icon

Riešenie problémov vo vzťahu po narodení dieťaťa

martini17
8. nov 2024

Zdravím, som tu prvý krát a... Nemám možnosť sa s nikým o tom porozprávať. Je tu možno mnoho podobných tém. No neviem ako mám ďalej fungovať. Takže... Všetko začalo narodením dieťaťa, ja som sa snažil chápať určité veci, ako napr. jej zotavovanie po pôrode a starostlivosť o dieťa. Zo začiatku to bol pre nás riadny šok, vedel som že príchod dieťaťa nebude jednoduchý, ale mali sme problémy ako (reflux, kolíky). Bolo to dosť zložité, priznám sa, nevedel som v tom momente pomáhať s dieťaťom, bolo to pre mňa istým spôsobom náročné, keďže som nemal mladšieho súrodenca o ktorého by som sa staral.
Takže som pomáhal aspoň, keď chcela doniesť vaničku, doniesol som, snažil som sa postupne aj prebalovat, doniesť kočík, také normálne veci čo dajú zvládnuť. Ale nezniesol som uspavanie a vstavanie ku malému, dieťa bolo viac náchylné ku matke a veľmi zle mi robil detský plač. Už je to teraz lepšie. Dieťa má 1,4 mesiaca a už skúšam aj ja. Robím hlavne prípravu raňajok keď som doma, , večeru pre všetkých, niekedy neurobím pre dieta, podľa toho ako vyjde situácia, umývanie riadov bolo väčšinou na mne, vyhadzovanie odpadu separovaného, komunálneho atď. čistenie sporáku, občas skladanie prádla zo sušičky, manželka má zas na starosti pranie, umývanie podláh a vysávanie, kúpeľňa. Mali sme to skoro rovnomerne rozdelené. Ide mi vlastne o to, že sme sa začali akosi často hádať. Prečo? Tvrdí mi že jej vyčítam veľa veci. Čo je asi aj pravda, len sa skôr snažím to premeniť skôr do rozhovoru a vzájomného pochopenia sme predsa manželia. Ide napríklad o. (z mojej strany na ňu) vadí mi jej nezáujem o intímnosti, málokedy začne ona, viem že by to mala byť mužská rola, ale, vzťah je založený predsa na obojastrannosti nie? Tiež mam iste predstavy, vlastne, sú to veci ktoré kedysi boli, a už zrazu príchodom dieťaťa skončili alebo sa zredukovali na minimum , niečo čo predtým robila, a teraz nie, to beriem ako strašný podraz na ňu. A ak ich aj urobí, všetko jej to musím povedať, lebo ju to väčšinou vôbec nenapadne urobiť. Tiež, sme malo spolu, robím školu a nie vždy toho času je dosť ale, vždy dá nájsť. Preto ma aj štve, že sa nevieme dohodnúť ani na tom kedy môžme byť spolu. Už viem ze poobede sa dá, ale, ako kedy, lebo povinnosti. Večer je to tiež len občas robím nočné, ale mám aj voľno kedy sa to dá. Vždy ju prosím aby prišla ráno ku mne (spíme oddelene) ale jej sa proste nechce vstať, aj keď keby mohla. Lenže to neurobí pretože, ponocuje a tým pádom ráno nevstane. Tiež je stále unavená, takže intenzita sexu je raz do týždňa. Lenže väčšinou len z mojej iniciatívy. Málokedy ju napadne začať ako prvu. A tiež aj málokedy mi pomáha s riadmi, keď som doma skoro vôbec. A teraz ma už štve aj to že mi nepomáha s prípravou večere. Predtým to robila ale už je to čím viac tým menej. A raňajky? Nikdy mi žiadne nenachystala, sama mi povie že jej chystať nič nemusím, no chcem jej raz za čas tak pomôcť a mňa by to tiež potešilo aspoň raz za mesiac ich mat urobene od nej. Som už frustrovaný, lebo sa všetko točí len okolo dieťaťa a ja mám pocit, že so všetkým len opakujem, keď ju tým konfrontuje začo vždy, sa už nato naštve, že mám stále nejaký problém. Ešte taká vec, áno, ja tomu rozumiem ze je náročné sa starať len i o jedno dieťa, ale, aby som počul skoro každý deň že je unavená, a s tým pramenia všetky ostatné veci... Tiež ma štve že ma nevie pochopiť, moje pocity, je jej to niekedy jedno, lebo ona pedluje a má na všetko právo. Nedá sa to už vystáť. Ak robím niečo zle, poraďte mi prosím. Neviem či to má zmysel ešte čakať alebo mám odísť i za cenu rozbitia manželstva. Viac sa trápim ako teším z nášho manželstva. Možno už mám aj ja sám jasný signál a síce taký že viac sa pozerám na iné ženy ako moju vlastnu. Aj štýl obliekania, schválne si niekdy dáva veci ktoré sa mne nepáčia. Aj keď som jej navrhol aby si to nosila keď aspoň nie sme spolu. Ja by som tiež rešpektoval, kebyže sa jej nepáči niečo čo nosím, tak to nosiť nebudem prednou. Je toho aj viac ale. Toto je z časti asi všetko. Takže prosím, ak robím chybu ja prečo? Robí aj ona chybu? Som v práve alebo sa naozaj len sťažujem? Ďakujem.

h2
8. nov 2024

@zltalienka Tipla by som si, že dieťa má 1 rok a 4 mesiace.

michaela329
8. nov 2024

@tenerifka mňa pobavila tá časť ako jej všetko musí hovoriť...prebohovsky dobrý sex musí byť, keď ju pri tom ešte komanduje, ço mu má robiť...to všetky fakt zbožňujeme 🤦 (ok, niektoré možno áno, ale o tom to asi nebude 😄).

doriiis
8. nov 2024

Autor,ty buď rád,že ťa ešte žena do zadku nekopla hodne ďaleko.
Ja by som ťa hneď.Neznasam slabochov,fnukacov,alibistov.
Si fakt jeden odpudzujúci typ muža.🥶

minenkak
8. nov 2024

@doriiis a ešte robotu doma rozdeľovať pri náročnom decku,in je fakt úplne mimo realitu

bluka2
8. nov 2024

Mne po prečítaní napadlo len, že si debil, sorry. Ale tak opravím sa. Si mimo reality a máš totálnu absenciu empatie

bluka2
8. nov 2024

@doriiis podľa mňa ho kopne do zadku skôr či neskôr, už jej je jedno, byt pre neho pekná alebo nie

dudos
8. nov 2024

Si sebec. Buď rád, že tvoja žena je s tebou. A nie, že ty s ňou. Koľko máš rokov? Také niečo ako zodpovednosť, prevzatie úloh toho druhého na seba, pochopenie ti asi nič nehovorí. Však? Je pochopiteľné, že máš takéto pocity ale je nepochopiteľné, že rozmýšľaš, že by si od svojej rodiny odišiel. Veď sa uvedom. A že sex raz za týždeň? dieťa má koľko 2 mesiace? Si sa opýtal svojej ženy či ju niečo nebolí pri tom sexe? Prsníky, vagína, konečník. Asi nie, že? A že cíti únavu? Áno cíti a to kurevskú, tomu ver. Má na ňu právo. Vzchop sa a buď mužom na správnom mieste. Teraz je rad na tebe, že potiahneš za lano viac ty ako ona. To SŠ všetko časom upraví.

lenkakravcova
8. nov 2024

@martini17 dieťa má 1,4 čoho? Mesiaca?
To je 6 týždňov? A vy máte sex raz do týždňa?
Vieš že šestonedelie znamená že žena nemá mať vôbec sex 6 týždňov po pôrode, lebo sa stále čistí a regeneruje?

kitycat
8. nov 2024

Ak si si chcel uzivat sex a ranajky do postele, tak si sa nemal zenit a robit si dieta.

Ak ma dieta 6 tyzdnov tak by som to dala studenou rybou facku po hube, ak ma 1r4m tak asi tiez.

Do iest vanicku, doniest kocik? Ty si ale pomocnik 👏👏👏👏

sense
8. nov 2024

Takto keďže som sa to nikde nedocitals alebo prehliadla. Kedy má tvoja žena sama čas pre seba? Bez dieťaťa? Koľko noci prespala tvoja žena od narodenia dieťaťa?
Nevraviac o rozdelení prác ty občas nachystas jedlo,občas poskladás prádlo a unyjes riady a na nej je v podstate ostatok
Veď namiesto vycítok povysávať a umy podlahy ty, očistí kúpeľňu.
Cez víkend vstávaj k dieťaťu ty a príď za ženou ty.
A ak nevieš čo je to permanentna únava tak si každú noc nastav budík na 23.09,02.00 a následne 4.30 vždy vstane a buď aspoň 20 min hore koľko to vydržíš.

sante81
8. nov 2024

@martini17 si idiot.

grof_monte_christo
8. nov 2024

No čosi hrozne toto čítať. Já sa tým mladým ženám ani nečudujem, že nechcú mať deti.

petronelag
8. nov 2024

Tiež si myslím, že je to na tú ženu dosť, keď muž odíde do práce, chodí ešte aj do školy a ona to väčšinu času ťahá sama, či niečo znáša lebo nie, ona nemôže povedať, že neznáša plač alebo niečo iné. A ešte jej niečo vyčítať, že nie je pekne oblečená a pod.
Nemôže byť z takého muža nejak nadšená.

zltalienka
8. nov 2024

@h2 autor sa neozýva, neopravuje informáciu. Asi ho odpovede nezaujímajú....také typické pre mnohé témy buď od anonymov alebo od čerstvo založených nickov.

kikush182329
8. nov 2024

@zltalienka asi je to egoista co tu cakal ppchvaly ako sa uzasne stara. Ale to neprislo, tak nema cim otvorit manzelke oci. Tie svoje otvarat nebude, ved on je v prave 😒

vler
8. nov 2024

Je mi luto manzelky autora ale na druhej strane nechapem co ju viedlo k rozhodnutia si prave autora vziat a urobit z neho otca jej deti. Napisal "veľmi zle mi robil detský plač". Chudacik, to naozaj neocakaval, nepripravil sa dopredu, nezvladal taku zakladnu, predvidavu skutocnost spojenu s narodenim deti?! Nikdy predtym nepocul placuce dieta?!

gubcikova
8. nov 2024

😂 prvé čo ma napadlo - chudáčik a on sa tak snaží a ona mu nevyfajčí ako kedysi 😂
Ale máš pravdu žena -matka fungujúca pre dieťa 24/7 nemôže byť predsa unavená lebo pán spraví večeru

grof_monte_christo
8. nov 2024

Autor, stavim sa, ze oddelene spanie mate kvoli tebe, lebo neznasas detsky plac. A ty rano cakas, ze zena po prebdenej noci pride k tebe do spalne na sex? Ze si da budik, aby nahodou nezaspala? Si normalny???

zltalienka
8. nov 2024

@kikush182329 alebo ďalšia vymyslená téma.

ahhola
8. nov 2024

🤣🤣🤣
Vas dvoch by som hodila strojom casu tak do roku 1950....by ste si zasluzili aj 1890,ale budem prajna😅prosim ta,, co ty riesis, riady, ranajky, podlahy, sex raz do tyzdna? Teda pekne ti hrabe, tak v 1988 by si suroval 100m2 vojensku kuchynu jedna radost, 500 esusov umyval a potom zubnou kefkou spary v kachlickach ako Forest Gump.
Snehove vlocky, naozaj.
Ty mas v sobotu vyskocit z postele plny energie a testosteronu, do obeda mat navarene, upratane, vyvetraneho krpca a poobede zenu usexovat k zivotu. Pripadate mi ako roboti, ktori denne z dlheho zoznamu odskrtavaju polozky, ktore treba spravit, bez radosti, humoru, bez nalady... Chod kupit umyvacku riadu a zamysli sa, ci by si menil svoj pohodlny zivot s tatkom, ci dedom. 😡

ada309
8. nov 2024

Ty si dobrý k.k.t!!! Pre boha, veď je ešte v šestonedelí!!!! Ti je.e na tu hlavu???

kavasmliekom
8. nov 2024

@martini17 ma mesiac a pol, či rok a pol? Lebo v prvom prípade je ona v práve, v druhom prípade by už mohlo byt dieťa naučené spať aspoň pri vás v postieľke a manželka pri tebe.
... Bud rad, ze mate sex aspoň z tvojej iniciatívy, aj keď to možno je také nijaké, ale aspoň dačo. Hádam to nie je ako s mŕtvolou 🤔
A s domacimi prácami to mate dobre, by som povedala, že až veľa toho na muža robíš 🤣

ahhola
8. nov 2024

@ada309 vyssie sa zhodli, ze kroec ma asi 1 rok, 4m.

ada309
8. nov 2024

@ahhola nečítala som... On to potvrdil?

marca12
8. nov 2024

@martini17 ja ti radim vydrzat. Mate male dieta,to je skuska pre kazdy vztah. Ver tomu,ze je unavena. Prebdene noci,prerusovany spanok,neustale byt v strehu,hormony. Jednoducho vydrz. Rob veci s nou,spolocne robte,co sa da. Nerozpravaj jej,co sa ti nepaci. Pockaj este aspon rok,kym dieta odrastie. Urcite ma vela inych prednosti a nevycitaj jej taku blbost,ze ti neurobi ranajky alebo veceru. Nevies si ani predstavit,aka je to pomoc,ked urobis veceru a spraces riady. Chces utiect v podstate na zaciatku a to je chyba. Neviem,preco toto muzi robia,ze zutekaju od rodiny takto skoro.

ahhola
8. nov 2024

@ada309 necita to, necakal nakladacku, ale pritakavanie k jeho utrapam😅

ada309
8. nov 2024

@ahhola Trafila si klinček po hlavičke

goodidea
8. nov 2024

Ukrižuj....ukrižuj ho

lilka5566
Autor odpoveď zmazal
mimi3008
8. nov 2024

@zltalienka tiez nechapem, to je jedna cela styri desatiny, v prepocte 1 mesiac aj 12 dni...
@martini17
Jw to nwuveritelne, tebe sa v noci nechxe dvihnut prdel z postele k decku, takze vstava len zena a ty sa este stazuj,ze je unavena a ze sa ti malo venuje...kokos, ty si riadna truba