icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

membri
25. feb 2012

@veronik77 ja nevim, jsem mela malou od zacatku bolesti az po konec za 3 hodinky venku 😀 😀

caramilla
25. feb 2012

vy jste prdlý 😀 😀 😀

veronik77
25. feb 2012

@membri to je paráda, já si zažila až u A., to jsem ani nevěřila, že už fakt rodím. tak to ani manžel nestihl - polala jsem ho do práce, že to bude ještě na dlouho 😀

membri
25. feb 2012

@veronik77 tak ja to me la rychly.. mela jsem rychlej uz ten prvni porod ktery me vyvolavali ve 21 tydnu.. a to bylo taky rychly.. ale jsem rada ze to netrvalo dlouho.. mela jsem tam vedle na sale pani, ktera uz rodila 24 hodin, a porodila az nejakych 5 hodin po me

veronik77
25. feb 2012

ve 21.tt? ☹
přeji dobrou noc, A. má teplotu, tak je svízel přítula a nechce spinkat, tak jdu do pelíšku s ní 😉

dugyna
25. feb 2012

@nika a to si kde kupila taku lamu lebo mala je vytazena na tigrov

nika
25. feb 2012

@dugyna přiznám se že je to ušité z deky od vietnamců, jinou látku se vzorem jsem nesehnala, zase za 150,- a ještě zbylo na malou deku na povalování v hracím stanu. měla pod tím merino tak to na tělo přímo nešlo.

membri
25. feb 2012

@veronik77 jj bohuzel malej byl tezce postizeny. Plodovku jsem podstupovala 2x kvuli overeni..
a u Anicky jsem byla taky na plodovce,chteli si overit ze je vse ok.

mima2011
25. feb 2012

@caramilla taky mám spoustu inspirace na jména a ještě víc po tom co se tu rozjelo 😀 . Hlavně mám ráda ty méně časté. Nic proti Adélkám, Barunkám, Aničkám, Honzíkům, Jakoubkům....jsou to krásné české jména, ale když se u nás na písku sejde pět Elišek najednou tak to fakt nedávám, máme totiž pískoviště pod oknem 😀 .

@caramilla@animal Marečka mám synovce a je to opravdu krásné jméno, říkají mu Mája.

Jak jsme čekali Šimulu tak m. mu dal pracovní název Ervín a to ještě než jsme věděli, že to bude kluk, prý nic jiného neumí a když jsme doma s vážnou tváří oznámili, že čekáme Ervínka tak mi neteř vyděšeně řekla" teto to nemůžeš". Nakonec jsme si na Ervíška tak zvykli, že jsme uvažovali ,že ho prckovi dáme aspoň jako druhé jméno ( v čr jsou jen dva chlapi co toto jméno mají). M. nedávno prohlásil, že by nebylo špatné mít tři kluky Krasoně, Jasoně a Drsoně tak jen pro inspiraci 😀 😀 😀

tortelinka
25. feb 2012

chcem sa opytat mamiciek sikuliek, ci by ste niektora bola ochotna usit chranice na nosic napiste IP .vdaka

mima2011
25. feb 2012

@caramilla mě caramilla taky přijde hezčí. Krásné výtvory. Dovolím si trošku rýpnout, koukla jsem k terezitě a ona má štítky do barvy co ty na to 😉 😀 😀

dugyna
25. feb 2012

@ucitelka70 vybrala som ti obrazok hocijaky-pohladnica,knizka...prekresrila niekolkokrat zvacsie na velky papier-hrubsi, potom som vystrihla celu postavicku okreslila na stenu a potom so strihala postavicku podla ciar na mensie casti a vzdy obkreslovala ceruzkou na stene....az som mala na stene ceruzkou celu postavicku , potom som ju namalovala farebne a nakoniec obtiahla tou ciernou. malovala som to tonovacimi farbami- napr hornbach...ale mozes aj ine. 🙂 teraz kreslim psika malej 🙂 a potom ma caka strom...

dugyna
25. feb 2012

@membri tvoj drobec sa narodila tak skoro?

dugyna
25. feb 2012

@nika super napad. uz len pokukat taku deku 🙂 a moje dietko bude unesene ze bude mat oblek tigra 🙂

veronik77
25. feb 2012

@membri hlavně, že je malá ok 🙂 dobrou...

terezita
25. feb 2012

@mima2011 ted jsem se pobavila 😀 😀 😀 ale mam problem, mam jen 3 barvy.. chybi mi jeste zelena, zluta a fialova.. a timto vypisuju konkurz na sponzora na nove etikety 😀 😀 😀

lilly2711
25. feb 2012

AHOJTE žienky,
@monikajan vdaka za sms do nemocky a vdaka za podporu.
Idem vam napisat, kedze na nas stale myslite a drzite nam prsty. 🙂
Babulky myslela som, ze uz mame vsetko za sebou, ale stastie- hnusoba nechce na nas sadnut. Vcera nas pustili z nemocnice po dvoch tyzdnoch aj to len na priepustku. Nellie bola na kontrole, kde lekar skonstatoval, ze je podvyzivena a doslova bojuje o kazdy nadych, tak nas tam hned nechali. Na dalsi den jej robili mikrolaryngobronchoskopiu pod narkozou a este aj maly operacny zakrok na zlepsenie dychania, ale nic sa nezlepsilo. Dokonca sa na dalsi den velmi zhorsila, tazko dychala, hykala , nechcela jest a spat a vecer uz potrebovala stereoidy, inhalacne lieky a kyslikovu masku.Na dva dni to ako tak pomohlo, ale potom po vikende jej robili zase fibroskopiu a povedali nam, ze jedna strana hlasiviek je uplne ochrnuta a druha pracuje uz len na 50%, ale ze podla ORL lekara tam je aj iny problem, tak nam naordinovali kardiologicke vysetrenia ekg, ECHO a pod. No a potom sme sa dozvedeli dalsiu zlu spravu. Nellie rastie uprostred srdiecka sval, ktory tlaci na cievy a brani spravnemu krvnemu obehu a tym aj zhorsuje dychanie, lebo srdiecko sa jej strasne namaha a zvysenou cirkulaciou vzduchu zhorsuje stridor.Takze nas caka tazka operacia, budu jej otvarat hrudnik. Zatial to nie je akutne, tak chcu aby trosku pribrala, lebo stale mame len cosi okolo 4 kil. Povodne sme mali ostat v nemocnici tak 4-6 tyzdnov, ale nemali jednopostelovu izbu a Nellie strasne vadi ten nemocnicny hluk v noci a niekolko noci som ju nosila na rukach,aby aspon cosi pospala, tak nas pustili na priepustku na dva tyzdne domov.Potom sa uvidi, ako na tom bude, lebo koli stridoru tazko priberame a namaha srdiecka nam tiez neprospieva. V pripade, ze ju budu hned potom operovat, budeme po operacii na pozorovani, ci sa dychanie zlepsilo, inak nam hrozi tracheotomia. V prvy den, co mi to povedali som sa slusne zlozila, ale co uz, treba ist dalej, takze som nabrala sily a ideme bojovat. Mam dva tyzdne na to, aby som si oddychla, lebo uz viem, co nas caka a v nemocnici to bude narocne.Teraz musime uz len pribrat a nabrat sily. Kedze Nellie je stale tazko chora kardiologicka pacientka, vyzaduje si narocnu starostlivost a cele dni sa krutim len okolo nej a so zvyskom mi pomaha mamka a manzel.Tak nam zienky prosim drzte prsty a myslite na nas prosim.

mima2011
25. feb 2012

Holky máte moc krásné výtvory až zrak přechází. Já sice něco pošiju, ale rozhodně né tolik jak některé z vás, asi mám kratší den bo co 😕 🙂 . Ráda bych sem dala i foto, ale nejdou mi nějak přetahovat fotky. Jinak díky všem za inspiraci nejen k šití 😉

caramilla
25. feb 2012

@membri ☹ ☹ ☹
@mima2011 My měli jako kluka napsanýho Jakuba 😀 Markovi jsme říkali asi 100 variant, mě se hodně líbilo "Marenek" 😉
Jo jo, barva 😀 Ono je to o ceně, štítky za rozumnou cenu se dají sehnat od 1000 ks vejš a to i já při svém šití jak ďábel fakt víc barev nevyšiju 😀 Ale jsem spokojená, ta zelenkavá jde celkem ke všemu 😉

caramilla
25. feb 2012

@lilly2711 no to né ☹ ☹ ☹ Bulím tu jako malá. To je fakt strašný!
Úplně chápu, že jsi se složila a vůbec nevím, co mám napsat. Je mi to hrozně líto, jako by to všechno už nestačilo, do prkna!!!
Myslím na vás moc moc moc. Naberte obě sil a hlavně, ať operace dopadne dobře a svitne na lepší zítřky!!!!

terezita
25. feb 2012

@lilly2711 no teda, chudatko malinkaty.. 😨 drzime vsechny palce co mame, at vam kocka rychle pribere a a dalsi leceni a operace probehnou v pohode! ach jo, takovych trapeni a tak male miminko..

dankakk
25. feb 2012

@lilly2711 ach bože, koľko si vytrpite:((( budem na vás myslieť a posielať vela pozitívnej energie ...

lilly2711
25. feb 2012

@caramilla
@terezita dievcence dakujem. Prisla som k vam len na skok, viac nestiham. Nellie spava cez den len jeden spanok v kociku, zvysok len na rukach. Je predrazdena z toho vsetkeho a tak ju nosim v satke, alebo len v zavinovacke, iba tak je spokojna a neplace. V nemocnici som jej cele dni nieco rozpravala, spievala a hucala do nej, aby vedela ze som tam s nou a bola aspon cosi spokojnejsia. Uz sa aj krasne usmieva a reaguje na vsetko. Verim, ze sme v dobrych rukach, ale z operacie mam nesmierny strach. Videla som tam podobnych pacientov a viem co to bude aj ake tazke,.

mima2011
25. feb 2012

@terezita 😀 😀 😀 já to asi nebudu 😀 😀 😀 sama bych nějakého potřebovala jelikož díky této diskuzi nutně potřebuji podložku, kolečko, misku na špendlíky, nejméně patery nůžky....... a to nemluvím o těch látečkách co se tu jednou za čas objednávají v minihromadkách 😀 😀 😀 😀

mima2011
25. feb 2012

@caramilla ty. že nevyšiješ...NEVĚŘÍM 🙂

caramilla
25. feb 2012

@lilly2711 Jsi úžasná máma! Víc udělat nemůžeš. Věřím a doufám, že Nellie jednou bude krásná zdravá holčička a ty si jednou pro vždy pak oddychneš a bude zase dobře. Toto je opravdu strašné období. Operaci si ani radši nepředstavuju a už vůbec ne to, jak se budeš cítit, až ona bude na sále a ty budeš čekat, fakt nemyslet...
Vyprošuju ti hodně sil a hodně chvil a věcí a maličkostí, co tě nabijou energií, protože té budeš potřebovat a potřebuješ opravdu nesmírně moc!

season
25. feb 2012

@lilly2711 Držte sa dievčence!!!

animal
25. feb 2012

@lilly2711 jejda hodně ošklivý příběh a tak přeji tfuj tfuj tfuj ať paní štěstěna konečně příjde 😀 😀 jsi silná máma

animal
25. feb 2012

@caramilla já Marýskovi říkám taky Majoránko 😀 😀 😀

mima2011
25. feb 2012

@lilly2711 přeji pevné nervy a spoustu síly vám oběma. Dětem by se opravdu nemělo nic dít. Jak je vše malicherné v porovnání se zdravím dítěte.