icon

Nedostatok dotyku

hugger
16. máj 2023

Zrelý muž, na konci 20 ročného vzťahu. Ďalší vážny vzťah určite hľadať budem ale neponáhľam sa, lebo chcem dôsledne nechať zahojiť všetky negatívne pocity.

Problém ktorý však potrebujem riešiť už teraz je extrémny nedostatok platonického dotyku.

Obraciam sa na toto fórum s prosbou o radu: Ako by ste vnímali profil na nejakej online zoznamke ktorý by ponúkal platonické objatia?

Niečo v zmysle:
Ponúkam objatie ženám 40+ ktorým chýba platonicky dotyk
1. stretneme sa na bezpečnom verejnom mieste (napríklad nákupné centrum)
2. ak chceme nadviažeme kontakt zodpovedaním si otázky napríklad z tohto zoznamu
https://psychoblog.sk/ako-klast-otvorene-otazky/
3. Ak to bude obom vyhovovať objímeme sa

Čo by vás presvedčilo? Čo by vás odstrašilo? Čo napísať aby som nevyzeral ako impotent? Sex je pre mňa dôležitý ale mám to v hlave tak že je to súčasť dlhodobého vzťahu kde partneri sú výlučne len jeden pre toho druhého. Je možné, že niektoré z týchto stretnutí neskôr vyústi do vážneho vzťahu a chcem aby bolo zrejmé že som zdravý muž so zdravými mužskými prioritami. Čo napísať a čo nepísať aby som nevyzeral ako uchylák?

Alebo je ten nápad s online zoznamkou celé zle a mal by som uvažovať nad nejakými inými riešeniami? Akými? Existujú vôbec ženy ktorým chýba dotyk?

Je nejaké iné fórum kde by sa dal získať názor inteligentných a dospelých žien?

Vďaka za každú radu.

hugger
autor
17. máj 2023

@oliolijanka poziadal som ju o ruku, rozhodla sa inak. Na zaciatku rozchodu niekolkokrat potrebovala objat a urobil som to s radostou ale neskor usudila ze jej to viac skodi ako pomaka a tiez to viem pochopit.

To s 20 rocnymi zenami je asi nedororumenie, presne bviem ake partnerky su pre mna vekovo vhodne

toskanka
17. máj 2023

@hugger Inak toto je jeden z dôvodov, pre ktorý som definitívne opustila zoznamky. Nechcem byť viac dostupná pre mužov, ktorí ako tajtrlici idú zo vzťahu do vzťahu, alebo po dlhodobom vzťahu hneď hľadajú útočisko. Žiadna žena si podľa mňa nezaslúži byť náplasťou na emočné zranenia alebo prázdne miesto.

hugger
autor
17. máj 2023

@macatt paci sa mi ako si to napisala, v podstate si povedala presne to co sa svojim muzsko/technickym mozgom snazim povedat, ale tak aby tomu rozumela zena. Dakujem

oliolijanka
17. máj 2023

@hugger Preco vnimas slovo predator ako obvinenie?
Oznacila som ta predatorom, lebo ano, staval si sa do role obete a chcel si pomahat.Ale ty si na love. Chces dosiahnut nieco pre seba a neponukas nic. Objatie od muza, ktory objima zeny na poziadanie... je nic.
Pokec je plny zenatych muzov, ktorym chyba objatie a ponukaju za to objatie... neponukaju zaväzok, ochranu ani rodinu. Vela z nich si chce iba pisat. Preco sa zaobalujes do niecoho vznesenejsieho?
Cize mi ponukas objatie? Ako dlho ma budes objimat, ked mam 40 kil nadvahu a moj pot je neprijemne citit kvoli tabletkam, ktore musim brat po vybrati maternice. Kym som bola v nemocnici, moj manzel ma opustil kvoli kolegyni. Zaroven som stratila moznost mat deti. Som na dne. Kolko otazok z tvojho zoznamu mi polozis?

hugger
autor
17. máj 2023

@toskanka byt jednostranne naplastou si nezasluzi ziadna zena a ani ziaden muz. Viem si vsak predstavit situaciu ze by si vedeli vzajomne pomoct ak obaja taku pomoc potrebuju

hugger
autor
17. máj 2023

@oliolijanka keby si bola teraz tu tak by som ta objal. Zjavne prechadzas peklom

h2
17. máj 2023

@oliolijanka Ty si odkiaľ toto všetko vyčítala, prosím ťa? Že je ženatý a rozvádzať sa nechce? Nikde v texte nič také nevidím. A to, že má niekto 20 ročný vzťah a nie je ženatý, neznamená, že svoju partnerku nepožiadal o ruku. Nie všetky sa ideme pretrhnúť, len aby sme boli vydaté. Ja mám napríklad tiež takmer 20 ročný vzťah, vydatá nie som a určite nie preto, že by ma môj muž o ruku nepožiadal. Urobil to viackrát.
O tom, že nečítaš pozorne a domýšľaš si, svedčí aj to, čo píšeš o tom veku. Aké mladé ženy? Veď autor práve píše o ženách 40+.

oliolijanka
17. máj 2023

@hugger Prepac, nepisala som o sebe, ale o mojej kamoske. Chcela som, aby si pochopil, ze ak ponukas objatie iba zenam, ktore by mohli byt tvojimi partnerkami, tak to co robis, je lov.

hugger
autor
17. máj 2023

@oliolijanka nie je to tak. Som pripraveny pomoct takmer komukolvek. Asi by som mal trochu problem s objimanim muzov ale ak by to niekto vszne potreboval zvladol by som to

h2
17. máj 2023

@oliolijanka A čo je zlé na love? Stokrát som tu čítala v diskusii, či sa má žena ozvať mužovi, s ktorým bola na rande. Zakaždým odpovede "neozývaj sa, muž sa má ozvať, muž má byť ten, kto vyvinie iniciatívu, on sa má snažiť, on je ten lovec". Každý spôsob hľadania si partnera je možné považovať za lov.

oliolijanka
17. máj 2023

@h2 Ty si domyslas, helenka z hornej dolnej. Prosim ta, nereaguj na mna.

Zeny 40+ povazujem za mlade.

jan510
17. máj 2023

preco neobjimas kamaratov, rodinu, sestru, brata, svagrinu, kamaratky z detskych cias, prip kamaratky s ktorymii si rozumies. ved kazdy az na jeden konkretny druh ludi ma nejaky okruh znamych

h2
17. máj 2023

@oliolijanka To si ty, čo si ma už raz označila za helenku z hornej dolnej? Ja už som na teba aj zabudla, ale teraz si ťa už budem pamätať. Môžeš mi, prosím ťa, vysvetliť, prečo ma tak označuješ? Nie som ani Helenka a nie som ani z Hornej Dolnej, či nejakej podobnej zaostalej dedinky. Som z Bratislavy. Netvrdím, že to je nejaké veľkomesto, ale väčšie na Slovensku nemáme. Ty si odkiaľ?

hugger
autor
17. máj 2023

@jan510 mes pravdu. Len egocentrici nemaju znamych. Mam vela znamych ale s nikym z nich nemam taky vztah ze by som ich mohol objat. Aj to je jednym z dosledkov 20 rokov monogamie (nestazujem a a nehadzem vinu na moj doterajsi vztah) Viem si predstavit ze moja partnerka by nebola nadsena keby som sa pocas vztahu s nou objimal s inymi zenami

jan510
17. máj 2023

@hugger no takze som odhadla spravne na egocentrika kedze sam si sa tak nazval. Myslim,ze pred takymi ludmi by mali zeny vystrihat.

toskanka
17. máj 2023

@hugger Áno, za predpokladu, že obaja takúto pomoc potrebujú a vyložia karty na stôl, aby sa jeden z nich nestal len prievozníkom. A to treba povedať už aj pred prvým objatím.

hugger
autor
17. máj 2023

@jan510 nenazval som tak seba. Len som pomenoval to co si naznacila. Ktory normalny clovek by sam seba nazval egocentrikom?

Da sa vycitit ze mas jednu alebo viac negativnych skusenosti s muzmi, je mi luto ze podla toho hodnotis aj vsetkych ostatnych

jan510
17. máj 2023

vsetkych nie, len tych co vykazuju rovnake crty a pracujem trosku aj v odbore , takze aj profesionalna deformacia 🙂

hugger
autor
17. máj 2023

@toskanka mas pravdu v tom ze ten moj povodny text moju situaciu nepopisuje

hugger
autor
17. máj 2023

@jan510 kazdy mame daco 😊, v com vidis u mna egocentricke crty? Neutocim, chcem sa o sebe nieco dozvediet

jan510
17. máj 2023

@hugger nepoviem, aby si ich nemohol cielene skryvat a tak menit masky podla situacie 🙂

toskanka
17. máj 2023

@hugger Som žena a dotyky sama potrebujem, ale kebyze mi muž objasní situáciu tak ako teraz ty, bol by už automaticky v kategórii kamarát a bez objatia. Darmo, vek a skúsenosti už nepustia 😃

hugger
autor
17. máj 2023

@jan510 Respektujem tvoje pravo na neprezradenie mojich egocentrickych crt 😀 prepac ten vtip asi by som nemal brat tak vazne vsetko co sa napise na internet

jan510
17. máj 2023

@hugger aj keby si ho nerespektoval tak co urobis 🙂 asi nemas moc na vyber 🙂

hugger
autor
17. máj 2023

@toskanka rozumiem tomu spravne ze ty to mas tak ze objatie patri len do romantickeho vztahu, do priatelskeho nie? Mal som pocit ze skor sa to diskutovalo inak hoci mozno to nebolo od teba

toskanka
17. máj 2023

@hugger Objatie patrí aj do priateľského vzťahu, ale to sa týka priateľov, ktorých už poznám. Nový človek v mojom živote by sa mojim priateľom najskôr musel stať, ako niekto zo zoznamky by si bol pre mňa najskor cudzí človek.

hugger
autor
18. máj 2023

Temu uzatvaram, myslim ze uz bolo povedane vsetko, z reakcii som si vytvoril nazor ze do toho takymto sposobom velmi pravdepodobne nepojdem.

Zial tema „Hladu po dotyku“ sa zatial nedostala do povedomia takze riesenie nie je lahke. Obvzlast ked na dotyk clovek potrebuje ineho cloveka a nevie si ho poskytnut sam.

https://www.lovepanky.com/my-life/reflections/c...
https://dusevnezdravie.sk/rok-bez-objatia/

Dakujem @toskanka @h2 @luccija @liv1 @dadis @karolinakr @maribell @macatt za pozitivne alebo podnetne reakcie.

Tiez vdaka bez menovania vsetkym ktori len mlcky lajkovali zmysluplne posty – aj toto je sposob ako budovat komunitu ludi ktori si chcu vzajome pomoct

h2
18. máj 2023

@hugger Drž sa. 🫂

karolinakr
18. máj 2023

@hugger skusit môžeš, potom ty nam daj feedback ako to dopadlo..možno budeme prekvapení vsetci..čo? hm..🤔

hugger
autor
18. máj 2023

@karolinakr asi po tej spatnej vazbe co som tu na fore dostal nenazbieram odvahu 🙂