Značkova obuv. Čím je výnimočná pre deti?
Ahojte.Malej kupujem od narodenia kvalitnu obuv s klenbami.No su s detskych obchodov a su kvalitne.Teraz sme jej kupili nike a nieje tam lkemba.No ja som este klembu ani nevidela v znackovych detskych topankach ako nike,puma,adidas.Aky mate nazor na toto lebo ked som jej kupila tenisky v detskom obchode bolo vnutro skoro rovnake ako a nike.Podla Vas cim su vinimočne znackove topanky pre deti?Lebo sa vravi ze ked ma znackove ma dobru obuv ale preco?No nepisem o cinanoch tam nekupim ani raz.
No baby, ja Vam poviem - Protetiku mala dcerka prve topanocky - take "botaskovite" a nikdy viac! Boli tvrde, absolutne neohybne, nielenze sa nedalo zistit, ci ju netlacia, ale ani chodit v nich nevedela. Sandalky snad, ale plne topanky uz od Protetiky nikdy. Mala som pocit, ze ma, chudatko, zasadrovane nohy ☹
Tiez som si vsimla, ze "znackove" topanky (otazne je, co sa povazuje za znacku) nemaju vsetky klenbu. Tenisky (botasky) urcite nie, ale zase neviem, ci si zname sportove znacky zase neoveria, co je zdravotne vhodne a co nie pre deti. Vseobecne si myslim, ze zohnat "botasky" pre male deti s klenbou sa asi neda (aspon ja som este nevidela nikde), takze ak su vsetky bez nej, radsej si treba vybrat tie kvalitnejsie, co sa materialov a spracovania tyka.
Ale co sa tyka zase tych RAK - my pouzivame papucky a sme spokojni. Takisto som raz kupila tie "usnove" topanocky, ci ako sa to vola, nosi ich sice ako papucky u rodicov v dome, kde je chladnejsie v zime, ale sme spokojni. Nie su vobec tvrde, makkulinke, maju velmi mierne tvarovanu klenbu, opatok nizucky, fixuju clenok, ale nie tak, ako Protetika (ze ako v sadre), proste tak primerane. Takze podla mna fajn. Neviem sice, ako by obstali vonku - ze v mokrom a tak, ale na doma super, alebo do sucheho terenu 🙂
prepacte,ze sa tu miesam,ja mam troska iny problem-nasa dcerka ma pravu nozku dlhsiu ako lavu-nie chodidlo ale normalne celu dlhu nozicku od klbov az po chodidlo.Neviete mi poradit nejaky link,kde by som o tom nasla co najviac info,lebo ja hladam a stale mi to vyhadzuje len stranky,kde sa riesia dlzky a vyviny chodidiel,nie celej nozicky.Dakujem
@lenkavi ktory clanok? od sisaha? pisem to pod clankom - napriklad to, ze pisu, ze topanka ma obmedzovat pohyb, ze deti maju mat ortopedicke vlozky do topanok a podobne bludy, v obopinani clenku vysokou topankou tiez nevidim absolutne ziaden vyznam, pokial hovorime o normalne sa vyvijajucej zdravej detskej nozicke...
@abbey1 Viete mi poradiť, kde by som kúpila takéto topánočky. Môj syn má 2 roky a už potrebujem veľkosť 26-27. A druhý syn má veľkosť 33. Viete mi poradiť pre nich veľkostne papučky? Daniela
tak teraz som z toho osol.ake topanky teda mam kupit na prve krociky?maju byt po clenok ci drzat pevne clenok.ci co?ci netvarovane tvarovane.viem ze makke aby nebola nozicka stiahnuta.o centimeter vacsia
@anjelicek26 prosim ta povedz mi chcem kupit malej capacky.docitala som sa ze prve nemaju byt pevne ako bolo volakedy.a tiez vzdy kazali vacsie aspon o 1 a pol cm.teraz ale neviem kde som citala o topanockach to ze sa maju kupovat prve akurat na nohy.takze ked ma naprikla 10,5 cm ta mam kupit vlastne ake.je to sprosta otazka.ale ked pozerat niektore topanky tak su tam ze od 3-do 6 mesiacov alebo 6-9 mesiaco va to riadny rozdiel.dakujem ti.
@simsalabim ahoj, kde, prosím ťa, kupuješ topánočky/tenisky Bama? majú ich aj v nejakom e-shope? v LM a PP ich asi nezoženiem... 😖
@nenocka kupujem ich v Rene, tam ich mavaju bezne.
AHOJTE,poradte aj mne... moja dcerka ma , roka.... a mame doma uz asi ks Protetika obuvi, sandalky aj tenisky... no ja stale na nej vidim, ze akosi cudne chodi ako enjaky general, vhadzuje nohy, capoce.... nikdy nebola na boso a teraz tu citam ze to od jej narodenia robim zle ze jej kupujem len ortopedicku obuv??? ved mi vzdy radili ze ma mat clenkovu kost v pevnej vysokej obuvi...teraz som na pochybach

@abbey1 ani nase elefanty klenbu nemaju. A nakolko sa ortopedi nevedia dohodnut na klenbe, kupujeme aj aj. Faktom je, ze ta klenba je makka a nizka v porovnani s orig.ortop.vlozkou, takze myslim, je to v poho.