Nezáujem manžela: Ako oživiť manželstvo?
Ahojte. Mám otázku. Predstavte si, že máte starostlivého manžela, ktorý je úžasný otec, venuje sa dieťaťu, kľudná povaha, nikdy by na vás nezdvihol hlas, finančne zabezpečí celú rodinu, môžete mať koníčky, o dieťa sa nemá problém postarať, pomáha v domácnosti ALE: skoro vôbec nemá záujem o komunikáciu, za celý deň je schopný prehodiť s vami max.10 viet, (aj to sú len odpovede na moje otázky, že aký mal deň atď.on sa ma neopýta NIKDY), nesmejete sa pri ňom a čo sa týka sexu síce neodmieta, ale iniciátorkou ste VŽDY vy. Boli by ste s takýmto mužom? Milujem ho, ale cítim že som pri ňom zostarla o 20 rokov a to mám len 32. Sme spolu 10 rokov. Som k nemu často nepríjemná, on ku mne nie. Nechcem byť naňho zlá, potom si to vyčítam, lebo on je dobrý chlap, lenže z tej frustrácie, jeho pasivity a nezáujmu som už naozaj unavená :( 10000000 krát som sa s ním o tom chcela porozprávať, no on to asi nevie/nechce zmeniť a ten problém úplne ignoruje.
Normálne som párkrát strpla, či som toto nepísala ja 😲 Ako veľmi to sedi, mnohé. Aj z textu, aj neskôr z Tvojich reakcii.
Poradiť Ti neviem (to ani sebe), ale úplne Ta chápem a veľmi, naozaj veľmi Ti držím palce ✊✊💕
A mávam take rôzne vlny, kedy si ho dokážem vážiť a obdivovať , alebo ma to privadza do zúfalstva a chcem utiecť a žiť radšej sama a plnohodnotne ako toto mat denne na očiach, že nestojím za rozhovor, že a nie som dosť dobrá. (Lebo ja s mojim temperamentom to proste čítam z neho takto, aj keď hlavou viem, že to tak nemysli.) Teraz som v tej druhej vlne a fakt neviem či to už nebude naša posledná…
Na druhej strane v intímnej oblasti funguje všetko super, ale ja už citim, že fyzicky prejav lásky a pozornosti je mi strašne malo. Ze keby sa napr spolu naveceriame a pri tom mi povie pár viet o svojom dni, že toto sú tie veci, čo ma emočne nabijú. Toto mi chyba. Ja to volám aktívna pozornosť, aktívny záujem.
Ja som odisla, muz skvely chlap, dobry otec ale ja som chatrala pri nom, ziadna komunikacia, ziadny smiech ziadna pohoda, len povinnosti.. Sex ani nevravim.. Riesila som to 10 rokov.. Nedalo sa..on nevidel problem.. To ti neradim odist, urcite treba zabojovat, len nezabudaj na seba, tiez mas len jeden zivot...
Napíš mu v liste, že ti je ľúto, že nie je s tebou šťastný, že ho miluješ, ale asi on teba nie, a trápi sa pri tebe, tak či sa chce rozviesť. Ty nechceš, ale ani nechceš, aby trpel. Možno by si sa dozvedela ako to má.
Nemohla by som žiť s takýmto typom muža .No ja si myslím ,že keď s inými sa rozpráva ,že vadíš mu ty a preto ťa ignoruje a má ťa na háku .Ďalšia vec ,intímnosti ,mňa by to ponižovalo sa mu takto podhadzovať.Keby to bolo raz za čas ale len ty máš byt iniciatívna ..?Tento chlap ťa dá psychicky dole a o pár rokov budeš taka istá ako on ,bez slova ,smutná,frustrovana životom .Preto by som navrhla poradňu ak by odmietol uvidíš ,že ťa ma už úplne na háku ,nechce nič riesit a rozviedla by som sa pokiaľ si ešte mladá .Určite to nieje vhodný vzor pre tvoje dieťa ,ako spolu žijete .
toto su taki sralovia, zbabelci, chlapi o hovne...nepočúvaj hlasy, že maš tolerovať takeho aky je,..tie iste nicky ti budu v inej diskusii pisať, že ty sa maš premôcť a robit všetko preto ,aby bol spokojny...
ked je niekto nespokojný, nech ma gule a postavi sa k veciam čelom, čo sa mu nepači, a nie že zmlkne ešte viac a urazí sa.. milostivy grof, treba sa mu podlizovat, klaňať, doliezať a prosíkať? ten čas využi rozumnejšie, možno si najdi nejakého kamaráta, kamaratky, s ktorymu budeš deň a noc, a on nech urazený v izbičke si užije tiché víťazstvo..tak alebo mu zaleží na manželstve alebo nie..zrejme ťa ma v zuboch, alebo ťa tresta tichom..asi ti ešte nezabudol hadku z roku 1997 o 15.00 a trestá ťa.
Moj pocit z tvojho muza:
- prestal sa s tebou citit dobre, nieco si mu prestala davat v urcitom obdobi, a nasledne stratil chut on s tebou komunikovat. Myslim, ze najlepsie sa do tohoto vcitil @hugger .
A nevie to prekonat a tym, ze o tom chces diskutovat, sa uzatvara este viac. On o tom nechce komunikovat. Ty ked mu povies, komunikuj so mnou, on nedokaze s tebou zacat umelo nasilu komunikovat, lebo uz je odpojeny a nema na komunikaciu vobec chut. Nejde mu to a este z teba citi napatie a nervozitu.
Jednoducho je v takom zivotnom obdobi, ze to nevie prekonat.
Tu treba najst ten spravny impulz, ktory by vas niekam posunul. Skus sa najprv zmenit ty. Skus to chvilu neriesit, netlacit do toho. Najdi si nejake aktivity, kde by si sa vedela viac socializovat. Kurz tanca, dobrovolnictvo, aktivity s dietatom. Aby si tak nastojcivo necakala na prebudenie Spiacej Ruzenky v muzskom prevedeni. Ty sa zmenis, mozno tym zmenis aj jeho. Rozviest sa mozes kedykolvek.
akože hugger a silvia, vy to možno myslite dobre, ale chceli by ste žit vedla človeka, čo sa odpojil a ma vas uplne na haku a ako tuto autorka vyskušala 1000 možnosti a on stale hra truc babu? no niekto by sa mu na to zvysoka vysral a môže byt rad, že ešte nie je rozvedený...alebo manželku teda neľúbi a má ju tak v zuboch, že by sa radšej rozviedol, ale to potom treba povedat nahlas, a je to nefér voči nej, že ona stráca pri ňom čas a vymýšľa 58 stratégiu ako zachániť manželstvo, zakiaľ on už o nijakú záchranu nestojí..a len si predlžuú martýrium obaja..niekedy byť uprimný nie je na škodu..trucovaním si u niekoho niečo vydobije, u druhého stratí úplne všetko...tiež by ma zaujímalo, do ktorej kategorie patrí on
@karolinakr Mne to tak príde, že jemu to vyhovuje, keďže bol na to zvyknutý z pôvodnej rodiny, príde mu to asi normálne. Preto vlastne to ani nechce/nevie riešiť. Ale možno nejaký terapeut by to rozluskol. Len či bude on ochotný niečo také podstúpiť.
@janickacrazy myslíš, že je v tom nevinne? no..
Ahoj, no ja zas poznám chlapa, ktorý mi hovorí to isté co píšeš ty tu. Ktovie či nemyslíme toho istého🙂...že čo mu žena stále vyčita, veci nepodstatné...
@karolinakr No to neviem, či je v tom nevinne, ťažko povedať. Každopádne zjavne to veľmi riešiť nechce, aspoň podľa toho, čo písala autorka.
@karolinakr prosim, ked ma niekde spominas, oznac ma, je to tak lepsie viditelne.
Podla mna jemu lezie na nervy to vymyslanie 58 strategii od nej, je to pre neho mozno az asexualne a otravne. Ludia su rozni s roznymi povahami, ja som sa len skusala vzit do dotycneho. A nie, nechcela by som zit vedla niekoho, komu leziem na nervy a odmieta komunikovat.
Ale zas na druhej strane viem, kedze som 23 rokov v manzelstve, ze na niektore veci treba aby clovek dozrel a pochopil, ze manzelstvo nie je o trucovani a boji kto z koho, ale o teamovosti a vzajomnej podpore.
My sme si s muzom tiez vselico preskakali, ale cim dlhsie sme spolu, tym viac to klape. Co by sme nezistili, keby sme to uz vzdali v niektorom predoslom stadiu vztahu.
@0silvia0 najlepšie by bolo, keby sa sem vyjadril samotný chlap, ale ked mlči ako ryba -D nič sa nedozvieme
@karolinakr niektori ludia jednoducho nevedia konkretizovat svoje vnutorne rozpolozenie. Chytia hnus, nepohodu a stratia chut komunikovat. Zacnu az vtedy, ked sa do vztahu vrati pohoda.
Ale nie nasilu, ze tu si sadni a rozpravaj sa so mnou, jednoducho musi nieco prist, cim sa obnovi to prepojenie vo vztahu.
Ja toto tiez poznam u mojich rodicov. Otec od mamy uteka, ona mu lezie s tymi kecami na nervy. Ale ona lezie s tymi kecami na nervy kazdemu.
@karolinakr moj otec uteka do zahrady. Ale keby si mala pocuvat moju mamu, dlhsie ako 10 minut nevydrzis, to ti garantujem🙃
Nemá milenku a nevedie druhý vzťah paralelne?
Boze, zena, ty mas teda 32 🌷on 40 cca si vo veku, kedy zeny zakladaju rodiny a ta tvoja uz je v rozklade z toho mlcocha a vies, preco ti to syn hovori, on mozno trpi rovnako aj viac, ze tatko sa doma od rano do vecera premlci. Ked nanho rozprava asi je v uzase... Tak so mnou to ide a s mamkou nie? Je to zdeptane chudiatko rovnako ako ty. Musi to mat dovod, chce ta pripravit o rozum a toto je dobra strategia, aj ked dlha... Mozno si mu spachala nejaku krivdicku, co si zabudla, ale on pamata ako 🐘slon... Frajerka??? este sa nespomenula homosex., ale vies co, ja by som popustila uzdu sebaovdania a vyvalila dvere u svokrocov... Hej vy, tichi blazni, vas synacik mlci ako Apac a odchadzam od neho, nech si najde nejaku retardovanu, ktorej to nebude vadt, vy ste vinni, vasa predloha.... Aj ked to nechces hnat k rozvodu, utrapi ta, udepta, unici aj syna, nech si vyserie oko, debil a hlavnee potichu...
a neskončil to on s tebou alebo nie je len kvôli synovi?
A teraz ma napadlo, že nepodvadzala si ho?
že sa " odpojil" a už s tebou neráta?
lebo zvlaštne, že na 1strane sa stará, na druhej ignoruje
My mame s ex dve deti. Boli sme spolu vyse 20 rokov. Mladsia dcera mala 7, ked sme sa rozviedli. Obe deti to znasali dobre. Ono asi aj preto, ze my si aj teraz stale dobre vychadzame. Teraz mam vztah, ale ja som uz starsia /47/ takze je to priatel, nenahradza detom otca a ani spolu zatial nezijeme.Mala som 42, ked sme sa rozviedli.
Ono ty si mala nejake ocakavania, on mal asi tiez nejake ocakavania. Nieco sa nenaplnilo, on sa stiahol, ty zas chces riesit. Tu ste sa nejako nestretli.

@culienka ale vieš všade je niečo ..ja mám zase kamarátku ktorej muž by stále niekam chodil, ale s ňou bez detí vínne pivnicky, múzeum to, čo ho baví a ona nechce, alebo ďalší ide s chlapmi z práce každý má svoje muchy dobre to je ako je...nie je nad to, keď sa muž venuje deťom a ty si nájdeš svoje🙂