icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sufik1
6. okt 2014

tvl tak to je hustý. Absolutně bych nepoznala, co je pajc. Já se teda neúčastním. Nějak nebyly kapacity, ale jste úžasné.

jitu22
6. okt 2014

hurá, už je tam všechno 🙂

anastazieb
6. okt 2014

Taky bych uvítala větší detaily, takhle to vůbec není ono 😀

koki_melo
6. okt 2014

ZPŮSOB HLASOVÁNÍ:
*hlasují pouze soutěžící a to prostřednictvím IP
*z 12 soutěžních modelů si vyberou 6 nejlepších
*6 vybraným postupně udělí 6,5,4,3,2,1 bod - 6b dostane ten nej nej nej, 1ten "poslední" z vybrané šestice
*co je to nej nej nej - vzhledem k tomu, že jde o pajcovací soutěž, tak se hodnotí kvalita kopie, jak bylo řečeno předem, použití jiných látek není na závadu

Jakmile obdržím všechna hodnocení, vyhlásím vítěze.

Veřejnost může "páčikovat" o sto šest 🙂.

koki_melo
6. okt 2014

Holky, omlouvám se, že vás zklamu, ale quiet book není od paní @kuna. Paní Kuna má jinou pecku.
Komentář s jejím jménem jsem smazala, aby to jednak nebylo matoucí, zavádějící a nemrzelo skutečnou autorku 😉 .

Ad detaily - mohu vytvořit ještě jedno album a tam dát všechny fotky, nezkolážované. Ono vytvořit nějaký prezentovatelný materiál z podkladů různé kvality je někdy dost náročné i z toho pohledu, aby v tom nebyl chaos. Jdu na to 😉 .

kuna
6. okt 2014

Haha, tak to me tesi, ze jste si myslely, ze peppina je moje 😀.Ale bohuzel, zas takovy blazen nejsem, na o jsou tu jini 🙂. Podle me muj vytvor poznat je, ale knizka to neni. Ja mam taky svuj tip, kdo to usil, tak jsem pak zvedava, jestli jsem se trefila 🙂.

terezita
6. okt 2014

@kuna tak tos me překvapila! Původně jsem si k tobě tipla něco jiného ale pak jsem si říkala ze pepina jede u vás.. :D

caramilla
6. okt 2014

@petkasv no, jsi drak a to tričko byla 5minutovka mezi tím? 😀

ad Soutěž - vy jste tak šikovné a vtipné! Vůbec nevím, jak hlasovat. Mě nejvíc pobavil nápad pajcnout piráta a šaty s dráčky 😀 To jsem se tu fakt řezala. Mikina se sovou je překrásná. A moc chválím všechny fotky! 😉

caramilla
6. okt 2014

Tak můžeme soutěž pomalu ještě rozšířit na tipovačku a taky na to, kdo pojede první expresem do bohnic, což teda Peppina jede, pápá 😀

zuzimia
6. okt 2014

@sunnyday28
Pokial starej Lade nic vazne nie je a ma dobry cik-cak a rovny steh, a chces sit najma uplety, tak ja by som dala opravit staru Ladu a kupila radsej rovno OL. A dosetris este na novy rovnosteh casom.

terezita
6. okt 2014

@caramilla joo u piráta jsem se taky znacne pobavila a vzpomenula si na nejmenovanou slečnu.. :D
@koki_melo sebe předpokládám bodovat nemáme, ze?? :D:D:D

koki_melo
6. okt 2014

@terezita Aáááá Teri, čekala jsem, kdo si jako první dá plný počet 😀 .
Když dorazil pirát, tak jsem si čůrla do gatí 😎 .

JINAK SOUHLAS, DÍLA JSOU FAKT SUPER A JE TO HROZNĚ TĚŽKÉ VYBRAT A OHODNOTIT SPRAVEDLIVĚ.
TIPOVAT KLIDNĚ MŮŽETE, ALE NE POD FOTKU S TÍM "TO JE URČITĚ PANÍ BLABLA", PAK TO FAKT MATE A MŮŽE ZAMRZET. TIP NAPSAT S OTAZNÍKEM PROSÍM 😉.

snowwitch
6. okt 2014

Teda holky, ty pajcovací výtvory jsou parádní. A Pepinu absolutně nechápu.
@caramilla @terezita Ti vaši kluci jsou prostě k sežrání....
@petkasv Krásné mikiny, Já se pořád přemlouvám, že si taky ušiju, ale mám teď hroznej kopr...
@lilly2711 Jako vždy KRÁSA!

Návštěva nového synovce mě donutila sednout ke strojům, tak jen ubohé tepláčky s oboustranným kabátkem.

petkasv
6. okt 2014

@caramilla no tak to vubec, to byla nejvetsi sra...ka, hrozny vystrih jsem presivala 3x a nenavidela se a rukavy 2x, silenost 😀

terezita
6. okt 2014

@koki_melo :D:D plnej bych si nedala ;)

behulka
6. okt 2014

@sunnyday28 áno, staršie, viac nosené úplety sa pri šití dierkujú, toto podľa mňa ani OL nevyrieši. Podľa mňa únava materiálu.

koki_melo
6. okt 2014

@petkasv Péťo, šila jsi nakonec té objemnější sestřence tu mikču?

petkasv
6. okt 2014

@koki_melo jj sila, procpak, poslala mi miry a ja usila, sedi perfektne, jen sem ji nefotila, neb mi to prislo zbytecne, je totozna s tou sakurou akorat je to XXL 😀D

kaniska
6. okt 2014

ahojte maminky, mozte mi poradit sijaci stroj pre zaciatocnicku? dakujem :-*

koki_melo
6. okt 2014

@petkasv No právě jsem chtěla vidět, jak vypadá XXL 😀

terezita
6. okt 2014

ha, jdu si usit mikinu.. 😀 jsem si rikala, ze jsem neco chtela, ale zapomnela jsem co.. 😅 (ta pak bude v obrich rozmerech.. 😀 jako kojeni me faaakt bavi, ale uz se tesim, az budu mit kozenky polovicni.. 😅)
@kaniska my tu jedeme vetsinou v brotherech nebo janome. u nich jsou i ty levnejsi dobry 😉

kaniska
6. okt 2014

@terezita dakujem! 🙂

caramilla
6. okt 2014

@kaniska jj, bráškové a já jedu v pfaff 😀

zuzkasim
6. okt 2014

@snowwitch Takhle "uboze" chci taky šít!

Výtvory do soutěže jsou skvělé, fakt mě zajímá, kdo dělal tu Pepinu?! A pirát mi taky někoho připomněl🙂 Krása, jste fakt všechny dobré!

ucitelka70
6. okt 2014

@kaniska teraz je v lidli akcia, niektoré baby šijú na rovnostehu aj OL z Lidla a sú spokojné, ja mám starunkú veritasku a OL Brother

alenf
6. okt 2014

Koki_melo robí súťaž v pajcovaní-tento môj 2dňový počin je vlastne tiež pajc 😀 .Robila som pánsku softshellku podľa donesenej vetrovky.Snáď to bude chlapovi dobré 😕

argo1
6. okt 2014

ad pajcovací soutěž - holky vy jste FAKT dobrý!!! smekám. a jdu střihnout na naprosto nudný softky bez aplikací 🙂 😀

@snowwitch souhlasím se @zuzkasim, taky bych chtěla šít "uboze" . mě se tuze páčí kabátek! 🙂

kaniska
6. okt 2014

@ucitelka70 dakujem 🙂

snowwitch
6. okt 2014

@argo1 @zuzkasim Já to myslela tak, že po illili a pajcovací soutěži si neškrtám. Každopádně děkuji 😉

koki_melo
6. okt 2014

Proti pajcovanému modelu bylo tohle takové odpočinkové šitíčko ke kafíčku 😝.
ps. Ti plameňáci fakt nejsou našití křivě, jsou stejní, zrcadlově stříhaní, na milimetr přesně umístění...a vyfotím to jak gegoš 😕 .
Vel. cca 80, zakázka neteřinky.