Ako sa vyrovnať s citovou manipuláciou na pracovisku?
Da sa pracovat s vedenim, ktore k tomu, aby dosiahlo co chce pouziva citovu manipulaciu? Ako trest za "neposlusnost" skrati odmeny, pripadne neda ziadne?
Postavit sa za svoje prava?
No nic dievcata, krasne sviatky 🌷
A tvoj nadriadený je s tým ok? Ako ti obhájil to, že to máš robiť, keď je to robota pre zdravotníka, ktorým ty nie si?
No ako myslíš. A dufaj, že ty potom nebudeš raz v takej situácii, že budú kolo teba chodiť a čakať na kompetentnu osobu, čo ťa príde ošetriť.
Každá minca má 2 strany.
Jedna vec je naozaj vyžadovať od teba niečo čo nemôžeš vedieť správne urobiť, druhá že môžeš, ale nechceš.
A neodpovedala si na otázku v čom konkrétne je problém.Pri daní obvazu dole a omyti rany. Samozrejme môže byť.
@janage Ach ty manipulatorka.
@janinah áno chápem. Ale úkon čo popisuje autorka mi ako extra odborný nepríde. Možno sa mýlim. Autorka sa vyhla upresneniu.
Ona ta hranica medzi nemôžem a nemám záujem -pricom použijem slovo kompetentný- je niekedy veľmi tenká.
Potom sa klienti zas sťažujú na neempaticke zaobchádzanie.
@janage asi si ešte nikdy neodliepala obväz prilepený na ranu....
tá sestra tam nohu ošetriť prišla,tak je jej povinnosťou to urobiť komplet všetko,pacient na nič nečaká..naopak mohol by čakať s odviazanou nohou aj celkom dlho,ak by jedna osoba dala dolu obväz a čakalo sa na druhú,ktorá dá ranu do poriadku
píšem o tomto konkretnom prípade,viem rovnako ako ty,že lenivých a neempatických ludí medzi personálom je nie málo
Vidno, ze to tu komentuju ludia, ktori nemaju sajnu, co je to za pracu ake ma specifika a pod. Nechapem ako mozte tvrdit, ze autorka si nezasluzi odmeny. Viete vy vobec kolko toho clovek musi zvladnut v hlboko poddminemzovanej socialnej sfere? A za fakt smiesne platy.
K tvojmu problemu autorka nemaju pravo to od teba ziadat hlavne ak je tam roziko, ze sa rozkrvaca rana pri odbalovani. Idealne by bolo keby ste sa spojili zamestnanci zatlacili na svoje vedenie a oni by to mali komunikovat danej adoske. Neboj sa keby jej pohrozili, ze sa budu na nu stazovat uz by to po vas nechcela...
Ty si sem už písala, však)
@janinah autorka nenapísala či obväz bol prilepený. Sú aj nelepive riešenia. Neprilnuce sa to tuším vola ak sa dobre pamätám.
Ako som písala, ak autorka má reálne obavy o poškodenie zdravie pacienta OK, ak ide len o to, že nie je zdravotník a nemá kompetencie, tak by mala byť ľudskosť na prvom mieste.
@janage pozri ale autorka ma urcite plno svojej roboty dodt pochybujem, ze ma casu nazvys v tomto zamestnani a este ma robit nieco co nie je v jej kompetencii. Na druhej strane mas pravdu, ze pribuzni to casto robia a je vsetko ok, ale sestra nema pravo to vyzadovat, ona je na to aby to spravilsla vsetko sama
@janage
to čo ty píšeš je jasná ukážka prace typu - drž hubu a krok! Jeby autorka chcela robiť ošetrovateľka, tak vykonáva je snáď na inej pracovnej pozícii.
Pokial si ľudia nechajú 💩 na hlavu, nech jed im to vyhovuje.
Autorka používa rozum a to je zial casto krat problem!
Keby jej bolo nariadené robit nad rámec pracu v jej kompetencií, ok. Za odmenu. Ale toto je také vychcane. Ešte aby sestre pripomínala jej pracu?? Co je jej sekretárka?
Autorka
hľadaj inú prácu, tu debilozmis kvitne jedna radosť. Tam ty dpokojna nebudeš ani nič nezmeníš. Pekne sviatky.
Ty si tu už písala? Že? Ešte stále si nezmenila prácu?
Nuž komu niet rady, tomu niet pomocí
Bez citovej manipulácie z akékoľvek strany - odmeny nie sú právne narokovatlene. Ani keď nich nedostaneš za to, že si neurobila niečo nad rámec svojich možností a pozície
zníženie alebo nepriznanie odmien a podobné postihy nie sú CITOVOU manipuláciou, citovo ťa môže manipulovať hlavne blízky človek. Takže zabudni na city a racionálne si rozmysli, či ťa niečo drží v tomto zamestnaní, ak áno, čo, či si ľahko nájdeš iné zamestnanie a kedy. Rozhodne by som si hľadala iné zamestnanie
@luteam tam si myslím, že zaváži aj to, že kolegyňa autorky stíha a nemá problém urobiť a zrejme im to takto aj funguje bez problemov. Tak ako vedúca koho by si odmenila za prácu naviac?
Tým vôbec nechcem povedať, že pracovníci v DSS sú adekvátne ohodnotení už bez odmien. Nie sú a preto to tam často vyzerá ako vyzerá.
Personálu v DSS je žalostne malo, môže sa autorka zamestnať inde.
Teraz citam, ze robi zrejme v azylaku. Tak asi jej práca v štýle doprovod k lekárom, na úrady a poradenstvo pre ludi bez domova vyhovuje viac. Inak by sa už dávno pobrala.
V azylaku asi bude iný režim ako v DSS. Tam zrejme ako sa hovorí každý robí všetko, čo môže. A očakávajú to aj od nej.
A väčšinou ich prevádzkujú neziskovky A peňazí nie je nazvyš.
V každom prípade, autorke ak sa nepáči postup zamestnávateľa, môže sa sťažovať a zmeniť prácu.
ano ty tu pises uz sto krat robit s trpiacimi na okraji spolocnosti nie je praca ale poslanie
zmen pracu pre dobro vsetkych
a odmeny su nenarokovatelne a su za nadpracu ci ty nerobis
@janage ach dobre nemienim sa hadat mam na to iny nazor, ale uznavam, ze nie je povinne davat odmeny, ale podla mna je to nespravodlive, lebo my prrdsa nevieme ci autorka nerobo ine veci navyse a odmieta len tuto jednu, ktoru nema v popise prace a zamestnavatel nema pravo to od nej ziadat
@luteam ona dlhodobo nerobi nic navyse onklientoch sa vyjadruje dehonestujuco a nechapem co tam este vobec robi sak to uz trva velmi dlho
@mamina7070 tak ja som od nej inu temu necitala a ak je to tak tak je jasne preco nema odmeny
@mamina7070 fuj, že se nehanbíš takto klamat, že nic nerobím. No len prekrucujte dalej.
Vy ste neskutocne hyeny. Normalne mi zle prislo.
Tak prrrr. Ty si napísala text aký si napísala. Pýtala si sa na odmeny a to ti ženy napísali, že tie nie sú nárokovatelne a nemusíš ich dostať - nemusí ti ich zamtel dať ani raz za rok ani za 10. Aj keby si sa roztrhala. A ty tu píšeš, že ženy sú hnusne hyeny !
Prečo, že ti napísali pravdu tvojom práve ?!
Hlavne že ty si neskutočne blbá, keď už roky riešiš aká si chudera, lebo pracuješ v azylovom dome a vedenie je na teba hnusne. To o povinnosti či nadpráce a azylovom dome si napísala až o niekoľko príspevkov / hodín neskôr. Vsetko prekrucas, nenapíšeš riadne zadanie a ešte si dovolíš urážať ženy ktoré ti chic poradiť a vyjadriť sa k téme. K téme, ktorú si ty sama zadala hneď v úvode.
Veľa z nás si ťa pamätá, ako roky riešiš ten váš azylák. A veľa z nás nechápe, prečo tam ešte trčíš ako taká zamindrakovana chudera, keď sú tam pracovné aj medziľudské vzťahy tak hnusné ?! To si naozaj taká nemožná že si nevieš urobiť poriadky s vedením, kolegyňami !? Že nevieš jednoducho odísť a nájsť si vhodnú a slušnú prácu adekvátnu tvojim schopnostiam ?! Podľa tvojich príspevkov ,podľa vyjadrovania a používaných slov veru nie si najostrejšie ceruzka v tom vašom azylovom peračníku, tak sa tu len zbytočne zavzdušňujes a otravuješ vzduch. Tam v robote si otváraj hubu, nie tu.
Pozdravuje ťa hyena, ktorej prišlo zle z teba 👋

@janage Nadherna ukazka citovej manipulacie 🙂