Rastúce problémy v manželstve kvôli alkoholu
Ahojte, potrebujem to niekam napísať kto chce nech si prečíta a napise svoj názor 😒 s mužom sa vadíme hlavne kvôli pivu lebo ho vypije čoraz viac, zo zaciatku vzťahu pil pivo len sem tam cez víkend no aktuálne ho pije už aj cez týždeň pomedzi pracu a cez víkend vypije aj 4 za deň… neviem si pomôcť proste mi to vadí že z toho priberá, ničí si zdravie, smrdí z neho a navyše chcela som ešte ďalšie dieta a takýmto spôsobom nám nebude dopriate ani to. Agresívny po ňom nie je ani na mna hnusny ani nič. Najhorsie že jeho brat vkuse nemá peniaze a vkuse ho dopuje tým pivom, každý víkend je u nás a pije pivo, ktoré je naše lebo on naň nemá vraj. Včera sme sa kvôli pivu povadili a hneď utekal za jeho mamou sa vyplakať a ta ho v tom len podporuje že aj jeho oco si hocikedy dá pivo a plus že sú bratia a ma mu to pivo kupovať keď naň nemá a že keby som nič nemavarila tak nech sa príde tam najesť atd… ja už som proste zúfalá. On mi na to povie že on mi nič nezakazuje ale on mi proste ani nemá čo zakazovať lebo ja alkohol nepijem a žijem zdravo proste to je tazko mu niečo vysvetlit… no a vec číslo dva, navrhla som mu že keď sme manzelia a čakáme spolu dieta tak nech je byt nás oboch (nielen jeho) a bolo zle… neskutočne sa vytočil na to že ja si najdem nejakeho druhého a že ho oberiem o polovicu bytu a takéto veci zostala som v šoku…. Lebo vraj mu to jeho bývala tak spravila a že mu to spravim aj ja…
Ak platíte hypotéku pol na pol (lebo ty platíš celé vaše náklady na jedlo, energie , čiže celkovo náklady si delite) tak budes mať nárok pri rozvode na polovicu splatenych splátok. Ale tiež iba vtedy ak je to na papieri - teda ak to posielaš na spoločný účet. Čiže ak sa chces nejako poistiť, zariaďte si rodinný účet z ktorého sa bude platiť hypotéka, náklady na energie a jedlo, benzín atď - a on i ty tam budete posielať peniaze.
Ako spomínaš vyššie, si nielen sprostá a naivná, ale do roka rozvedená s deckom a s holou ritou 🙋
@sono2 nie, ona je tehotná ešte len s prvým, ale už preventívne chce aj druhé 😅
@janickacrazy jaj. Ja som to zmazala, lebo som sa v tom stratila už.
V 4 pivach osobne problem nevidim.. 9/10 chlapov čo poznam si da cez vikend pivo alebo ide na pivo s kamošmi.. ( a nie, nezijem na dedine a ludia čo poznam su velmi ušpešní a na urovni) .. ich ženy na druhu stranu chodia na welness, kozmetiky, solaria.. kavičky s kamoškami.. tiež relaxuju po svojom. Možno by si mohla skusit :D a 10 000€ prerabka je suma ktoru ti može pri rozvode vratit, tie su tvoje. Byt urcite nie.
Ahoj, kľudne mi napíš 🙂
Tak bývaš v jeho byte, kde má právo, aby ho navštevoval brat a teda dajú si pivo za ,,jeho,, peniaze(tak to vidí chlap)
Nechaj mu aspoň v niečom slobodu, aby zostal ,,chlapom,, manželstvo nie je väzenie a chlap nebude skákať podľa tvojich predstáv a rozmarov..
Keď trávi čas s bratom pri nejakom pive, je úplne to najmenej s čím by si sa mala trápiť..
Ale áno, skôr poukáž na to, že z toho priberá, že ti smrdí, že namiesto zdravého spôsobu života sa uberá opačným smerom a trooošku by mohol ubrať..
V manželstve sa nezakazuje, ale hľadá sa cesta, aby sa kráčalo spoločne..
Hádky a obmedzovanie dospelého človeka vás iba rozdelí..
Ešte jedna vec.. ktoru ma vela chlapov spoločnu a ako mladši som tomu nechapal. Ked sa šlo na pivo, len tak mierne, napr zo 3 piva za 3 hodiny ( hlavne sme šli pokecat ako kamoši) to bolo raz do mesiaca, niekedy raz za 2... tak vela znamych sa lučilo so slovami " idem domov za starou, zase bude brechať , držte mi palce" .. nechapal som, z kade maju taku nechuť a odpor k ich vlastnej žene.. ved sme sa nešli dogrcať tam z 10 litrov vodky.. chlapi nesedia s kamošmi na kave .. lebo namiesto " super milacik, som rada že ideš s kamosmi konečne ,trocha oddychnut od prace" alebo niečo podobne, vždy domov prišli do toxickeho prostredia, hadka , vyčitky.. nikto z nas nebol nadrbany.. po rokoch sa aj ti chlapi zmenili, domov chodili už s agresiou, v obrannom rezime pripraveni na arguenty, hadku.. cely čas s nami sa smiali, vtipkovali, spominali sme na stare časy atd.. okamzite ako dal kluč do dveri, v očiach nenavsit a depresia.. uż pod oknami bolo počut ako kamošova žena kriči.... To sa nevieš udržať a povedat si " o nič nejde , je doma, je kludny, da si s bratom 3-4 piva" .. ked začne byt za par rokov agresivny, bude to len a len z teba, lebo si vybuduje obranny mechanizmus..
No ja sa žiaľ musím tiež priklonit k väčšine, ten byt si nekúpila a to ze si tam vrazila úspory je tvoja hlúposť. Ja by som tiež byt, ktorý som kúpila pred manželstvom, neprepisala na osobu, ktorá sa o byt nepricinila. V jednej vete píšeš, že ho o byt nechceš pripraviť a v druhej, že chceš mať istotu a byt spolumajiteľ. Akú záruku ma muž, že ti neprepne, nerozvedies sa s ním a on ta bude musieť vyplatiť z bytu. Dories si tie peniaze, ktoré si dala do bytu, na viac nárok nemas

Ty chces mať na niečom svoje meno..... No "svoje meno" si mala na svojich bločkoch a iných dokladoch o kúpe nábytku atď a prerabke nehnuteľnosti..... Ale ty ako sama vravíš že nie si naivna ale zahodiť tie bločky teda naivné bolo dosť