Od kedy ste dávali dieťaťu zmrzku?
teda riadny kopcek
este som nedala....2 a pol rocnej....
Máme vyše dvoch rokov, zmrzlinu ešte nejedol, bola by som rada, keby ešte ani nepýtal. No už ho kornútkom asi neoklameme.... Tak asi vynechám zmrzlinu aj ja, nepovažujem to za to správne "jedlo", ktoré by už bolo pre neho vhodné. Navyše som brigádovala ako zmrzlinárka a ... čudujem sa, že mi tá zmrzlina chutí. 😀
ja tiez ked mala mala 2 roky🙂🙂
Este doteraz sam nemal malu zmrzku. Iba z nasej mu dame trosku na okraje kornutku. V juni bude mat 3 roky.
môj mal tri roky a ešte zmrzlinu nejedol
simonko mal vlani a to mal vyse 2,5 roka.
Od cca 1,5 roka
My budeme mat cez leto 3 rocky, zmrzlinu malej ale aj tak asi nedavat, radsej nech si da melonik 🙂
Viem ze od svokry sa jej nazoru na zmrzlinu nevyhnem, ved ona vie co moje dieta smie 🙂 no ja sa budem riadit sebou, mam zname co davali detom trosku zmrzky aj skor, nez mali 3 rocky, no podla mna ma cas, zmrzlina nikam neujde 🙂 je to na tebe ako chces 🙂
Vyše 2 rokov.
2 rocna troska na kornutik a 3 rocna uz cely kopcek.
Trosku chutnal, ked mal rok a pol. Zvycajne sme kupili zmrzku pre nas a kornutok pre syna 😉
Cely kopcek zje niekedy sam, od cca. 2,5 roka kupime zmrzlinu aj jemu, nie len kornutok.
Je mi jasne, ze zmrzlina v meste je z polotovarov v lepsom pripade a z prasku a vody v horsom. Ale ked sme v meste, tak sa samozrejme zle vysvetluje, ze si zmrzku mozme spravit doma, ked kazdy okolo nas jednu lize. Tak chodim iba do zmrzlinarni, o ktorych viem, ze nepouzivaju prasok a vodu, ale naozajstne ovocie, mlieko a cokoladu. A to aj rozpoznam podla chuti, viem, ktorym sa mam vyhybat a viem, kde mozem ist.
od roka a stvrt 😉
Od dvoch rokov, ale nevládli zjesť celú. To až teraz by zvládli aj 4 kopčeky... 🤐
no u nas chodime na "tocenu" a mala dostava iba kornutok doteraz - ked tam jej omocime kraje do nasej zmrzliny.. kopceky som jej este nekupovala... 🙂 uvidime co bude v lete... ale nemusela by to papat veru, nejaku salmonelu chytit :P ale nevyhneme sa urcite tomu kupovanemu humusu z obchdou, lebo svokricka kazdy vikend nadeli ako dezert vsetkym riadny kusisko zmrzky 🙂
cukru co najmenej, radsej domaci mrazeny jogurt... 😉
naša mala rok a trištvrte, keď jej zachutila zmrzlina 🙂
Od dvoch. Ale parkrat olizal potom mi ju dal.
To kedy das zmrzlinu je vysostne na tebe. Niekto dava od roka niekto az od troch. Tak si vyber. Ja radsej kupim zmrzlinu ako brumika ci ine keksiky.
ja som zavisla na zrmzline, takze aj moj maly ju mal skoro, ked mal rok a pol.. a tiez to bude zavislak po mne 😀
tearz mal pred tyzdnom pryvkrat a to mal pred mesiacom 3 roky, ale kopcek nezje, maximalne polku a kornutok zo zvyskom ide do kosa, ani ja nelubim kornutky
Od minuleho leta, to mal maly 22 mesiacov :.-)
cely kopcek nie, ale lizat som dala detom po prvom roku
Dominicka dostala minulý týždeň kopček, ale nezjedla ho.....a samozrejme Miškovi sme dávali tiež lízať....
v lete mávame v nedeľu po obede zmrzku vždy, tak tam za poievkovú lyžicu do misky a zjedli obidvaja už minulé leto...😉
tak baby vidim, ze mate na zmrlinu celkom striktne nazory. ked mal nas drobec 6 mesiacov, jedli sme u svagrinej zmrzlinu, malemu sme dali na okraj lyzicky malinko ochutnat, otocim sa a zrazu pozeram, ze svagrina (o 2 roky starsia s dvomi detmi 9 a 3,5 r.) krmi maleho zmrzlinou (stihla hadam zo 3-4 lyzicky), tak som jej povedala, nech mu to nedava, tak sa oborila na mna a muza (jej brata), ze nie sme normalni, on uz je velky a co tym chcem dokazat, ked mu nebudem davat. a v 9 mes. ho chcela napchat brumikom, opat proti mojej voli a opat vystartovala po nas, ze nie sme normalni my!!! baby, boh vas chran od takej osoby v rodine! hawk, to je vsetko co som chcela a som rada, ze vacsina zodpovednych mamiciek zdiela moj nazor! 😉
Ja myslim, ze oliznutie skoro cohokolvek od nejakeho pol roka je v pohode. Predpokladam, ze zmrzlinu malickym detom nikto nedava pravidelne a ani vo velkom mnozstve, tak si myslim, ze od roka a pol je to v poriadku, ale vylozene prilezitostne. Okrem toho pochybujem, ze tak male dieta by vedelo zjest cely kopcek. 😀
teraz prvykrat a ma 21 mesiacov
v lete ma moja dcerka 3 r. a zatial papa iba kornutky 😀 minule leto sme jej trocha namocili do zmrzliny kornutok ale nechcela to jest...mudre dieta 😀 ale miluje domace mrazene drene
pred tyzdnom jedol prvykrat ,ma 2r a 9 mes. 🙂
Najstaršia dcérka jedla po 1x zmrzlinu keď mala dva roky.
ochutnat dostal, ked nemal este ani rok - mal asi 10 alebo 11 mesiacov - to len na lyzicku ... do kornutka dostal, ked mal asi rok aj 8 alebo 9 mesiacov, teraz ma 2 roky a 7 mesiacov a normalne zje jeden kopcek aj s kornutkom ... sa len nezblaznite kvoli jednej zmrzline 😀 ako tak citam niektore prispevky

@olri - domacu od roku 🙂 Kupovanu o rok neskor 🙂