icon

Bezdotykový teplomer. Máte skúsenosti?

miti
31. jan 2011

Dostali sme febrilne krce ☹ a aby som si vedela malinku lepsie odkontrolovat a nemusela ju trapit meranim do konecnika. 😝 chcela by som vediet aj vase rady a vychytavky. Dakujem

trinka
26. okt 2011

my máme dudlíkový s tým som veľmi spokojná, potom digi (ten nám stale ukazoval nízku teplotu a potom mi v lekárni pani magistra povedala, že to nie je chyba teplomeru ale sposobu merania. Aj ked digitálny teplomer pípne, má sa merať tak ako pri klasickom ortutovom ci liehom cca 5-7 min pod pazuchou, v konečníku 3-5 min, vtedy je odmeria teplotu správne. A máme aj taký orientačný na čelo... ale to je len naozaj orientačný.

simonaf
25. feb 2012

Ja mám s ušno-čelovými dotykovými veľmi zlú skúsenosť, preto stále hľadám ten naj, aby som mohla merat presnú teplotu v noci a nebudiť deti...preto na tento účel nemôžem použiť Babyono, keďže mi ženský hlas pekne odverklikuje, čo práve nameral, navyše po anglicky, čo ma pekne naštvalo, lebo mi prišiel z net-obchodu bez svk návodu...druhý-Baby Farlin- na teplotu v ušku nereaguje (skúšala som na sebe, keď som bola chorá), na čele áno, ale ruku do ohňa by som za výsledok nedala, navyše ten spôsob merania je zase taký, že vyruší dieťa-musim stlačiť gombík a podržať, kým ním prejdem po celom čielku a on nepípne, že už nameral...takže zatiaľ som zbytočne do vzduchu vyhodila 75e.....výsledok žiaden...

lili777
25. feb 2012

Ja mám theromofocus a je výborný. Meria presne. Mám verziu pre nemocnice a používajú ho aj na Kramároch. Ja som s ním maximálne spokojná. Deti nebudím a teplotu viem za tri sekundy

katrinka8
26. feb 2012

No bezdotykovy u nas nezabera, stale meria inu teplotu, pripadne sice nameria 2x po sebe tu istu, ale tretikrat uz inu a rozdiely su obrovske... Dokonca v navode je, ze treba merat 3x... 😠 Najspolahlivejsi je u nas klasicka ortutova rychlobezka. Do 10 sekund mam presnu teplotu.

nelinkag
26. feb 2012

Ja meriam teploty bezdotykovým, aj digit. teplomerom teploty pacientom a som z toho zufala, kde su tie stare dobre rychlobezky? Aj uz nic ine, tak treba kupit teda ten digit. a meriat detickam v konecniku... Odratat 0,5 C a to by mala byt teplota... Pretoze tieto nove teplomery su sice pohodlnejsie...Ale o ich presnosti sa moc hovorit neda..A uz duplom ked neviete odkontrolovat baterky..Uz po chvilke pouzivania nie su presne... x clovek odmeria a 3x je ina teplota..Neviem, ale s novou technikou mam zle skusenosti...

suezana
26. feb 2012

ja mám tiež z lidlu, myslím stál do 10 eur - bezdotykový - do uška, na spánkoch .... ja som spokojná, mal obdobie, keď meral zle, ale veľmi rýchlo som zistila, že treba vymeniť baterku - bola slabá a odrazilo sa to na meraní. Keď som malej namerala príšliš vysoké hodnoty - 40C, vždy som premerala normálnym ortuťovým teplomerom pre istotu a žiaľ sedelo - pod pazuchou 39,9..... v nemocnici, keď sme ležali, tak tam mali také pištole - bolo to smiešne - sestrička prišla k dieťaťu, namierila na čelo a cvakla 🙂

pimpulienka
26. feb 2012

Podľa mňa je najpresnejši klasicky teplomer s flexibilnou koncovkou, čiže meriam v zadočku.Mame aj čelovo ušny, ale ten je naozaj len orientačny s presnosťou to nema nič spoločné..

janinah
26. feb 2012

podľa lekárov sú len dve smerodatné miesta na tele na meranie-pod pazuchou a v konečníku,mám ešte rýchlobežku a nedala by som ju za nič

vivusika
26. feb 2012

ja som kúpila tento http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=4190604&tab=1 keď mal malý rok a som s ním maximálne spokojná. Najskôr som mu veľmi neverila a merala som aj klasickým teplomerom ale teplota vyšla rovnako. Je nenahraditeľný najmä v noci, keď malý teplotuje, nemusím ho budiť iba v ušku zmeriam teplotu...

jankaborka
7. máj 2012

my mame teplomer MICROLIFE bedotzkovy,meria teplotu za 2 sekundy a je 100% este sa nam nestalo zeby odmeral teplkotu zle, a to som uz viac krat mremeriavala aj pod pazuchou aby sme si boli isty, meria aj teplotu vzduchu a aj tekutin a stoji 49 eur,ale fakt sa opalti,my sme kupovali nasim detom,neterke a este jeden ideme teraz kupit synovcovi na krstriny do daru

tea333
7. máj 2012

ja mam tiez MICROLIFE, maly mal teraz 3 dni horucky 40tky, a mozem povedat ze je to len doplnkovy teplomer, skor orientacny, meria priblizne, pretoze zalezi ci meriate na spanku, na cielku. nam sa stalo, ze na cielku bola teplota o 0,6 stupna nizsia nez na spanku. malo by sa merat pohybom od stredu cela k spanku, ale u maleho dietata je to trochu tazsie 😅
viackrat sme overovali teplotu meranim digitalnym teplomerom v konecniku a vysla podobna, ale nie vzdy rovnaka ako na cielku/spanku. stalo sa ze bezdotykovy sa mylil aj o 0,5 stupna, co je dost.
cize sme bezdotykovy vyuzivali kedykolvek v priebehu dna, ale ked bola teplota vysoka, overili sme meranim v ritke

fuska
7. máj 2012

Ja som si kupila pre maleho tento: http://www.mabitech.sk/infracerveny-digitalny-t... Je vynikajuci. Nasi s nim merali psika, ked bol chory a u veterinara po premerani bolo meranie na chlp rovnake. Ja urcite odporucam.

ludka140281
7. máj 2012

ja mam taky čo na šele zmeria za 2 sekundy a je super,zn,topcom 🙂 ..stal ma 30€

valika67
16. jún 2012

aj my sme mali febrlne krce, ale prave u deti, ktore prekonali krce je potrebne tu teplotu mat zmeranu presne a ja nemam dobre skusenosti s usnymi a celovymi teplomermi. nam dokonca aj v nemocnici meraju teplotu stale v konecniku a to prave preto, ze u nas uz rozdiel 0,5 stupna je vela. ja som tiez povodne chcela kupit nejaky drahy, ale ked som sa pytala v nemocnici tak mi neodporucali a vraveli, ze najlepsie a najpresnejse je merat teplotu v konecniku. teplota namerane v uchu, alebo na cele je len orientacna. ja osobne by som to neriskovala.

tinika
19. nov 2012

ja som akurat dnes merala synovi na čele 37 a v dupe 39,1 takze nie je spolahlivy .( aj by som ho reklamovala lebo musim este aj baterku dotisnut aby vobec meral jak nema kontakt alebo čo

magdalenocka
19. nov 2012

my sme kupili minuly tyzden v lidli celovo usny a uz som ho aj vrtaila. meral uplne hrozne, na cele aj patkrat za sebou inu teplotu. my sme do roika merali v konecniku, stopercentne som sa na to spoliehala, teraz to uz odmieta tak yatial nemeram, iba posudim ci ma moc vysoku teplotu alebo je to v norme. skusali sme uz digitalnym pod pazuskou zatial neuspesne tak hadam sa to raz nauci. a cakame druhe baby a budem opat merat v konecniku

chovancova27
19. nov 2012

Ja som teda mala ten Silvercrest a som rada že som sa ho aj rýchlo zbavila... meral totálne oničom, v uchu 39, na čele 37, absolútne nespoľahlivý. Najlepšiu skúsenosť mám s obyčajným digitálnym, strčím malému do zadočka a hotovo...🙂

obcan007
23. feb 2013

Ja som kúpil bezdotikový od firmy Microlife NC 100 a je to poriadny kus šrotu. Keď meriam teplotu ukazuje to vždy viac.
Dokonca než som na to prišiel 3 dni som dopoval dieťa liekmi proti teplote a chlapec ju vôbec nemal. Bol som to reklamovať už 2x a vždy prišla odpoveď, že teplomer je v poriadku. Dokonca som zobral syna do lekárne, kde som ho kúpil a predviedol som im, ako to meria. (teplomer nameral 37,6C a ďalšie dva normálne 36,2C ) Poslali to na reklamáciu a opäť prišla odpoveď, že teplomer je v poriadku. Následne som to vzdal a povedel som, že žiadne peniaze za rozčulovanie nestoja . Viac by ma stálo chodiť po úradoch a sťažovať sa. Záver určite nekupujte MICROLIFE NC 100. vyhodené peniaze. ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

danusskaaa
23. feb 2013

My mame Beurer /http://www.alza.sk/beurer-jft-60-d274455.htm/ a mam sama odskusane ze meria presne. nikdy nebol rozdiel vacsi ako 0,2stupna, co je asi uplne vhohode. prilozim ho ku spanku a za par sekund je prava teplota na displeji. taktiez meria telotu vody/hlavne zo zaciatku pred kupanim a ked som robila mliecko/ a teplotu v prostredi. zatial nesklama, velka spokojnost.

elpidik
23. feb 2013

My máme Mikrolife - bezdotykový, kupovaný tu, na Modrom koníku. Sme veľmi spokojní 🙂 Meria presne, bol lacnejší než v obchode (v lekárni približne 45-48e, tu za 30 🙂, deti ani netušia, kedy im meriam teplotu 😀

sveta27
23. feb 2013

Náš meral úplne od veci, asi sme mali vadný kus, pri normálnej teplote (okolo 36,6) nameral 38-39 st. C 🙂

simca06022011
23. feb 2013

Ked bola dcerka mala a bola som cela "pototo" ked sa mi zdala tepla pouzivala som ritkovy teplomer, lebo na bezdotykovom mi stale ukazovalo inak... teraz ked som pochopila kao to funguje meriam stale iba bezdotykovym a nemam problem, ked si nie som ista, zmeriam 3-4 krat a viem... nepotrebujem vediet tepltu na stotinu stupna, cize je to ok.. keby som mala pochybnosti premeriam inym ale uz to nepotrebujem 🙂

zuzka444
23. feb 2013

my sme kupili nije sice bezdotykovy ale s miernym dotykom thermoval duo scan je na celo a do uska.ale moze sa merat aj na hrudnicku aj pod pazuskou.stal cca 40 eur sme dostali ako darcek.ale v lekarni nehovorili nic o.tom.ze je nepresny praveze ho chvalili.ja som.ho.tiez chcela aby som malej nemusela do zadocku pchat ked bude spinkat takto len preventivne mozem merat..a dotaz k tym co im meria vzdy inu teplotu..s takymito teplomermi sa treba naucit aj robit nije haky baky..a tiez dotaz dalsi v lidli su neni dobre ani hamburgery a nieto este teplomer.nam ten nas dobre meria a presne.som.spokojna 🙂

ajka30
23. feb 2013

ano, mame infracerveny znackovy microlife. stal 50 eur a podla vlastnych skusenosti viem, ze moze merat v niektorych pripadoch s 1-1,5 C rozdielom v porovnani v konecniku. Citala som aj nejaky nezavisly test teplomerov a vyslo im presne to iste. Podla mna je hodny do smetneho kosa.

iviatko
15. mar 2013

tiez ho mam microlife. stal 50 eur a je na dve veci a ani jedna nie je meranie teploty...

elilly
17. apr 2013

suhlasim so zuzkou444 - s bezdotykovymi teplomermi sa treba naucit merat, ale je to len otazka cviku. ked ho ziskas, nedas ho z ruky, pretoze to vecne rozbalovanie a pchanie teplomeru do zadocku - ked je mimi uz aj tak dost rozladene nie je uplne idealne. Nam lekarnicka odporucila pozriet si toto video: http://thermoval.sk/ a teplomer meria rychlo, presne a pohodlne 😉

anicka.be
24. sep 2013

@zuzka444 ako si spokojna s teplomerom? Akurat sondujem net, ze aky kupit. Dakujem.

jtinacz
30. sep 2013

Taky mam Thermoval duo scan, dlouho jsem vybirala, byla to fuska 😝 , ale fakt to sou famy, ze nemerej.
Ja myslim a hlavne mam sve prakticke zkusenosti 🙂 ze merej dobre, ale musite proste vedet jak. Treba kdyz se meri v ousku, tak se musi dodrzet postup - ne to prckovi narvat do ucha a hotovo, to vetsinou zmerite proste jen teplotu kuze ouska a ne teplotu na usnim bubinku a prave tam se musi merit, pokud to ma mit smysl (a nejakou vypovidaci hodnotu). Tak tam je treba to ousko uchopit za horni hranu a povytahnou mirne smerem nahoru k temeni hlavy a tim se nejlepe odhali usni bubinek, pak uz staci pipnout (to je vterina) a je to. Nekde na netu mi holky radily se podivat na to video na youtube, tam je to dobre a polopaticky vysvetlene 😎

fidka79
Odpoveď bola odstránená
januska2511
12. dec 2013

http://www.zdravotnickepomocky.sk/teplomery/lek...
mate niekto tento teplomer ja rozmyslam ze kupim bezdotykove nakolko je strasny problem nasej dcere uz odmerat teplotu v zadocku ani pod pazucjy nic viete mi teda daky odporucit prosim surne