťa? Keď hovorí, že raz bude chcieť, aký časový horizont tým myslí? Toto sú veci, ktoré by som na tvojom mieste potrebovala vedieť, aby som vedela dôjsť k nejakému záveru.

Strana
z5