Vyčítajú vám partneri, koľko na vás minuli?
Sme s priateľom spolu 6 rokov. On ma vyšší príjem, ale len asi o 10%. Počas vzťahu platíme veci väčšinou 50/50, ale niekedy zatiahne viac on, zaplatí dovolenku, večeru, celý veľký nákup atď. Keď to spočítam, tak je to viac ako tých 10% čo zarobí viac. Problém je, že, mi to občas pri hádke vyhodí na oči. Že napríklad zaplatil takmer celú dovolenku, kúpil TV za ktorú som nič neplatila atď. Máte niekedy tiež problem s tým, že Vám partner vyhodí na oči čo platil?
a potom mi rozum stoji, ked tu na koniku citam - som na materskej, muz mi nedava dost oenazi, vraj mam zacast setrit...
@nyusika tak to je tiez extrem. Mna manzel komplet zivil pocas 3 rokov, pytal sa, ci mam dostatok financii. Staral sa nielen financne. Aj v domacnosti+dieta.
Ale nechat si vsetko stale platit iba preto, ze mam vaginu?
@13uzivatelka11 tak z jeho komenatra som pochopila,l ze oni spolu oficialne netvorili par, ale sa iba stretavali, zabava a tak - rozumej mali sex...az potom dodal, ze sa DVAKRAT do roka stretli na kave, maly vydavok..a tu kavu vzdy platil on. no skandal 😀 😀
@stanulienkat ja nerozumiem, naco ten agresivny komentar...co ma spolocne vagina s tym, kto plati viac ?
proste ked ma raz muz pozve na veceru, penazenku nevytiahnem, ani sa nesnazim...slovko POZVE je dolezite
a nie, nebudem sa hrat na hrdinku a pri velkom nepomere platov trvat na deleni vydavkov 50:50.
partner ma moznot cvaknut viac, alebo sa prosposobit osobe s nizsim prijmom...a teda zit tak, ako to tomu chudobnejsiemu vyhovuje.
ked chce viac zarabajuci partner drahsiu dovolenku nech ju teda zaplati. snad si ten menej zarabajuci na to nevezme uver ?
Ahoj, nie nikdy mi nič nevyčítal 🤷🏼♀️
Akurát, keď kupujem veci, kt sa mi nezmestia do skríň 😂 14r. sme spolu.
Co sa týka peňazí zarobím 3x viacej... vždy som chcela byť nezávislá.
Kto sa stará o domácnosť,upratovanie, žehlenie,varenie? Tiež je to vklad , energia do spoločného. Upratovacie služby nie sú lacné, treba aj o tomto hovoriť. Dovolenka je odmena za servis 🌞 treba komunikovať
@13uzivatelka11 aké spanie?
@nyusika ježišikriste aký sex zase?? To akože muž nemôže mať žiadnu kamarátku s ktorou len tak vybehne von? Mám takých viac, nie veľa, spočítal by som ich na prstoch jednej ruky.
S touto som sa stretával raz za čas, žiadny sex, proste sme si napísali, zavolali, poď ideme sa von prejsť, pôjdeme potom na pivo a tak. Nič zložité, možno tak 2x za pol roka v priemere sme sa stretli. Keď sme boli v bare a čašník doniesol účet, tak som vytiahol peňaženku a zaplatil. Ona nič, ani sa neponúkla na dýško - ale NERIEŠIL som to, čo tam po tých pár eurách. Keď sme sa stretli o pár mesiacov, tak v hlave som to už nedržal, lenže keď sa rovnaká situácia zopakovala viac krát, tak to už potom by doplo každému, že o čom toto je.
Tu niektoré robia vedu že sa so svojimi partnermi delia s účtami 50:50 a ja s jednou cudzou ženou, s ktorou som si nič nebol a ani sme nič spolu nemali, ten pomer bol 0:100. Chápeš už? Ty považuješ za normálne mať kamaráta ----- haloooooo KAMARÁTA, nie šukača po večeroch, s ktorým chodíš len tak von a nechávaš si od neho všetko platiť? Už rozumieš alebo ti to mám nakresliť?
Škandál? Aký škandál? TY zrejme považuješ za normálne si nechávať za seba platiť. OK.
@sevrin mna skor zaraza to, ze oznacujes zenu, s ktorou si sa videl parkrat na kave/pive, za pijavicu :D ja si predstavujem ako pijavicu zenu, ktora sa k tebe napriklad nastahuje a vyciciava z teba financie. Alebo si necha Prerobit cely byt a potom sa odkopne. A nie zenu, ktora sa necha pozvat parkrat na kavu :D to kebyze ja mam pocitat, kolkokrat som bola za zivot pijavica, lebo som sa viackrat nechala pozvat na kavu, caj, kino :D prepac, ale tieto reci maju vacsinou velmi zgrlavi muzi, ktori strasne hejtuju kazdu zenu, co si nedajboze necha zaplatit a ked to aj zaplatia, tak to potom budu pred kazdym omielat, ze aka to bola zlatokopka :D vsak ked ti nebola prijemna jej spolocnost, naco si sa s nou stretaval? Ked to bola taka hrozna pijavica
mňa mm ani len nekontroluje kde míňam a načo míňam eurá...
hej, raz som od chlapa počula "čo všetko mi on kúpil" - tak som mu to aj pekne vrátila a skončila s ním. A teda nebolo toho zas neviemkoľko - ak som to prerátala s tým, koľko som investovala doňho ja, tak veru ťažko zaostával v tejto "súťaži".
Neviem, pre niekoho budem asi vychcaná zlatokopka (aj keď sa tak rozhodne necítim), ale chlap, ktorý má problém zaplatiť účet v reštike alebo mi bude vypočítavať, koľko "som dlžná", tak taký nech žije sám a má po starostiach.
A mimochodom, aj všetci chlapi v mojom okolí to majú nastavené rovnako - útratu v podniku platí chlap, žena nemá čo vyťahovať peňaženku. Bola by to pre nich urážka. A je jedno, či je to vzťah milenecký, kolegiálny, kamarátsky, partnerský...
@sevrin este raz z pomaly - z prveho tvojho komentara, kde si ju nazval PIJAVICOU sa zdalo, ze ide o neformalnu priatelku rozumej sexualnu znamost.
to, ze ide o kamaratku si objasnil az v druhom komentari
halooo...nazvat znamu, s ktorou sa stretnes dvakrat rocne a utrata nie je vysoka (citat) PIJAVICOU ??
@nyusika mam velmi rada slovo trtosit 🙂 som rada ze si ho pouzila
@nyusika domýšľaš si a potom si robíš závery. Typické ženy, keď sa majú deliť 50:50 tak tu zakladajú stovky tém, ale od chlapa si nechať všetko platiť, to je už normálka. Prosím ťa, nesnaž sa ma tu uraziť, tu absolútne nejde o žiadne peniaze, ale o princíp, že na jednej strane tvrdí, aká je silná a nezávislá, len vždy to zostane len pri rečiach
@romi0310 ty už si mimo, ale že úplne
Nikdy som v reštaurácii neplatila, či som mala 18, 30 , 40 a nebudem to robiť ani teraz v 50 tke. A to či to bola večera s frajerom , manželom , kolegom alebo pracovným partnerom ak to bol muž. Ja som vždy mala štastie na mužov ktorí boli galantní a nikdy s týmto problém nemali, jednoducho vytiahli peńaženku a zaplatili to . Neviem si predstaviť že by priniesli účet a môj spoločník by začal rozrátavať kto čo zjedol a vypil . Pár takých scén som videla a bolo mi to trapné aj za celú reštiku .
Ako partner mi nikdy take nevycital ale ako manzel par krat povedal ze som ho o vsetko pripravila 😂 ale to skor tak zo srandy. Momentalne som na RD takze vie ze ked nezaplati tak na ziadnu dovolenku nepojdeme

@rachel36a to je v poriadku, ja som narazala na tie silné reči... Raz by to povedal... Lebo tomu neverím.... 😉