Moj priateľ sa nechce ženiť
Dobrý deň mám otázku mame spolu s priateľom dieťa sme spolu 6 rokov mala ma 3roky ja mám 24 priatel 35 a on sa nechce ženiť. Ale predtým chcel len teraz posledný rok stále hovorí že on sa ženiť nebude s nechce povedať že prečo keď sa pýtam tak povie že potom sa každý len rozvádza 🙃
@anketkarka Problem je v tom ze sa on tomu obradu zubami, nechatami brani.
Ak ten obrat nechce ani jeden z nich, je vsetko uplne v poriadku, ale ak jededn z nich potrebuje ten obrad, je to podozrive ze ta druha strana to odmieta. Ved je to len otazka pol dna kedy skocia so svedkami na urad a povedia Ano. Dostanu papier, ktory si daju do suplika s halde ostatnych papierov. Na tom harmonickom spoluziti sa vobec nic nezmeni. Nestoji to vela penazi ani nezaberie vela casu a energie. Nevidim dovod to neurobit ak ta druha strana chce. Jedinny dovod je ten co pisal @chodec15. Ze ten muz sa boji ze bude oslkbany, vyuzity, odkopnuty. V podstate partnerke vravi "Neverim ti. Mam podozrenie ze ma vyuzijes". A toto je urazlive.
@chodec15 svadba nie je len papier. Mal si vela stresu ale dam ti teraz iny pohlad. Pokial nie su prepojený majetkovo, to znamena spolocny majetok, uver, dlhy. Ok nech si ju neberie. Naco, pride lepsi. Ale ak su prepojený majetkovo, tak v pripade jeho smrti, záchrana pre tu zenu alebo muza prave vdovsky dôchodok, plus je jasne, kto dedí. Stalo sa nie raz, ze muz zomrel a zena nedokázala vyžiť, lebo nedokázala tahat uver. Napr. moja mamina zomrela necakane pri nehode, financne mala viac nez dobry plat a aj otec, zili si nadštandardne aj ked mali uver. Ak by otec nedostal vdovsky, tak zial musel by dom predat, lebo sam by uver aj s domom nepotiahol. Cize ty sice povies, nebudem sa ženiť ale ma to aj ine dopady ako jedno pojednavanie na sude pri rozvode. Autorka ale v tomto pripade nie je viazana s chlapom majetkom. Tak naco by ho nútila. Je mlada a niekto raz pride a tu túžbu po svadbe jej naplní.
@chodec15 Nie, ved ja pisem ze ta zena mu JE dobra na to aby si s nou vytvoril rodinu, ale nie je dost dobra na to aby si ju oficialne zobral.
Suhlasim ze sa mali o tom bavit pred dietatom. Tiez si nemyslim ze je to dobry napad davat ultimata ze svadba, alebo rozchod. Maju dieta a tak by som s muzom ostala ak by som bola autorka. Ale ak zostanu, ten zly pocit v tej zene bude hlodat cely zivot. Viem ze vo mne by hlodal. No co, zivot je pes, clovek nemoze mat vsetko. Niekedy su ovela horsie pocity ktore hlodaju v cloveku.
@chodec15 rozchod jej radili z dôvodu jeho vydierania jej, keď jej povedal, že buď bude mať dieťa jeho priezvisko alebo ju opustí. Tak aká rodina doprčic. Ja napr. priezvisko považujem za niečo čo verne deklaruje, že dieťa ku mne patrí. Lebo iné priezvisko ako ja majú tisíce detí, rovnaké minimum. Tu ide o to, že muži, ak partnerka dá priezvisko po sebe často berú vec ako smrteľnú urážku, žena je naopak označená za hysterku čo robí z komára somára.
@andreatytler ale autorka písala, že partner este pred rokom so svadbou súhlasil. Otočil až posledný rok.
No toto je problém, keď to riešite až teraz. Podľa mňa treba mať v tom jasno, keď vzťah začne. Nech človek vie čo očakávať, aby ste od toho vzťahu nemali rôzne očakávania.
@janage Aha rozumiem, beriem spat svoj komentar o tom ze mali to predebatovat pred dietatom.
Ale neviem. Skor odhadujem ze to bolo tak ze pred rokom povedal: Jasne zoberieme sa ked bude dieta starsie aby sme si mohli tu svadbu uzit. Ale to by autoka musela povedat ako ta jeho tuzba po svadbe vyzerala.
Lebo je ine ak chclap vyslovene ziada zenu o ruku a nalieha aby sa isli zobrat, stanovili datuma a planovali svadbu a je ine ak zena navrhuje tu svadbu a muz vzdy povie nieco chlacholive ze: V buducnosti si ta urcit vezmem bla, bla, bla".
Lebo v oboch pripadoch sa da povedat ze muz chcel svadbu ale skutocne ju schcel len v tom prvom pripade.
Ale zase je moznost ze uplne zmenil nazor. Ze skutocne chcel svadbu a teraz nechce. To by ma vytocilo este viac, lebo by som zacala uvazovat o tom ze pomysla na rozchod alebo niekoho ma. Ani jedno dobre, ani druhe.
@andreatytler tak autorka napísala, že ženiť sa chcel a posledný rok zrazu začal hovoriť, že on sa ženiť nechce. Tak vôbec nechápem prečo nechcel dovoliť aby dieťa nieslo jej priezvisko a trval na svojom pod hrozbou, že ju opustí. Tak aká rodina to sú v jeho chápaní potom? Prečo videl taký problém v tom, že dieťa s matkou budú mať rovnaké priezvisko?
@chodec15 sorry, ale trochu si nepochopil pointu jej príspevku asi... To "žena rodí" rozhodne nebolo myslené, že rodí celý život. Ale že v dobe, kedy vynosí/porodí/odkojí/obstará mimino/batoľa, tak je finančné zabezpečenie rodiny hlavne na mužovi, ktorý má naďalej možnosť chodiť do práce. Na rozdiel od ženy. Je to dostatočne zrozumiteľné??
@andreatytler No este je druha moznost, a sice ze ten chlap si nechava zadne dvierka a moznost viac menej bezbolestne odist.
@marianarem Ano, podla mna zial skutocna pricina vsetkych tychto chlapov co odmietaju svadbu je ze si nechavaju otvorene zadne dvierka. Nie su si isti ci v tom vztahu chcu ostat natrvalo. Lebo neverim ze chlap ktory si je na 100% isty ze so zenou chce zostarnut by sa branil svadbe ak by to bolo pre nu dolezite.
@janage Ano, velmi cudne ta hrozba je postavena na hlavu.
Na jednej strane je pre neho dolezite aby mal s dietatom rovanke meno, co nasvedcuje tomu ze mu na tom dietati zalezi a na druhej strane by nemal problem sa rozist a tym padom aj prist (aspon ciastocne) o dieta ak nebude mat jeho meno.
A to ze dieta ma meno po matke je taky isty "detail" ako to ze jeho priatelka chce mat svadbu a meno po nom. Jedno je pre neho nesmierne dolezite mat a druhe je pre neho nesmierne dolezite nemat.
@andreatytler presne tak, súhlasím s tebou, pamätám si na môjho muža ako sa vyslovene tešil na našu svadbu a absolútne nemal s tým problém. Ale poznám kopu mužov, čo sa svadby boja ako čert kríža, aj keď s tou ženou prakticky žijú dlhé roky, majú deti, atď.
@janickacrazy Krasne ste to mali s muzom. Ja to zial poznam z tej opacnej stranky. Moj muz sa bal svadby ako ten cert kriza. Tiez som hladala odpovede ze preco a nakoniec mi doslo ze proste nechce a spatne ked sa na to pozeram ano nechcel. Sice bol so mnou rad, ale nechcel sa viazat na cely zivot. Chcel si uzit co sa da, ale nemal plany byt so mnou na cely zivot. Vtedy som tom tomu neverila lebo som bola zalubena, ale teraz sa na to pozeram inac. Teraz nosi obrucku kazdy den.
Ale moj muz celkove ma panicky strach zo zavazkov. Hroza to bola aj kupit spolocny dom, alebo mat dieta. Po 10 rokoch uz nemal problem kupit aj druhy dom a dieta je to najlepsie co sa mu v zivote stalo. Takze u nas to dopadlo viac menej dobre, ale ak by som vratila cas a nebola taka zalubena, veru neviem ci by som s nim ostala.
Musi to byt skvely pocit vidiet ako sa muz nevie dockat sobasa.
Zase ja sa až tak tým mužom nečudujem, že sa nechcú zenit. Ženy sú tie, ktoré ich tlačia do manželstva a zároveň su tie, ktoré sa ako prvé pri každej príležitosti oháňajú s rozvodom. A čo si budeme hovoriť muž pri rozvode prichádza o všetko a nie žena. Poznám mnoho žien, ktoré 20x do dňa skloňujú slovo rozvod a pritom svadba bola hlavne kvôli nim lebo oni trvali na manželstve a nie tí muži a teraz majú byť oni tí, ktorí na to doplatia a tým myslím sakramentsky doplatia. Keďže majetok a všetko ostatné financoval takmer len muž plus alimenty a všetko ostatné spojené s rozvodom. Si myslím, že keď muž v tomto nedôveruje svojej partnerke, tak si ju nezoberie ani keby ju miloval najviac na svete..keď je to typicka hysterka, ktorá s horúcou hlavou rieši problémy..keď už teraz počas obyčajného vzťahu su ženy schopné sa 10x rozísť a naspäť dať dokopy. Tak toto ma riskovať v manželstve? Nečudujem sa, že nechce s ňou prehlbovať záväzky, keď nikdy nevie kedy ho tá žena pošle do čerta pre hocijakú somarinu.
@bbshop tak aby muž mohol financovať to všetko, niekto sa musí postarať o spoločné deti. Pokiaľ by žena deti nemala, hravo by sa postarala o seba sama.
A ešte mnohí majú zafixované, že ak sa žena stará o dieťa je to len bavkanie a má mať ešte navarene, upratané cvičiť a v noci výlučne vstávať k dieťaťu lebo muz pracuje potrebuje sa vyspať. Cez vikend má muz program, nemôže lebo potrebuje zrelaxovat s kamošmi. Keď sa starajú oni, tak očakávajú, že všetko budú mať nachystané, uvarené, upratané lebo oni sa starajú o dieťa. Vstávať v noci má žena lebo cely deň nebola s dietatom nech dieta si jej nepritomnost vynahradi. A to mi rozum zastáva kolki takto fungujú aj na tej svojej otcovskej rodičovskej dovolenke.
@bbshop ja sa naopak čudujem kto tých neschopných mužov vychováva. Čo navalaju všetko na ženu lebo ženské práce, ale ona má aj zarábať ako muž, urobiť si rezervu nech ma z čoho žiť kým sa na MD stará o ich spoločné dieťa či deti. To, že mnohí z nich nie sú absolútne ochotní polavit v práci, aby sa rovnocenne podieľali na výchove detí a chode domácnosti ak už obaja pracujú je tu v príbehoch viac než časté.
Tak napríklad ja som bola v dlhoročnom 20+ veľmi dobrom manželstve , kde som finančným lídrom bola ja a to aj počas mojich materských . Manželstvo sa mi rozpadlo na mužovej závsilosti na burzách a bitkoinoch , dostal ma do značných problémov . Tak teraz nerozumiem kto bol ekonomicky ošklbaný , kto bol zneužitý a využitý . Napriek tomu som na manželstvo nezanevrela . Jednoducho mnohí muži sa neradi viažu , neradi preberajú zodpovednosť a zas na druhej strane si radi nechávajú voľné vrátka. V dnešnej dobre mnoho žiem zarába podstatne viac ako muži a teda ešte som sa nestretla s tým aby tak rozmýšľali ako tu kolega chodec.
Osobne poznám minimum žien, ktoré zarábajú viac ako muži..drvivá väčšina sa snaží práve deťmi poistiť a potom to tak aj vyzerá, že ženy sú 10x rozvedené a z každého manželstva xy deti. To, že tu medzi diskutujucimi sa nájdu svetlé výnimky neznamená, že to je tak aj tam vonku. Zlatokopky existujú, povalacky existujú, povolanie matky a povolanie dcéry existujú.. mnoho zien sa rado nechá zivit a ešte radšej osklbe chlapa o peniaze a majetok. Ženy z mužov spravili takych ľudí, ktorí sa toho už chorobne boja, že budú mať niečo také na krku. Veď aj autorka píše, že argument jej muža je ten, že všetci sa potom rozvádzajú..z prsta si to nevycucal.
@bbshop neviem v akej spoločnosti žien sa ty pohybuješ , ale ja sa pohybujem v spoločnosti žien ktoré pracujú , starajú sa o deti a ich muži sú priemerne zarábajúci muži . Žiadne finančné eldoráda, nič exkluzívne čo by malo hodnotu ich ošklbať. Zároveň pracujem s mužmi , ktorí sú úspešní a bohatí a teda preťahujú čo im príde do cesty, takže morálna úroveň týchto mentálnych atlétov je veľmi nízka, pracujem s nimi , sú to moji klienti ale inak by som o nich po súkromnej stránke ani bicykel neoprela.
@subartic lenže presne kvôli záujmu takýchto žien sa taki muži nechcú ženiť..mnoho z nich mentálne upadlo kvôli spoločnosti v akej sa pohybujú a okolo bohatých sa pohybujú len takéto existencie..a nepovedala by som, že v 80% ich nemáš o čo osklbat..mnohí vlastnia celkom slušne nehnuteľnosti ku ktorým žena príde ľahko po rozvode a už len alimenty na deti sú po rozvode mnohokrát dost vysoké, ak chlap dobre zaraba..koľko žien síce chodí do práce, ale muž financuje domácnosť? Mnoho..mnoho má peniaze iba pre svoju vlastnú spotrebu. Ženy sú málokedy reálne zivitelky rodín. Nehovorím teraz o slobodných mamickach a ženách, ktoré majú alkoholikov a podobne
@bbshop ale ano , 80 % mužov nemáš o čo ošklbať. Ak vlastnia nehnuteľnosti , tak ich vlastnia pred manželstvom , zaťažené hypotékami , ktoré sa platia počas manželstva. A ak ich zdedili alebo im boli darované, žena ich o ne neoberie. Výživné je vac menej na smiech v drvivej väčšine prípadov , aj keď chlap dobre zarába. A normálny chlap aj po rozvode vie že dieťa nie je lacná záležitosť a debilovi to nevysvetlíš, s tým sa treba jednoducho súdiť a ti epeniaze z neho vytĺcť.
Áno ženy chodia do práce a nepoznám vo svojom okolí jedinú ktorá by nefinacovala domácnosť , mnohé ženy ešte aj z toho príspevku ktorý sa volá rodičovský finacuje domácnosť, toto sa v priemerných rodinách nedeje a to z jednoduchého dôvodu , slovenskí muži , tí priemerne zarábajúci nedokážu sami tú rodinu dobre uživiť. Mnohé ženy volia menej hodnotenú prácu aby vyzdvihovali deti zo škôlok , z družín ostávali s nimi na OČR , chodili po lekároch a kvôli tomu majú skrátené úväzky. Všetko často prispôsobia tomu aby tá rodina fungovala.
Bohatí muži sa delia na dve skupiny - malá skupinka zrelých mentáne vyspelých jedincov , ktorí majú jednu ženu a s ňou deti a tím teda umožnia plní komfort. A prečo nie ? Je úspešníý, bohatý a tak dopraje svojej partnerke kľudne aj byť doma ak to ona tak chce alebo ak si to on praje. Dôležité aby oni dvaja boi spokojní . Potom tu je tá druhá podstatne väčšia skupina bohatých mužov, ktorí sa neženia ale nemajú problém robiť deti kade tade , neschopní sa viazať, neschopní ukotvenia no tak má presne takú ženu akú si aj zaslúži . Normálna mentálne zdravá žena k takémuto mužovi sa neuviaže, len také chybné kusy, a tu doslovne patrí aký išiel takú našiel.
Priemerne zarábajúceho muža alebo povedzme muža ktorý zarába trocha vyšší štandard nemáš jednoducho z čoho ošklbať , kde nič nie je ani smrť neberie. Čo tam akože chceš naryžovať ? Mne napríklad bývalý muž výživné neplatí , nemá z čoho , hoci ho má formálne stanovené súdom . Som rada že sa lieči a snaží sa z toho bahna závislosti vyhrabať a postaviť sa na nohy, tak sme sa dohodli že do času jedného roka nebude prispievať a potom sa uvidí čo ďalej .
@subartic Presne! Ake zlatokopky? Naco by zlatokopka isla ulovit priemerneho slovenskeho muza?
@bbshop Co je to za vztah kedy muz nedoveruje svojej partnerke a podozrieva ju z toho ze ho chce dotlacit do manzelstva len preto aby ho mohla osklbat? Preco ten muz zotrvava vo vztahu s tou zenou ked si o nej mysli taketo veci? Ved to neexistuje aby ju miloval, alebo si ju vazil ked ju takto podozrieva.
@chodec15
Každý rok sa rodiť nedá - zdravé je to každé 3 roky (2 roky odkojiť dieťa a tak znovu) 🙂 Ale áno, tak ja to mám nastavené možno (aj kvôli islamu) trochu inak než bežná populácia na SR. Zatiaľ máme 3 detičky, uvidíme koľko to bude dobudúcna.
Ako každý si to musí nastaviť ako to považuje za rozumné a dobré. My sme si to s manželom takto rozdelili, lebo chceme rodinu a zároveň 2 veciam naraz sa dosť ťažko venuje (pobehovať medzi prácou a deťmi je niekedy asi na slučku, hlavne ak ich je viac). Ak má niekto len 1 alebo max 2 deti, tak jasné, že tam to rozdelenie bude asi iné. Záleží na ľuďoch. Ale vždy by sa mali partneri snažiť rozdeliť si to spravodlivo a k spokojnosti oboch. Ak sa teda majú radi a chcú byť partnermi a nejdú v štýle "kto z koho".

@chodec15 Argument ze uz som sa raz popalil a tak to uz znovu neurobim je tiez velmi urazlivy.
Co ma ta nova zena spolocne s jeho byvalou? Akurat to ze su zeny. Ved ona moze byt uplne iny clovek.