icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
27. máj 2013

@bordino krása, možná s kamašema to bude dobré 😝 😝 😝

petkasv
27. máj 2013

Tak moje dílo pro jednu holčinu, taška je mega velká 🙂 🙂
Přední kapsička, postranní dvě kapsy řasené, uvnitř dvě velké kapsy, a na bocích jsou ve předu dvě a vzadu jedna kapsa, šňůrka na klíče 🙂
Spodek je dvakrát vystužený, jinak je celá vystužená aby byla pevnější 🙂 popruh je zkracovací 🙂
Byla to fuška 🙂

sinala
27. máj 2013

@katka82 tak to si pro ni jdu do trafiky. Mám už doma jednu, už z ní mám i střihnuto na tuniku, jen ještě ušít 😀 😀 😀 . Kdybys byla rychlejší než já 🙂 🙂 🙂 , tak napiš jak sedí velikosti podle tabulky 😉

sinala
27. máj 2013

@petkasv no super, ty se rozjídíš směrem k velkým projektům 🙂 🙂 🙂

petkasv
27. máj 2013

@sinala 😀 😀 😀 😀 no a budu za to brát ty miliony, néééé 😀 😀 😀 😀

ucitelka70
27. máj 2013

@petkasv prekrásne, budú sa ti hrnúť objednávky isto, túto tašku neprehliadnu... páči sa mi aj farebnosť aj prevedenie 😀
strih máš vlastný?

mychaella
27. máj 2013

Ahojte, poradite mi nejaku dobru stranku kde by som nasla navod ako usit mei tai? pozerala som toho viac ale je nieco co mate overene? Vdaka?

petkasv
27. máj 2013

@ucitelka70 já snad ani objednávky nechci, ono totiž cpát pod patku celou tašku se dvěma vrstvama decovilu, není žádná sranda 😀 😀 jj barvy jsou krásný, prostě MM nezklame, střih je vlastní, paní si napsala rozměry a tímto vzniklo 🙂 taška je asi jedna z největších které jsem kdy na kočárku viděla 🙂

mia___
27. máj 2013

@petkasv uuuzasna. A co je to za matros, nejaka kocarkovina? Co pouzivas na to vystuzenie?

petkasv
27. máj 2013

@mia___ děkuju, je to 100%bavlna, uvnitř černá a navrchnu je Michael Miller a celá je vystužená silným decovilem a ve spodní části jsou dvě vrstvý 🙂

a_lexa
27. máj 2013

@fliacik většina prodávaných strojů v marketech je mechanických (např. AEG) a tím pádem je možné je po záruce dát do jakékoliv "opravny šicích strojů" (většinou se jedná o soukromníka, který opravuje šicí stroje, a domácí spotřebiče). Mám AEG a na nějaké veliké šití to není. Záleží jak moc se tomu chceš věnovat. Ale i tak bych asi doporučila investovat do dražšího stroje, který má víc funkcí.

zabza40
27. máj 2013

@bordino
,aby jsi byla doma krásná, když si hodně zatopíš 😀 😀 😀 😀

a_lexa
27. máj 2013

@petkasv wow tak ta je vymazlená!!!!!! 😵 😵 To musela být pěkná piplačka, ale ten výsledek je nádherný.

zikie
27. máj 2013

@petkasv Ta je báááááječná!!!!

dagmarkaaa
27. máj 2013

holky prosim zkousela jsem si u kamaradky jak sije overlock a pri siti trika jsem si usila nebo spis prorizla diru v pruramcich. proste ten nuz reze par cm pred tim kde to sije tak nechapu jak sit takove obloucky....jinak je zazrak jak hezky a rychle to sije 🙂 snad casem poridim

anastazieb
27. máj 2013

@dagmarkaaa musíš to před tím nožem rovnat do roviny...

medunka21
27. máj 2013

moj dnešný výtvor..hoci ma už triciek dost,tejto kombinacii som neodolala

zfidorka
27. máj 2013

@petkasv krasna taska 🙂
ako sa pripevnuje to magneticke zapinanie? kupila som si take na kabelku, ale neviem ako ho tam mam nainstalovat...

crawler
27. máj 2013

@petkasv bomba!

ellysa
27. máj 2013

@medunka21 presne dnes som objednala hviezdy a pruhy 😵 krása

katka82
27. máj 2013

@petkasv no tak ta teda nemá chybu 😵 😵 hezčí jsem ještě neviděla 😉
@sinala no spíš bych řekla že ty předběhneš mě 😅 😀 😀 já než se k tomu dostanu 😀

ellysa
27. máj 2013

@petkasv spadla mi sánka

medunka21
27. máj 2013

@ellysa tak máme potom rovnaký vkus..v poslednej dobe sa mi začinaju páčit viac a viac

laeela
27. máj 2013

@petkasv Ty jsi hustá. Teď ses zbavila kostlivce a za odměnu tě budou kamarádky tvé kamarádky bombardovat, abys jim ušila stejnou. 😀
Je krásná.

laeela
27. máj 2013

@dagmarkaaa musíš si to hezky rovnat, abys neřízla kam nemáš, anebo když máš obavu, tak na kritických místech se dá nůž vytáhnout, pak to šije, ale neořezává.

petkasv
27. máj 2013

holky díky
@laeela 😀 😀 😀 😀

ucitelka70
27. máj 2013

@medunka21 hmmm, pekné a aktuálne do tejto zimy

svela
27. máj 2013

@zfidorka Já to připevňuju rovnou na tašku, pouzdro apod. Nůžtičkama na nehty udělám dírky v místě paciček, prostrčím, dospod dám tu podložku a pacičky roztáhnu do stran. Je dobrý to mít aspoň v místě toho patentu podložený nějakou výztuhou nebo aspoň vlizelínem. V podstatě jako podle návodu, co sem dala @laeela, ale rovnou do látky. A pacičky jsem roztahovala do stran 😉