Susede krásne vonia opraté prádlo a mne nie
Tak ma napadlo ked už mame prací mesiac, ako je to možné že ked idem kolkokrát domov alebo pridem ku kamoške tak cítim nádhernu vônu práve opratého a vyvešaného prádla. U mňa niečo také nehrozí.
Takisto napr. mi poslala známa balik oblečenia pre malého to tak krásne voňalo a vonia ešte dnes, konkretne dnes som vytiahla jedno tričko, a užasná vôna. To moje prádlo tak vôbec nevonia. ☹
Použivam zväčša persil tablety, a aviváž momentálne Frosh. Už som vyskúšala kopec avivázi a neviem čoho všetkeho. No nič.
Jediný prostriedok ktorý milujem je Škrobenka Z z levandulovou vônou, v tom ked operiem periny tak vonaju ked ich vytiahnem zo skrine aj po pol roku.
Skúšala som dať aj menej otáčok na prácke, meniť program no bez efektu. Tak baby raďte.
Ja milujem vôňu práve opratého prádla, tak ako to docielit. 😝 🙂
@bv_alexandra 😀 😀 😀 😀
abys nezacala fetovat 😀 😀 😀 svezi vuni 😝
p.s. dej mi pak vedet..ocuchej si vsechny uzavery...ale vazne kup jen modrou 😉 😀
vydrzi a drzi
no este jeden typ trocha z ineho sudka prostriedky proti moliam tie vrecka naplnené gulickami uzasne vonaju v skrini aj dva roky
ja tiež kupujem prašky a avivaže v rakusku a vonia kradne ale občas použijem aj talianske coccolino a to vonia nadherne
@bv_alexandra u nas v Teta stoji 2.50 🙂
@bv_alexandra tu skrobenku pouzivam aj ja..pouzivala ju moja babicka ,a vzdy ked si privoniam k nej,alebo k pradlu,hned si spmeniem na vonu jej domu..vedela sa zmiesat s typickou vonou jej domacnosti...zial babinku uz nemam,ale dufam,ze tu skrobenku budu este hoodne dlho vyrabat...
ale krasnu vonu vie urobit aj gel na pranie Perwol color magic,ten tyrkysovy..a tekute arielove kapsuly...a avivaz uz neviem presne znacku,ci Lenor,alebo Silan..taky zelenkavy
ahojte poviem vam recept ked ide posledne plakanie ja davam avivaz skor nedavam potom to necham dvakrat aby to pracka potocila a vipnem a necham pradlo vlastne mocit v avivaze recept je zarucene vonia
baby a niekde je obchod,co predava capovane cistiace prostriedky,vola sa tusim mydlinka,alebo bublinka,ci ako..som tam kupila gel na cierne..no otras nieco....pouzivam ho na zem vonku ked umyvam..neskutocny smrad
@ikke stare tety a babky mi vacsinou vonaju "po kostole"..taka specificka starecka vona
@bv_alexandra a opytaj sa susedky,co pouziva..ci si tak nerozumiete?
u nás vonia vždy celý dom ked sa perie- používam na všetko Lovelu- tekutu a na naše čierne( s polovičkou mame 95% vecí čiernych) woolite black. aviváž jedine Lenor summer. bývame s prababkou a viem čo je to starecká vôna a jedine pranie s lenorom ju riadne prebije. babi dlhé roky prala klasicky a v rukách ale teraz nedá na pračku dopustit. dokonca jej môžem prat aj rubáče a zástere- ona totiž chodí stále v kroji
a ak chcete vediet čo je ozajstný smrad ked otvorite pračku s čerstvo opratými vecami- odporúčam prist k polovičkiným rodičom. jeho mama robí v nemocnici a firma čo tam dodáva pracie prostriedky tiež predáva a čapuje. donesu si prázdne nádoby a oni im to naplnia. ale ten smrad sa nedá ani opísať.brrrrrrrr
ja používam lenor.ked som dcérke prala veci ako maličkej používala som lenor pre detičky a prádlo vonia aj 2 a pol roka potom(mám ho v krabiciach)teraz používam žltý lenor a krásne vonia celá skriňa
Ja už dlho - aj ked sú deti vačšie používam aviváž Batole (škoda že len 1 lit balenie dostať) - jemná vôňa bábetiek je super aj na perinách 😉
ja som kedysi pouzivala persil prasok, potom gel na biele, gel na tmave, gel na farebne 😅 ... no a potom som otehotnela a napinalo ma pri najmensom zavane pri otvoreni flase, alebo krabice s praskom.. 😝 mojim vykupenim bol frosch 😝 ten pouzivam dodnes, a taktiez periem v persil sensitive geli 🙂
nastastie periem len lahko znecistene veci, cize gel mi postacuje, ale viem, ze keby periem monterky, veci viac zaspinene, tak asi siahnem skor po prasku 🙂
avivaz povazujem za zbytocnost, akurat mi dost vadilo, ze mi elektrizuju veci, ktore nie su z cistej bavlny, tak pridam troska avivaze a ucel splneny 🙂
sestra pouzivala na veci maleho dreft sensitive a mne to prislo strasne prevonane.. 😝 babatkovska vona je ta najkrajsia a ja som darmo maleho onuchavala a citila som.. dreft 😖 tak mam voci nemu averziu aj ked vona to nie je zla, ale taka prilis silna..
a tiez som zistila ze nie je gel ako gel.. ked kupim persil gel v luxembursku, tak vonia krajsie, a co sa mi tam najviac paci, ze tam dostat koncentraty cca litrove, ktore vydrzia takmer tak dlho ako trojlitrove balenie .. to len nas na sk nutia vlacit obr flase 😠
mne pradlo nádherne a dlhodobo vonalo po použití aviváže lenor ružový...aj po zime stale vonia v škatuli 🙂 používam persil tablety a lenor ružový,do ktorého som sa asi zalubila...skusila som kadejake aviváže,tento je naj efekt vôna 🙂 🙂 🙂 🙂
Mamičky, chcem sa spýtať, či náhodou nemáte rovnakú skúsenosť s tmavým prádlom ako ja. Tmavé prádlo periem vo Woolite Black + Lenor Spring. Keď ho vyberám z práčky, krásne vonia a keď ho skladám, normálne cítim zápach akoby potuchliny, hlavne v hrubším miestach - vrecká, guma v páse...ja už neviem ako proti tomu bojovať! Biele a farebné prádlo mi vonia krásne, s tým problém nemám, ale toto tmavé, no fakt niekedy otras a rovno z balkóna, alebo zo sušiaka to ide rovno do koša na pranie 😖 . Stretla som sa s tým už u viacerých mamičkách, s ktorými sa poznám a nevieme čo proti tomu. Viete poradiť?
@bv_alexandra Aviváž Batole nemá chybu. Ja už iné ani nekupujem.
Zalezi na tom, co kto vola krasnou vonou 😉
Ja praveze nemam rada moc silne vone. Ten Ariel na farebne, co teraz mam, je dost parfemovany sam o sebe, ked dam avivaz, tu vobec necitit...
Najradsej mam na pradle vonu slnka. Pradlo vysusene na vonku vonia uplne inak, no... slnkom 😀 To mam rada. Ked sa susi vnutri, vonia inak.
Inak som ako @ikke, ocot citim na tri mile proti vetru, bleee. Vo vsetkych hoteloch uz tiez leju ocot na pradlo, a mne to tak strasne smrdi... Kedysi liali chlor a smrdelo chlorom, teraz leju ocot... No z dazda pod odkvap.
Ale nas ucitel tanca vzdy vonal pekne nejakym praskom, ale neviem akym (nosil pradlo mame, zbytocne sa ho pytat 😉)
Inak, biely Kuschelweich, teda Coccolino, sa mi vzdy zbrndzi na puding, uz ho nekupujem. Teraz mam biely Silan, inak mam rada aj biely DenkMit z DMka.
@iwuskaaa a @libukan: Mne sa tak niekedy zosmradnu rifle a ine hrube veci, ked sa susia pomaly vnutri, alebo naopak na prilis silnom slnku vonku... A najma, ked su nahusto povesane. Takze dlhe, hrube veci vesiam na striedacku s kratkymi, aby sa k pradlu dostalo co najviac vzduchu. Proti smradu pomoze vyprat na vyssej teplote, alebo pridat oxi cistic (vanish alebo zo zeleneho kyblika DenkMit z DMka) alebo vyprat v geli na moderne textilie DenkMit z DMka, ruzova flaska. Ja som s nim vyprala smrad z grciek z manzelovyhc rifli, ked sa mu syn vygrcal na nohy... A to som tie rifle predtym prala dva krat a smrdelo to furt...
Ale inak kdesi som citala nazor prackoveho opravara, ze black gely su po prve dobry trik a po druhe zle pre pracku. Mne tiez skor smrdeli, uz ich nekupujem, color prasok alebo gel tiez stacia, nemam dojem, ze by mi to cierne rychlejsie bledlo. Skuste vymenit znacku resp. pouzivat nie black, ale color prostriedok...
minuly rok sme so sestrou robili velke upratovanie v otcovej skrini s oblecenim a len sme stale hladali, kde ma zahrabane tie sacky proti moliam, co sme tam stale citili. nakoniec po 2 dnoch vysvitlo, ze si perie veci vo woolite na cierne pradlo 😝 😅
@ikke: Ano, fakt. Aspon v Europe, v USA som dlhsie nebola, ale odtial si pamatam skor ten chlor...
Chodime najma po Taliansku, ale octom smrdi postelne pradlo a uteraky takmer vsade. Niekde velmi silno, ze ma natahuje, ked si chcem utriet tvar, niekde iba, ked je ten uterak priamo v kontakte s vodou... A to od 2* po 4* vsade... Takze nie si jedina, ktora to citi a vadi jej to 🙂
@iwuskaaa: bohuzial, DMko ma katastrofalnu stranku a nema na stranke jednotlive produkty, tak ti nemozem poslat link priamo od nich.
Oxi costic: http://www.amazon.de/Denkmit-Oxi-Power-Multi-Fl...
praci gel: http://www.amazon.de/Denkmit-Fresh-Sensation-Pa...
@iwuskaaa kým som prala woolite alebo perwolom ale tiež je zaujimave že som to mala vzdy len pri čiernom prádle 😝 kolkokrát som ho tiež dala ešte raz prepláchat.tak som mala presne tentoistý problém potom som sa naštvala lebo mi už islo na nervy stale tri flaše v malej kupelni a stale vysvetlovať rodine ktorý gel kedy tak som presla na persil tablety.
@irriss sousedko haloooo 😀 citiš tú vôňu? To som prala v cocoline 🙂 😀 😝

pridam sa do debaty...
-na pranie pouzivam biogulu na pranie. periem s nou plienky a oblecenie pre nasho drobca a ine...
- pre manzela periem zvlast s pracim gelom(ktory uz sam o sebe je dost vonavy) a avivaz si vyberal manzel tiez sam🙂
-k pracej gule pouzivam namiesto avivaze eter. olej a ak avivas, tak silan
- vsetci sme spokojni a voni to az az... aj o mesiac, ked to vytiahnem zo skrine🙂