icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sussanah
3. feb 2012
lilly2711
3. feb 2012

@caramilla dakujem, ten strih mam, tak vyskusam. Ten nas problem mame od operacie, ako bola intubovana. Neviem co bude, mame cas do 15.2. potom ideme na hospitalizaciu a budu to riesit. Moznosti je viac, moze tam mar virus, bakteriu a to mohlo sposobit ochrnutie a na to budu stacit lieky. Horsie je ak to bolo sposobene silnym tlakom tej hadicky, alebo mechanickym poskodenim, v takom pripade nas caka tracheotomia, cize hadicka do krku, aby sa nervy zregenerovali. To ale dufam nebude nas problem.Ale riesit sa to musi, lebo pocuvat, ako vam dieta bojuje za kazdy nadych a vydava pritom brutalne hykave zvuky je na nervy.

petkasv
3. feb 2012

@lilly2711 malá je nádherná 🙂 a je mi líto, že máte takové starosti, děti by neměly být nemocné ☹ chudáček, hlavně ať už se to vyřeší, musí to být o nervy, jak píšeš ☹ myslíme na vás 🙂

ucitelka70
3. feb 2012

@lilly2711 AHOJ, tak Vám želám veľa optimizmu, a veriť v tej najlepšej verzii, malá je princeznička, bojovníčky ste obe, tak sa držte

wzorcek
3. feb 2012

hej baby, idem dostat na narodeniny overlock 😀 tak snad vam tu o chvilku budem konecne aj ja pridavat kadejake krasne vecicky usite... chcem sa opytat, toto je ten overlock co stale odporucate? lebo si nepamatam 😉
http://www.ab-obchod.sk/overlocky/overlock-brot...
a baby SK, kde ste kupovali? a ste spokojne?

wzorcek
3. feb 2012

@lilly2711 tazko sa to cita, prajem vam vela sil, myslime na vas

dankakk
3. feb 2012

@wzorcek ozaj, všetko naj🙂! Ten overlock bude super darček. Ja mám presne ten čo si poslala - odporúčanie bab z diskusie, môžem len súhlasiť, je super. Kupovala som tu http://www.sijacie-stroje-patchwork.sk/brother-... ale vtedy bol tu najlacnejší nantrhu. Pozerám, že si našla lacnejší.

daisyr
3. feb 2012

@lilly2711 taky držím palečky, ať vám to s malou dopadne co nejlépe a pěkně přibírá, aby mohla nosit všechny ty plenečky a byli jste všichni spokojení! Myslím na vás.

barcav
3. feb 2012

@lilly2711 držím palečky ať je malá brzo v pořádku.

caramilla
3. feb 2012

@lillyzelvicka neuniverzalnejsi a nejteplejsi mi prijde oboulic, i se s nim super sije.

caramilla
3. feb 2012

@lilly2711 díky za upřesnění, mě to vrtalo hlavou, jak se to tak přihodí ☹ Myslím na vás a přimlouvám se, abe ten problém byl jen ta nejméně náročná varianta a bylo to brzy OK!!! V"bec si to ani nepředstavuju, jaké to je, to se představit nedá!!!! ☹ ☹ ☹

wzorcek
3. feb 2012

@dankakk diky 🙂 a kolko asi sijes s overlockom a kolko na normalnom stroji? lebo vies, mam taky stary stroj a neviem ze ci radsej kupit novy stroj, alebo ci ten overlock... ale si hovorim, ze kym este stary funguje, tak zbytocne budem kupovat novy... len ked kupim OL tak stroj dost dlhu dobu nehrozi...

macin73
3. feb 2012

@lilly2711 Já můžu poradit fakt ten novosklad... malá byla drobná a ten fungoval nejlíp... je to otázka cviku, za dva dny Ti to skládání ani nepřijde. Tak ať je už jen líp a líp, malá je kouzelná 🙂

michamicha
3. feb 2012

prosím o radu jaký flís a kde ho koupit na flísáčky?

zojec
3. feb 2012

kedze ostala potahova latka, sijem dalej 😀

zojec
3. feb 2012

@lilly2711 mala je nadherna... nech mate vsetky problemy coskoro za sebou 😉

lillyzelvicka
3. feb 2012

@lilly2711 Ať se Vám daří a malá se uzdravuje bobečci.Takový drobeček a už to má tak těžké 😒

lillyzelvicka
3. feb 2012

A nové provedení podprdy 🙂

dugyna
3. feb 2012

takze este som dosila aj ciapocku ktoru si vybrala Miska sama 🙂

dugyna
3. feb 2012

@zojec to je super,mala si nejaky navod? ja mam taku latku co by som na taketo cosi mohla pouzit

season
3. feb 2012

@ucitelka70 no Ty máš "skvelý" začiatok roka 😢 😖 my sme tak vlani zahájili začiatok roka a tri mesiace v kuse sme sa nemohli vylízať s chalanmi z chorôb, nikdy sa mi nepodarilo dostať nádchu dva dni po tom ako mi prešla tá prvá. Tak dúfam, že budeš na tom lepšie a rýchlejšie sa dáš do richtigu

zojec
3. feb 2012

@dugyna inspirovala som sa tu: http://www.etsy.com/shop/ZazaHammocks?ref=selle... a videla fotky jednej kamosky 😉 ale je to vlastne obdlznik na dlhsom konci vystrihnuty trosku do obluka a dookola presity tunelik, aby tadial mohlo ist lano 😉 velmi jednoduche na usitie

rina76
3. feb 2012

dnešní dílo - zase recyklace 😉 , v sekáči jsem ulovila svetr 50%merino, 50%ovčí vlna a vyšlo na celou soupravu 😀

palosek
3. feb 2012

@rina76 uou, tak to je bomba 😀 Kdo by řekl, že recyklo 😀 Parádní kůň i podkova 😉
Holky...skenovala jsem střih na spací pytel na uložto...prosím, zkuste to některá, jestli vám to půjde stáhnout a otevřít v norm. použitelné podobě...mě to prostě nejde...a rozesílat to furt e-mailem se mi taky nechce...díky...
http://www.uloz.to/13077676/spaci-pytel-pdf

palosek
3. feb 2012

@lilly2711 přeji hodně síly a víry...budem na vás myslet ať je brzy vše jak má být...co je proti tomu naše nachlazení, že... 😉

terezita
3. feb 2012

tak a ja taky dneska se sitim koncim a jdu spat.. mlade chude je co 5 minut vzhuru a breci.. to bude noc..

tak tu jsou tricka ze zbytku a nakonec jsem rada, ze toho zelenohnedeho mtx pruhu na me zbylo malo, bo jinak by me nenapadlo strihnout tohle tricko a to by me moc mrzelo, bo se mi deeesne libi 😵 uplne ho emmine zavidim! 😀

terezita
3. feb 2012

@rina76 taky bych vubec netipla, ze je to recy! vypada to paradne! 😉
@lillyzelvicka podprdu nekomentuju, to bych vubec nevedela, jak to usit.. 😅 😀 takze stejne jak ivuska, ja chci takyyyy 😅 😀
@lilly2711 prejeme male brzke uzdraveni! a hlavne at to jsou jeji posledni zdravotni komplikace a uz je jen zdrava a dela vam samou radost!

kuna
4. feb 2012

Holky a hlavně @animal, je možné si objednat soft i po 1/4m? Chtěla bych na aplikace, ale zase kvůli tomu nechci objednávat zbytečné půlmetry...

kuna
4. feb 2012

@lilly2711 dceruška je krásná! A myslím na vás, chudinka malá, tolik už si toho zkusila...tak držím palce, aby vám stačily jen ty léky a byla brzo v pořádku! 🙂

U nás lazaret pokračuje, už jsem stačila nakazit manžela (toho to chytlo na letišti, byl zrovna pracovně pryč, naštěstí to bylo až cestou zpátky). Mně to propuklo ve čtvrtek v poledne, ale v té době jsem byla od rána na návštěvě u ségry, ta začala zvracet včera a chudinka neteřinka v noci 😢 . Mám trochu výčitky, že jsem všechny nakazila, i když za to nemůžu a nemohla jsem cestou na návštěvu vědět, že v sobě mám toto.
@caramilla jak jsi věděla, že to byly ty rotaviry? To se dá poznat i bez doktora?

rina76
4. feb 2012

@palosek zkoušela jsem to stáhnout a jde mi to bez problémů