Hotové jedlá pre 1,5 ročné dieťa
ahojte
Snazim sa malemu varit zdravo ziadne sladkosti nic ale svokra doniesla toto ... moze to maly? Davali ste to detom? Neublizi mu to?

A kde tam v zlozeni vidite aspon jedno Ecko ? Pisete ze je to plne Ecok. Nevidim ani jedno
Asi som slepa, ale ziadne ecko nevidim 🤷♀️
@kosicanka1
@petulda333 máte blbe okuláre.lebo E je tam plno asi tak 35 a viac.
VarEnÉ cEstoviny, lasagnE, pšEnica...
Toto nevymysliš toto je život🙆
@cacianka umrem 😂😂😂
Moja dcéra to jedáva keď nemám čas variť.. je zdravá, krásna, šikovná, ma pravidelnú stolicu, nemá žiadne ochorenia ani žalúdočné vredy, nezanechalo to na nej žiadne “stopy” 🤷🏼♀️
Kludne mu to daj, neublíži mu to🙃
@petulda333
Baby chyba. UmrEm.
jEžiši kristE. Ste nakazEnE a toxickÉ. Fuuuuj. nEbio
HambitE sa😜
Babyyyy ja sa rehoceeeeeem. No nemas problem, vyrob si ho. Alebo mas vela casu, ries Hipp na MK. Kurnik, mat len takyto problem a a hlavne ten cas. HIPP je u nas za rohom. Ruci za kvalitu svojim menom. Oj....at ne mozu, hned by mali proces na krku. Moje deti "pohariky" nechceli, musela som varit. Ale taketo blbosti som ani pri Jednom v roku a pol uz neriesila. Stravujeme sa zdravo, pestro, kazdy pondelok mi vsetko dovezu bio regionalne v debnicke. Ale moja 20 mesacna si napr. neodpusti sushi (samozrejme bez surowej ryby a len na "sucho").
@marzuz89 no pravda, co si budeme klamat. Komu robi radost varit miniporcie, ktore decko aj tak vypluva. Neskor uz je to OK, ale tie zaciatky su na nervy. Jamoska raz povedala, "pohariky boli moja zachrana". Nerada vari, nevie varit, ona sa neprple. Deti poli na poharikoch do 1,5 roka. Ale nic im neuskodilo. Su uz pubertiaci, vysoki, krasni, stihli, mudri. TiE "ecka" ich nEzozrali.
Pozri sa kde
@yanni zije... Vidim, ze len hladas ako si obhajit svoje tvrdenie. Tak si hladaj dalej. Hipp su jedne z naj vyziv pre deti
kde je ale záruka, že keď varíš doma sú suroviny úplne nezávadné a BIO
keby sme mali jesť len to čo je zdravé ...už dávno by sme padli hladom
Nechápem presne zmysel tejto diskusie, pretože väčšina povedala, že to dieťa v pohode môže zjesť a nič sa mu nestane ...ale aj tak neveríš a tvrdíš si svoje
Keď nechceš pošli, ja to s prepáčením zožeriem 😂 je to veľmi chutné, zdravotne nezávadné. Dá si syn a dám si aj ja. Fúzy ani nič navyše nám z toho nenarastli
Načo mi to fotíš ? Mňa to nezaujíma...a nepísala som tebe, tak načo reaguješ?
@petulda333 mna nezaujima kde zije
@marcellka32 ha ha to fakt? Ach tie deti ale majú rozum😂
@yanni no znelo to ako obrovská obeta, že si teda musela variť 😅 jasne, s tým sa počíta, varila som mini porcie vždy na dva dni a niečo aj do mrazaku, za mňa ťažká pohodička, a veľa krát som spravila rôznozeleninovú kašu k mäsu, čo bolo dospelácke jedlo, a dve lyžičky z kaše sa ušli drobcovi. Takže som už v jeho 5m veľa krát nevaria zvlášť pre neho, ale takto kombinovane.
Verim, že to neuškodí, ak je pravda to zloženie (nevidím tam nič zlé). Ale mne sa to proste hnusi nevarit a kupovať tégliky 🤣
Teba zjavne nic nezaujima, len tvoj jediny a podla teba spravny nazor.
@viestta Takéto "nevesty" sú pre nás svokry ako za trest....ešte, že ja mám dobré a hlavne normálne nevesty 🙂
@viestta to mi je jasne, nedockala sa tak bude prskat. Svokra si este uzije s nou
@marzuz89 Tak ja sa nehadam. Tiez som varila, mrazila, vyhadzovala atd. Tak moje deti boli v piatich mesiacoch este plne kojene, takze o nejakom zobnuti si z dospelackeho taniera bolo este v dalekej buducnosti. Ono ci poharik, ci doma varene. Nikdy nemas 100%tnu zaruku, ze je vsetko tip top. Ak si svoje suroviny kupovala niekde v supermarkete, tak ten pohárek je fakt zdraví a nezavadnejsi. Babyfood (aspon v EU) je velmi dosledne a podla velmi prisnych kriterii kontrolovane. Nejdem obhajovat pohariky, ako som uz pisala, moje deti to nejedli, ale aj "poharikove" deti nie su o nic horsie ako tie co vyrastli na tescackej "bio" zelenine.
@petulda333 Chuida svokra, ona to myslela dobre, doniesla to najlepsie z najlepsieho a este sa bude na nu nadavat.
Keby ľudia tušili,čo všetko kupujú na takom trhu 🤦Naši roky rokúce chodili so zeleninou na trh,oni mali vlastnú,ale ja s kludnym svedomím vám ženy môžem napísať,že 80 percent predajcov nepredáva vlastnú,ale ju nakupujú z veľkoskladu,konkrétne Poľsko a v Nyíregyháza v Maďarsku.By sa viacerí čudovali,že koľki z toho stihnú otočiť Nyiregyhazu este skoro ráno a prifrcat do KE!Všimnite si,stále tie isté tváre,každý boží deň,rôznorodý tovar,od papriky,paradajok,ovocia všetkého druhu,zemiakov,kukurice,od mája do októbra.Tak toto všetko isté stihnú vypestovať,prísť domov,pripraviť,predávať.A ja by som veľké nádeje nevkladala ani do supertruper domacich vajec či zeleniny.Napr.moj manžel aj naši majú vinič,venujú sa tomu,a toho roku mali veľké NIC,lebo to nestihli ustrážiť pred chorobami..čiže strieka sa aj to hrozno,najmä ak niekto to chce predať a vo väčšom mnozstve.O zelenine v supermarkete ani nehovorím.Cize pre autorku,ty nemáš dnes už istotu v ničom.Ani z bio obchodu.Lebo tak,ako nevieš,či v tom poháriku je skutočne BIO,nevieš to ani o bio zelenine v bio "butiku".Môžeš aj chlieb piecť doma,aj tak netušís,odkiaľ je tá múka,z akej pšenice atď.atd.Moj malý (9 mesiacov)sem tam dostane jesť aj z BIO pohárika.Nie som lenivá matka,varím mu každý deň,real.max.na dva dni,najmä sezónne a čo sa dalo domáce ALE stalo sa veru,že som nestihala.Stacilo nejaké vysetrenie u lekára v debilnom čase,návšteva,výlet alebo mu proste nechutilo,čo som navarila ja,a pohárik bola/je záchrana.
Autorka, ja vlastne nechapem, na co si zalozila tuto temu. Opytala si sa, ci to mozes dat synovi.. ak ti zeny napisali, ze mozes a neublizi mu to, protirecila si, ze ty varis a je to plne eciek atd... naco sa teda pytas? Ked mas o tom zlu mienku, hod do kosa, alebo podaruj kamoske s rovnako starym dietatom a mas po probleme. Pretoze ocividne nemas k tomuto jedlu, alebo k svokre dobry vztah. 😬End.
Ahoj,necitam prispevky inych mamiek. Rob presne co citis,comu veris a na co ste doma zvyknute. Jasne,ze domaca,cerstvo pripravena strava je najlepsia. Mamky si rady obcas a niektore pravidelne robia skratky. Ja tiez varim denne,podobne polotovary nedavam a predsa sa asi raz stalo. Nechaj si pre pripad a var dalej svoje. Svokre podakuj a povedz,ze veris doma varenemu. Mozno je nadsena, v jej maminovskej dobe taka ponuka nebola a mysli si,ako pomoze. Ma pravo doniest a Ty mas pravo to nepouzit.
a kde chodis nakupovat?Ak si sama pestujes alebo aspon kupujes cez tie debnicky co su sk farmari,ok resp kupijes v bio onchodoch zeleninu,ale ak chodis po zeleninu do tescca alebo inych retazcov tak to nieje o moc zdravsie ako ta hipp,t aspon pouziva bio potraviny,moja kamaratka naor daval len hipp,pretoze si to studovala a zistila ze lepsie hipp ako zelenina plna dusicnanov s ktovie coho este,.

Ja som kupovane nedvala, varila som doma, ak treba zamrazila, zasterilizovala (nie vsetko). Toto zlozenie vsak nie je ani podla mna zle. Ak dieta toleruje lepok a BKM, toto zlozenie je v pohode. Ak, tak nechaj na cas ked nebudes moct navarit resp. budte niekde mimo domu. A ak s tym vobec nie si stotoznena, tak to vyhod. Tvoje dieta, tvoja strava a vychova.