icon

Akú máte prácu?

24. sep 2022

Ahojte, ženy poraďte, akú prácu hľadať ? Mám vš ekonomického zamerania , absolútne ma práca za Pc v kancli nenapĺňa, nebaví . Aké profesie vykonávate aj fyzické kľudne, aby som zarobila aspoň nad 1200-1300 e v čistom. A nie som v Blave. Kde pozeráte ponuky, profesia nič moc, samy IT ....dajte tipy

bessie12
24. sep 2022

@huxy tak to je hrôza. Veľmi nízky plat. Neviem si predstaviť mat toľko na mesiac. Mne samej by to bolo málo a nie to ešte z toho rodinu uživiť 😕

mimikas
24. sep 2022

Sprav si pedagogické minimum a môžeš kľudne učiť na strednej škole. Ako matke čo sa stará o deti by ti to mohlo vyhovovať. Na tej strednej nie sú také malé platy ako v škôlke. Vodič autobusu môže byť fajn ale to sú aj víkendy, sviatky a pod.

fowi
24. sep 2022

@alchemilkazltozelena ja teda bývam v Bratislave, mám VŠ ale aj o 1000€ v čistom môžem akurát tak snívať 🤷🏼‍♀️ ale robím čo som vyštudovala a čo ma baví (genetika) 🤷🏼‍♀️ teda, teraz som na MD ale predtým som robila 🙂

autor
24. sep 2022

@mimikas a čo učiť? Hocičo?

alchemilkazltozelena
24. sep 2022

Hocičo určite nie 🙈 ekonomické predmety predsa.. veď to máš vyštudovane

caroline_
24. sep 2022

@juliavolna v potravinach,vo vyrobe,predavacky v nakupnych centrach,upratovacky,dispecerky atd...ak ma aj muz pracu,da sa to

majlo1234
24. sep 2022

Pozri, mam znamu zeriavnicku a zvaracku, zarobi velmi dobre, a praca ju bavi. Ale to ti nepomoze, ty sama musis prist na to, co ta bavi. Sama som nazoru, ze ta praca bud bavi, alebo dobre zarabas, ja oboje mat nemozem(som na vyssej pozicii v IT firme-administrativa a absolutne ma to nebavi, ale zarabam viac ako 1300 v cistom😃)

natalala
24. sep 2022

@terka402 to co pises vobec nie je pravda. Ja mam vyssi plat a nerobim v IT a ani nemam manazersku poziciu. Su aj expertne pozicie, kde je 2,5-3k v hrubom uplne realne a bezne.

terka402
24. sep 2022

@natalala Blahoželám. Veď práve také ako ty hľadá autorka, tak jej poraď, v ktorej oblasti sa dá takto pekne zarobiť.

alchemilkazltozelena
24. sep 2022

@terka402 to som aj ja zvedavá 🤔 a veľmi 🤔

1ryba
Odpoveď bola odstránená
luccija
24. sep 2022

Preco si si dala taku metu zarobit 1200-1300 netto?pred par dnami pisala doktorka s 220 h odpracovanymi po 3 r praxe a mala plat 1300 eur.
Moja kamaratka predava nove auta pre importera plat na urovni IT technikov, ale momentalne je utlm predaja a plat nizky.

judar
24. sep 2022

1200-1500€ aj omnoho viac mesacne sa da v pohode zadobit ale nato treba ss, jeden az dva kurzy po 2000€, vybavenie za obrovske tisice € ale to uz sranda nieje lebi uz pri takychto platovych narokoch treba mat roky tvrdej praxe co je casto nad VS zial bohu...
A byt sofer busu a mysliet si ze sofer zarobi liter v cistom? Mozno tak len v Ba lebo inde su horko tazko platy kol 800€ a aj to obnasa ze vodicak na bus je brutal drahy, sice ho firmy ponukaju spravit ale skrz dlh strhajuc z platu pocas par rokov plus do toho sialena zodpovednost za cely autobus a zivoty v nom, a ano nevyhoda max ten zachod 🤦 stacilo mi neraz vidiet chlapov smochtajucich na konecnej pri odstavenom buse do krikov kde niet ani nejakeho podniku s wc
...a zas elektrikar?...noo to je dobre platene ale treba si uvedomit ze tu konci sranda a naivna predstava rychlokurzu, na toto treba prejst poriadne ucilistom a hlavne dosliahnut vyhlasku, bez vyhlasky a praxe nikam nezoberu....to iste aj IT ti co maju 2-3k platy musia vediet ovladat hromady tych programov avsak presedia za pocitacmi casto aj cele dni nonstop aby mali taky plat

jarmillka
24. sep 2022

@lucinka1988 necitala som vsetky komenty.. ten tvoj ano a 👍 hore… teda celu ruku.. nie koli platu ani titulu ale ze robis to co ta naplna…

jarmillka
Autor odpoveď zmazal
natalala
Autor odpoveď zmazal
natalala
25. sep 2022

@terka402 ja robim v kancelarii, to sa jej zda nudne 😂 ale robim navrhovanie+modelovanie procesov, identifikacia optimalizacneho/digitalizacneho potencialu a tak. Mna to bavi a vyhovuje mi aj moznost home officu. Mam male dieta, takze travim v praci 8h a cau. Podla mna pre zenu s detmi je praca v kancelarii idealna a kym by som nasla co ma naozaj bavi, tak by som robila kludne aj nejaku dobu nieco co ma nebavi, kedze treba uzivit deti.

natalala
25. sep 2022

@judar dalsia skreslena predstava o IT, akoze aku hromadu programov musia ovladat? Moj muz robi v IT a ma normalnu 8 hodinovu pracovnu dobu. Bud mozes byt IT technik/support to je pomerne trivialna zalezitost, tester (na to ti tiez staci kurz), programator (ti potrebuju vediet nejaky programovaci jazyk/jazyky , tak mozno si myslela to), IT analytik, IT architekt alebo projektak na IT projektoch. Potom su manazerske funkcie v IT, kedy si napriklad process owner alebo vedies cele vyvojove a ine teams. Uz programator vie velmi slusne zarobit, tam je to rozne podla toho aky schopny je.

sabinka022
25. sep 2022

@autorka Ja ti moc neporadim,len odpovedam na otazku. Ja robim lekarku a tato praca ma velmi bavi, som spokojna aj po financnej stranke. Kazdy den si uvedomujem a som vdacna zato,ze mozem robit to,co ma bavi. Ani si nechcem predstavit chodit do prace,len kvoli peniazom a este horsie len kvoli tomu,ze musim. Ma to svoje muchy,napr teraz pisem z prace....Ale! Prajem ti,nech ta zavedie tam,kam si prajes. Hlavne bud stastna 🙂

domi235
25. sep 2022

Prosim ťa, zober si papier a pero a napiš svoje silne stránky, Si extrovert alebo introvert aj toto je dôležite- pre tvoje povolanie, ako pisala vyššie ak nechceš sedieť za PC, tak zdravotnictvo- tam sa nachodia sestričky(musela bys si spravit skolu) , ak si viac tichá tak ak sa zamysliš su firmy ktore hladaju pomoc s upratovanim, tam nepotrebujes velmi komunikovat…
Uvadzam priklady, skušaj a hľadaj si iba tak zistiš čo vlastne chceš, a každa skusenosť ta privedie na nejaku cestu, či dobra alebo zlá…
Možno maš pocit len vyhorenia a je na teba priliš toho veľa, skus si najsť nejaku zaľubu, napr maľovanie, cvičenie jogy… niečo čo ta naplňa…žiadna praca nie je idealna.
Myslim si ak chceš zarabať 1300€, tak dnes su take povolanie ze maš cely den PC alebo sa ti strieda PC s vyrobou- napr. teamlider, veduci vyroby, logistika, manazer v obchode- lidl, billa, kaufland, tesco, manazer vyroby- zarobiš ale sa ti to strieda alebo už iba manualne prace- skladnik, - vodicak na VZV- niektore firmy ti ho zaplatia, remesla alebo obyčajny operator…
Môj osobny nazor je ak si zvyknuta byť obklopena ľudmi, ktorí su empatickí a toleratní, a keď pojdeš robiť manualnu pracu, tak si musiš zvyknuť aj na inych ľudi, ktori nemaju zaluby, ktori doslova prezivaju a su v bludnom kruhu, mozno aj toto by ta dostalo na dno…
Prečitaj si knihy: Robert Greene- Majstrostvo- o hľadani seba a svojho povolania, Atomove navyky- James Clear.
Všetci sa hľadame a skušame a to je v uplnom poriadku, niekto sa narodi a od malička sniva byť lekarom, niekto zasa nevie čo chce tak iba skušanim ziska skusenosť a rozhodne sa či našiel to čo chcel alebo pokračuje a hľada ďalej…
Držim prsty, ak najdeš sa, potom napiš prispevok a cestu tvojho hľadania, myslim si že to bude veľmi inšpirativne aj pre druhych ľudi..
Good luck👌🤗

lilinka88
25. sep 2022

Ak chceš zarábať hneď od nástupu/od začiatku podnikania aspoň tých 1300€ v čistom,tak si si dala asi dosť vysoko látku. Málokto mimo špecializovaných povolaní má takýto nástupný plat. Remeselníci alebo aj kaderníčky a pod zase musia najprv dosť investovať do vybavenia plus je tam neustále vzdelávanie a pracovanie na sebe a zväčša to nie je iba o odrobenych si 8 hodín a padla.
V prvom rade si ty musíš uvedomiť čo ťa baví,čo by ťa napĺňalo a rozhodnúť sa,či chceš na sebe pracovať alebo chceš prácu,kde si odrobiš 8 hodín a zarobiš min tých spomínaných 1300€

iveta7677
25. sep 2022

@kaja01 rada by som sa ooytala, ze ako sa vam.podarilo najst si pracu účtovnicky na home office? No mne sa nedarí..Alebo mate klientov a robíte na živnosť?

anonymous87
25. sep 2022

Ahoj, citala som len zbezne komenty. Ja sice VS nemam, mam len OA, ale praca v kancelarii ma vzdy bavila. Take tie papierovacky. Ale teraz mi za chvilku konci rodicak a ja tiez rozmyslam co so mnou. Ked si predstavim, ze mam 6-8h presediet v kancelarii, je mi az fyzicky zle 🤣
Fakt uplna otocka u mna. Mozno by ma to vsetko ak bavilo, ale skor keby som vedela robit HO 🤷‍♀️
Proste predstava: rano vstanem, utekam do prace, robim, riesim a potom utekam domov ma prism desi 😀😀😀😀
Cize tiez neviem co urobim 🙉

lusyyy36
25. sep 2022

Joj, ja mqm tiež vs ekonomicku a robím v hoteli, zarobím o pár stoviek € viac ako si písala(nie na sk) ale veľmi rada by som si to s tebou vymenila.

autor
25. sep 2022

@sabinka022 ďakujem ti veľmi pekne ☺️

autor
25. sep 2022

@domi235 ahoj ďakujem za pekný komentár, knihy pozriem. Všetko dobré aj tebe 👍

autor
25. sep 2022

@anonymous87 veď práve každý vidí kancel úžasná robota, nik nevidí tie tlaky a zodpovednosť , cítim sa ako stroj.

lucinka1988
25. sep 2022

@jarmillka Ďakujem veľmi pekne☺️🤗

jolien88
25. sep 2022

Ked sa niekto pyta ako zarobit tolko penazi, uplne normalne. Tu mate ponuku a ziadna tazka robota to nie je. A hadajte co? Nevieme najst cloveka lebo vsetci chcu viac 😂 2000€ priemerne pre zenu po prvom roku nie je dostatocne asi 🤷‍♀️

nana123
Autor odpoveď zmazal