icon

Moj priateľ sa nechce ženiť

31. aug 2023

Dobrý deň mám otázku mame spolu s priateľom dieťa sme spolu 6 rokov mala ma 3roky ja mám 24 priatel 35 a on sa nechce ženiť. Ale predtým chcel len teraz posledný rok stále hovorí že on sa ženiť nebude s nechce povedať že prečo keď sa pýtam tak povie že potom sa každý len rozvádza 🙃

malia18
31. aug 2023

@nevenka čítala si aj ďalej? Ten komentár prvý nebol mierený jej. Ten ktorý bol pre ňu mierený je tam aj označená v ňom.

zmrzlinka2021
31. aug 2023

@janage pretože mu tá žena nestojí za to, aby prijal taký záväzok. Nechce si komplikovať život.

sisaka
31. aug 2023

@abbey1 žiadne ženy si ich neberú. Načo, urobia si s nimi deti a spokojne si žijú, kým to muža prestane baviť.

sisaka
31. aug 2023

@tiezjedna čo sa zmenilo, keď po toľkých rokoch už bolo zrazu treba uzavrieť manželstvo?

tiezjedna
31. aug 2023

@sisaka vôbec nič, plánovali sme dovolenku bez detí, tak sme si povedali, že zobrať sa tam by bola krásna čerešnička na torte 😉Vziať sme sa chceli dávno, ale boli iné priority, ja som sa do svadby nehnala, jediné, čo som vedela bolo, že nebude klasická veselka. A tá dovolenka bola ideálna príležitosť.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
tanyag
31. aug 2023

@sheila121 veď to 😁

sisaka
31. aug 2023

@tiezjedna my sme si tu čerešničku na torte dali po tom, ako sme po niekoľkých rokoch chodenia zistili, že chceme spolu prežiť zvyšok života, priviesť na svet a spolu vychovávať naše spoločné deti a k tomu patrí aj zdieľanie rovnakého priezviska, čím sa dáva najavo že patríme spolu, že sme rodina. Vyzerá to, že pre mužov sú práve tie priezviská dôležité, keďže robia cirkus, aby deti mali ich priezviská a zdráhajú sa, keď ich chcú ich partnerky.

Keď je jedno ako sa kto volá prečo muži tak veľmi trvajú na tom, aby mali deti ich priezviská, mne to skôr príde, že je to jedno len tym slobodným matkám (teda aspoň sa tak tvária) , pretože v 99% sú to ony, čo tvrdia, že im je to jedno, ako sa volajú ich vlastné deti…

janage
31. aug 2023

@tiezjedna lenže vám to tak vyhovovalo obom. Tu autorka ustúpila v tom čo nevyhovovalo partnerovi(prievisko dieťaťa po nej), ale on absolútne nerešpektuje, že daný stav nevyhovuje jej.
Ona ustúpila, aby bol pokoj v rodine a neopustil ju ako sa vyhrážal, ak ona priezvisko nezmení. To je OK?
Opakujem ak to obom vyhovuje, v pohode, ak ale nie, prečo by sa dieťa malo volať po otcovi lebo on to tak chce.

tiezjedna
31. aug 2023

@sisaka ja nechápem cirkusy okolo priezviska ani z jednej strany. Mne by nikdy nenapadlo dať dieťaťu moje priezvisko, svojho muža som milovala rovnako pred svadbou ako aj po nej. A bola som si istá, že keby nám to aj nevyšlo, tak sa vždy dohodneme ako dvaja dospelí inteligentní ľudia. Ten najväčší záväzok boli pre nás oboch od začiatku naše deti. Svadba mala byť a bola radosť, nie povinnosť, tak sme to cítili a tak sme to aj urobili 🙂
@janage ja nikde nepíšem, že je to ok. Preto som aj autorke napísala, že pre mňa by chlap, ktorý by sa vyhrážal rozchodom kvôli priezvisku bol do budúcna nepoužiteľný, proste by som mu nedôverovala.
Ale nič to nemení na fakte, že pre mňa existujú oveľa dôležitejšie momenty a fakty vo vzťahu než je bitka o priezvisko.

betulinka1
31. aug 2023

Preco sa chces vydávať? Hlavne, ked on sa nechce ženiť. Si mlada, mas dieta, mas svoj dom….nie si od neho závislá. Prepac ale on by mal prosit teba, nie ty jeho, lebo raz pride taky, co sa ženiť bude chciet. Za mna by som svadbu vobec neriesila. Nech sa ukaze ako si ta zasluzi.

lenkakravcova
31. aug 2023

@chodec15 Zase vezmi si to z druhej strany. Sex je zvyčajne výhodnejší pre muža. Najmä z hľadiska ekonomického. On nie je tehotný. On nerodi. On kariérne nezníži tvoju prácu kvôli dieťaťu.. A väčšina chlapov chce rodinu.
Tak keď sa žena dokáže v niečom obetovať, mal by sa aj muž. 🙂
Žena rodí, muž financuje. Nejako by každý mal rátať so svojou časťou "práce".

janage
31. aug 2023

@tiezjedna och, nie raz tu pišu ženy, ako sa chlap zrazu zmenil aj po x rokoch a z rozumného inteligentného je zrazu ktosi padnutý na hlavu.
Teba ani nenapadlo dať priezvisko po sebe. Prečo? Ak by ťa to napadlo, muž, ktorý predpokladám o Tebe zmyšľa ako ty o ňom by s tým zrejme nemal najmenší problém.
Tu ide o ten rozdiel v prístupe. Priezvisko dieťaťa vyžadujem po sebe a prečo vlastne tomu mužovi na tom tak záleží? Žena nech sa s tým zmieri. Ona ale nemá moc bez jeho súhlasu neskôr to priezvisko čo preňu je dôležité zmeniť, Naopak on to može urobiť, tým, že si ju vezme, akurát bude o jeden papier viac.

sense
31. aug 2023

Nečítam Všetky komentáre ale načo by sa ženil keď ma všetko, kde bývať, potomka s jeho menom.,full service inkl sex
A keby mi chlap povie ze ak nedám dieťaťu jeho meno tak ma opustí, vo svojej hrdosti mu ukážem dvere na mojom dome a ze sa stretneme na súde.
A úprimne... Po tomto všetkom by som ho už za manžela nechcela a skončil by aj full service
Dúfam ze vás s dieťaťom aspoň živí a neplatíte všetko na polovicu

tiezjedna
31. aug 2023

@janage máš pravdu, môj muž s tým nemal najmenší problém, bolo mu jedno aké priezvisko budú mať naše deti a sám navrhol, že ak to pre mňa bude pohodlnejšie, pokojne mám dať moje priezvisko. K tomu som ale nemala žiaden dôvod, nikdy nechápem tie rádoby komplikácie, keď má dieťa iné priezvisko ako matka, ja som sa so žiadnou nikdy nestretla. Problémom u žien, ktoré dajú deťom priezvisko partnera bez svadby nie je primárne to, že sa dieťa volá inak, ale že si ich muž proste nevzal, napriek tomu, že to naivne očakávali. Chápem, že pre niekoho je svadba dôležitá, pre mňa nebola. A o to menej je pre mňa pochopiteľné, že žena s takto nastavenými hodnotami pristúpi na nemanželské dieťa a potom sa diví...

osky
31. aug 2023

"Lebo keď som mu povedala že dáme moje tak povedal že ma nechá"

Dalej necitam.
Toto uplne staci.
Tato jedna veta hovori o tvojom priatelovi i o vasom vztahu vsetko...

Poznas ten vtip?
Duro vravi-Anca-alebo schudnes,alebo si najdi ineho!
A Anca schudla a nasla si ineho!!!

Vyhod ho a najdi si ineho!
Uplne vazne.
Tento o teba nestoji,a ani tebe za to nestoji....
Dcerka casom pochopi....
Dobre,ze ste sa nevzali.

anketkarka
31. aug 2023

@janage rodný list má každý. Bez rodného čísla na úradoch nič nevybavíš. Musíš mať rodné meno, keď už existuješ na tomto svete. Sobásny list Ti treba len pri vdovskom, ak mám dobré informácie. Inak Ti je na Slovensku úplne nanič.

tiezjedna
31. aug 2023

@anketkarka hodí sa aj v pôrodnici😉

anketkarka
31. aug 2023

@sisaka lebo matka je istá a otec vyjadruje pred svetom svoj názor, že to dieťa je jeho 😁 preto ak je nezosobášená dvojica a chcú dať meno po otcovi, tak musia ísť na matriku to podpísať. A nikde nie je napísané, že aj zosobášená dvojica musí mať priezvisko po chlapovi. Je to vec dohody na matrike pred sobášom. Všetko je o dohode dvoch.

anketkarka
31. aug 2023

@tiezjedna myslíš sobášny list? Bez neho v pôrodnici vybavíš úplne to isté ako s ním. Takže tiež úplne nikoho nezaujíma.

vevesh
31. aug 2023

@anketkarka ak by bola matka dietata v bezvedomi, tak teda muz nevybavi nic. A teda neviem ako ty, ale sobasny ti dava urcite prava k informaciam- ako ja ho predkladam pri 4 detoch viackrat rocne v roznych situaciach. Jasne, keby som ho nemala, musela by som zhanat muza, aby riesil papierovacky dvojmo, lebo coraz castejsie potrebujes s prepacenim na kazdy prd ohladom deti a partnerstva podpis oboch partnerov/rodicov, ak nepredlozis SL....

subartic
31. aug 2023

@chodec15 toto nie je mužský pohľad, ty si len jedna vzorka mužov, ktorá je krátko po rozvode. Je dosť mužov čo sa ženiť chcú a to aj kľudne opakovane, nemaju s tým problém .

nikha2809
31. aug 2023

@bbshop my sme sa vzali, keď už bolo dieťa.A v okolí poznám dva také páry, jedny sa vzali keď malo ich dieťa rok, druhý keď uz mal ich syn tuším 10.

tiezjedna
31. aug 2023

@anketkarka sobášny list je alternatívou súhlasného prehlásenia nezosobášených rodičov, na jeho základe sa zapisuje meno dieťaťa. Nie je pravda, že s ním vybavíš to isté, čo bez neho. Nevybavíš.

janinah
31. aug 2023

Urobila si všetko pre to.aby si ostala večná čakatelka na sobáš.On má všetko a aj to najdôležitejšie pokračovateľa rodu so svojím priezviskom.Takych príspevkov tu už bolo na desiatky...a furt sa tie ženy nepoucia a nerozmýšľajú dopredu.Tebe jednoducho nezostal nijaký argument a nijaká páka na to.aby si ťa zobral.

janage
31. aug 2023

@anketkarka ale nie každý musí mať zapísaného otca v RL a už vôbec nemusí mať otcove priezvisko.

andreatytler
31. aug 2023

@chodec15 Celkom nerozumiem co sa pytas.
Ano, ak zena poziada 2 roky po svadbe o rozvod dava mu tym najavo ze ten muz nie je pre nu dost dobry.
Preco ale tento muz zije s touto zenou a chce s nou zit do buducna, ked mu nestoji za to aby si ju zobral?

chodec15
Odpoveď bola odstránená
andreatytler
31. aug 2023

@chodec15 Ale on s nou zije a odmieta tu svadbu. Je mu dobra na vytvorenie rodiny, ale nie dost dobra aby riskol tie nevyhody, ktore z manzelstva pre neho plynnu.
Ked zena poziada o rozvod uz s muzom nechce zit.
Aby si mohol pouzit tu logiku a aby to bolo rovnake z oboch stran, to by musela ta zena poziadala o rozvod ale zaroven stale chcela nadalej zit s tym muzom.

anketkarka
31. aug 2023

@andreatytler nie je dôležitejšie, že mu tá žena stojí za to pekné a harmonické spolužitie ako nejaký obrad, ktorý Ti to pekné spolužitie vôbec nezaručí a nezaručí Ti absolútne nič, len nárok na vdovský dôchodok keby ten druhý zomrel...