Ako riešite príkrmy pre ročné dieťa na dovolenke?

joannita
26. jún 2019

Maminy, ked ste isli na dovolenku, ako ste riesili prikrmy pre dieta? Mame rocneho syna a ideme na 4 dni do hotela, kde varenie nieje mozne a chcela som sa vyhnut kupovanym prikrmom (este nikdy som mu to nedavala).
Resp. Ak mate tip na nejaky kupovany prikrm ktory je dobry a chutny, sem s nim prosim. Vsade citam ze to detom ani nechuti.
Ide mi hlavne o obedy. Desiatu a veceru viem poriesit s rychlovarnou kanvicou a kasami z DM, s ovocim, jogurtom a podobne. Dakujem 🙏

29simona29
26. jún 2019

@joannita kupované prikrmy nechutili ani mojmu, keď som to ochutnala, ani sa nečudujem, my obedy riešime tak, že si dáme v reštaurácií jedlo, ktoré je vhodne aj pre maleho a papa s nami ( doma tiež jedava to, čo my- skoro všetko, aj jemne solim a dochucujem), takze nevidím v tom problém, obzvlast, ak idete len na 4 dni. V zime someste zvykla zobrať zvarené jedlo z domu, na izbe sme mali vždy aspoň chladničku a v kuchyni nám zohriali, resp. Každá slušná baby friendly restika ma dostupnú mikrovlnku pre zákazníkov, ale v to to teple si to predstavit neviem..

fantinka
26. jún 2019

My sme mu dali normalne z polpenzie, nebolo to pre,solene ani velmi korenene a mali vela na vyber. Rocne dieta uz moze hocico jest. A mali sme rychlovarnu kanvicu na izbe, tak kase a sunar sme varili. No a dmka bola tiez blizko 🤣

joannita
autor
26. jún 2019

@29simona29
@fantinka on ma problem jest vacsie kusy aj ked mu to nakrajam na malicke 😳 napina ho z toho a potom uz jedlo odmieta takze toho sa obavam trosku. Ked mu to rozpucim vidlickou a nieje to tvrde tak to je ok......no uvidim, skusime......mozno nejaku zeleninku uvarenu ked objednam a rozpucim.
Na izbe mame chladnicku tak na 2 dni mozem nieco uvarene zobrat so sebou.
Dakujem 🙏

renatka100
26. jún 2019

@joannita nerozumiem preco mu nedate hippa alebo inu vyzivu v skle. Hipp chuti rakmer vsetkym detom a je to urcite lepsie ako dvojdnove jedlo z bohvie ako fungujucej chladnicky v hoteli v tomto teple.

joannita
autor
26. jún 2019

@renatka100 no ved to sa pytam ze ktory prikrm je dobry, ja som to este nikdy nekupovala. Takze Hipp ok mozeme vyskusat;)

lulu0123
26. jún 2019

Ja tiez na cesty kupujem Hipp prikrmy.Malej chutia,vydrzia aj v teple a aj zlozenie maju dobre.Urcite nejake pribalim aj na dovolenku,aj ked uz bude jest aj z nasho jedla.

joannita
autor
26. jún 2019

@lulu0123 aj tie masovo zeleninove su dobre? Vies mi nejaky konkretny napisat ktory je dobry pls? 😃

lulu0123
26. jún 2019

@joannita Nasa ma rada ryza,zelenina a telacie maso alebo zeleninove polievky

hettinka
26. jún 2019

@joannita syn mal 16 mes., doma som mu varila, na dovolenku som kúpila hotovky ... a nedal do úst ani lyžičku, pozrel a ani za pána to nezjedol.
Mali sme umelé mlieko, instantné kaše a inak jedol jogurty, ovocie, pečivo, normálne v hoteli cestovinu, mäsko s ryžou, polievku, zeleninu na pare, palacinku a také veci. Doma som mu nesolila ešte, ale na dovolenke som neriešila. Už má 12 rokov, zdravý ako repa.

lindusss2016
26. jún 2019

@joannita pokial davas kase z dm, nevidim absolutne ziaden dovod si to komplikovat a nedat kupovany prikrm. Jedna sa o 4 dni, urcite sa mu z hippu nic nestane. Ja teda rocnym som uz varila zarovno s nami, akurat bez soli a korenia, ale ak ti nezje kusy, kup hipp napr. pre 8 alebo 10 mesacne deti a hotovo. A ak by si chcela zdrave ranajky a vecere (mimo dovolenky, lebo chapem, ze tam sa instantne zidu), tak hlavne var kase zo zrna a nie tie prasky z dm...

bobula46
26. jún 2019

My ideme na týždeň, hoci tam budeme mať kuchynský kút tak kupujem detské výživy. Kúpila som HiPP, Lupilu, z DM. Tiež som kupovala nemliečne kaše pretože syn to má na večeru. Budem brať jabĺčka (určite kúpim aj tam) a nastrúham na raňajky. Jogurty tiež kúpim tam na mieste.
Obed môžeš riešiť tak že si ku svojmu jedlu objednaš ako prílohu zeleninový šalát a popučíš, prípadne zemiakovú kašu, to si myslím že môže, môj také už papá, tiež má rok. Prípadne si objednať polievku, napríklad vývar a spapá.

meluela
26. jún 2019

@joannita hippky, najlepsie je ich kupit v rakusku (lacnejsie, chutnejsie, kvalitnejsie) .. tie chuti najlepsie z tohto zanru .. vyskusaj najprv doma ci ti to zje .. moje jedno dieta na nich bolo nakoniec do 3r lebo mi prestalo jest normalne jedlo a toto jedine sa mi do neho podarilo dostat, druhe nebolo ochotne zjest ani jednu lyzicku .. je to individualne
ak je to normalny hotel, tak sa da prezit aj na vyvaroch, ryzi, zemiakoch, masko na prirodno .. akurat v tatrach tam som vzdy mala obavy o kvalitu hydiny

patka06
26. jún 2019

Príkrm pre ročné dieťa?? To už môže normálne v hotely jedlo ...polievka - vývar, zeleninová, krémové, ryža, zemiaky, mäso bežne mávajú na prírodno či na grile.

joannita
autor
26. jún 2019

@lindusss2016 ja v Dm kupujem len tie kase co maju zlozenie 100% ryzove vlocky, prosne vlocky, 100% obilniny a podobne. Bez tych prisad dalsich, nic viac v zlozeni nemaju. Akurat mliecne kase co kupujem maju uz vselico v zlozeni, ale pri mliecnych kasiach sa to asi inak neda.....

joannita
autor
26. jún 2019

@patka06 ano stale sa to vola prikrm. Nechytat za slovicka. A pisem hore ze ma problem s kuskami jedla, napina ho.

lullaby126
26. jún 2019

Skus doma par hippov ci ich zje, nechutia vobec tak hrozne, ja som kupovala napr tie jednozlozkove a mixla s ryzou alebo tak, ak som nahodou doma nestihala varit, je pravda ze chutia inak ako domaca strava ale nie je to nic hrozne 🙂 su prisne kontrolovane a hipp ma tusim fakt take bio zahrady 🙂 4 dni sa daju v poho vykryt, moja hviezda na dovci vzdy jedla same podivnosti ziadny rezim a vzdy to dala 🙂

patka06
26. jún 2019

@joannita prepáč, nemalo to byť chytanie za slovíčka ....len pri ročnom mi to už príde ako jedlo - obed. Doma mu varíš zvlásť? Aj tak by som stavila na kuchyňu hotela ...vývar a zeleninu roztlačiť vidličkou, krémové polievky sú úplne hladké, roztlačené zemiaky, ryža ....šťava z mäska....a malinké kúsočky - rozobrané na akoby vlasy / neviem to lepšie popísať, mojej tiež vadili kúsky ....ale postupne si zvykla.
Od roka jedla aj doma to čo my.

biela_sova
26. jún 2019

@joannita Ak ides do juznych krajin, ochotne Ti v kuchyni hodia masko do mixera a rozmixuju, co im das na tanierik. Aspon to je nasa skusenost. Alebo este kamoska so sebou brala aj mixerik na detskenprikrmy, supla to v jedalni do zastrcky a za minutu maly papal cerstve dusene masko... teda, ak nechces vyzivy. Alebo tretia moznost, vezmite so sebou maskove vyzivky(Lupilu hovazia chuti dokonca aj mne 🙂 a zmiesas s pyre, zeleninkou a mas 🙂

joannita
autor
26. jún 2019

@patka06 ok nic sa nedeje, ano vacsinou mu varim zvlast, asi je to chyba, mala by som prejst na nasu stravu. Zopar x som to skusala ale nechutilo mu to (bez korenin). Vacsie kusy nehrozia jedine ked su makke ale maso napr. zje len rozmixovane inak ho napina a dojedli sme. Neviem ako docielit aby zacal jest vacsie kusy, snazim sa postupne ich zvacsovat ale aj tak je to boj a zubov ma uz fakt ze dost 😁
Ako si to naucila ty?

joannita
autor
26. jún 2019

@patka06 a ano urcite to skusim aspon, nieco objednam a uvidim ako sa bude tvarit krpec

patka06
26. jún 2019

@joannita mojej vadili kúsky napr. ovocie v jogurte, zemiaky ak neboli na kašu rozmixované ..mäso v podstate jedla.
Naučila som ju jesť kúsky ovocia - to jej chutilo - napr. jahoda, broskyňa, mandarínka...najprv fakt maličké a postupne som ich zväčšovala .....dala som do mištičky a nechala ju brať si rukami a dať do úst.
Potom sme prešli na jedlá, čo sa jedia lyžičkou ...jogurt s kúskami ovocia, zemiaky iba roztlačené ....a kŕmila som, ale mala svoju lyžičku a jedla aj sama.

patka06
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
patka06
26. jún 2019

@joannita od roka jedla "oficiálne" naše jedlo. Predtým už asi dva mesiace ochutnávala z nášho, ale varila som zvlásť.

jana_eyre_2
26. jún 2019

moje deti mali a dokonca aj teraz maju rady ako rychly obed na vylete tanierik hipp, alebo hami.. normalne tie kasovite cestoviny v plastovom tanieriku - v skle.im uz nechutia, ale tieto tanieriky dokonca aj muz lubi 😅 ked vieme ze sa nebudeme mat kde najest, toto berieme ako zachranu.. mne to nechuti odkedy som tym krmila prveho syna a bola druhy krat tehotna, ale detom to proste chuti..

letfenixa
26. jún 2019

Mojmu synovi chutili prikrmy od Hami, ine nie. Radsej skus uz doma par druhov synovi dat, ktore mu budu chutit. A myslim, ze prave vdaka tym hotovym prikrmom pekne sa naucil vacsie a vacsie kusky jest.

rachelkk
26. jún 2019

My sme mali all inclusive a vybrala som jej vždy odtial . Masko na štave , zemiaky , ryžu atď.

selest
26. jún 2019

Hipp alebo heinz u nas chutia. Ak ma problem s kuskami kup tie pre mensie deti.

lula313
27. jún 2019

@joannita nemas parny hrniec avent? Mozes si zobrať ten aj so zeleninou a pripraviť jedlo tak. My to budeme riesit takto

ktochytavzite
27. jún 2019

@joannita pre rocneho uz nemusis vymyslat,moze jest to co vy,staci so v restike troska zdravsie obj,

renatka100
27. jún 2019

@joannita vsetky hippky su dobre, najma tie masko a ryza , ak nema rad kusky tak davaj tie od 4 alebo od 6 mesiacov. V ostatnch od 8 su uz vacsie kusky a vypluval by to. Urcite by som neskusala davat hotelovu stravu, aby sa ucil tam. Ked budes uz doma tak mu treba zacat davat vasu stravu, ved je to robota navyse takemuto dietatu varit zvlast. Postupne sa nauci aj na kusky.