Prečo je podľa Biblie masturbácia hriech?
Prečo je masturbácia hriech?
Kto sa za mňa modli, tak nemusí. Nech svoje modlitby smeruje na tých, ktori o nich stoja
Pretože Boh stvoril muža, ženu a zároveň sexualitu,aby ju dvaja prežívali spoločne v manželstve,aby sa navzájom spoločne darovali v láske a tak sa posvecovali,zároveň je táto láska aj plodná a tak otvorená pre život.
Keď človek masturbuje,v podstate smilni sam so sebou a tak porušuje toto 6 prikázanie,že láska je o tom darovať sa tomu druhému v manželstve,zároveň tam nie je žiadny plodivy charakter. Zároveň sa človek stáva egoistom ktorý chce uspokojiť seba.
Sme slabí ľudia..cesta čistoty je určite ťažká,ale s Bozou pomocou sa vždy môžeme o ňu snažiť..
Je to na každom ako sa rozhodne..
@h2 ak vstupuje do manzelstva s dobrymi umyslami, je teda platne. Ak to manzelstvo uzatvara pred Bohom, tak ho vlastne pozyva do svojho manzelstva, nielen ako svedka, ale aj ako toho, ktory mu ponuka v tazkych chvilach silu a pomoc v pokuseniach. Vytvaraju ten pomyselny trojuholnik. Cim viac sa clovek odklana od Boha, tym viac sa vzdaluje aj partnerovi. Resp. kto sa vzdaluje partnerovi, vzdaluje sa aj od Boha. Preto to potom dopadne tak, ako pises. Zmeni sa. Zacne hladat lasku a stastie inde. V podstate tam, kde clovek prestava lasku davat, buduje svoj vlastny egoizmus. A z toho pramenia vsetky zranenia, ktore si ludia v manzelstve vyrabaju..
@zuzinapipina Boh je milujuci otec, ako taky ta nepusti k sporaku, aby si sa popalila. Povie ti pozor. Ale ak chces ist, nebrani ti, miluje ta, nechce mat z teba otroka. Chce aby si ho milovala vo svojej dostojnosti a v skutocnej slobode. Mnohe veci, ktore cloveku ublizuju a vytvaraju mu zranenia, su hriechom. Boh nam dal slobodnu volu, nezakazuje nic z roztopase a moci, ale jednoducho dava navod ako zit, aby si nenivocil zivot, podbne Co robia napriklad zavislosti. Boh dava prikazania , aby clovek sam seba neponizoval, ako zviera, dava mu dostojnost. Miluje svoje deti. Pri zavislosti clovek nici svoju dusu, a moze o nu prist kvoli latke, veci, poteseniu, ktore nahradi mu vsetko, nezaobera sa laskou, ako matka alkoholicka tazko vyjadruje svoju lasku detom. Lebo prve miesto je droga. Je stastna nie je? nie je , citi sa ako odpad.
Boh tuzi po mojej laske v slobode, tak ako aj deti tuzia , aby ich tak matka milovala , nie v nejakej zavislosti.
Boh nezakazuje radost zo zivota ale ak sa sebauspokojenie stane modlou, tak konci ten clovek, koncia ludia okolo neho.
Pri teme sexuality , Boh nas miluje a chce pre nas skutocne naplnenie zivota a dostojnost. Pozri ludia maju tolko sexuality a vobec nie je ludstvo stastnejsie, dokonca ani uspokojenejsie. Ale dalej a dalej. Pokial tam hra rolu zavislost/ tak zavislost ti neda stastie, ked zvysis davku,zavilost ta chce znicit, zabit. Boh nam dal navod nikoho nenuti.
V konecnom dosledku si clovek pod vplyvom modly , drogy, zavislosti, vyberie ju, nie lasku alebo stretnutie s Bohom aj po smrti. To je "zapredanie duse" ako Faust.
Boh urobil vsetko preto, aby ho clovek mohol poznat cez svoje vnutro, aj cez Sviatosti (jeho ziva a neustala pritomnost tu) ako pomoc, ktora posilnuje v kazdodennom boji. Padom 1. hriechu sa stal clovek velmi slaby, bol to jeho vyber. Boh sa ho zachranil, zachranuje stale, kvoli velkej laske.
Ale nepovie hriechy/zranenia , nie su zranenia , skod si dalej, lebo Boh neklame. Ale naopak je pravda a zivot. Klame druha strana , "bude ti dobre" a v zavere clovek -troska.
Ak spachas dany hriech , je to pre teba zranenie. A to zranenie treba Bohu odovzdat, ako marnotratny syn. Ucit sa seba vnimat ako ta vidi v pravde Boh. Boh ti nepovie dalej si hres, lebo , vie , ze ti to ublizi. Sporak je dalej horuci , nic sa nezmenilo, Boh ta miluje nadalej stale. nie chvilkovo, chce s tebou byt po vecnost, aby clovek nestratil dusu, sam sa nerozhodol pre danu zavislost, lebo nevie lasku uz prezivat v slobode. A v slobode si ju vybrat.
@maja22 Tým sa ale nevysvetľuje to, na čo som sa pýtala. Čiže, ak obaja vstupujú do manželstva s vážnymi úmyslami, jeden sa odkloní a druhý s tým napriek maximálnej snahe nevie nič urobiť. Anuláciu im neuznajú. Čo má ten druhý robiť? Trápiť sa dá konca života? Veríš tomu, že toto je to, čo Boh chce?
@anaj_janka takze aj podla teba zije cela populacia v manzelstve?
@rikarika takže podľa celá tá populácia číta Božie slovo a zaujíma sa o Boží názor??? ♥️🤗
@rikarika masturbácia je hriechom tak v single stave ako aj v manželstve...
Boh stvoril sex pre manželstvo...taky bol Jeho zámer.
To ze si ľudia žijú ináč a si to ospravedlňuju to je smutne...Ale ako sa obhajime ,keď zomrieme na Bozom súde ....tam už to uvidíme v pravom svetle
Ja mám 27r a čakala sme s mužom so sexom do svadby...Bolo to ťažké...bol to boj...ale my sme cítili ze Boh nás k čistote pozýva a my sme to nechceli odmietnuť...
Boh pozýva každého aj slobodného k čistému životu...aj takého ktorý žil necisto, ale chce to zmeniť. Je na nás ci v sebe toto volanie budeme počuvať...alebo budeme počúvať co nám hovorí dnešný moderný svet.. ci media,ktoré nás učia, ze človek je sám sebe Bohom a všetko sa môže,ved naše pudy nás ovládajú...načo nejaké Bozie prikázania...
@h2 Boh chce, aby sme svoje utrpenie spajali s jeho utrpenim. Mas predsa v evanjeliach zachytene, co Pan Jezis povedal: Kto chce ísť za mnou, nech zaprie sám seba, vezme každý deň svoj kríž a nasleduje ma. Lebo kto by si chcel život zachrániť, stratí ho, ale kto stratí svoj život pre mňa, zachráni si ho."
@rikarika ide o ten umysel (vo vzťahoch, obchode, vedení) ide o sebectvo - zoberiem to pekné a nechcem niesť žiadnu zodpovednosť, preto je to hriech. Ide o rovnováhu. Maj sa pekne.
@melany4 dnesny moderny svet ci media???Ludia masturbovali skor ako vznikli akekolvek media. Neviem co to davas dokopy. Boh nam nadelil slobodnu volu a zdravy rozum, aby sme ho pouzivali denne. Ale tak ok v 27 rokoch mas ine nazory a postoje ako ja v 44. Treba si odzit, aby clovek pochopil co je zdrave a prospesne pre telo, dušu, jednotlivca či spolocnosť a na svk je stale sexualna vychova dost velke tabu aj vďaka takymto bludom.
@melany4 Jasné, že nemusí. Ale to vieš, hormóny, pudy... Sama si písala, že ste s manželom vydržali, ale bolo to ťažké, dokonca si napísala, že to bol boj. A to ste mali pred sebou vidinu toho, že sa vezmete a stane sa to. Je ľahšie vydržať, keď vieš, že sa to stane. Sú ľudia, ktorí majú túžby, ale nikoho, s kým by ich napĺňali.
@h2 áno rozumiem ti ako to myslíš.
Úplne to chápem
Ale ide o to ,ze ak vieme, ze je niečo hriech a chceme s tým niečo spraviť ak sme veriaci.
Nebude sa aj ten slobodný aspoň usilovať nerobiť to a bojovať s týmto zlozvykom..Iste je to ťažké aj ja som bola slobodná...tiež som mala stým problémy...ale snažila som sa s tým bojovať,vyspovedať sa...,modliť sa za čistotu.
Nepovedala som si,no dobre tak budem teraz toto robiť bez výčitiek.
S manželom sme skoro len o vlasok vydržali....
Určite sa nemôžem chváliť ze som sa zachovala vždy dobre počas chodenia....
@osky ale tuná nejde o to, či to je spravodlivé alebo nie. A otázka? Čo je v živote spravodlivé? Úplne odveci. Veď tu ide o živobytie. Určite by som nezvládla nájom plus ako taký život. Bola som v azylovom dome, des. K tej anulacii len toľko, že.mne vnútorne, aj keby som dostala papier, že teda, mam manželstvo anulovane, nemohla by som pristupovať ku sviatostiam. Boli sme dlho spolu, sú tam deti. Zas by kto vydal ten papier? Len človek. Na základe čoho by rozhodol? Proste, by ma to vnútorne nepustilo tváriť sa, že som neprisahala, keď som prisahala. A s tými kňazmi absolútne nesúhlasím. Kňaz má byť tvoj duchovný poradca. A nemali.ma držať v tom vzťahu. Ale, na SR sa všeobecne zatvárajú oči pred týraním a alkoholizmom. Akože, moja teta, žije s mužom alkoholikom. Tiež vedená kňazom, zotrvať, trpieť. Lebo toto je cesta do neba. No neviem, či je to toto čo Boh chce. Ale, nebudem sa už k tomu vyjadrovať, pretoze toto nie je predmetom otázky
@selest 👍👍👍👍👏👏👏 dobre som sa zasmiala. Mas sa modliť a nie masturbovat. Si zabila 💪🏻
Lebo si to vymysleli úchylný kresťanský kňazi. Žiadny hriech to nieje 🤦😂
najskor si polozme otazku,ze kde je dokaz,ze biblia je naozaj bozie dielo 😉...hriechom je konanie v mene boha /chcela by som vidiet tie splnomocnenia a urcite sa aj on sam cuduje/ a prisvojovanie si licencie na neho aby sa mohlo akoze v jeho mene strasit a vydavat rozkazy a zakazy...boh sam rozhodne ak nastane cas-ci konas hriesne..nie nejaka kniha alebo nejaki ludia...
Je to hriech proti6boziemu prikazaniu smilstvo sam so sebou

@maja22 A možno vystupuje do manželstva s dobrými úmyslami, ale časom sa zmení, láska odíde, alebo sa rovno zaľúbi do niekoho iného? Život prináša rôzne situácie.