icon

Mám priateľovi prezradiť minulosť?

25. jan 2024

Ahojte,
koncom minulého roka ma priateľ požiadal o ruku. Trocha som to aj čakala po troch spoločných rokoch, no aj som sa toho trocha bála, lebo mám nejakých kostlivcov v skirini z minulých čias, keď sme sa ešte nepoznali. Už som sa ohľadom tohto pýtala na inej stránke, tam mi cca polovica ľudí napísala, že to mám priateľovi prezradiť, polovica napísala, že si to mám nechať pre seba, že čo bolo, bolo. Takže nie som oveľa múdrejšia. Čo si myslíte vy tu na MK? Mám si to zobrať do hrobu alebo povedať mu o tom?

grof_monte_christo
31. jan 2024

@ibatanecnica Uz ju nechajte na pokoji. Dobre spravila, že to zamlčala. Toto sú všetko návody, ako si úprimnosťou pokaziť život.

ibatanecnica
31. jan 2024

@grof_monte_christo mne je jedno čo ona spraví, ja som odpovedala na komentár niekomu inému. Ak to ona už nechce čítať, nemusí, môže aj diskusiu zmazať

zooeynka
31. jan 2024

Ja len zasnem kolko je tu expertiek na predvidanie buducnosti, kolke su zbehle v tom ako sa prostitutky a exprostitutky spravaju, na com ficia a ako sa urcite k prostitucii vratia....Nie, sanca ma odhalenie jej minulosti je minimalna, vzdy to moze popriet, jej buduceho muza do jej minulosti nic nie je a ak mu to povie tak dodrbe zivot sebe, jemu a NIC dobre toto priznanie neprinesie. Autorka je predsa len mudra, ze sa rozhodla mlcat a nedala tuto na svatuskarske rady ako ma vyklopit pravdu...ja len zasnem ake su zeny prajne, vacsina z vas by cusala a v zivote nikdy by sa nepriznali. Ale druhej dokazete davat take bohovske rady, ved uz len jej nastavajuci to moze roztrubit do sveta a znicit ju. Ona je iny clovek a jeho do jej minulosti nic nie je.

twinflame
31. jan 2024

@zooeynka otocim si optiku tohto pribehu a predstavim si, ze si v sladkej nevedomosti vezmem za manzela muza, ktory ma taku minulost ako autorka. Sme svoji, deti rastu, zivot ide ... a ja sa jedneho dna dozviem pravdu, deti sa dozvedia pravdu. Preto si myslim, ze toto zdaleka nie je len o autorke. Aj tak odpoveda len na komentare, ktore su pre nu komfortne.

dorinecka45
31. jan 2024

@twinflame a s tou otocenou optikou, keby si sa aj ty a deti po rokoch dozvedeli ze tvoj muz bol 25 rokov dozadu dzigolo, by sa zmenilo tvoje vnimanie tvojho muza?zrazu by bol niekto iny?by si sa po 20tich rokov manzelstva rozviedla koli jeho historii?prosim ta.. ludia sa menia.co bolo bolo

twinflame
31. jan 2024

@dorinecka45 ano moje vnimanie by sa zasadne zmenilo. Citila by som sa podvedena, chcela by som to vediet predtym ako by som sa pre neho rozhodla ako pre manzela a muza s ktorym mam deti. Ak by som sa vobec po takej informacii rozhodla pre neho alebo by som si radsej dala sancu na najdenie ineho partnera.

katkami123
31. jan 2024

Teda autorka, to je riaden životný príbeh. V podstate si padla na úplné dno, aby si sa odrazila. Patologické sú také povahy, ktoré by si niečo takéto zažili a aj naďalej by pokračovali v tom zlom zabehnutom.

grof_monte_christo
31. jan 2024

@twinflame S tvojim vnímaním sa modli, aby tvoj muž nevytiahol žiadneho kostlivca zo skrine. Lebo amen tma.

dorinecka45
31. jan 2024

@twinflame uff, tak to je ina kava... cize po tom co by ste prezili krasnych 20 rokov manzelstva, s dvoma detmi, by si si zrazu uvedomila, ze toto si vlastne nechcela? Ze toto by si si nevybrala? Chapes co tym chcem povedat? Nic by sa nezmenilo, ale ze absolutne nic, len tvoja hrdost.za nieco, co sa stalo davno pred tym ako ste sa spoznali.to proste nie je fer.

dorinecka45
31. jan 2024

Zeny ,na jednej strane ste tu take co tvrdia ze sa nesmie liezt partnerovi do telefonu,ze ma kazdy pravo na svoje sukromie atd. A na druhej strane by ste zanevreli za niekoho minulost, aj ked je to vysostne jeho sukromie.to najhlbsie sukromie. Ja si myslim, ze ak ma niekto minulost na ktoru nie je hrdy, nemusi sa o tom zdoverovat svojmu zivotnemu partnerovi.a to presne preto, ze potom za hlupe chyby z mladosti, by takyto ludia ani nemali sancu na normalne vztahy a normalny zivot.ved sa zamyslite.

liv1
31. jan 2024

Najprv som ti chcela napisat, povedz, ale nie tak priamo, lebo ta ista informacia sa da podat 100 roznymi sposobmi a fakt na tom zalezi ako sa poda. Ale po precitani zopar tvojich komentarov ti hovorim, kasli na to. Nic nehovor. Nebola to cinnost dlhe roky, neboli to desiatky muzov, nejake oblecenie v studentskom veku... Jasne ze je to dost no… nechcem odsudzovat ale nie dobre, ale nehovor mu to. Nemusi vediet vsetko. Navyse keby nieco vyslo nahodou najavo, tvar sa stylom “no a co”, tvoje telo tvoj zivot, alebo ked tak niekedy mu naznac, ze si volakedy az taka slusacka nebola. Snad testy na pohlavne choroby mas davno spravene.

liv1
31. jan 2024

A len dodam, ze podrobnosti, pocet a cas vies len a len ty. Takze keby sa cirou nahodou jeden zakaznik vobec nasiel, ty aj tak nemusis povedat celu story.

twinflame
31. jan 2024

@grof_monte_christo som ateistka, nemodlim sa 🙂 svoje kostlivce sme si vytiahli zo skrine na zaciatku vztahu, svojmu muzovi doverujem 🙂 verim, ze dokazes respektovat aj nazor z ineho polu ako je ten tvoj

twinflame
31. jan 2024

@dorinecka45 ak sa to stalo davno v minulosti, znamena to, ze to autorku uz nenahlodava? Preco by to riesila? Otvarala tuto temu? Je jasne, ze ma strach, hloda ju to. Takato minulost sa neda len tak z podvedomia vymazat. Je len iluzia si mysliet, ze tieto dvere autorka len tak zatvori, ani sama pred sebou nie. Neodsudzujem ju za jej minulost, vsetci sme tu sami za seba. Moja minulost, moja zodpovednost. Som len presvedcena, ze jej buduci manzel by mal vediet s kym ide spojit svoj zivot. Aj preto, ze tohto kostlivca navzdy do skrine autorka nezatvori. Tento kostlivec sa bude stale pripominat minimalne v podvedomi. Je to jej sucast.

grof_monte_christo
31. jan 2024

@twinflame A ty ako vieš, že to v sebe nemá uzavreté? Ja z nej takýto pocit vôbec nemám. Túto tému otvorila, lebo si chcela vypočuť naše názory. A prečo nie? Spúšťačom tejto témy bola žiadosť o ruku a je pochopiteľné, že sa nad touto vecou zamyslela.

miadi
31. jan 2024

@zooeynka Tak Ja vobec nie som svatuškarka a radim jej povedat to prave Preto ze manzel je aj Moj naj kamarat a mozem mu povedat vsetko . Aj veci na ktore nie som hrda. Nechcela by som zit s clovekom co by bol schopny ma odsudit koli minulosti. Bez uprimneho poznania sa je ten vztah o com? Pretvarka hranie sa na lepsich nez sme . Taka povrchnost. Ukazat druhemu len to pekne .. nechcela by som zit s pocitom ze je tu moznost ze raz sa to dozvie a znici to nas vztah. Koli tomu ako sa moze ona citit. Ak je vyrovnana s minulostou bolo by lepsie pre nu mat pri sebe cloveka co ju miluje taku aka je a minulost nehra rolu hoci o nej vie . Ty si myslia ze taky ludia by si nikoho nenasli Keby boli uprimni . To je len tvoj omyl .ked si usvedcena masova vrahyna zobrala za muza svojho pravnika a mala s nim 3 deti po prepusteni z basy.. tak hocikto si najde vztah hoci mà minulost kto vie aku .. ona bola usvedcena ze pomahala svojmu prvemu muzovi zlakat mlade dievcata ktore potom mucili a zabili. Ona to zahrala ze sa muza bala a robila to len zo strachu no mali aj video dokazy ze bola viac ako ochotna pomahacka .. ( mala vtedy 20 z basy vonku v 30 a zobral si ju jej pravnik zmenili meno sli zit do Belize a vratili sa do Kanady kde si ona este veselo sla robit pomocnickuu dobrovolnicku na zs kde chodili jej deti. V porovnani s nou autorka nic take strasne neurobila. A v podstate nic Strasne neurobila druhym len Seba zranila.Bola zufala a robila zufale činy.Nemala oporu v sebe ani v okoli. No z dna sa odrazila a zariadila si zivot Cize moze byt na seba hrda.,Clovek co ju miluje by nemal byt svatuškar a dalej ju milovat.

miadi
31. jan 2024

@zooeynka ona nie je iny clovek ta minulost je sucastou jej cesty toho kym je dnes . Urobila chyby a za tie sa plati . Ak mu doveruje Mala by mu to povedat., Ale ak mu nedoveruje vie ze by bol koniec vztahu Keby to vedel .. nie je nieco podle na tom zamlcani? Mam znamu ktora prave riesi toho kostlivca z druhej strany dolezitu info jej muz nepovedal pred svadbou a teraz chce rozvod . Hoci maju male dieta. A toto ju Najviac hneva ze jej to nepovedal pred svadbou a nedal jej sancu to prehodnotit spracovat. Nikto nemoze s istotou tvrdit ze minulost sa raz neodhali. A Proste zit v takej neistote je peklo. Ale ked je ochotna tak zit a potlacat v sebe obavy Tak fajn . Cas ukaze .,

twinflame
31. jan 2024

@grof_monte_christo iste, chcela sa pochvalit, preto zalozila tuto temu😉

momoqui
31. jan 2024

Napriek tomu ze partner ma byt najlepsi kamos by som mu toto nepovedala … kazda ta ktora ti radi ze mu to treba referovat nema asi ziadnu negativnu zivotnu skusenost … vyzera ze he to pre teba minulost a nerozumiem preco by si to mala vesat partnerovi na nos (s predpoladom ze to s tebou ukonci, ze ti to kedykolvek moze zacat vyhadzocat na oci atd)

Bude ta to skret cely zivot - velakrat si na to spomenies - ale nechaj si to pre seba

liv1
31. jan 2024

@miadi a co ten muz svojej zene zamlcal?

miadi
31. jan 2024

@momoqui mam dost zivotnych skusenosti aj negativne znejucich materialu dost na memoir 😅praveze je to naopak . Zatlkat radia tie co nemaju skusenosti . Alebo maju a zatial to zatlkanie funguje a pravda este len vyplava na povrch . Ono sa to logicky zda lepsie na prvy pohlad nic nepovedat ., kryt sa. Ale o 10-20r z toho moze byt uplne ina story a velky problem. Ak ju odsudi lepsie ked to urobi teraz nez spolu maju majetky a deti . Ak ju miluje a najde v sebe pochopenie.. tak ma vyhrate. A uz ju nic neznici nic z minulosti nebude problem . Pravda ta oslobodi. Ty jej radis aby v sebe cely zvysok zivota nosila traumu z minulosti. Zijeme len raz a zivot je kratky .Ziadny chlap ziadna laska nestoji za take trapenie sa.

momoqui
31. jan 2024

@miadi pre autorku to nie je trauma. Je s tym vyrovnana, ma v tom jasno. Moze to vyjst na povrch o 20 rokov a bude to riesit v tom danom momente

Ona chce chranit aj seba aj partnera a aj ich vztah

Takuto zivotnu skusenost asi ziadna zena nevesia na nos chlapovi s ktorym planuje rodinu …

miadi
31. jan 2024

@liv1 uz som to tu pisala na zaciatku temy.. zamlcal jej ze tesne pred nou mal kratky vztah a ta ex mu povedala ze je tehotna a je to jeho .. posielal jej $ potom mu povedala ze dieta nie je jeho ze mala inych.. ona zila v inej krajine bol za nou a mali sex bez ochrany no on si mysli ze nie je jeho Lebo vytiahol. Tak Sa uspokojil s tou verziou ze dieta nie je jeho . A ked uz boli manzelia s touto druhou partnerkou a bola teho Tato ex si ju nasla na fb a pisala ze dieta je jeho ze sa len bala ze jej ho zoberie a bude zit s nim v jeho krajine.. mala uz jedno dieta momentalne mà 3 kazde mà ineho otca - ta ex .. a zajtra konecne budu vysledky DNA .,

joannita
31. jan 2024

@miadi ja mam teda nieco medzi 40 a 50 rokov, skusenosti na rozdavanie, s muzmi ani nehovorim a radim NEHOVORIT. (na margo co si pisala, ze neskusene radia nehovorit) Prave preto ze mam tie skusenosti a viem ze ludia vedia byt svine. A mega velke svine! Zakerne.
Ja jej radim risknut to, autorka, urcite to riskni.
Ked to zisti ako tu niekto pisal po 20 rokoch....nuz tak bud sa s tym chlapec vysporiada, alebo ta necha. To budes riesit potom, nie dopredu 🤦‍♀️
Vytrubivanim svojej minulosti si autorka uplne zahatas cestu k normalnej buducnosti. Nechaj si svoju minulost pre seba, niesi povinna nikomu nic vysvetlivat. Svojmu muzovi nijako neublizujes a nepodvadzas ho.

Mne skor pride ze tie co radia povedat su velmi velmi naivne a nestretli v zivote este mega zakernych a hnusnych ludi. Ruzove okuliare dole treba dat.

miadi
31. jan 2024

@momoqui nechrani tym partnera Iba seba. Lebo je velka sanca ze by ju uz nechcel . Su zeny ktore boli prostitutky a stali sa z nich celebrity. Nespomeniem si na meno jedna konkretne kubanska baba v mexiku z nej potom bola herecka v telenovelach ci spevacka. Normalne to vsetci vedeli a nikoho to nezaujimalo, a rapper spevaci boli gangstri dealovali drogi kradli atd. Politici maju za usami kazdy to vie a nic ., Keby stym bola vyrovnana.. Preco by zskladala temu ? Vlastne od zaciatku je Jasne ze mu to povedat nechce neplanuje ale potrebu o tom hovorit mà . Keby bola Tato tema pre nu minulost tak naco ju vytahuje?? Lebo niekomu o tom povedat chcela. Alebo len chcela pocut ze je to lepsie nepovedat. Je to Mozno lepsie a o 5 -10r to mozno o lutuje . Co uz jej zivot .

liv1
31. jan 2024

@miadi pekne zamotane teda

miadi
31. jan 2024

@joannita teba som mala na mysli ked som pisala o tych co zatajili a zatial im to preslo a este nemaju nasledky. To nie su ruzove okuliare . Ked si vyberate zakernych muzov ktoru by vasu minulost pouzili proti vam . Uprimnost od zaciatku vztahu mà svoje vyhody. 😉

miadi
31. jan 2024

@liv1 jo hotova telenovela. Som zvedava ako to dopadne.

momoqui
31. jan 2024

@miadi porovnavat “bezneho” cloveka s mexixkou “celebritou” nie je uplne porovnatelne
Autorka podla toho co pise a akym sposobom komunikuje s tym vyrovnana je. Urcite ju to trapi / mrzi a chcela si to overit tu. Samq napisalq ze je presvedcena ze to nejde hovorit a rozhodla sa spravne

Ako som pisala, clovek, ktory nema az tak vela zivotnych skusenosti (roznych) ma na to urcite iny pohlad. Hodnotit co je spravne a uprimne sa neda pausalne

liv1
31. jan 2024

@miadi ja poznam muza co svojej zatajil nemanzelske dieta ktore mal ale pred nou. A uz su rozideni, ale nie kvoli tomu, ona to doteraz nevie 🙈. Ale ani maly nevie ze ma brata. To sa mi zda nefer voci tym detom.