icon

Ako vyprať staré fľaky od jedla?

petrife
14. mar 2013

Ahojte, potrebovala by som poradiť ako vyperiem zažraté staršie fľaky od jedla, ktoré sa ani po viacerých praniach nevyprali. Bežne periem dcérke veci v tekutej Lovele, ale niektoré fľaky sa mi nepodarilo odstrániť ani Vanishom. Asi najzažratejšie sú fľaky od banánu. Máme viacero takýchto tričiek, ktoré sú ešte pekné, nezničené, len majú zopár fľakov. Chcela by som ich odložiť pre ďalšie bábo, ak sa podarí, len by som chcela, aby boli pekné bez fľakov. Tak ak máte niečo, čím idú aj staršie fľaky super dolu, tak vám budem vďačná.

lubikan
19. mar 2013

@stanislavao ja mam praveze krajsiu pracku po tekutom prostriedku

irriss
19. mar 2013

@sisaha
omino ano.. 😉

simca06022011
19. mar 2013

@marrya ked chces silou mocou savovat a vanishovat tak si daj pozor ako to zriedis a aj ako dlho macas.. moze ti pradlo kludne ostat "papierove"

stanislavao
19. mar 2013

Pouzivajte na pranie praci prasok Persil Sensitive. moze sa pouzivat od narodenia a uzasne vsetko vyperie. pradlo je krasne, ciste. Neviem kto vymyslel tie gely, ale bol to poriadny blbec.

stanislavao
19. mar 2013

@lubikan to som len minule v telke pocula, ze nejake casti su znicene z toho, lebo sa to niekde usadzuje.

marrya
19. mar 2013

@rainbow0508 aj ja mam persil sensitive mojej malej periem iba v tomto prasku no nie vzdy mi vsetky skvrny zmiznu ked dam len ten prasok :/

sisaha
19. mar 2013

@irriss ja som to u nas nikde nevidela..

irriss
19. mar 2013

@sisaha ..ale hollky v SK mi uz nekde kdysi potvrdily, ze to videly... 😉 Popros uja googla... 😉

aadulik2110
19. mar 2013

@marrya no mne to vyčistilo, odstránilo škvrny... len ten sinupret sa dajako nedá odstrániť

petrife
autor
28. mar 2013

Ahojte, dievčatá, chcem sa s vami podeliť o prvé výsledky pri ničení fľakov 🙂 Podľa vašich rád som použila čistič z DM Oxi, ale je teraz v takom bielom vedierku, ja som kúpila len na biele, lebo na farebné nemali. Takže som do vedra dala asi 2 odmerky tohoto Oxi a trošku kryštalickej sódy a máčala som asi 4-5 hodín a potom dala prať a paráda. Väčšina fľakov aj od banánov zmizla po prvom praní. Jedno tričko som ešte dnes znovu namočila a vyprala a už je bez fľakov. Je tam síce napísané, že na biele, ale dnes som namočila aj farebné a farbe sa nič nestalo a fľaky zmizli. Takže srdečná vďaka za super rady 🙂 🙂 🙂

baculiatko40
29. mar 2013

@petrife @sisaha @aadulik2110 @ichbinich ahojte aj ostatne zienky! Viete mi prosím poradiť, co na žlté flaky od potu pod pažami na koseliach a trickach, môj manžel sa nadmerne poti aj keď používa antiperspirant, ma veľmi agresívny pot a takto si uz zničil veľa pekných kosiel... Myslím, že aj ten antiperspirant prispieva k tým žltom flakom...

sisaha
29. mar 2013

@baculiatko40 toto podla mna neodstrani nic.. Skuste zmenit antiperspirant a muzovi povedz nech si podpazušie vyholí. Pripadne skus použiť savo..

petrife
autor
29. mar 2013

@baculiatko40 no veru toto ani ja netuším, také som ešte neodstraňovala, ale môžeš skúsiť ten DM Oxi alebo tú kryštálovú sódu, ono to má aj bieliace účinky, ale musíš dlhšie namáčať, nechaj aj celú noc.

ichbinich
4. apr 2013

@baculiatko40:
Nasla som toto: http://www.onegoodthingbyjillee.com/2011/11/goo...
Dawn je tekuty prostriedok na umyvanie riadu, Jar alebo Pril a pod.
Ja som to este neskusala, ale mam par kandidatov 😉

Casto viacej stop zanechavaju deodoranty ako pot samotny. Ale uz existuju deodoranty, ktore zanechavaju menej stop. Treba vyskusat, co komu vyhovuje.

Niekde inde som citala, ze na flaky od potu pomaha tiez kyselina citronova alebo stava z citrona. A stava z citrona plus slnko vraj tiez vytiahne vsetky flaky.

123zuzana
4. apr 2013

@petrife ahoj ja som tiez nemohla odprat viacere starsie flaky od jedla pouzivala som aj vanis aj detske prasky persil alebo dreft teraz mi poradila kamoska prasky z lildlu a aj taky prasok na skvrny v oranzovej doze neviem presne ako sa vola ale odkedy ich pouzivam vacsina flakov je prec.. staci pred pranim namocit v tom prasku na skvrny a potom dat vyprat..

nika_17
15. jan 2017

Ahojte,je to uz stara tema,tak by som ju chcela znova otvorit a poprosit o podobnu radu.U malej sme zacali davat prikrmy a ta mrkva a banan nie a nie zmiznut.Savo ani vanish davat nechcem,nakolko su to dost agresivne pripravky a mala este nema ani pol roka.Oblecenie ma uplne nove a netada by som ich hned vyhadzovala..

anicka077
28. mar 2017

@ichbinich možem sa opýtať ako prášok denk mit oxi používať na farebne veci? Ja som manželovi dala prášok na fľak nechala asi hodinu a skoro mi to vybielilo farbu. Nehovorim, ze úplne, ale bolo vidno, ze je to miesto trosku svetlejšie ako zvyšok nohavíc. 🙁 Tak sa bojím teraz používať na farebne veci. Dakujem za radu

ichbinich
28. mar 2017

@anicka077
Ja zvycajne nedavam priamo na flak, ale namacam cely kus oblecenia.
Inak davam priamo iba flak len zlcove mydlo.

Na farebne mam zeleny kyblik, na biele ten biely.
Alebo potom pridavam do prania, ked mam bezne flaky, iba pridam ku prasku do prania. Ked viem, ze su to blbe flaky, namacam, aj biele, aj farebne (samozrejme oddelene 😉).

S lokalnym posobenim skusnosti nemam, ale je mozne, ze to trochu vytiahne farbu...

anicka077
28. mar 2017

@ichbinich
áno ten zelený Kýblik mám. Takze kľudne možem namocit malej dupacky? Nemusím sa báť? Na ako dlho a s akým pomerom prášku a vody? Dakujem za odpoved

ichbinich
29. mar 2017

@anicka077
Ano, ja som namacala aj dcerinu softshellku 😉
Ja dam do 10l kybla polovicnu davku prasku na pranie a jednu odmerku oxi power, pridam asi 5 litrov vody, rozmiesam a pridam pradlo. Biele a stalofarebne nechavam na noc. Potom iba vyzmykam v ruke trochu a hodim prat. Zase dam prasok na pranie aj jednu davku toho oxi power, neskrateny program.
Ak vies, ze niektore veci silno pustaju farbu, tak nie nechaj iba hodinku-dve.
Drzim palce! 🙂

mausy30
29. mar 2017

@ichbinich akoze uuuplne od veci ale kedze ste aktivne skuusim...ako sa prosim vas dopatram k nejakemu adminovi mam problem a potrebujem ho riesit...dakujem moooc

ichbinich
29. mar 2017

@mausy30
Existuje myslim jednoducho @admin. Ale skus napisat do tvojho blogu tuto otazku, to sa ukaze na tzv. ploche (ked kliknes na "Skupiny a blogy") a tam je ovela viac ludi. A uz sa to riesilo, tak ti urcite bude vediet niekto pomoct. Vo forach je uz ludi pomenej 😉

mausy30
29. mar 2017

@ichbinich dakujem

pillipilli
29. mar 2017

Ja som objavila wanish pawer gel na farebne , ALE ten malicky( taka mala flasticka , ten ma zosilneny ucinok ) . S tym mi zisli aj flaky co pred tym ostali po prani. Samozrejme , ze nerobi zazraky , ale je to najlepsie co som skusila.

bubu62
11. aug 2018

eurona

adka6666
30. júl 2020

Odporúčam vyskúšať agenta od Eurony, vyčistí krásne. Je ekologický a má veľa iných využití 👌🏻 Môžem poslať aj vzorky na vyskúšanie 🍀

bubu62
30. júl 2020

eurona,ale skor nieco co je na vsetko,pouzivam tri roky,viem poradit..

pmoricova
30. júl 2020

@petrife puer ( yellow and blue značka V DM bezne dostať) bieliaci prášok na fľaky od jedla. Banán káva mrkva aj krv vyšli bez problémov . Dokonca aj čučoriedky a storočné fľaky.

pmoricova
30. júl 2020

@pmoricova aktivuje sa pri 40 C ja nechám pôsobiť cez noc vo vani napustiť teplú vodu. A ráno perriem v pracke

anicka077
1. aug 2020

@pmoricova a môže sa použiť aj na farebne pradlo? Dakujem