Ako dlho malo vaše dieťa čiapočku na hlave doma počas dňa?
Ahojte, chcem sa spýtať dokedy ste nechavali babätku čiapočku na hlave počas celeho dňa? Teda keď je to ešte malé bábätko tak je samozrejme že bude mať čiapočku na hlave vždy,aby nedostalo prievan atd... ale keď už trochu podrastie a má dajme tomu pol roka,ale ešte nemá veľa vláskov tak malo by mať na hlave čiapku aj cež deň doma ked je v izbe? Ako ste to riešili vy?
@martina374 ciapku v byte??? no.... nasa dcerka ju na hlave vo vnutri nikdy nemala....
Doma vôbec, bol v takom hniezde v kolíske, ktoré tlmilo prípadný prievan. Doma bolo vždy teplo, tak dôvod nebol.
ani ja som nedavala ciapku,ale poznam co davali a ty co davali mali problem s uskamy a moja nic..(klop klop 🙂
@martina374 maly ma pol roka a na noc mu tenku ciapku veru davam stale, rano totiz bezne mame 18 stupnov a ked je zima mne, musi byt aj jemu. a hlavu ma navyse stale holu ako koleno 🙂 nemam pocit, ze by sa prehrieval, ani sa nepoti v nej. a s uskami neboli ziadne problemy. ked mame cez den teplo, uz ju nenosi. ale ako mimino prve tyzdne ju maval, nemame totiz vnutri 25 st - takze tak.
@martina374 hallooo ciapku dnu nie ani jednodnovemu babatku a ako ti ju doniesli v porodnicu s ciapkou????
Vôbec. Čiapku som deťom dávala iba na prechádzky.
Čiapku dnu? A načo? Veď vari nedávam doma dieťa do prievanu, či? Nikdy 😉 Synček je novembrový (dcérka júnová) - v pôrodnici sme v izbe vetrali (v novembri) a deti čiapky nemali.
My sme dávali prvé dva týždne po príchode z nemocnice - ale len na tú hodinku po kúpaní...inač nie
Doma nasi ciapku nemali ani den, nepovazovala som to za potrebne.
Moji doma nikdy 🙂
@martina374 ja som v interieri davala synovi ciapku iba v porodnici ked sme boli v miestnosti pre navstevy, lebo tam bolo podstatne chladnejsie ako na izbe, doma uz nie.
Ja som detom ciapku nedavala, ani som o tom nikdy nepocula ze doma mam davat ciapku, ale deti nikdy neboli v izbe kde bolo otvorene okno, takze prievan nemali nastastastie, o nieco neskor som pocula ze ciapka sa ma davat aby neodstavali uska...
mne tiež v pôrodnici povedali, že máme dávať čiapočku... ja som aj dávala, tenulinkú, bavlnenú, asi 1,5 mesiac 😉
Ahoj, tak toto počujem prvýkrát, nepozerala si nejaké historické filmy ked sa este velmi nekurilo? Tam sa aj v noci spávalo v čapici. My sme čiapku dávali len von, aj novorodencom. Deti netreba prehrievať, znižuje to imunitu.
V izbe čiapku? To čo je za blbosť? Nikdy nemali vo vnútri čiapku a to mám jesenné a zimné dieťa. Možno kedysi, keď sa skôr nekúrilo ako kúrilo, mohla mať čiapočka vo vnútri opodstatnenie, ale v dnešných časoch pri bežnom kúrení ju deti naozaj nepotrebujú.
@martina374 starsia dcera mala asi mesiac, dva, ale narodila sa vo februari a mali sme zimu v byte, stare okna. mladsia je narodena v polke aprila a to uz bolo teplo tak v byte nemala ciapku vobec.
Mojej dcerke som ciapocku nikdy nedavala na doma ...davala som skor pozor,aby nebola v prievane a bola primerana teplota.
@martina374 kľudne si čiapočku daj/nedaj podľa vlastného uváženia,ale celý deň netreba,len napr. po kúpaní
Len narodenym v zime po kupani na par minut.inak nie naco
Dnu par minut od oblecenia do odchodu vonku 😉
Inak nikdy. A to sa syn narodil v decembri a po narodeni dcery sa vratila zima... Vsak kurime 😉
@martina374 nikdy ziadne ciapky doma nemali. mali iba vonku a aj to iba vtedy ak velmi fukalo alebo som ich vyberala z kocika, inak ani vonku....
@martina374 doma a ciapku?Mna prisla pozriet doktorka po tyzdni,dieta ciapku na hlave a ona ma poslala,aby som si isla dat ciapku tiez 🙂 ze ako sa budem citit cely den s ciapkou na hlave.Poucila ma,ze tak ako sa citim ja,sa j dieta citi.Ak chcem vyvetrat,zobrat dieta do druhej izby,
Ani len v porodnici sme nemali ciapocku, nieto este doma.
videla si fotky, ked si kate odnasala maleho jurka domov z porodnice?
ziadna ciapocka, a podla mna to dieta v zivote ani ciapku na hlavne nemalo.
moj je predcasne narodeny a ked sme opustali nemocnicu, mal nieco malo cez 2kg, uz mi povedali , ze mu doma ciapocku nemam davat....davala som len po kupani.
no ja som doma nedavala vôbec ciapku,jedine po okupani...
ani ja som syncekom ciapky na doma nedavala...
Nikdy nemali čiapočku na doma

Deti ktoré sa narodili v zime - v januári a febr. mali čiapočky aspoň 4 mesiace. Syn mal hlavu ako koleno. dcéra čo sa narodila v júni tak ona nosila čiapočku dnu podstatne kratšie