icon

Nedostatok dotyku

hugger
16. máj 2023

Zrelý muž, na konci 20 ročného vzťahu. Ďalší vážny vzťah určite hľadať budem ale neponáhľam sa, lebo chcem dôsledne nechať zahojiť všetky negatívne pocity.

Problém ktorý však potrebujem riešiť už teraz je extrémny nedostatok platonického dotyku.

Obraciam sa na toto fórum s prosbou o radu: Ako by ste vnímali profil na nejakej online zoznamke ktorý by ponúkal platonické objatia?

Niečo v zmysle:
Ponúkam objatie ženám 40+ ktorým chýba platonicky dotyk
1. stretneme sa na bezpečnom verejnom mieste (napríklad nákupné centrum)
2. ak chceme nadviažeme kontakt zodpovedaním si otázky napríklad z tohto zoznamu
https://psychoblog.sk/ako-klast-otvorene-otazky/
3. Ak to bude obom vyhovovať objímeme sa

Čo by vás presvedčilo? Čo by vás odstrašilo? Čo napísať aby som nevyzeral ako impotent? Sex je pre mňa dôležitý ale mám to v hlave tak že je to súčasť dlhodobého vzťahu kde partneri sú výlučne len jeden pre toho druhého. Je možné, že niektoré z týchto stretnutí neskôr vyústi do vážneho vzťahu a chcem aby bolo zrejmé že som zdravý muž so zdravými mužskými prioritami. Čo napísať a čo nepísať aby som nevyzeral ako uchylák?

Alebo je ten nápad s online zoznamkou celé zle a mal by som uvažovať nad nejakými inými riešeniami? Akými? Existujú vôbec ženy ktorým chýba dotyk?

Je nejaké iné fórum kde by sa dal získať názor inteligentných a dospelých žien?

Vďaka za každú radu.

thoughtfulweirdo
16. máj 2023

Dala by som si inzerát, že hľadáš blízke priateľstvo s nezadanou ženou, ktoré by teoreticky mohlo aj prerásť do romantického vzťahu 🙂

filili
16. máj 2023

S tou zoznamkou to nie je dobrý nápad, je to fakt divné. 🙂 Neviem odkiaľ si - pridaj sa na kurzy tanca (pozri napr.kizomba, bachata, salsa) budeš mať dotykov od žien až až 🙂 Na takéto kurzy chodia ľudia samostatne (bez partnerov) a počas hodín a tančiarní sa striedajú, tancuje každý s každým 🙂

mimikarol
16. máj 2023

Vyskúšaj a uvidíš. Možno sa nájde taká čo potrebuje to čo ty. Ja osobne by som do toho nešla. Nemám rada fyzický kontakt s cudzími ľuďmi. Ale to neznamená že ty nenájdeš to čo hľadáš/potrebuješ

luccija
16. máj 2023

@toskanka možno to ešte nevyskúšal a nevie, že by vedel mať sex aj bez lásky, alebo to lepšie znie.

hugger
autor
16. máj 2023

@toskanka termin demisexual som doteraz nepoznal, naucila si ma nieco nove, dik. Ano mam to tak a chapem ze vseobecne povedomie je ze muzi demisexualmi nie su. Dakujem za triezvy nazor

luccija
16. máj 2023

@hugger prečo sa rozvádzas čo sa stalo?

hugger
autor
16. máj 2023

@luccija urcite vedel, len to nie je pre mna az take zaujimave. Rozhodne neplanujem kvoli platonickym objatiam mat casual sex

marcellka32
16. máj 2023

@filili popravde asi 2x som išla na kurz tanca a už nikdy viac (aj prepadol kurz) chodí tam toľko chlapov, čo chcú len ženu držať, dotýkať sa jej, a vôbec ich nezaujímalo ako tancujú, nie ďakujem...

toskanka
16. máj 2023

@luccija Termin demisexuál poznám preto, lebo som sama taká 😃. Vyskúšala som aj sex bez lásky s "klasickými" mužmi zo zoznamky a nie je to veru pre mňa.

dadis
16. máj 2023

Mam 40+ ale na taky inzerat by som nereagovala. Necitala som prispevky vyssie, ale tuzba po blizskosti, dotykoch je priridzena a ta tuzba ma motivovat cloveka k jej naplneniu - vytvorenia vztahu, kde sa tato jeho tuzba naplni. Ak nechces vztah a tuzis len po platonickych dotykoch, je ako by si bol hladny a napijes sa vody. Neuspokoji ta to. Aj ja mam noveho psa a vsetci si uzivame dotyky a maznanie s nim, deti uplne znezneli.. nezatracovala by som tuto moznost 😆

mamkalentedkova
16. máj 2023

Osobne,mne by asi menej divnempriako ,keby niekto hľadal sex s neznámou osobou ako niekoho na objimanie a dotýkanie .Objatie mi príde omnoho osobnejšie ako sex trebárs ...objímka len ľudí ,ktorých mám naozaj rada a sú mi veľmi blízky..Sex by som možno v prípade nejakej dlhodobej abstinencie dokázala mať s niekým aj bez lásky len za účelom ukojenia túžby ..ale objať len tak hocikoho..to asi nie

beata_k
16. máj 2023

@stanulienkat
@cimage Raz som to skusila, free hugs. Niekto ponukal. Nebolo to cudne a bolo to celkom fajn 🙂

tehulka2011
16. máj 2023

@hugger Ahoj, je uplne normalne ze ti chybaju dotyky a je fajn aj to, ze si to uvedomujes.
V Brne sa pravidelne organizuju "Dotykove lazne": https://www.bozskatantra.cz/dotekova_lazen.php

toskanka
16. máj 2023

@hugger Inak v niektorých štátoch sú pre tento typ ľudí (demisexualov) zriadené aj špeciálne zoznamky. Ľudia sa tak vyhnú trápnym otázkam typu, ci je žena frigidna alebo je muž impotent. Ako ženy, tak aj muži vedia, v čom je podstata ich osobnosti a akou formou potrebujú nadväzovať intímne vzťahy. K nám to ešte nedorazilo, preto to niektorí skúšajú v kresťanských zoznamkach, ale to nie je to práve orechové 🤷

hugger
autor
16. máj 2023

@mamkalentedkova zaujimavy uhol pohladu: objatie ako vyssi stupen intimity nez sex

hugger
autor
16. máj 2023

@toskanka Ked sa spatne pozeram na svoj originalny post - ten druhy krok - zodpovedanie otazky na nadviazanie kontaktu je asi moja snaha o vytvorenie nejakej miery emocionalnej intimity. Tiez si neviem predstavit ze by som objal niekoho uplne cudzieho

hugger
autor
16. máj 2023

@tehulka2011 parada. uz len to zorganizovat na vychode slovenska 😀

mamkalentedkova
16. máj 2023

@hugger no ,sex je biologická potreba ..existujú zariadenia ,kde sa táto potreba Ada uspokojiť a o nejakej intimite by som v takom prípade nehovorila 😁.Rovnako dostupné videá určené na samouspokojovanie ..
Jasné ,že v partnerskom vzťahu je to úplne iné ...mne by vadilo a bolo by mi vyslovene nepríjemné ,keby ma išiel objímať niekto cudzí .Neviem si predstaviť sa s niekým stretnúť a len tak sa objímať .Ale asi to je závislé vždy od človeka samotného ..Ja naozaj objímam len ľudí ,ktorých poznám a mám k nim blízky vzťah .Neobjimam ani vzdialenú rodinu pri gratuláciach ..ani známych ..takým ľuďom iba podám ruku ,alebo sa na nich usmejem .
Ale nemožno vylúčiť ,že sú ľudia ,ktorí ten fyzicky kontakt potrebujú ,chýbajú im dotyky a je im jedno ,kto ich objíma .Ale ja k nim nepatrím 😁
Ja by som si ako bolo spomínané aj vyššie ,asi radšej kúpila psa 😁

toskanka
16. máj 2023

@hugger Na objatie mne stačia sympatie, nemusí tam byť emočné puto, len musí to byť skutočné vrúcne objatie a nie osahavanie.

tululu
16. máj 2023

@hugger
Uprimne objatie,ktore jeden chce dat a druhy prijat je uzasne hlboke ludske spojenie.Ani by ste neverili,kolkym ludom dnes chyba obycajne objatie.Akuat,ze tvoj inzerat by som takto neformulovala,skor si hladaj priatelku na spolocne travenie casu a uvidis,ako si budete rozumiet.Musis byt s danou osobou na rovnakej vlne. A ak by si pre niekoho znel ako zufalec,mozno to nie je ta spravna osoba,ktoru hladas,chapes.Masku prec...

lujza123
16. máj 2023

@hugger nechceš byt za uchylaka, ale presne tak ten tvoj inzerát pôsobí.... Chlap sa chce stretnúť v obchodnom centre, položiť si nejakých 50 otázok z netu a potom sa objímať? WTF?
Na takýto inzerát by som v živote nereagovala a myslím si ze väčšina žien tiež nie. Ale ktovie, možno nájdeš nejakú podobnú

karolinakr
16. máj 2023

Ja som dotykovy typ, ale objimat sa s cudzimi, nie..Nic mi to nedava, videla som videa aj take, free hugs, ale tam by som do rady nešla..Zato daj inzerat - konverzacia angličtiny, švedčtiny, ruštiny zdarma, tam by som išla..Podla toho aky jazyk ovládaš

jan510
16. máj 2023

podla formulacie prispevku a reakcii autora mi to pride na aspergera....samozrejme sa mozem mylit

hugger
autor
16. máj 2023

@jan510 zatial oficialne nediagnostikovany ale dik 😁

hugger
autor
16. máj 2023

@lujza123 ak by som sluboval konverzaciu a ocakaval dotyk presne vtedy by som sa citil ako uchyl. Moja snaha bola uprimne povedat o co mi ide. Ked si ludia vedia na rovinu dohodnut sex preco by to nefungovalo s objatiami? 😁

dadis
16. máj 2023

@hugger pretoze pri sexe mas aj dotyky, objatia, aj sexualne uspokojenie, vyvrcholenie - sex je je taky lakavy, ze ludia kvoli nemu su schopni milovat, zmenit sa, klamat, podvadzat, zabudnut na svoje zasady, platit a pod..je to velmi silny pud, vdaka nemu ako ludstvo prezivame... to, ze tebe o sex a sexualne uspokojenie nejde - posobi podozrivo.

hugger
autor
16. máj 2023

@dadis to naozaj vyzera ze ziadat sex ma vacaiu sancu na uspech

toskanka
16. máj 2023

@hugger určite nie 🙂 Ale tvoj nápad na zoznamke by ma okamžite odradil.

hugger
autor
16. máj 2023

@toskanka cenim si tvoj prinos, budem sa musiet zmierit s tym ze jednoduche riesenie asi neexistuje

madeline1
16. máj 2023

@hugger je to uchylne, nenormalne. ktora normalna zena by sa chcela stretnut s neznamym muzom, ktory ju bude obchytavat na prvom rande. preco tak uchylny a psycho profil, ponukas objatie a mozte odpovedat na otazky zo psychoblogu. ty si vporiadku? ved ak sa citis na spoznavanie niekoho noveho, spoznavaj niekoho noveho...normalne sa stretnite napriklad na kave, rozpravajte sa, po stretnuti si podajte ruku...obijmaju sa ludia s blizsim vztahom...randenie nie je veda. poradila by som ti nepisat do profilu nic alebo len minimum a dat si fotku.vymenit par viet, stretnut sa, pokecat. ak to dopadne dobre, stretnete sa zas. a hovorit o beznych temach, ktore vam pridu na um, nie sa hrat na kviz, komu by sa to chcelo.