Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Tak moje dílo pro jednu holčinu, taška je mega velká 🙂 🙂
Přední kapsička, postranní dvě kapsy řasené, uvnitř dvě velké kapsy, a na bocích jsou ve předu dvě a vzadu jedna kapsa, šňůrka na klíče 🙂
Spodek je dvakrát vystužený, jinak je celá vystužená aby byla pevnější 🙂 popruh je zkracovací 🙂
Byla to fuška 🙂
@petkasv prekrásne, budú sa ti hrnúť objednávky isto, túto tašku neprehliadnu... páči sa mi aj farebnosť aj prevedenie 😀
strih máš vlastný?
Ahojte, poradite mi nejaku dobru stranku kde by som nasla navod ako usit mei tai? pozerala som toho viac ale je nieco co mate overene? Vdaka?
@ucitelka70 já snad ani objednávky nechci, ono totiž cpát pod patku celou tašku se dvěma vrstvama decovilu, není žádná sranda 😀 😀 jj barvy jsou krásný, prostě MM nezklame, střih je vlastní, paní si napsala rozměry a tímto vzniklo 🙂 taška je asi jedna z největších které jsem kdy na kočárku viděla 🙂
@fliacik většina prodávaných strojů v marketech je mechanických (např. AEG) a tím pádem je možné je po záruce dát do jakékoliv "opravny šicích strojů" (většinou se jedná o soukromníka, který opravuje šicí stroje, a domácí spotřebiče). Mám AEG a na nějaké veliké šití to není. Záleží jak moc se tomu chceš věnovat. Ale i tak bych asi doporučila investovat do dražšího stroje, který má víc funkcí.
holky prosim zkousela jsem si u kamaradky jak sije overlock a pri siti trika jsem si usila nebo spis prorizla diru v pruramcich. proste ten nuz reze par cm pred tim kde to sije tak nechapu jak sit takove obloucky....jinak je zazrak jak hezky a rychle to sije 🙂 snad casem poridim
@dagmarkaaa musíš to před tím nožem rovnat do roviny...
@dagmarkaaa musíš si to hezky rovnat, abys neřízla kam nemáš, anebo když máš obavu, tak na kritických místech se dá nůž vytáhnout, pak to šije, ale neořezává.
@medunka21 hmmm, pekné a aktuálne do tejto zimy
@zfidorka Já to připevňuju rovnou na tašku, pouzdro apod. Nůžtičkama na nehty udělám dírky v místě paciček, prostrčím, dospod dám tu podložku a pacičky roztáhnu do stran. Je dobrý to mít aspoň v místě toho patentu podložený nějakou výztuhou nebo aspoň vlizelínem. V podstatě jako podle návodu, co sem dala @laeela, ale rovnou do látky. A pacičky jsem roztahovala do stran 😉

@bordino krása, možná s kamašema to bude dobré 😝 😝 😝